Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Türkiye Basketbol Süper Ligi / 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 180035 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Banvit 83-78 Fenerbahçe Beko | BSL 13.Maç
« Yanıtla #480 : 07 Ocak 2019, 23:39:17 »
Ağbi üzülmek, üzülmemek konusunda herkes serbest. Saygı duyarım. Birisi bir haftada oynamış 3 maç ki Kızılyıldız maçları İstanbul'da ve zaten havlu atmışlar, diğeri oynamış 4 maç ki biri CSKA gibi hem fiziksel hem de mental anlamda yıpratan bir maç diğeri de 48 saat geçmeden Karadağ'da oynanan bir maç. Dön İstanbul'a çık Galatasaray maçına. Bu işin yolculuğu var iklim değişikliği var. Bir de Amerikalıları bir kısmı el üzerinden olmak üzere 9 da 7 üçlük sokmuş. Yenildik, istatistikte de yerini aldı. Olaya büyük hedefler bağlamında bakacak olursan ki istatistiklerde euroleague şampiyonu olarak yer almak var sonunda sakatlık vermemişsin, herhangi bir organizasyondan elenmemişsin. Yukarıda da yazdım; istatistiklerde yer alan Fenerbahçe kadın basketbol takımının Galatasaray'ı 4 kez yenmesi mi daha çok göze batar yoksa Fenerbahçe'yi finalde yenerek Avrupa şampiyonu olan Galatasaray kadın basketbol takımının o seneki bir galibiyeti mi tarihe geçer? Anlatmaya çalıştığım mevzu bu. Üzülmekte, sinirlenmekte özgürsünüz, saygı duyarım sadece...
Elbette finalde yenip şampiyon olmak daha önemli, tartışması bile olmaz ama ligde yenilgi haklarımızı derbilerde değil de böyle Banvit, Tofaş, Daçka gibi maçlarda kullanalım istiyorum.Derbiyi kaybettik diye ne takımı ne hocayı suçladım zaten, yenilginin o maça denk gelmesi üzdü sadece.Obra'nın derbilere ne kadar önem verdiğini biliyorum, asla lafım olmaz hocaya bu konuda.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #481 : 07 Ocak 2019, 23:42:48 »
İlhan abi, Hakan abiyle beraber bu forumun en eyyamsız adamdır benim gözümde. Maalesef zaman zaman ben de eyyam yapıyorum ve bunu kabul ediyorum. Ertan abiyle samimiyetimiz ilerlesin onu da statükocu ilan edebilirim :D

İlhan abinin genel anlamda demek istediğini şöyle algılamadım, eğer yanlışım varsa kendisi düzeltir;

Bu tip kayıpları çok önemsemiyoruz ama playoff zamanı geldiğinde, diyelim ki biz 2, Anadolu Efes 1 oldu işte o zaman final serisinde kartlar yeniden dağıtılabilir. Ergin Ataman'ın bize karşı ne kadar ciddi hazırlandığını ve nasıl bilendiğini biliyoruz. Efes ev sahibi avantajını alırsa ne kadar taraftarı var demeyin. Orayı Galatasaraylısı doldurur yine bir şekilde taraftar bazında üstünlüğü eline alır.

Ağbi umarım samimiyetimiz ilerler, ilerlemese de statükocu ilan edebilirsin :) Yalnız bir sorum olacak; statükoculuğun açılımı ya da tanımı "Obradovic'i dokunulmaz görmek" manasında mıdır? Eğer kastedilen bu ise Galatasaray ve Banvit maçlarını telafisi olmayan maç olarak gören ya da bir başka ifade ile bu mağlubiyetlere tepkili olan dostlara bir sorum olacak. Eğer koç Obradoviç olmasa idi tepkiniz ya da tepkiler bu kadarıyla mı kalırdı? Obradovic faktörü, mağlubiyetlere verilen tepkilerin dozajını hafifletmiş midir. Eğer hafifletti ise bu da statükoya girmez mi? Saygılar  :)
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2019, 23:43:42 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #482 : 07 Ocak 2019, 23:55:44 »
Sevgili Ertan abi;

Öncelikle ben mesajlarını beğenerek okuyorum, sakin ve sağduyulu yaklaşımın her halinden belli.

Statüko kısmına gelince, bu asla Zeljko Obradovic'le alakalı değil. Öyle dersem benden ala statükocu olmaz. Mesela Sayın Ağrak'ın en ufak eleştiriyi, sanki Obradovic'e ya da takıma küfür gibi algılaması ve aşırı korumacı bir tutuma girmesi forumdaki statükocu tavra en güzel örnektir.

Seninle ilgili kısım ise tamamen espri amaçlıydı Ertan abi.

Bence zaman zaman takımı eleştirmek, bu takıma çamur atmak olarak algılanmamalı. Galatasaray ya da Banvit mağlubiyetleri sonrası insanların yanlış gördüğü şeyleri kendince söylemesinde bir sakınca yok bence, olmamalı da. Sonuçta burası tartışmak, beyin fırtınası yapmak için var. Elbette 30'da 30 yapmak gibi bir beklentisi kimsenin yoktur.

Ama sanki en ufak eleştiriden korkuyoruz gibi geliyor bana.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #483 : 07 Ocak 2019, 23:59:08 »
Bu arada Cem Ağrak'ı da çok severim. Her ne kadar kendisi Saray'a danışman olacak bir performans gösterse de, onun Fenerbahçe sevgisinden ve her şeyin en iyisini istemesinden en ufak şüphem yok.
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2019, 23:59:35 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #484 : 08 Ocak 2019, 00:35:26 »
Sevgili Ertan abi;

Öncelikle ben mesajlarını beğenerek okuyorum, sakin ve sağduyulu yaklaşımın her halinden belli.

Statüko kısmına gelince, bu asla Zeljko Obradovic'le alakalı değil. Öyle dersem benden ala statükocu olmaz. Mesela Sayın Ağrak'ın en ufak eleştiriyi, sanki Obradovic'e ya da takıma küfür gibi algılaması ve aşırı korumacı bir tutuma girmesi forumdaki statükocu tavra en güzel örnektir.

Seninle ilgili kısım ise tamamen espri amaçlıydı Ertan abi.

Bence zaman zaman takımı eleştirmek, bu takıma çamur atmak olarak algılanmamalı. Galatasaray ya da Banvit mağlubiyetleri sonrası insanların yanlış gördüğü şeyleri kendince söylemesinde bir sakınca yok bence, olmamalı da. Sonuçta burası tartışmak, beyin fırtınası yapmak için var. Elbette 30'da 30 yapmak gibi bir beklentisi kimsenin yoktur.

Ama sanki en ufak eleştiriden korkuyoruz gibi geliyor bana.

Ağbi esprilere devam, sıkıntı yok :) Dostum takıma çamur atıldığını falan düşünmüyorum. Bu bünye öyle travmalar yaşadı ki -gördüğüm kadarıyla yaşın nedeniyle büyük bir kısmına sen de ortaksın yani renkdaş olduğumuz kadar travmadaş da sayılırız- içinde bulunduğumuz günlerin tadını çıkarın diyoruz. Hangi birini saysam ki; ligde normal sezonda neredeyse bütün maçlarını kazanan Ermanlı kadronun Çukurovalı Larry Sprigs'in yarı sahadan soktuğu maç sonu üçlüğü ile play off yarı finalinden elenmesi mi dersin, Erdal Koşan'ın son 2 saniyede sabote ettiği Galil Elyon maçı mı dersin, 2-0 dan 4-2 verdiğimiz play off finalinde Solomon'un yaşattığı cinnet mi dersin, geçtim euroleauge şampiyonluğunu, hatta türkiye lig şampiyonluğunu müessese takımları yüzünden  alamadığımız kupa, cumhurbaşkanlığı finalleri mi dersin; vesaire vesaire, say say bitmez. Bilmiyorum belki de bu yüzden çok toleranslıyım bu güzel takıma. Gördüğüm 1 euroleuge şampiyonluğu dahi mutlu ölmeme sebeptir, dile kolay 25 senelik bir hayal gerçekleşmiş  :D Bu bağlamda bu güzel takımın tadını çıkarın, doya doya yaşayın demeye çalışıyorum. Galatasaray Galatasaray olalı 6 tane yedikleri akşam bile 21 mayıs 2017 akşamı kadar kahır dolu bir gece yaşamamıştır...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #485 : 08 Ocak 2019, 09:40:33 »
Kemal Erdem
gerçekten tam bir yipit bulutsun ya ..
seni gözlerimi 4 açtım şaşkınlıkla izliyorum :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #486 : 08 Ocak 2019, 09:42:34 »
Bu arada Cem Ağrak'ı da çok severim. Her ne kadar kendisi Saray'a danışman olacak bir performans gösterse de, onun Fenerbahçe sevgisinden ve her şeyin en iyisini istemesinden en ufak şüphem yok.
siyasete girmeyelim.. onlar senin işin ..

evet ben bu basketbol şubesine karşı Türkiye'nin en büyük statikocu yaklaşımını sergiliyorum ve bundan da büyük keyif alıyorum

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #487 : 08 Ocak 2019, 09:49:43 »
İlhan abi, Hakan abiyle beraber bu forumun en eyyamsız adamdır benim gözümde. Maalesef zaman zaman ben de eyyam yapıyorum ve bunu kabul ediyorum. Ertan abiyle samimiyetimiz ilerlesin onu da statükocu ilan edebilirim :D

İlhan abinin genel anlamda demek istediğini şöyle algılamadım, eğer yanlışım varsa kendisi düzeltir;

Bu tip kayıpları çok önemsemiyoruz ama playoff zamanı geldiğinde, diyelim ki biz 2, Anadolu Efes 1 oldu işte o zaman final serisinde kartlar yeniden dağıtılabilir. Ergin Ataman'ın bize karşı ne kadar ciddi hazırlandığını ve nasıl bilendiğini biliyoruz. Efes ev sahibi avantajını alırsa ne kadar taraftarı var demeyin. Orayı Galatasaraylısı doldurur yine bir şekilde taraftar bazında üstünlüğü eline alır.

O dağıtılan kartları alır Ergin'in bi tarafına sokarız rahat olun. Ergin kim ki Obradovic'i 7 maçlık seride geçecek. Avrupa'da öyle bir takım yok Cska Real dahil.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #488 : 08 Ocak 2019, 11:03:44 »

Ben gördüğümü söylüyorum bazen elestri topuzu kaçıyor ve bunu da kabul eden birisiyim .
Mesela guduric daha da başarılı olsun ben daha fazla yanılayım herkesten çok isterim.
Öte yandan son yazdığın aynen öyle zaten çok bilinmeyenli konuşmadım ki :)
Saha avantajı ciddi önemli ve bu sene daha da önemli,  efes iyi takım zaten ilk 4te avrupada da. Allah korusun ergine salya akıtıp yumruk siktirmak  kimin hoşuna gider. Ben hazırlık maçında bile yenilse takım üzülürüm. Üzülmedim diyen demogoji yapıyor. Işte taraftardaki bu rahatlık ve kibir iyi bişiy değil. Gs ve banvit maçları bu kibire tokattir bence.
« Son Düzenleme: 08 Ocak 2019, 11:05:34 Gönderen: iloturo »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #489 : 08 Ocak 2019, 11:20:45 »
Ben gördüğümü söylüyorum bazen elestri topuzu kaçıyor ve bunu da kabul eden birisiyim .
Mesela guduric daha da başarılı olsun ben daha fazla yanılayım herkesten çok isterim.
Saha avantajı ciddi önemli ve bu sene daha da önemli,  efes iyi takım zaten ilk 4te avrupada da. Allah korusun ergine salya akıtıp yumruk siktirmak  kimin hoşuna gider. Ben hazırlık maçında bile yenilse takım üzülürüm. Üzülmedim diyen demogoji yapıyor. Işte taraftardaki bu rahatlık ve kibir iyi bişiy değil. Gs ve banvit maçları bu kibire tokattir bence.

Abi her maçı alacağız diye düşünmek kibir değil mi sence ?

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #490 : 08 Ocak 2019, 11:54:48 »
Abi her maçı alacağız diye düşünmek kibir değil mi sence ?
Hayır kaybedebilirsin,  mesela cska,real,oli maçları tek topla kazanıldı.  Sen zeki adamsin dediğimi anlıyorsun. Aç gs maçından önce yazılanları oku, rakiple bu kadar taşsak geçersen sopayi yersin. Beni hiç gördün mü bir takımla dalga geçerken.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #491 : 08 Ocak 2019, 12:04:00 »
Hayır kaybedebilirsin,  mesela cska,real,oli maçları tek topla kazanıldı.  Sen zeki adamsin dediğimi anlıyorsun. Aç gs maçından önce yazılanları oku, rakiple bu kadar taşsak geçersen sopayi yersin. Beni hiç gördün mü bir takımla dalga geçerken.
ha evet o konuda haklısın , basketbol veya herhangi bir spor dalı taşşağı kaldırmaz. sonuçta sahada kazanıyorsun ,
işte gününde olmazsın , rakip çok motive olur vs vs ve maçı kaybedersin
anlıyorum ben seni polemik olsun da aksiyon olsun diye sana sataşıyom işte ;)

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #492 : 08 Ocak 2019, 12:22:25 »
ha evet o konuda haklısın , basketbol veya herhangi bir spor dalı taşşağı kaldırmaz. sonuçta sahada kazanıyorsun ,
işte gününde olmazsın , rakip çok motive olur vs vs ve maçı kaybedersin
anlıyorum ben seni polemik olsun da aksiyon olsun diye sana sataşıyom işte ;)
O her zaman olur tartışması keyifli adamsin :)
Bu arada sadece bir fikir:  yıllar önce iftar yapıp toplanmıştık. Yine bir organizasyon yapıp toplanabiliriz. Yemeli içmeli :)

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #493 : 08 Ocak 2019, 13:15:35 »

Galatasaray maçı ile ilgili olarak kesinlikle rahat değildim. Euroleague kazandığımız sene dahi oynadığımız 4 maçın ikisini neredeyse son toplarda kazandık. Derby her zaman derbydir ve kastettiğiniz kibir tokatlanmasının en büyük örneği Henry Turner'ın kırık ayak bileği ile maçı tamamlayıp uzatmada kazanılan Galatasaray lig maçıdır. Bu bağlamda ne derseniz haklısınız. İdman olur, sallarız vesaire gibi yorumlardan oldum olası haz etmemeşimdir. Rahatlık mevzusunda en azından kendim özelinde kastettiğiniz rahatlıktan ziyade sonuca sizler kadar tepki göstermeyen bir mizaçtan bahsedebilirim. Bunun altında yatan neden ise sadece uzun vade bağlamında düşünmem. Sizler uzun vade bakış açısıyla düşünmüyorsunuz demek istemiyorum. Keşke kazansaydık ama olmadı, şükür ki telafisi olan maç önümüze bakalım diyorum. Bu arada sizin de işaret ettiğiniz gibi maalesef -bu forum içerisinde de- Obradovic'in "saygı duymak istiyorsan rakibine saygı duyacaksın" cümlesini es geçen birçok yorum var...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #494 : 08 Ocak 2019, 13:57:19 »
O her zaman olur tartışması keyifli adamsin :)
Bu arada sadece bir fikir:  yıllar önce iftar yapıp toplanmıştık. Yine bir organizasyon yapıp toplanabiliriz. Yemeli içmeli :)
Bunu yapalım ama biraz havalar düzelsin organize ederiz.
bayadır yapmıyorduk..