Gönderen Konu: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)  (Okunma sayısı 118060 defa)

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)
« Yanıtla #150 : 30 Eylül 2018, 21:18:58 »
Bu kadro büyük bir ihtimalle Fenerbahçe tarihinin en kötü kadrosu. Tamamına yakını vasat, sıradan oyunculardan kurulu, sıradan bir takım. Çıkar üzerlerindeki formayı işte rizespordan farkı olmayan hatta daha da kötü bir takım. Hala umut besleyen varsa gerçekten şaşkınlık duyuyorum.

1987-88 kadrosu da çok kötü sonuçlar almış, 20 takımlı ligi sekizinci bitirmişti ama yine de o kadroda Rıdvan, Kayhan, Şenol Çorlu gibi isimler vardı. O sezon rekor ücretle kadroya katılan Erdi Demir'i saymıyorum bile... (Fos çıkmıştı.) Yani o günün Türk futbolu standartlarında şu kadrodan beş kat kalitelidir.
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2018, 21:23:13 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #151 : 30 Eylül 2018, 21:24:17 »
Skrtel'in yokluğunun da etkisiyle defansta ciddi bir sıkıntı olmakla birlikte, kadronun kötü olduğuna kesinlikle katılmıyorum.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #152 : 30 Eylül 2018, 22:38:29 »
1987-88 kadrosu da çok kötü sonuçlar almış, 20 takımlı ligi sekizinci bitirmişti ama yine de o kadroda Rıdvan, Kayhan, Şenol Çorlu gibi isimler vardı. O sezon rekor ücretle kadroya katılan Erdi Demir'i saymıyorum bile... (Fos çıkmıştı.) Yani o günün Türk futbolu standartlarında şu kadrodan beş kat kalitelidir.

6-1'lik aydın faciası ile lige başladığımız da oldu ama her kadronun kendi içinde belirli kalitenin üstünde oyuncuları vardı. Bu kadro neresinden tutsak kötü. Eskiden her Fenerbahçeli kadroyu ezbere sayardı. Ben şu anda bazı oyuncuların ismini bilmiyorum. Çok acı bir durum.

Çevrimdışı fbismail

• Üye
« Yanıtla #153 : 30 Eylül 2018, 23:46:08 »
Kabul ediyorum kadromuz kötü.  Eski kadrolarımızla kıyaslarsak berbat ötesi. Hangi 11 ile oynasak 7-8 tanesini değiştirmek gerek diyoruz ama bu kadroya da mecburuz.

Sezon bitse de finansal fair play kalkmayacak. Belki daha ağır bir antlaşma imzalanacak uefa ile. Çünkü bizim için deniz bitti (Diğer büyük Türk kulüplerinde olduğu gibi). Bizim musluktan son damla Ülker’den stad için gelen 100 milyon doları bir yaz döneminde harcadığımız dönemde aktı.

Ali başkan kötü transferler yapmış olabilir ama bankadan 70-80 milyon dolar kredi çekip oyuncu alamazdı. Alsa da uefa’dan ceza gelirdi. Bu kadro iyi bir hoca ve doğru oyuncu seçimi ile daha iyi oynar.

Şu da bir gerçek ki ilk defa oynayan Türk oyuncularımızdan nefret ediyorum (Mehmet, Alper, Şener, Ozan). Bir insan hiç mi isyan etmez, hiç mi kendini geliştirmez. Mehmet topal bu takıma geldiğinden beri beyefendiliğinden başka bir şeyini övmüyoruz.

Harun, Volkan’ı kesemez. Kaleye gelen her topta kalbimin atış hızı artıyor. Ben başarısızlığa razıyım ama bu kadronun değil. Madem bizim için bu sene erken bitecek o zaman Berke, Ferdi, Yiğithan, Elif, Oğuz Kağan, Barış takıma yerleştirilmeli.  Olacaksa onlar olsun olmayacaksa da biz de görürüz olmadığını. Bu çocuklar böyle bir senede de oynamazsa hiç oynayamaz.

Çevrimdışı fbismail

• Üye
« Yanıtla #154 : 30 Eylül 2018, 23:47:19 »
2007-2008 Kadrosu:
As kadro: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Diego Lugano, Edu Dracena, Roberto Carlos, Mehmet Aurélio, Claudio Maldonado, Deivid de Souza, Uğur Boral, Alex de Souza, Mateja Kežman

Yedek kadro: Serdar Kulbilge, Önder Turacı, Yasin Çakmak, Can Arat, Gökçek Vederson, Colin Kazım-Richards, Selçuk Şahin, Deniz Barış, Kemal Aslan, Ali Bilgin, Semih Şentürk

Kadroya fazla giremeyenler:
Gürhan Gürsoy, İlhan Parlak, Volkan Babacan, Mert Günok

2010-2011 Kadrosu:
As kadro: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Diego Lugano, Joseph Yobo, André Santos, Emre Belözoğlu, Cristian Baroni, Miroslav Stoch, Mehmet Topuz, Alex de Souza, Mamadou Niang,

Yedek kadro: Mert Günok, Bekir İrtegün, Fábio Bilica, İlhan Eker, Caner Erkin, Selçuk Şahin, Özer Hurmacı, Uğur Boral, Issiar Dia , Daniel Güiza, Semih Şentürk,

Kadroya fazla giremeyenler: Gökay Iravul, Okan Alkan, Ertuğrul Taşkıran, Serkan Kırıntılı

Bir daha böyle kadrolar kurulmayacak. Ancak altyapımız çok iyi olursa bir umut.
« Son Düzenleme: 30 Eylül 2018, 23:48:08 Gönderen: fbismail »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #155 : 01 Ekim 2018, 02:04:49 »
Fernandao'yu sattığımız paraya aldık şu Frey denen elemanı. Kaldı ki ben Fernandao'yu bile yakıştırmazdım bize.

Bu parasızlıkta, sırf 24 yaşında diye Frey'i transfer edenler bunun hesabını vermeli. Beğenmediğim Fernandao'yu mumla aratıyor. Ne yazık ki 2022'ye kadar da sözleşmeli.

Her zaman ''Cocu'ya sabır gösterelim, inşaAllah iyi olacak'' diyordum ki bugün pes ettim. Kadrosu ne olursa olsun Fenerbahçe bu kadar kötü oynayamaz. 3.Lig takımlarının yediği golleri yiyemez.

Hemen yarın Cocu+Comolli siktirnâme ile yollanmalı. TD değişikliklerinden nefret eden ve istikrar isteyen birisi olarak diyorum ki hemen yollanmalı hemen.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #156 : 01 Ekim 2018, 07:33:10 »
Bu kadronun başına Alex Ferguson'u geçirseniz, yardımcı olarak da Guardiola ile Jürgen Klopp'u yanına verseniz, ligde yine ilk üçe giremez. Haaa, Cofu iyi bir hoca anlamında demiyorum bunu... Ama onunla sekizinci olacak isek diğerleri ile dördüncü oluruz; fazla değil.

Çok kötü transferler yapılmış, çok kötü...
Gidenlerden tek kişi bile yok "gitmeseydi!" dediğim... Belki Josef; o da şu yoklukta...
Ama gelenlerden de, "iyi ki gelmiş" diyeceğim tek kişi yok.
Belki Benzia; o da şu yoklukta...

Aynı konuyu bende yazdım birkeç kere.

Stoch, Bekir, Selçuk... oynadıkları dönemin vasat kabule edilen adamları.. Bugün takımda olsa yıldız olurlardı.

Kadronun bu kadar erozyona uğramasının sebepleri malum,  kulübün ekonomik durumu ve ülkenin içinde bulunduğu zorluklar da malum.

Maddi sebeplerden dolayı gönderilen isimleri (Fernandao, Guliano ve Josef) anlıyorum.

Ama beklerin bu kadar kötüyken ve elinde de Soldado varken, neden Frey i aldık açıklayamıyorum.

Sağ beklerin bu kadar kötüyken, neden asıl mevkisi sağbek olan Dirar ı burada denemedik bilmiyorum.

Kanatların yok, ara pas atacak oyuncun yok, yaratıcı oyuncun yok, 2 ön libero ve tek forvetle nasıl gol atmayı düşünüyorsun ?

4 tane kalecin varken hala kalede sorun yaşamayı anlayamıyorum..

Kameni ye neden hiç şans vermedik ?

Soldado neden oynamıyor ?

Özetle, benim Cocu ile iyi olacağına dair ümitlerim azalıyor...

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #157 : 01 Ekim 2018, 08:40:25 »
Isleyen bir duzende, oturmus bir sistemde oyuncular kapasitesini verebilir hatta ustune de cikabilir. Tam tersi durumda ise simdi oldugu gibi elestirilir. Rize galibiyeti olmayan takim kadrosu bizden daha iyi oldugu icin degil biz kotu oldugumuz icin bIzi yendi. Simdiye kadar bu sezon yenildigimiz hicbir takim bizden daha iyi kadroya sahip oldugu icin bizi yenmedi. Kadroyu ve yapilan transferleri elwstirmek dogru ama basarisizligin sebebi bu degil

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #158 : 01 Ekim 2018, 09:02:12 »
Abiler kadro kötü diyorsunuz da bizi yenen takımlardan Benfica hariç hangi takımın kadrosu bizden daha iyi ? Tecrübeli ve işi bilen bir hocayla bu takım gayette güzel top oynar. Geçen sene süper yeteneksiz bir takımla ikinci olduk. İyi hoca elindeki malzemeyi bir şekilde kazanacak şekilde kullanmasını bilen hocadır. Ersun Yanal'ın başarılı olma ihtimalini düşük görsem de en azından takımdaki Türk oyuncuları adam eder max performansı alır.  İnşallah yarın sabah takımın başında olur.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #159 : 01 Ekim 2018, 09:14:46 »
Ne Ersun Yanal i arkadaslar.... Piyasadaki Turk hocalardan hic biri, bizde bir halt yiyemez ... Yanal dahil hepsi enkaz edebiyatiyla seneyi bitirir. Gelecek sene icin de takima bir halt katmaz....

Bize ac ve potansiyelli bir hoca lazim eger cocu gidecekse. (Ne yazik ki artik kalsin diyemiyorum, bir sekilde kimya tutmadi, takim da isik vermiyor)

Benim hatiladigim en keyifli futbol Low, Daum ve Zico zamaniydi ... Daum disiplinden kazanirdi, Zico brezilyalilarla iyi anlastigindan. Bu anlamda; su an cok Fransiz ekollu oyuncu oldugundan, fransiz bir hoca bize uyabilir. Ya da Alman disiplini olan bir hoca.

Eski oyunculardan Tayfun Koykut olabilir... (Buyuk hoca getirmek istesek, adamin istedigi butceyi de veremeyecegimizi unutmamak lazim.)
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #160 : 01 Ekim 2018, 10:10:34 »
Zoltan Gera ve Kevin Rankin,

Dediklerinizde haklısnız. Zaten bende eleştiri oklarımı Cocu ya doğru kaydırmaya başladım. Ama, takımda ciddi bir sistem değişimi var ve mesela dünkü maça bakarsak, bizim için kırılma noktası olabilecek pozisyonda top direkten döndü, sonrasında rize hemen golü attı. YEdikten sonra zaten takım hemen çözülüp dağılıyor. Yediğimiz ilk gole bakın, adamlar sol kanatlarından sağa topu attılar, bizim defans dağıldı. Oyuncuların hem birbirine alışması hemde sisteme alışması için zaman gerek. Malesef sezon başı hazırlık dönemi hiçbir işe yaramadı takım sonradan kurulduğu için.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #161 : 01 Ekim 2018, 10:42:25 »
Kalecilerin kova... Stoperlerin kâğıt helva... Kanat beklerin hava... Ön liberoların eskort ve golcülerin kazma...

İşte kaliteli kadro...

Bir de ülke futboluna yabancı ve hocalık yetisi vasat teknik adam olunca...

Şiir yazılır buna, şiir...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #162 : 01 Ekim 2018, 11:01:12 »
Ayhan hocam bu zaman sadece bize mı gerekiyor?
Rize geçen sene hangi ligdeydi?  Kayseriye kendi sahanda 2-1'den maç veriyorsun, o kayseri sonraki üç hafta gol bile atamadan puan dahi alamadı.  Zagrep'ten 4 yedik, 8-10 tane yiyebilirdik. Bursanin yedek kalecisini as kaleci yapıyor fenerbahce.
Işler boka sarınca hemen zaman diyoruz. En büyük liman zaman oluyor.  Evet ben de diyorum zamanla 2-3 maç ust uste alabilir bu takım ama her hattıyla kötüyüz. Devamı olmaz. Oynadığımız takımların hangisi bizden iyi derken biz hangisinden iyiyiz demek lazım?
10 resmî maç yapmissin, 6 mağlubiyet,  2 galibiyet var. O iki maçta zar zor göte bala kazandığın iki maç.  Tarihin yüz karasi olmaya gidiyor bu takım. Tek üzüldüğüm de olan ali koca olacak. O kadar coşku ile geldi ki şubeye, böylesi bir takımı ne o ne de taraftar haketmiyor.
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2018, 11:01:52 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #163 : 01 Ekim 2018, 14:44:46 »
Ne Ersun Yanal i arkadaslar.... Piyasadaki Turk hocalardan hic biri, bizde bir halt yiyemez ... Yanal dahil hepsi enkaz edebiyatiyla seneyi bitirir. Gelecek sene icin de takima bir halt katmaz....

Bize ac ve potansiyelli bir hoca lazim eger cocu gidecekse. (Ne yazik ki artik kalsin diyemiyorum, bir sekilde kimya tutmadi, takim da isik vermiyor)

Benim hatiladigim en keyifli futbol Low, Daum ve Zico zamaniydi ... Daum disiplinden kazanirdi, Zico brezilyalilarla iyi anlastigindan. Bu anlamda; su an cok Fransiz ekollu oyuncu oldugundan, fransiz bir hoca bize uyabilir. Ya da Alman disiplini olan bir hoca.

Eski oyunculardan Tayfun Koykut olabilir... (Buyuk hoca getirmek istesek, adamin istedigi butceyi de veremeyecegimizi unutmamak lazim.)

Ersun Yanal enkaz edebiyatı yapacak son kişidir yalnız. Fenerbahçe'nin büyüklüğünün farkına varan, taraftara saygı duyan bir hoca kendisi. Bu sezon Klopp bile gelse işimiz çok zor zaten de Ersun hoca 3-4 nokta transfer ve yaz kampıyla bizi ligin favorisi hâline getirir. Başarılı olamazsa da istifa edip gider, tarihteki en rahat şampiyonluğu kazandığımız sezonun ardından aptalca gönderilmesine rağmen tazminat istememişti (kulubün evladı (!) Aykut'un Galatasaray'a 3. kez şampiyonluğu servis ettiği sezonun ardından bile tazminatını bırakmadığı bir ortamda hem de).

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #164 : 01 Ekim 2018, 14:58:12 »
İlhan hocam, aslında benzer şeyleri söylüyoruz (gerçi ben kendimi kaybettim artık, ne söylediğimi de tam bilmiyorum..)

Malesef 10 maçta 10 mağlubiyet hakeden bir oyun oynuyoruz. Rakiplerin hepsi bize karşı iyi görünüyor, yoksa onlarda da bir numara yok...

Kadro boktan (herkes söylüyor zaten), ekonomin kötü, transferler anlamsız, sahaya çıkan 11 saçma sapan, taktiğini, sistemini kimse bilmiyor, oyuna müdahaleler enteresan (dün 3-0 geridesin, 70. dakikada 2 değişikliğini yapıyorsun ve 2 ön libero hala sahada), kondisyonun sıfır...

Zaman bunların sadece 1-2 sini çözer ama en rahat gözlemleyebileceğin kondisyona etkisi hala görünmüyor.

Bunları seç seç birilerine paylaştır. Ben, ilk ikisinden dolayı en çok Aziz Yıldırım ve Aykuta verdim bugüne kadar, ki hep öyle de olacak. Bu ikisi diğerlerinin de bir kısmını etkiliyor doğrudan.

Transferler başkana ve Comoli ye yazar, kondisyon, saha çıkan isimler, oyuna müdahale de hocaya ve hocaya akıl verenlere.

İyi bir kadroyu, hoca ne kadar uğraşsa da bir yerden daha fazla düşüremez. Bizim kadro ile ne kadar yukarı çıkacağın hocaya bağlı birazda. Cocu ile çok da yukarılara çıkabiliecek gibi görünmüyor malesef.

Tekrar zaman konusuna gelirsek, 1 sene de derdim, 2 senede ama hiç ışık göremiyorum ki. Ne gençlere şans veriyoruz nede 10 maçta 1 milim ilerleme oldu.