Selam
Milano takımının bu sezon çok maçını izledim. Oyuncu yapısını, oyun şablonlarını ve son durumlarını çok iyi biliyorum.
Öncelikle bu maç FB Beko için hedef maç değil. Sloukas-Vesely-Lauvergne yok, Guduric belirsiz. Ama oynar diye düşünüyorum.
Şimdi, Milano'da oyun tamamen Mike James'in elinde. Topu ona veriyorlar ve onun setleriyle oynuyorlar.
Mike James inanılmaz bir oyuncu ve zaten normal sezonun MVP'si olacak. İnanılmaz 3lükler atıyor ve karşısında kim olursa olsun, Larin gibi delerek geçip, çembere gidip bitiriyor. Yani Mike James'i durduramazsınız.
Ama Pianigiani, Mike James'i 2. yarı hiç oyundan almıyor. İşte temposu yüksek ve kısaları etkili olan takımlara karşı, Mike James, 2. devrelerde çok yorgun düşüyor. Eğer FB Beko, Mike James'e baskı yapar ve hücumda üzerine giderse, onu yıpratmayı başırır.
Milano'da Micov zaten katkı veren bir oyuncu. Hücumda ve savunmada iyi işler yapıyor. Pota altında ise bu maçta ben Milano'nun çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Tarczewski çok güçlü bir pivot. Nitekim Omic'te öyle. Ahmet'e göre inanılmaz kuvvetli ve sert bir oyuncu. Vesely'nin olmadığını düşünürsek, Milano pota altında ribauntlarda ve caydırıcılıkta üstünlük kurabilecektir.
4 numarada Kuzmingskas son maçlarda tempo belirleyip role düründü. Yani topu alıp, direk çembere giden rolde ve bu da FB Beko'yu zorlayacak bir durum.
James Nunnaly ve Nedovic ise ideal 5'i tamamlayan parçalar. Onların form durumu da maçın seyrini belirleyecektir.
Milano'nun PO için bu maça çok ihtiyacı var ve FB Beko'nun eksiklikleri göz önüne alınınca, Maçı Milano'nun kazanmasını bekliyorum.