Gönderen Konu: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)  (Okunma sayısı 117858 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Ynt: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)
« Yanıtla #360 : 21 Ocak 2019, 23:12:27 »
Erzurum maçında son dakika Eljif şımarığı sebebiyle giden 2 puan... Bu hafta Valbuenna sebebiyle...

Fakat bu kadrodaki herhangi bir futbolcu hakkında ilk defa çok iyi bir şey söyleyeceğim: Skrtel... Yahu Fenerbahçe altyapısından yetişen veya doğuştan Fenerliyim diye caka satan tek bir yerli futbolcunun sen kadar savaştığını görmedim ben... (Tuncay istisna...) Sen ne biçim adamsın Skrtel! Başkası olsa "ben mi kurtaracağım!" diye idareten oynayacak iken, Mehmetçik Basri gibi savaşmak da ne oluyor? Bu savaşçı karakter bu takıma yakışmıyor. Şairin dediği gibi:

"Sana bir başka zemin, başka zaman lazımdı!"

Soldado'da bu maç özelinde 40 yıllık Fenerbahçeli gibi savaştı. Acaba Skrtel ve Soldado'ya bakıp yüzü kızaran yerli oyuncu var mıdır? Nerdeeee...

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #361 : 21 Ocak 2019, 23:47:35 »
Şaka gibi. Aynı eskinin küçük zihniyetli anadolu takımları gibi bir gol atıp geriye yaslanalım ve puan alalım derdinde olan aciz bir takım durumuna düştük. İlk yarı bitiminde takım küme düşme hattında, 17 maçta 3 galibiyet alabilmiş ama ikinci yarıya takviye yapmadan başlıyor.
Bunun adı komplo ile eşdeğer benim gözümde. Ali Koç bu camianın başına gelmiş geçmiş en büyük felakettir.
Düşüncelerimin ve duygularımın tamamını burada yazıya dökemiyorum, dökersem çünkü tüm saygınlığımı yitirmenin ötesinde yasal konulara maruz kalabilirim.
Allah tez elden bu camiaya bunları yaşatanlardan kurtarsın bizi.

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #362 : 21 Ocak 2019, 23:51:50 »
Haftaya Malatya maçı son derece önemli.
Sonuç kötü olursa çok büyük protesto olur.
En büyük tepkiyi de Ali Koç alır.
Transfer beklentisi ile devre arasını bekledik.Ama Sadık dışında kimse alınmadı.İsimler geçiyor, icraat yok.
Eğer önümüzdeki 2 hafta 6 yada en az 4 puan gelmezse oyuncuların üzerindeki baskı çok çok artacak ve bunu taşıyabilecekleri şüpheli.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #363 : 22 Ocak 2019, 00:01:18 »
Frey'i alacağına Benzia'yı alıp Ayew'i forvete çekseydi keşke.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #364 : 22 Ocak 2019, 07:59:57 »
tek tek alıntılamak istemedim,

Hakan hocam, Sadık da bence fena değildi dün akşam.

İlhan hocam, bu sefer seninle tartışmayacağım :) ama Ali koçun en büyük felaket olduğu konusunda hem fikir değiliz..

kenz, abi, senin ismini bilmiyorum, kusura bakma. Başka hamle olurdu belki ama Benzia olmazdı bence, hala Benzia dan medet umuyor derdik. Kadroya bakında oyuna girebilecek 3-4 kişi vardı, Valbuena, Frey, Roman ve Şener.. Alper Potuk falan nerede ?

İlk yarıda, ara ara gerçekten güzel oynadığımız dönemler oldu. Ki bence bu takımın kadro kalitesi olarak bulunduğu yerde olmadığını gösteriyor. Hem Erzurum, hem bu maç sonrasında iyice kesinleşti ki takımın sadece 40-45 dakikalık kondisyonu var malesef. Devre rasında bunu ne kadar yukarı çıkartabilirsin bilemiyorum. Ama sadece bunu yükseltebilmek için bile transfer şart. Fizik olarak hazır durumda 2-3 oyuncu alınsa en azından takım bittiğinde oyuna alacak alternatifler çıkar.

Hakemi de es geçmemek lazım bu arada. Zaten unutulacak bir isim değil, Selçuk Dereli ve bu benim listemde en üsttedir şeref yoksunluğu sıralamasında.

Ama dünkü durumu hakeme bağlamak mümkün değil. Bu durumdayken kazanmış olsaydı güzel olurdu tabiki ama gerçekleri değiştirmezdi.

Önümüzde 4 tane maç var, içeride Malatya, Göztepe, deplasmanda Kayseri ve içeride Konya. Sonrasında Beşiktaş deplasmanına gidiyoruz. Basket takımızız, içinde 2 yunanistan, 2 ispanya, 1 isarail deplasmanın olduğu 6 maçlık sürece girerken bu kadar endişeli değildim. bu 5 maçta en az 9 puan çıkartamazsak geçmiş olsun...

« Son Düzenleme: 22 Ocak 2019, 08:00:14 Gönderen: ayhan »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #365 : 22 Ocak 2019, 12:15:21 »
Ayhan hocam Ali Koç'un en buyuk felaket oldugu konusu yoruma, tartışmaya acık, subjektif bir konu degil, tablo ortada. O nedenle de tartışacak bisiy yok. 18 maç 3 galibiyet rezilligin dibi. Bu tablonun benzeri olmadı bu klübün tarihinde.
Alı koc'a karsi duygusal düşünüyorsun su an , yaptıgın bu :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #366 : 22 Ocak 2019, 12:47:59 »
Bir de böyle triplerle uğraşmıyor muyuz? Bakmayacaksın kimsenin gözünün yaşına... Taraftar o kadar bağrına bastı bu Valbuenna'yı... Karşılığı bu... 2 puana sebep lakayitlik...

https://www.sporx.com/girerken-trip-yapti-golu-yedirdi-SXHBQ758653SXQ

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #367 : 22 Ocak 2019, 13:01:41 »
2008'de Aydın Örs gönderilip, Tanjevic macerası başladığı günden itibaren Aziz Yıldırım'ı eleştiren, Zico sonrası en amansız Aziz Yıldırım muhaliflerinden olan, 03 Temmuz'da süreç gereği muhalefetini askıya alıp, "hep destek, tam destek" diyen, hapisten çıktıktan sonra da -o aynı kafa devam ettiği için- muhalefetine kaldığı yerden devam eden, Aziz Yıldırım muhalifliğinden tanıyan hiç kimsenin zerre şüphe etmediği, Aziz'in en güçlü, en popüler günlerinde, onu eleştirmenin taraftar içinde hiç karşılığının olmadığı günlerde eleştiren birisi olarak, şunu içim acıyarak sormak istiyorum:

-Bugün Aziz Yıldırım devam etseydi ligde aynı durumda mı olurduk?

Bunun cevabı verilsin, gerisi sonra konuşulur...

Maalesef, içim acıyarak söylüyorum, bugün Ali Koç yerine Aziz Yıldırım olsaydı, en kötü ihtimalle, ilk beşin dışında olduğumuz için takımı yerden yere vuruyor olurduk. Hele devre arasına küme düşme potasında girmek filan... Mümkün değil, öyle bir tablo olmazdı, mümkün değil, olmazdı.

Günahları, sorumlulukları, sebep oldukları saymakla bitmez... Ama bu tablonun esas faili Ali Koç ve yeni yönetimdir. Yaptıkları tek doğru hamle olmadı, tek doğru hamle... Eee, yanlışı düzeltmeye gelen adama niye tek doğru hamlen yok diye sorulmaz mı?

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
« Yanıtla #368 : 22 Ocak 2019, 14:05:29 »

Ali Koç'un bu işi kıvıramayacağı artık çok net.
Bence bunun farkında ve tepkileri iyiden iyiye üzerine çekerek, sezon sonunda olağanüstü kongre kararı alacak ve gidecek.Bunu planlıyor  sanki.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #369 : 22 Ocak 2019, 14:09:55 »
2008'de Aydın Örs gönderilip, Tanjevic macerası başladığı günden itibaren Aziz Yıldırım'ı eleştiren, Zico sonrası en amansız Aziz Yıldırım muhaliflerinden olan, 03 Temmuz'da süreç gereği muhalefetini askıya alıp, "hep destek, tam destek" diyen, hapisten çıktıktan sonra da -o aynı kafa devam ettiği için- muhalefetine kaldığı yerden devam eden, Aziz Yıldırım muhalifliğinden tanıyan hiç kimsenin zerre şüphe etmediği, Aziz'in en güçlü, en popüler günlerinde, onu eleştirmenin taraftar içinde hiç karşılığının olmadığı günlerde eleştiren birisi olarak, şunu içim acıyarak sormak istiyorum:

Maalesef, içim acıyarak söylüyorum, bugün Ali Koç yerine Aziz Yıldırım olsaydı, en kötü ihtimalle, ilk beşin dışında olduğumuz için takımı yerden yere vuruyor olurduk. Hele devre arasına küme düşme potasında girmek filan... Mümkün değil, öyle bir tablo olmazdı, mümkün değil, olmazdı.

Günahları, sorumlulukları, sebep oldukları saymakla bitmez... Ama bu tablonun esas faili Ali Koç ve yeni yönetimdir. Yaptıkları tek doğru hamle olmadı, tek doğru hamle... Eee, yanlışı düzeltmeye gelen adama niye tek doğru hamlen yok diye sorulmaz mı?

Harika bir yorum olmus. Duygularımın belki daha aklı basında bir versiyonu

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #370 : 22 Ocak 2019, 14:29:45 »
Sosyal medyada şöyle mesajlara denk geliyorum;
''Aziz Yıldırım'la şampiyon olmaktansa Ali Koç'la küme düşmeye razıyız.''

Öncelikle böyle bir şeye razı olan varsa ciddi anlamda psikolojik tedaviye ihtiyacı var demektir. Hiçbir zaman kişiler, Fenerbahçe'nin üstünde olmamalıdır. Zaten bizim başımıza ne geliyorsa kişileri, Fenerbahçe'nin üstünde tutmaktan geliyor. Aziz Yıldırım'ın raydan çıkma döneminde de, Alex olayındaki bölünmede de, örnekleri çoğaltabileceğimiz birçok şeyde de yaşadık bunları.

Hakan abiyle uzun yıllardır çeşitli forumlarda beraberdik, keza Umut için de aynı şey geçerli. Birbirini tanıyan insanlar, birbirlerine kendilerini anlatma ihtiyacı duymuyorlar ama maalesef artık eleştiri yaparken kendimizi anlatmak zorunda kalıyoruz. Zira geçmiş mesajlarımdan dolayı bana da Aziz Yıldırım'a biat eden zihniyet muamelesi yapıldı. Tıpkı Hakan abi gibi, ki Umut çok iyi bilir o dönemi (antu zamanları) Aydın Örs gönderilip, Bogdan Tanjevic geldiğinde demediğimiz lafı bırakmadık. Süreç içinde Aziz Yıldırım'ı çok sert eleştirdik. 3 Temmuz'da ise tek yürek olduk ve Yıldırım'a olabildiğince sahip çıktık. Aykut Kocaman'ın ilk gidiş sürecinde neler yaşandığını çok iyi bildiğim için Yıldırım'ı yine çok sert eleştirdim kendi adıma. Ersun Yanal gönderiliğinde yine çıktık çok sert eleştirdik. Aziz Yıldırım'ın tonla yanlışları oldu ama bir o kadar da bu kulüp için yaptığı doğru şeyler de oldu.

Hiçbir zaman da bu kadar vasıfsız, bu kadar çaresiz, bu kadar aciz bir Fenerbahçe de izlemedik.

Aziz Yıldırım öyle ya da böyle başarısızlık var diye kendi kardeşini kovdu yahu. Kardeşiyle uzun süre küs kaldı. Ali Koç'un Damien Comolli sevdasını çözebilene aşk olsun. O beğenmediğimiz, ki kendisinin de her fırsatta laf soktuğu Giuliano Terraneo, Comolli'nin yanında transfer siharbazı kalır.

Konu aslında Aziz Yıldırım falan da değil. Ama her fısatta şu durumu oraya ihale etmek kadar tuhaf bir düşünce yapısı olamaz. İlhan abi söylemiş zaten, bugün ortadaki yanlışları sürekli geçmişe ihale ederek bir yere varamayız. Yarın öbür gün Allah korusun küme düşersek de, ''Ama Aziz Yıldırım döneminde...'' diye cümle mi kuracağız? Bu mu olacak koca Fenerbahçe'nin mazereti ve basiretsiz yönetim anlayışının savunma mekanizması?

İşin garip yani;

Borç vs vs var deniyor, ki var. Ekonomik bir enkaz var, kimse de inkar etmiyor. O zaman geçen sene bir şekilde ilk 2'de kalmış takımı bozmak yerine, o kadroyu korursun, maximum 1-2 değişim yaparsın, beyler durum bu; o yüzden bu seneyi böyle geçeceğiz dersin ve bu kadar rezil bir hale düşmezsin. Sattığın oyunculardan gelen parayla borç kapatmadın, üstüne sattığın kadar oyuncu aldın zaten mali anlamda. Bir şey değişmedi yani. Bu tutarsızlıkların ve Comolli olayının mantıklı tek bir izahı yok.
« Son Düzenleme: 22 Ocak 2019, 14:32:37 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #371 : 22 Ocak 2019, 15:07:36 »
Ben kongre üyesiyim ve sırf 1 oy için İzmirden Istanbul'a gelip oyumu Ali Koç'a verdim, o gün Aziz Yıldırım'ı göbek atarak yolladık stadta.

Ama şuna da eminim ki eğer Aziz Yıldırım bugün bu kadronun başında olsaydı 5. sırada falan olurduk ve tüm Fenerbahçeliler olarak ''Aziz Başkan bu takım nasıl 5. sırada olur?'' diye manyak gibi eleştirirdik eski başkanı. Aziz bu ruhsuz oyuncuları döve döve, tehdit ede ede oynatır mıydı? Vallahi oynatırdı.

Ali Koç'a kızamıyorum da. Adam cebinden milyonlarca euro para verdi, kolay kolay kimse yapmaz bunu. Firmalarını sponsor yapıp kaynak olarak klübe aktarıyor ama bir yandan da hatâlarından geri dönmüyor, sonuna kadar direniyor. Comolli'yi inatla tutmasına anlam veremiyorum meselâ. Bu kadar rezâlet bir başarısızlığın 1 numaralı favorisi Cocu'dan da önce Comollidir. Yolla artık şunu di mi.

Bu rezilliğe imzâ atan Ali Koç, temizlemek de ona düşer. Kalan 9 günde 3 oyuncu alacağına inanıyorum ama tutar mı, takım toparlar mı vallahi şüpheliyim ve korkuyorum.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #372 : 22 Ocak 2019, 15:32:06 »
Kemal, İlhan, Hakan kardeşlerim, arkadaşlarım, katılıyorum dediklerinize.
Tek tek söylediklerinizde itiraz edilecek birşey yok, tek cevabım Kemal Erdem e, "Zira geçmiş mesajlarımdan dolayı bana da Aziz Yıldırım'a biat eden zihniyet muamelesi yapıldı." ile beni kastettiğini düşünüyorum, ama hatırlarsan açık açık ve inanarak (yani, laf olsun konu kapansın diye değil) özür de dilemiştim, mümkünse fazla başıma kakma :). Umarım, martta geldiğimde bir org olur, ben de denk getiririm de tanışırız şahsen.
Belki duygusal davranıyorum, belki Aziz Yıldırım ve Aykut a karşı çok doluyum.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #373 : 25 Ocak 2019, 23:25:48 »
FB TV'de eski Malatyaspor maçlarını veriyor. Özellikle 2004-2005 ve 2005-2006 yıllarındaki maçları izlerken en sevdiğim yemeği yıllar sonra tekrar yemiş gibi, ayrılmak zorunda kalıp unutamadığım sevgilimle otobüsle karşılıklı oturmuş gibi hissettim. Çok üzülüyorum ya nereden nereye... Öyle ya da böyle 3 Temmuz etkisi yadsınamaz(Aziz Yıldırım dönemindeki ivme değişim sebebi) ve gereken yapılmalıdır. Herkesle arayı her anlamda açmış kulübü ne hale getirip yıkık bitik Sokuksarayı ayağa kaldırdılar hala yediremiyorum kendime o günleri

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
« Yanıtla #374 : 28 Ocak 2019, 10:12:03 »
Bu akşamki maç çok önemli.Geriye kalan maçlar ve özellikle iç saha maçları bakımından çok kritik.Kazanmamız tünelin ucunda ışık görmemizi, umutlanmamızı sağlayacak.Tersi sonuç çok olumsuz sonuçlara neden olabilir.Bilmiyorum ben mi aşırı kötümserim.Çok ciddi şekilde endişeleniyorum durumdan.Yani herkesin sıkıntının farkında olduğu aşikar ama ''Nasıl olsa kurtuluruz, bu badireyi atlatırız'' düşüncesi bende zayıf.
O yüzden bu maçı çok önemsiyorum.
Allah nasip ederde bu ve önümüzdeki Göztepe maçlarını kazanırsak o zaman rahat bir nefes alacağız.