Gönderen Konu: FENERBAHÇE / Türkiye Basketbol Süper Ligi / 2018-19 Sezonu  (Okunma sayısı 180583 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
Ynt: Galatasaray - Fenerbahçe Beko | BSL 11.Maç
« Yanıtla #360 : 23 Aralık 2018, 20:12:45 »
Ezik avuntusundan ibaret bunlar. Evet basketbolda rekabet yok.Real Madris ile Osasuna kadar fark var arada. Ezeli rekabet olsa zaten su macin 20 farktan asagi bitme ihtimali yok. Sallamadik, sana gore hata olabilir ama bence mahsuru yok. Yenilgi hakkimizi baska takimlara karsi kullanacagimiza bu cucuklere karsi kullanalim. Simdi Real macini kazanma ihtimalimiz artti. Bizim kalibremizdeki bir takim icin onemli olan EL.

3 tane arayan 6sli arkadasi olan kisi de 7 mac sonra ilk kez kazandiklarini hatirlatsin ve sevinmelerime hak versin. Kalibresi capi belli cucuk gibi bir takimlari varken dalga gececek yuzleri varsa gecsinler.

@cemalex

kardeş sadece meraktan soruyorum; biz bu tarz takımlara sahipken de basketbolu takip ediyor muydun.  mesela 96-39 luk virtus bologna rezaleti, 200 kişiye oynadığımız cibona euroleague maçı veya takımda hicri güneri, cömert küce, trevor harvey gibi leşler doluyken. bak, o kadar eskiye de gitmiyorum; hepsi 2000'li yıllar.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2018, 20:13:36 Gönderen: ozgurr »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #361 : 23 Aralık 2018, 20:39:11 »

Nokta.

Şu adama! şu tiviti attırmayacaksın:
https://twitter.com/61goksenin/status/1076854375082090496

En sinir olduğum şey de bu işte. Malın önde gideni diyeceğim kalibredeki adamları konuşturuyoruz. Hayır, lafı da laf olsa. Gören de her maçı kazanıyorlar falan sanacak.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #362 : 23 Aralık 2018, 20:47:11 »
Derbinin telafisi olmaz denilmiş, aksini düşünüyorum her türlü olur. Double haftaya denk geldi, adamlar günündeydi ve yenildik. Bunun ayıp olduğunu da düşünmüyorum. Sporda yenilmek var, ezeli rakibine yenilmek de var. Mühim olan nokta yenileceksen yanlış zamanda değil doğru zamanda yenilmek. Sanki ezeli rakip maç tarihinde ilk defa yenilmişiz gibi bir hava hissettim. Bu sene Real Madrid de İspanya liginde Barcelona ya yenildiler, dünyanın sonu gelmedi. Kimse kusura bakmasın Galatasaraylılar konuşuyor diye bence kulüp tarihinin en karakterli kadrosundan oluşan bu takıma gömemem. 21 Mayıs 2017 tarihi onların içinde büyük bir kazık olarak duruyor hala. İkinci kazığı da 2019 Mayıs ayı içerisinde çakacağız. Umarım play off ta ya da pek mümkün görünmüyor ama lig finalinde eşleşiriz ve 3-0 ya 4-0 bitiririz...

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #363 : 23 Aralık 2018, 21:30:29 »
Biz 3/19 üçlük atarken Harrison 7/9 üçlük attı(o kaçanlardan biri de atış halinde faul zaten 8/9 de sen ona).Maçın özeti bu istatistik oldu.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #364 : 23 Aralık 2018, 22:09:08 »
Özgür ağabey;

Galatasaray'ın favori olduğu bir play-off serisi vardı. Mrsic'in Rusya'ya gitmeden evvel ki ilk Fenerbahçe macerasında... 2001 mi, 2002 mi? Bizi çantada keklik görüyorlardı. Mrsic o seriyi 30 küsur sayı ortalamasıyla oynamış ve turu getirmişti. Efsaneleştiği gündü. Hatırladın mı abi? Maçları Caferağa'da oynadığımız zamanlar... Sanırım Orhun Ene'ydi Galatasaray'ın kaptanı. Derbileri derbi yapan böyle hikâyeler... Favorilerinin olmayışı ve daha çok isteyenin kazanması... Yoksa niye 100 sene sürsün ki bir rekabet... Türkiye Cumhuriyeti bile henüz o yaşa gelmedi.

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #365 : 23 Aralık 2018, 22:32:59 »
Ayakların yere basması için obra her sene 1-2 maç takımı salıyor..bu maç onu yaptı demiyorum ama madrid maçı öncesi olması bence hayırlı oldu..

Çevrimdışı ozgurr

• Üye
  • Yer: izmir/kuşadası
    • @ozgurr2002
« Yanıtla #366 : 24 Aralık 2018, 07:08:06 »
Özgür ağabey;

Galatasaray'ın favori olduğu bir play-off serisi vardı. Mrsic'in Rusya'ya gitmeden evvel ki ilk Fenerbahçe macerasında... 2001 mi, 2002 mi? Bizi çantada keklik görüyorlardı. Mrsic o seriyi 30 küsur sayı ortalamasıyla oynamış ve turu getirmişti. Efsaneleştiği gündü. Hatırladın mı abi? Maçları Caferağa'da oynadığımız zamanlar... Sanırım Orhun Ene'ydi Galatasaray'ın kaptanı. Derbileri derbi yapan böyle hikâyeler... Favorilerinin olmayışı ve daha çok isteyenin kazanması... Yoksa niye 100 sene sürsün ki bir rekabet... Türkiye Cumhuriyeti bile henüz o yaşa gelmedi.

hatırlıyorum da haldun alagaş'ta oynuyorduk o yıllarda.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #367 : 24 Aralık 2018, 08:08:26 »
@cemalex

kardeş sadece meraktan soruyorum; biz bu tarz takımlara sahipken de basketbolu takip ediyor muydun.  mesela 96-39 luk virtus bologna rezaleti, 200 kişiye oynadığımız cibona euroleague maçı veya takımda hicri güneri, cömert küce, trevor harvey gibi leşler doluyken. bak, o kadar eskiye de gitmiyorum; hepsi 2000'li yıllar.

Elbette takip ediyordum. Ancak şu bir gerçek ki biz o seviyeyi aştık, çağ atladık artık 6s bizim için sıradan bir rakipten tek farkı futboldaki rekabet. Basketbola has bir rekabet yok bu konuda onlardan fersah fersah ilerdeyiz. Avrupa'nın en iyi takımının basit bir takıma lig maçını kaybetmekten farkı yok benim için. Çift maç haftası sonrası haftalardır kaybetmeyen takımın mental anlamda tatil yaptığı maç oldu. Hakemler de fırsatını bulup yardım etti. İçerde 30 sayıya yatırırız, sezon sonu ise avrupada ve ligde kupayı kaldırırız. Bu ezikler de avrupanın en iyi takımını yendik diye sevinen küçük bir takım olarak sezonu bitirmiş olacaklar.

İki takım arasında bu nebze fark varken fazla da anlam yüklenecek maç değil. Zaten 7 maçtır yeniyorduk bunları, arada bir eğrisi doğrusuna denk gelir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #368 : 24 Aralık 2018, 09:14:08 »
Bir yerde patlayacaktın. Gs maçına denk geldi o da.
40 dakika boyunca gsye karşı 1 kez bile öne geçemedik.

e baba herşeyi de bilemem ya
illa bir yerde yenilecektik , ben elimden geleni yaptım :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #369 : 24 Aralık 2018, 09:16:11 »
maç sırasında bilerek girmedim insanlar rahat rahat küfür etsin diye
gereksiz kimseyle de diyalog yaşamadım

Galatasaray'a yenilmek tabi ki hangi branş olursa olsun can sıkıcı

ama bunu çok büyütmek de biraz ne bileyim vizyonsuzluk geliyor bana

takımın sahip olduğu vizyona ulaşın abiler

hadi Hakan abi ve üstü adamlar yaşlandı 50 60 70 yaşlarında onlar onlara laf etmiyorum :)

bari gençler biraz kendisini geliştirsin ;)

her türlü eleştiriye okeyim ama takıma hakaret siktir vs yazan görürsem siker atarım forumdan kovarım bilginiz olsun

kim ne düşünüyor sikimde bile değil

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #370 : 24 Aralık 2018, 09:19:43 »
Cska'ya yenilelim Gs'yti yenelim yazan dahi gördüm

hangi kafayı yaşıyorsunuz

cidden ne yiyip ne içiyorsunuz

çok laf soktuğumuz göksenin gibi düşünmekten ne farkı var bunun

derbi bu yenilirsek konuşurlar işte bırakın konuşsunlar amk
ikinci yarı evibnde +30 yaparsın sen f4 yaparsın kupa alırsın ligi alırsın onlar playoffda elenir
ama tüm sene Fenerbahçe'yi yendik diye konuşurlar
bu senin büyüklüğünden birşey kaybettirmez hatta bırakın konuşsunlar gözlerinde biraz daha büyüyelim..

aşın amk şu kafayı ya cidden aşın

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #371 : 24 Aralık 2018, 10:01:46 »

takımın sahip olduğu vizyona ulaşın abiler

İşte bütün mesele bu...
Rüştü ile Galatasaray on biri arasında geçen maçta Johnson ın vurduğu top Emre Belezoğlu'nun götüne başına çarpar ve 1-0 galip gelirsin. Bizim taraftar bu maçı yad ederken UEFA yı aldıkları sene bile bizi yenemediler cümlesini zikreder ki ben bile defalarca yapmışımdır bunu farkındalıkla veya farkında olmayarak. Acı olan, maharetmiş gibi gözüken şeyi dile getiriken UEFA kupasını aldıkları gerçeğini bir anlamda itiraf ediyor olmamızdır. Dün oynanan maçın da hiçbir farkı yok bence. Biz Cska ya da Real Madrid vesaire değiliz derlerken onlar açısından acı bir gerçeği farkında olmaksızın itiraf edecekler. İkili fikstür haftasına tesadüf etti ve adamların gününe denk geldi ve yenildik. Herifçioğlu 9 da 7 üçlük sokmuş. Bir adamın 9 da 7 üçlük sokmasına bel bağlıyorsan maç kazanırsın basketbolda, ondan öteye gidemezsin. Bırakın konuşsunlar. Namağlup yoktur Galatasaray ile oynamamış takım vardır jargonu kendisini simge isim olarak gördüğü  camia içerisinde dahi 61 numaralı formayı giyecek kadar kimlik bunalımı içinde olan sıfat bulamadığım bir zekanın ürünü. Bir organizasyonun ikinci ligini kazanarak birinci liginde final oynayıp yenilen takımına karşı "bak bizim kupamız var şampiyonuz sizin gibi ikinci değiliz" söylemine girecek kadar düşmüş, en önde gelen futbol şubesinde normalde pavyon fedaisi olması gereken şahsiyetleri teknik adam olarak çalıştıran, maç boyunca ana avrat sövüp omuz omuza yapıp parkeye salya sümük saçmayı salon yıkmak ve büyüklük olarak gören vandalist, barbar bir zihniyet var karşımızda. Göksenin, şaş, terim gibi isimleri simge yapan zihniyet mi yoksa Obradovic, Udoh ve Datome gibi aklı önde tutan beyinler mi? Onların konuşacakları bu maça şahit olan kuşaktan öteye gitmez, 2019 mayısını ise kıta Avrupası basketbol tarih yazıcılığı nesilden nesile aktarır. Keşke Cska ya yenilseydik de bunları yenseydik mantığını ben de anlayamıyorum...
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2018, 10:03:03 Gönderen: Ertan Ürkmez »

• Ziyaretçi
« Yanıtla #372 : 24 Aralık 2018, 10:08:11 »
İşte bütün mesele bu...
Rüştü ile Galatasaray on biri arasında geçen maçta Johnson ın vurduğu top Emre Belezoğlu'nun götüne başına çarpar ve 1-0 galip gelirsin. Bizim taraftar bu maçı yad ederken UEFA yı aldıkları sene bile bizi yenemediler cümlesini zikreder ki ben bile defalarca yapmışımdır bunu farkındalıkla veya farkında olmayarak. Acı olan, maharetmiş gibi gözüken şeyi dile getiriken UEFA kupasını aldıkları gerçeğini bir anlamda itiraf ediyor olmamızdır. Dün oynanan maçın da hiçbir farkı yok bence. Biz Cska ya da Real Madrid vesaire değiliz derlerken onlar açısından acı bir gerçeği farkında olmaksızın itiraf edecekler. İkili fikstür haftasına tesadüf etti ve adamların gününe denk geldi ve yenildik. Herifçioğlu 9 da 7 üçlük sokmuş. Bir adamın 9 da 7 üçlük sokmasına bel bağlıyorsan maç kazanırsın basketbolda, ondan öteye gidemezsin. Bırakın konuşsunlar. Namağlup yoktur Galatasaray ile oynamamış takım vardır jargonu kendisini simge isim olarak gördüğü  camia içerisinde dahi 61 numaralı formayı giyecek kadar kimlik bunalımı içinde olan sıfat bulamadığım bir zekanın ürünü. Bir organizasyonun ikinci ligini kazanarak birinci liginde final oynayıp yenilen takımına karşı "bak bizim kupamız var şampiyonuz sizin gibi ikinci değiliz" söylemine girecek kadar düşmüş, en önde gelen futbol şubesinde normalde pavyon fedaisi olması gereken şahsiyetleri teknik adam olarak çalıştıran, maç boyunca ana avrat sövüp omuz omuza yapıp parkeye salya sümük saçmayı salon yıkmak ve büyüklük olarak gören vandalist, barbar bir zihniyet var karşımızda. Göksenin, şaş, terim gibi isimleri simge yapan zihniyet mi yoksa Obradovic, Udoh ve Datome gibi aklı önde tutan beyinler mi? Onların konuşacakları bu maça şahit olan kuşaktan öteye gitmez, 2019 mayısını ise kıta Avrupası basketbol tarih yazıcılığı nesilden nesile aktarır. Keşke Cska ya yenilseydik de bunları yenseydik mantığını ben de anlayamıyorum...

abi
yenildik
üzüldük
üzülmek kadar doğal birşey olamaz
keşke bu heriflere yenilmeseydik , hepsine okeyim..  koyup geçseydik buna da okeyim

yenilen takım da oyuncu da hoca da eleştirilir buna da okeyim ..

ama işte o ama var ya sen anlıyorsun beni .. işte o kısım beni rahatsız ediyor ..

ama kafaları değiştiremeyiz yapacak çok bir şey yok ..

heriflerin başkanı 20 senelik galatasaray geçmişinin en önemli günü bugün filan dedi..

işte bu vizyonun tadını çıkartalım diyorum ben de

« Son Düzenleme: 24 Aralık 2018, 10:09:42 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı Afgan

• Üye
  • Yer: Afganistan
« Yanıtla #373 : 24 Aralık 2018, 10:37:19 »
Güzel yenilmisiz, arada seri sebebiyle oluşan stresi bu maçta boşaltmis olduk. Üzüldüm mü evet ama toplam 10 sny sürdü üzüntüm. Obranin mac sonu fırçasını düşünüp gülmeye başladım gene

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #374 : 24 Aralık 2018, 10:39:08 »
Euroleage kazanmanın normal olduğu, gs ye yenilmemizin tarihi bir an olduğu dönemdeyiz.. Cengiz'in açıklamaları neydi öyle..

20 yıllık tarihlerinde böyle bir ana tanıklık etmişler mi hiç? kaç bin kişiydi :D
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2018, 10:39:30 Gönderen: cembut »