Gönderen Konu: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)  (Okunma sayısı 118067 defa)

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı south

• Üye
Ynt: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)
« Yanıtla #195 : 21 Ekim 2018, 09:03:33 »
8-9 tane böyle oyuncu alıcağımıza keşke gençlere ek iki tane kaliteli transfer yapsaydık.Mesela iki kanata çok iyi oyuncular getirseydik derdik ki bu sene iyi iki kanatımız var seneye en azından kanat oyuncusu almıcaz diğer bölgelere transferleri yapıcaz.Şimdi bütün bölgelere sil baştan transfer lazım.Bu sene sonu bir çok çöp oyuncunun sözleşmesi bitiyor kurtulucaz derken şimdi yeni çöplerle uğraşıcaz.Comolli ne dogru düzgün oyuncu almış ne düzgün bir hoca bulmuş. Wilshere,Yerry Mina’yı isteyip onlar olmayınca bu kadar mı kalitesizi alınır.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #196 : 21 Ekim 2018, 09:29:14 »
İlk kurtulmak gereken çöp sanırım Comoli...

Çevrimdışı Kallessin

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #197 : 21 Ekim 2018, 13:47:15 »
futbol o kadar da karmaşık bir oyun değil. ortada sadece sorun çözme kapasitesi olmayan bir hoca var. Bu da her hocanın sahip olması gereken bir özellik değil bence. bazı hocalar sorun çıkartmayacak bir sistemi kurma konusunda bir beceriye sahip olabilirler. belki Cocu böyle bir hocadır. yani olmayınca bozup olana kadar tekrar kurabilir. ama birde problem çözme becerileri yüksek hocalar var. onlar sorunu çabuk görüp eldeki malzeme ile en doğru çözümü hemen bulabilirler. Zaten bunların ikisine de sahip olursan Obradoviç oluyorsun ki biz onlara dahi diyoruz.
Yani olmayan birşeyde ısrar etmenin ya da aslında olacakmış gibi davranmanın bir anlamı yok. Her hoca ile takımın kimyası uyuşmuyor. tamam herkes 4 aydır sabrediyor ama artık bu seçimin yanlış olduğu anlaşıldı.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
« Yanıtla #198 : 21 Ekim 2018, 19:37:59 »
Sezonun özeti lafla peynir gemisi yürümedi. Vizyon denildi atılan adımlar rezalet. Desteklediğimiz gibi eleştirmeyi de bilmeliyiz. Değişim sabır her şey Okay ama sol açık İsmail ile değişim olmaz.sabır Okay uzun vadeli plan Okay ama 9. Hafta sonunda düşme potasında olarak değil

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #199 : 21 Ekim 2018, 21:16:31 »
Eksikler olmasa muhtemelen 2-0 filan yenerdik. Tabi, Soldado kazmalaşmayıp müsait pozisyonları değerlendirseydi öyle de yenmiştik.

Cocu gene şaşırtmadı, keyfine göre tuhaf şeyler denemeye devam ediyor...

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #200 : 21 Ekim 2018, 21:24:24 »
Rakiplerde de o kadar hiçbir şey yok ki üst üste 3 maç alsak şampiyonluğa ortak oluruz.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #201 : 22 Ekim 2018, 02:32:02 »
Başkana 3-0'lık Rizespor rezaleti yetmemiş olacak ki daha beteri için bekliyor !

13 tane resmi maç sonrasında ilk 11'de kimleri banko oynatacağını çözemeyen menajerin halen iş başında olması garabettir.

Oyuncuların negatif vücut dili de buna işaret ediyor...

Ayrıca, Soldado'yu da gömdük ama Cocu'nun bu adamı resmen sildiğini unutmamak lazım. Adamı ilk 1-2 haftadan sonra kesti ve küfreder gibi Avrupa Ligi kadrosuna bile yazmadı.

Karar verme konusunda Comolli'nin ne konumda olduğunu bilmiyorum ama bu Cocu & Comolli işbirliğinin işe yaramadığı net şekilde ortada. Yol yakınken gerekli değişiklik yapılsaydı şimdi farklı bir durumda olabilirdik.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #202 : 22 Ekim 2018, 03:02:46 »
Biz Cocu'yu yollarsak tazminat ödeyeceğiz. Tamam ödeyelim sorun değil. Hâlâ Perreira'ya bile ödediğimiz söylendi ki Aykut'u zaten saymıyorum.

Diyorlar ki hoca değişikliği olursa yine yabancı hoca gelecekmiş. Bu saatte kimi getirirsen getir başarılı olamaz ve onu da yollarız. Bir tazminat da yeni gelecek hocaya ödenir çünkü hiçbir yabancı sezon sonuna kadar sözleşme imzalamaz.

Bence Yılmaz Vural, Kemal Özdeş ya da başka bir Türk hocaya sezon sonuna kadar takımı emanet etsek uçarak gelirler. Nasıl olsa şampiyon olamayacağız, en azından bir Türk hocaya şans vermiş oluruz. Başarılı olursa kalır, olmazsa zaten sözleşmesi bitmiş olur ve tazminat derdimiz de olmaz.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #203 : 22 Ekim 2018, 08:27:57 »
Ali Koç u körü körüne desteklemek ile Aziz Yıldırımı desteklemek arasında hiçbir fark yok. Ali Koç un her yaptığı doğru da demiyorum ama durumun şartlarına bakmadan hemen karar vermenin de doğru olmadığını düşünüyorum. Başkan seçildikten sonra transfer dönemine geç başlamak zorunda kalmış, beklediğinden çok daha kötü bir mali tablo ile karşılaşmış, ülkede siyasi ortam karışık, geldikten 1 ay sonra ciddi devaluasyon yaşanmış, takım içinde ve basında altını oymak isteyen büyük bir kitle var, herşeyi sıfırdan bile değil, "-" den kurmak zorunda kalmış.. Dolayısıyla yaptığı hamlelerin doğru mu yanlış mı olduğunu görmek için benim gözümde biraz daha zamanı hakediyor Ali Koç. Bu tabiki bazı konuları eleştirmeyeceğiz anlamına gelmez. Ama 11 tane çöp aldık, Aykut kasa daha iyiydi, Ali Koç tecrübesiz.. bence doğru eleştiriler değil, en azından zaman olarak erken.

Şu anadaki durumumuzun 3 sebebi olduğunu düşünüyorum;

1- Aziz Yıldırım-Aykut Kocaman döneminden kalan enkaz. Hiç bu kadar yetenek fakiri bir Fenerbahçe kadrosu hatırlamıyorum. Rezil geçen 2002-2003 senesinde Ceyhun, Yusuf, Rapaic, Revivo, Ortega, Ali Akdeniz vardı... İleride Washington, Serhat, Tuncay vardı.. Şimdi bu şekilde yetenekli diyebileceğimiz 2 kişi var, kronik sakat Mehmet Ekici ve Benzia (Guliano ve Josef de ancak yokluktan, ucundan girerdi belki bu listeye).. Elimizi kolumuzu bağlayan uzun süreli ve yüksek bedelli kontratlar, borç da cabası.

2- Anlamsız geçen bir transfer dönemi. Bunun sebeplerinde gene önceki yılların enkazı yatıyor, başkan kendisi de bize hamle imkanı veren transferler geç yapıldı diye açıkladı. Birde kongre tarihi de bazı serbest oyuncularla anlaşabilmek için kötü bir zamandı. Malesef para için eldeki en kritik 4 isimden 3 tanesini (diğeri de Skirtel gibi görünüyor) satmak zorunda kaldık.
Alınanlar enteresan tabi, 11 transferin 3 tanesi de gelecek için (Barış, Berke, Ferdi e bu 3 isim için5.4 M para harcamışız.) Reyes i stoper diye alıp orada asıl partneri olabilecek adamla hiç oynatmadık. O ve Frey yerine daha başka bir tercih olamaz mıydı ?
Takımdaki 2 kaleciden de 0 verim aldık, 2 transfer yaptık o bölgeye. Geçiş döneminde en azından Kameni oynayamaz mıydı ?

3- Saha içi sıkıntılar.. Reyes gelir gelmez orta sahada oynatııldı, 2 haftadır iyi oynayan Isla bu hafta kenardaydı, Şener oynadı. Dirar ve Aatıf la maçlara başlamalar, Alper i forvette oynatmalar, Ayew için sağ kanatta ısrar edip, sol açık olarak İsmaili kullanmak, Frey i sol açık oynatmak.. Sol bekten memnun değilsen, Aatıf ı sol bekte dene mesela diyelinmki arıyor, birşeyler deniyor. Ama sen solda aynı isimleri kullanıp, Aatıf, Dirar gibi adamları gene aynı yerlerinde oynatırsan taraftar tabiki homurdanmaya başlar.

Beğenmediğimiz Joseph, juliano, fernandao olsa bu takım çok daha iyi olurdu. Onların gitmesi yanlıştı demiyorum ama şu takımdan daha kötü olurdu demek akıl dışı. Bu takım nasıl daha beter olabilir. Bu adamlar madem iyi para teklif edildi, satıldı yerlerine koskoca bir Fenerbahçe takımına nerede çöplük varsa doldurmanın ama 11 tane transfer yaptık demekle hiç bir mantığı yok. Bizim takım iyi bir takım değil, kötü oyunculardan kurulu, kötü bir takım. Vasat bir takım. Şu anki tablo da kızsak da üzülsek de kesinlikle süpriz değil.

Ali Koç tecrübesiz. Yaptığı tüm açıklamalar gereksiz ve yersiz. Holding yönetmekle klüp yönetmek aynı şey değilmiş. Bunu acı bir şekilde öğrendi. Futbol camiasında aşırı efendi, düzgün olmayacaksın. Gerekirse sevilmeyeceksin. Türkiye'de işler bu şekilde yürümüyor. Erkek basket hariç tüm şubeler fiyasko. Çukurova'nın yabancıları bizim yabancılardan 2 gömlek daha iyi. Böyle bir şey nasıl olabilir. Erkek basketin de geçmişten gelen bir ekolü var, obradovic var, gerardini var. Futbola da benzer bir yapı getireceğim diye Cocu ve Comoli'yi getirdi. Eline yüzüne bulaştırdı. Bu ikili ile o ikili aynı mı?
Resmen işyerinde, avmlerde, sokaklarda, toplu taşıma araçlarında Fenerbehçe'nin küme düşmesi konuşuluyor. Taşak konusu olduk.

Ali koç gitsin demiyor kimse, gündemi değiştirmesin, 30000 kombine satıp, ezici bir oyla başkan oluyorsa, elini taşın altına koyuyorsa eleştiriye de açık olmalı, kurduğu takımın, mevcut tablonun hesabını da vermeli.  Ben 39 yaşındayım hayatım boyunca bu kadar kötü bir tablo, bu kadar kötü oyunculardan kurulu bir takım hiç görmedim.

Bu bana bir cevap mı tam emin olamadım. Ben bunlar kalsa daha kötü olurdu demedim. Ama bu önlemler alınmasa daha kötü olurduk dedim. Sizin için her sene sıkıcı, boktan bir futbol oynayıp ligi 2., 3., 5. bitirmek, kendi sahamızda GS ile berabere kalmak iyi ise birşey diyemem ama benim için değil. Bu sene delki daha bile kötü olacak ama en azından bir çıkış yolu aranıyor ve bir şekilde bulunacak. Aykut kalsaydı belki 2 galibiyet fazla olurdu ama vasat Anadolu takımı olma yolunda emin adımlarla giderdik. Bugün beğenmediğimiz Dirar, Aatıf gibi onlarcası dolu olurdu takımda.
Herkes 3-5 pahalı transferle işin düzeltilebileceğini söylüyor GS örneğini vererek. Artık öyle pahalı transfer yapmanın zorluğundan bahsetmeyeceğim ama GS örneğinin de doğru olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray geçen sene o transferler sayesinde mi şampiyon oldu sizce ? Kendisine rakip çıkabilecek bir ortam olsa sizce Terim gelirmiydi takımın başına ? O kadar transferin kaç tanesi işe yarıyor ? Meydanı boşaltıp önlerini açtılar, ona rağmen bitik Fenerbahçe ve arkadan iteklenen, vasatın biraz üstü Başakşehiri son maçlarda geçebildiler.
Bence Holding yönetmek daha zor, klüp yönetmekte ne var ? Demirören, Fikret Orman gibi adamlar yapıyor bu işi. Bu kıyaslamayı ortaya çıkaranlar mehşur medyamızın satılmış kalemlerinden başkası değil ?

Joseph şu yetenek kısırlığında Appiah etkisi yapar, kariyerinin en parlak sezonunu geçirirdi.

Fakat bu sezon bu yeni transferlere kim ön ayak oldu, kulübe kim önerdiyse (sanırım yeni yönetimin acemiliğinden istifa edip) kulübe öyle böyle değil, çok fena bir kazık geçirmiş. Halı sahadan oyuncu toplayıp ellerine maç başı bin lira versen bunlardan kötü çıkmaz.

Panathinaikos başkanı olsaydı, Soldado'yu kaçırdığı o iki golden sonra uçağa almaz, Sivas'tan otobüsle döndürürdü, iyi de yapardı.

Daha sezon başlarken bu kadro kalitesi ilk beşe zor girer demiştim ama şu an ilk on başarı olur. İyi futbolcular, klas futbolcular, ayağına top yakışan futbolcular, futbolcu gibi futbolcular lazım bize... Ne gün ki, koşan, basan bilmem ne diye yeteneklerin ardına teneke bağlayıp kazmaları baş tacı ettik; yaprak dökümü son noktaya geldi. Bu işin kökeni beş senelik bir kangren... Felç noktasına geldik artık.

Hakan hocam, işte sıkıntı bu, Josef in yıldızı olacağı bir Fenerbahçe değil bizim hayalimizdeki aklımızdaki Fenerbahçe. Bizim yıldızlarımız Alex , VanHoijdonk , Lugano , Anelka, Appiah, Tuncay dır..

Panathinaikos un o başkanla nasıl bir başarısı olmuş :)

Bana sorarsan Soldado yu hiç almamak gerekirdi, ki kimin aldırdığı ve aldırdıktan sonra da ne kadar kullandığı da ortada. Ama adamı bu sene hiç kullanmayan, sonradan oyuna bile sokmayan Cocu da masum kabul edilemez benim gözümde. Soldado nun kazmalığı %90 etkili ise onu hiç düşünmeyen Cocu da %10 etkilidir.

Kalite olarak kimsenin itirazı yok zaten ama o kadar da kötü değiliz, bu ligde şampiyonluk bile imkazsız değil. Yeterki sahaya doğru kadro çıksın, oyuncular yerlerinde oynasın..

8-9 tane böyle oyuncu alıcağımıza keşke gençlere ek iki tane kaliteli transfer yapsaydık.Mesela iki kanata çok iyi oyuncular getirseydik derdik ki bu sene iyi iki kanatımız var seneye en azından kanat oyuncusu almıcaz diğer bölgelere transferleri yapıcaz.Şimdi bütün bölgelere sil baştan transfer lazım.Bu sene sonu bir çok çöp oyuncunun sözleşmesi bitiyor kurtulucaz derken şimdi yeni çöplerle uğraşıcaz.Comolli ne dogru düzgün oyuncu almış ne düzgün bir hoca bulmuş. Wilshere,Yerry Mina’yı isteyip onlar olmayınca bu kadar mı kalitesizi alınır.
Bu konuda oklar Comoliye dönüyor zaten.
11 oyuncunu 3 tanesi genç, biri de bedelsiz vve çok düşük ücretle gelen Tolga Ciğerci. Mina gibi adamı, bizim alma şansımız sadece dünya kupası öncesinde olabilirdi, o trende kongre tarihi ile kaçtı.

Bu konu çok uzar gider ta ki beğendimiz oyunu ve sonuçları görene kadar. O yüzden daha da uzatmayacağım. Sonuçta herkesin kendi fikri, düşüncesi var, hepsine saygı duyuyorum Aykut ve Aziz i övenler hariç 
Bu mail de çok uzun oldu. Aynı anda hem iş yapıp hem bunu yazarken arada saçmalamış bile olabilirim, cümlelerde tutarsızlık, varsa, anlam bütünlüğü kaybolmuşsa affedin artık.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2018, 08:30:03 Gönderen: ayhan »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #204 : 22 Ekim 2018, 08:31:47 »
Küme düşmediğimiz sürece bence sıkıntı yok. Maçları da kendi sabrımı denemek maksatlı izliyorum. Bir hocanın İsmail'i sol önde oynatmasının akılla açıklanabilir bir tarafını bulmam lazım diğer maça kadar ki yine takımı izleyebileyim.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #205 : 22 Ekim 2018, 09:50:30 »
Resmen rezillik,kepazelik. Bu işin altından tecrübe kalkar acil Cocu'nun gönderilip yerine babacan ve çok tecrübeli bir antrenörün gelmesi lazım. İkinci operasyon ise Comolli'nin Samandıra ile bağlantısı sınırlandırılmalı. Alacaksın anahtarı elinden. Gitsin altyapıyla ilgilensin,oyuncu satsın. Olmaz olmaz demeyin bir bakmışız ligin 27.haftası gelmiş 15.sıradayız. Bu Cocu vallahi de küme düşürecek bu takımı. Takımda inanç sıfır bir Allah'ın kulu inanmıyor. Değişim senesi dedik Hasan Ali-İsmail beraber oynuyor. Allahım sen sabır ver bize.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #206 : 23 Ekim 2018, 08:38:05 »
Joseph şu yetenek kısırlığında Appiah etkisi yapar, kariyerinin en parlak sezonunu geçirirdi.

Fakat bu sezon bu yeni transferlere kim ön ayak oldu, kulübe kim önerdiyse (sanırım yeni yönetimin acemiliğinden istifa edip) kulübe öyle böyle değil, çok fena bir kazık geçirmiş. Halı sahadan oyuncu toplayıp ellerine maç başı bin lira versen bunlardan kötü çıkmaz.

Panathinaikos başkanı olsaydı, Soldado'yu kaçırdığı o iki golden sonra uçağa almaz, Sivas'tan otobüsle döndürürdü, iyi de yapardı.

Daha sezon başlarken bu kadro kalitesi ilk beşe zor girer demiştim ama şu an ilk on başarı olur. İyi futbolcular, klas futbolcular, ayağına top yakışan futbolcular, futbolcu gibi futbolcular lazım bize... Ne gün ki, koşan, basan bilmem ne diye yeteneklerin ardına teneke bağlayıp kazmaları baş tacı ettik; yaprak dökümü son noktaya geldi. Bu işin kökeni beş senelik bir kangren... Felç noktasına geldik artık.

Valla genclerle 10 hatta 15. olsa umrumda olmaz.... Sorun hem dayilarla cikiyoruz sahaya, hemde yeniliyoruz ...

Bu takima Lucesku tarzi eldekine gore birseyler yapan, genc oyunculari parlatan hoca lazim .... (ama lucesku kadar doymamis, ac bir hoca lazim)
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Kallessin

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #207 : 28 Ekim 2018, 20:01:02 »
Ali Koç'u desteklemek ile Ali Koç'un her kararını kayıtsız şartsız kabul etmek aynı şey mi? Ben o zaman bu hayatım boyunca kimseyi gerçekten desteklememişim.
Ali Koç bu kulüp için bir şans olabilir ama saçma sapan bir teknik direktörde Israr etmesinin de mantıklı bir açıklaması olamaz. bu takımı ortalama ilk 5'te tutabilmek öyle çok büyük bir hocalık kapasitesi istemiyor, bizim takım için. Bu kadro, maç başı kendi kendilerine halı saha gibi kardo çıkartsa, "kim nerede oynamak istiyor" diye, yine ilk 5'de kalır. Belki şampiyonluk için kadro zayıf olabilir ama bu durumun kadro kalitesi ile açıklanabilecek hiç bir yanı yok.
üstelik daha Ankara gücü maçı başlamadan yazıyorum, sonuçtan bağımsız olarak. İsmail'i iki hafta üst üste ilk 11 de sol açık başlatmanın ise bırakın mantık, fizik kuralları ile bile bir açıklamasını bulmak imkansız. Böyle kadro kurmanın da ne vizyonla ne değişimle alakası var.
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2018, 20:03:08 Gönderen: Kallessin »

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #208 : 28 Ekim 2018, 22:19:21 »
Rezillik.Haftaya da kaybedersek son sıraya kadar gerileyebiliriz.
Artık istifa et ya da kovun şu adamı yazık ya
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Avanta

• Üye
« Yanıtla #209 : 28 Ekim 2018, 22:33:16 »
Başkan, çok sevdiği Cocu'sunu bu sefer gönderecek mi acaba...