Gönderen Konu: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)  (Okunma sayısı 118064 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fbismail

• Üye
Ynt: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2018-19 Sezonu)
« Yanıtla #480 : 18 Şubat 2019, 01:06:42 »
Arkadaşlar facebookta Uche adında bir Fenerbahçe grubu var. Kimdir nedir bilen var mı?

Sürekli Aziz Yıldırım’ı ve Aykut Kocaman’ı övüp şu anki başkan ve teknik direktörü bu ikisiyle kıyaslıyorlar. Aziz başkanı ben de severim, yaptıkları için (özellikle 2008 yazına kadar) teşekkür ederim ama kulüp ekonomik olarak batmak üzereyse bunun en büyük sorumlusu da kendisidir. Her şeyi Fenerbahçe için yaptı kabul ama kulüpte para yokken gereksiz masraflı oyuncular alındı. Diğer kulüpler biz batmak üzereyiz derken bizim taraftar bu transferleri görüp hepinizi satın alırız diyordu. Sonuç ortada.

Aykut Kocaman konusuna ise ne desem bilmiyorum. 4 sene bu kulüpte kalıp 120 milyon dolara yakın bonservise para verdirip sadece 1 şampiyonluk getirdi. (onu da beğenmediği Alex getirdi.) Bize büyük takım gibi oynatmayı unutturdu. Bu oyunculardan ciddi şekilde kurtulmadan da tekrar eskisi gibi oynayacağımızı düşünmüyorum.

Aykut bir Fenerbahçe efsanesiydi ama onun oynadığı 8 sezonda gelen sadece 2 şampiyonluk var. Kulüp her yaz döneminde transfer şampiyonu olurdu. Yorumcular dalga geçerdi artık. Transfer şampiyonu olmakla lig şampiyonu olmak farklıdır diye. Her yıl kadro dışı bırakılan oyuncular gazetelerin sayfalarını süslerdi. Takımda gruplaşma denen bir kavram ortaya çıkmıştı. Tanju Çolak’ın şu açıklamalarına bakın:

https://www.youtube.com/watch?v=e128oJMZrcc

Çevrimdışı fbismail

• Üye
« Yanıtla #481 : 18 Şubat 2019, 01:13:43 »
Her zaman burada yazdığım şeyi tekrar yazacağım. Bu takımda Mehmet Topal orta saha oynadıkça ne yazık ki iyi futbol oynayamayız. Bu adam 10 maçta 1 gol veya asist yapıyor diye iyi oynadığını düşünenler var. Bir kere aynı Aykut Kocaman gibi çok büyük bir basın lobisi var. Şu adamı kesin diyen yorumcu sayısı çok az.

İleriye atak yapamaz, ver kaç yapamaz, adam geçemez, orta açamaz, verdiği pasın şiddetini ayarlayamaz. Bu adam 7 yıldır bizde oynuyor. Lütfen şu adamı takımdan kesin artık.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #482 : 18 Şubat 2019, 07:10:12 »
Arkadaşlar facebookta Uche adında bir Fenerbahçe grubu var. Kimdir nedir bilen var mı?

Sürekli Aziz Yıldırım’ı ve Aykut Kocaman’ı övüp şu anki başkan ve teknik direktörü bu ikisiyle kıyaslıyorlar. Aziz başkanı ben de severim, yaptıkları için (özellikle 2008 yazına kadar) teşekkür ederim ama kulüp ekonomik olarak batmak üzereyse bunun en büyük sorumlusu da kendisidir. Her şeyi Fenerbahçe için yaptı kabul ama kulüpte para yokken gereksiz masraflı oyuncular alındı. Diğer kulüpler biz batmak üzereyiz derken bizim taraftar bu transferleri görüp hepinizi satın alırız diyordu. Sonuç ortada.

Aykut Kocaman konusuna ise ne desem bilmiyorum. 4 sene bu kulüpte kalıp 120 milyon dolara yakın bonservise para verdirip sadece 1 şampiyonluk getirdi. (onu da beğenmediği Alex getirdi.) Bize büyük takım gibi oynatmayı unutturdu. Bu oyunculardan ciddi şekilde kurtulmadan da tekrar eskisi gibi oynayacağımızı düşünmüyorum.

Aykut bir Fenerbahçe efsanesiydi ama onun oynadığı 8 sezonda gelen sadece 2 şampiyonluk var. Kulüp her yaz döneminde transfer şampiyonu olurdu. Yorumcular dalga geçerdi artık. Transfer şampiyonu olmakla lig şampiyonu olmak farklıdır diye. Her yıl kadro dışı bırakılan oyuncular gazetelerin sayfalarını süslerdi. Takımda gruplaşma denen bir kavram ortaya çıkmıştı. Tanju Çolak’ın şu açıklamalarına bakın:

https://www.youtube.com/watch?v=e128oJMZrcc

Benim Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ve Ali Koç hakkındaki düşüncelerimi burada herkes bilir. Ama Tanju da açıklamaları dikkate alınıp ona göre hareket edilecek birisi değil bence. Videoyu daha önce de seyretmiştim, o yılları hatırlayan herkesin çok net görüp bildiği şeyler zaten. Kaç sene önceki konunun tekrar gündeme gelmesi de enteresan.

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #483 : 18 Şubat 2019, 11:07:52 »
Soldado'nun  ciddi şekilde uyarılması ve oyun içindeki gereksiz çıkışlarına bir son vermesi gerekiyor.
Kredimiz son derece az.Özellikle iç sahadaki maçlarımızı kazanmamız şart.
Slimani ve Frey çöp bile değiller.Deli danalar gibi koşmaktan başka bildikleri bir şey yok.
Soldado'nun  gol yollarındaki etkinliği bizim için hayati önem taşıyor.
Uyarılma konusu Skrtel içinde geçerli bu arada.
« Son Düzenleme: 18 Şubat 2019, 11:09:12 Gönderen: ertuğrul »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #484 : 18 Şubat 2019, 11:18:44 »
Benim artık yüreğim kaldırmıyor lanet olsun böyle yönetime,sportif direktöre,bir tane doğru değişiklik yapamayan hocaya ve şerefsizler ordusu,takımını satan futbolcu müsveddelerine. Allah hepsinin belasını versin.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #485 : 18 Şubat 2019, 11:34:51 »
Düşünün gerisini... 90 dakika oyunda kalan adam, rakip stoperler yerine Moses'ın topuna girip, vuruşuna engel oldu.

En büyük günahkar, Slimani'yi alanlar, ikincisi de oynatanlardır. Bugüne bakın siz...

Bize Slimani'yi hangi şartta olursa olsun, ilk 18'lik kadroya almayacak bir hoca lazım. Ona forma veren Fenerbahçe'ye hainlik ediyor demektir.
Turnusol kâğıdı niyetine bir ölçü...

Fernandao'yu iki buçuk milyona satıp, Slimani'yi dört buçuğa kiralayanlar mı Fenerbahçe'nin bütçesini düşünüyor?

« Son Düzenleme: 18 Şubat 2019, 11:42:00 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #486 : 18 Şubat 2019, 13:22:22 »
Bu bütçe konusunu benim aklım almıyor. Oyuncuya verilen parada sorun yok ama alınan verilen bonservis önemliymiş sanırım. Yani 5 milyon maaş verebilirsin ama sattığının üstünde alamazsın öyle mi ?

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #487 : 18 Şubat 2019, 23:13:55 »
Bu bütçe konusunu benim aklım almıyor. Oyuncuya verilen parada sorun yok ama alınan verilen bonservis önemliymiş sanırım. Yani 5 milyon maaş verebilirsin ama sattığının üstünde alamazsın öyle mi ?
Maaş bütçesiyle ilgili de bir kısıtlama var bildiğim kadarıyla ama o daha karmaşık pek çözemedim

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #488 : 19 Şubat 2019, 11:04:54 »

Bize Slimani'yi hangi şartta olursa olsun, ilk 18'lik kadroya almayacak bir hoca lazım. Ona forma veren Fenerbahçe'ye hainlik ediyor demektir. ...

Kesinlikle katılıyorum.
Hadi transferine sebep olanları bir şekilde anlarım. Eski performansı, şusu, busu... amenna, kabul edebilirim.

Ama geldiği günden beridir sergilediği görüntü nedir Allah aşkına?  Bir maç değil, iki maç değil. Hala bu adamdan medet bekleyip forma veren haindir, başka izahı yok. Fenerbahçe'nin birçok alt takımı var. Alın kardeşim herhangi bir sanrafor'u. Slimani'ye gösterilen sabır  ona gösterilse inanın bundan çok daha iyi olurdu.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #489 : 23 Şubat 2019, 00:16:03 »
Rize kadar olamadık. İlk devre 17 maçta 1 galibiyetleri vardı. İkinci devre 6 maçta 5 galibiyet aldı adamlar.
Haftaya bakalım nasıl yenicez onları.

Çevrimdışı Kallessin

• Üye
  • Yer: izmir
« Yanıtla #490 : 23 Şubat 2019, 14:46:48 »
Silimani konusunda herkesle hem fikirim ama şunu da unutmamak lazım Silimani yerine Frey mi oynayacak. Soldado yoksa ortada başka da bir alternatif yok. Takımda başka santrfor yok malesef. Ben o yüzden Silimaniyi oynatan da çok suç bulamıyorum.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #491 : 25 Şubat 2019, 11:41:09 »

Türkiye'nin en büyük 2. derbisine çıkacağız akşama.
Beşiktaş'la yaptığımız son 31 resmi maçın bilançosu:
Galibiyet:18
Mağlubiyet:6
Beraberlik:7
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2019, 11:41:51 Gönderen: kenz »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #492 : 25 Şubat 2019, 11:48:25 »
Bizimkiler hala küme düşmemeye oynayan bir takım olduklarının farkında değil
Hala sene başıymış da büyük takım edalarında hovarda puanlar kaybetmek önemli değilmiş gibiler.
Kapasiteleri çok daha fazlasına müsaade etmez belki ama mücadeleleri çok daha fazlasını gerektiriyor. Küme düşme hattındaki takımların çoğuna ikili averajı da verdik. Beşiktaş, başakşehir kim varsa üç puan gerekiyor bize. Ezik ezik oynayıp 1 puana yatarlarsa yenilir döneriz eve yine.

İkinci yarının 1/3'ü bitmiş ve hala küme düşme hattındayız. 6,5 milyon euroya aldıkları adam da ne boka yaradı henüz anlayabilmiş değilim. Milletin aldıkları adamlar galibiyet ve puanlar getiriyor.

Kendi sahamızda 10 kişi kalmış konyayı yenmeyi başaramadık ama Kayseri deplasmanda yeniverdi. Ankaragücü yine yendi. Rize kaç haftadır yeniyor. Bizimkiler hala küme düşme ciddiyetinde değiller hala, dehşete kapılıyorum.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2019, 11:49:13 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı ertuğrul

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #493 : 25 Şubat 2019, 15:44:27 »
Aynen.
Ne olduğunu hala anlayamama gibi bir durum var evet.
Allah korusun ama bu maç ve arkasından Rize maçında olumsuz bir sonuç olursa taraftarın artık sabrı taşacak.
Tribünlerin de artık bir ağırlığını koyması zamanı geldi de geçiyor bence.
Sadece maçı izlemek, tribünleri doldurmak görevini tam yapmış olmak anlamına gelmiyor.
Şiddet olmadan en ağır şekilde tepkiyi koymak lazım.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #494 : 25 Şubat 2019, 16:29:47 »
Ben bu dönemde takıma tepki koymanın doğru olduğunu ve bir faydasının olavağını düşünmüyorum. Bu saatten sonra ne olacağımız bu kadroya bağlı. Sanki 10. sıraya düşüp şampiyonluk şansını kaçırmışız habasından çıkmak lazım. Önce ligdeki durumu sağlamlaştıralım ondan sonra yönetime de kadroda olmaması gerekenlere de tepki verilir.

Sent from my iPhone using Tapatalk