Gönderen Konu: Fenerbahçe-Anadolu Efes | Cumhurbaşkanlığı Kupası  (Okunma sayısı 21515 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe-Anadolu Efes | Cumhurbaşkanlığı Kupası
« Yanıtla #75 : 03 Ekim 2018, 22:09:35 »
Kısa rotasyonumuz çok büyük soru işareti. Bobby ligde mecbur oynayacak ama hem lig hem avrupa götüremez. Guduric,Ennis,Melih,Sinan güven veren bir tane oyuncu yok. Ennis inşallah çabuk adapte olur. Yoksa koca Euroleague sezonu Sloukas'a kaldık.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #76 : 03 Ekim 2018, 22:11:58 »
Bu kısa rotasyonuyla bana da biçok maçta hucumda sıkışırız gibi geliyo. Sinan melih hiç bi zaman euroleague rotasyonuna giremeyecek kapasitede adamlar. Bobby fiziken giderek geriliyo yüreğine emeğine kimse laf etmese de . Guduric bi anda bi mucize olup oyununu yukarı taşıyamazsa elimizde tek güvenilir kısa kostas kalıyo ki o da zaman zaman bi kontak kapattı mı haftalarca kayboluyo, sezona harika bi formla giriyo olsa da. Ennis muhakkak takıma adapte oldukça katkı verecektir ama o da zor anlarda liderlik edebilir mi yaşayıp görücez. Keşke yol yakınken 1kısa alsak diyorum.
Melli belki Fener kariyerinin en kötü gecesini gecirdi ama uzun rotasyonumuzdan yana bi sıkıntımız olmaz sadece talihsiz bi gece yaşadı. Ergine efese kupa vermeyi hazmedemiyorum hiç bi zaman, üzücü bi geceydi...
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #77 : 03 Ekim 2018, 22:17:58 »
Son anlara girerken ki çift haneli farka rağmen maçı uzatma şansını yakaladık fakat değerlendiremedik.

Her sene EL'de en az final yapıp ve ligde de şampiyon olurken, kıytırık kupaları şunlara kaptırmak sinir bozucu.

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #78 : 03 Ekim 2018, 22:25:14 »
Paramiz olsaydi keske ennis yerine ne yapacagi belli olan bir yildiz alabilseydik

Bu mac korkuttu beni boby iki sene onceki performansina donemez yada ennisten beklenilen katki alinamazsa f4 bile sikintiya girebilir

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #79 : 03 Ekim 2018, 22:26:22 »
melli ve dixon azıcık top oynasa alıyorduk neredeyse. Bence lig maçlarında datome ve kalinic aynı anda baya gereksiz kalıyor. 5 yabancı olayı kaliteyi baya bir düşürecek görünen o bsl de. Şahsen lig çok umrumda değil izleniyordu iyi kötü onu da bitirdi federasyon. Önem verdiğim taraf euroleague ennis ve guduric katkı vermek zorunda bir şekilde. Kosa rotasyonu bilinmezlikler içinde şu anda. Sloukas iyi görünüyor umarım istikrarlı oynar. Sene içinde bir takviye gelebilieceğini düşünüyorum sanki ben

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #80 : 03 Ekim 2018, 22:37:06 »
3. çeyrekte 33-28 öndeyken 9 dakikada sadece 1 sayı atıp 16 sayı yediğimiz facia bölüm maçı kaybettirdi.
3. çeyrekte Kostas'ın üçlüğü ve 2 serbest atış sayısı ve Melih'in 1 serbest atış sayısı dışında sayımız yok.
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2018, 22:37:47 Gönderen: kenz »

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #81 : 03 Ekim 2018, 22:37:52 »
Ennis'in oynamadığı bir maçta bu kadar sorgulanması da nasıl bir anlayıştır, çözmek mümkün değil. Ortada sapır sapır dökülen isimler var iken nasıl bir oyuncu olduğunu neredeyse kimsenin doğru dürüst bilmediği bir isim, oynamadığı maçta sapır sapır dökülen miadı dolmuşlardan daha çok konuşuluyor. Şaka gibi... Belki bugün oynasa maçı alacaktı. Kimse bilemez ki bunu.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #82 : 03 Ekim 2018, 22:48:29 »
Nunnally ve Wanamaker'in yokluğunda şu ilk resmi maçta Guduric kadroda olur diye bekliyordum ama hoca Kalinic'i tercih etti.

Doğuş'un 6/6 saha içi, 5 rib, 3 asist, 2 top çalma performansı canımıza okudu.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #83 : 03 Ekim 2018, 22:55:41 »
Doğuş'un 6/6 saha içi, 5 rib, 3 asist, 2 top çalma performansı canımıza okudu.

İstatistikleri bir yana, çocuk hayatının son maçına çıkar gibi varını yoğunu koyuyor. Bir de bizim büyük kaptan Mahmut Melih'in istatistiklerini kefenin karşı tarafına koyar isek... Maçın izahı için yeter bence... Doğuş ile Melih Mamut kaptanı yan yana ele alıvermek...

Çevrimdışı ata771

• Üye
« Yanıtla #84 : 03 Ekim 2018, 23:01:40 »
Doğuş balbay ile dalga geçsek de işini yapıyor.  Savunmada yıpratıyor. Geçen sene tr kupası maçında da içimizden geçti bu gece de.  Şöyle bir savunmacı her takıma lazım tr olarak. Bizim de egehan arnaya süre vermemiz lazım lig de en azından bence. Türk olarak forvetlerden skor katkısı verecek tek isim umarım oynar
« Son Düzenleme: 03 Ekim 2018, 23:05:33 Gönderen: ata771 »

Çevrimdışı franz392

• Üye
« Yanıtla #85 : 03 Ekim 2018, 23:20:45 »
7 yerli fantezisiyle ligin seviyesi düşecek kesin. Şu erginle olan final maçlarında ondaki ve bazı oyuncularındaki hırsın yarısı bizim oyuncularda olmuyor, bedavadan kupa verdik gene toplama takıma. Euroleague'de Melih ve özellikle Sinan'ın oynamıyor, Bobby doğal olarak çabuk yoruluyor, Guduric beklenen gelişmeyi gösteremiyor. Yani kısa rotasyonu iyice dar kalıyor, biraz endişeliyim. Uzunlarda açık ara zirvedeyken kısalarda böyle olmak da üzücü.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #86 : 03 Ekim 2018, 23:29:10 »
Ennis'in oynamadığı bir maçta bu kadar sorgulanması da nasıl bir anlayıştır, çözmek mümkün değil. Ortada sapır sapır dökülen isimler var iken nasıl bir oyuncu olduğunu neredeyse kimsenin doğru dürüst bilmediği bir isim, oynamadığı maçta sapır sapır dökülen miadı dolmuşlardan daha çok konuşuluyor. Şaka gibi... Belki bugün oynasa maçı alacaktı. Kimse bilemez ki bunu.

Hocam obradovic enise güven duysaydı geçen sene gözünün ucuyla bakmadığı dixona güvenip de bir oyun kurucuyu dışarda bırakmazdı. Kalinic dışarda kalırdı büyük ihtimal. Enis ile ilgili ben de çok şey bilmiyorum ama izlediğim hazırlık maçlarından adamın bariz şutu yok. Şut zamanla gelişmez. Diğer özelliklerini bilemem. Ben hiç memnun değilim enis'ten. Guduric olmasa bu kadar kafaya takmazdım belki ama başımızda zaten bir guduriç felaketi varken bir de ne vereceği meçhul enis gelince iki bilinmeyen insanı düşündürüyor. Takım zamanla düzelir, daha iyi olur ama son 5 yılın en zayıf takımı bence bu seneki. En azından kısa rotasyonu için bu çok net.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #87 : 04 Ekim 2018, 00:31:01 »
Son çeyreğe girilirken Datome-Melih-Bobby üçlüsünün bulduğu toplam skor yanlış hatırlamıyor isem 3 idi. Bu durumda maçı kazanmak mucizeydi zaten. Maç sonunda Efesli oyuncular da baya bir uğraştı kaybetmek için ama beceremediler. Tecrübe ile sabit olduğu üzere basketbol  kırılma anlarının sonuca direk ettiği bir spor. Maçın kırılma anının Ahmet'in hızlı hücumda solunda bomboş olan Melih'e pas vermeyip saçmaladığı pozisyon olduğunu düşünüyorum. O dakikadan itibaren momentum tamamen Efes lehine döndü. Oysa ki çok iyi başlamıştı maça Ahmet. Bu pozisyonda çıldıran Obra epey bir süre şans vermedi kendisine. Umarım ders olmuştur. Hücumda top Sloukas'ın elinde çok kalıyor, top dolaşmıyor ve dolayısıyla takım birçok hücumda kilitleniyor. Bu bağlamda Guduric'in oyununu geliştirmiş olması ya da olamaması takım adına çok kritik noktayı teşkil ediyor. Bobby'nin geldiğinden beri en kötü performansıydı diyebilirim, nazar boncuğu olsun. Sinan ve Melih'e söylenecek söz bulamıyorum. Tamam kötü oynarsın ya da hata yapabilirsin fakat bu hatalar basketbolun temel doğruları ile ilgiliyse büyük sıkıntı. Oynadığınız takım son 3 yılın Avrupa finalisti, biraz kendinize gelin bir zahmet. Sloukas çok iyiydi ama bütün maçlar böyle geçecek ise çok hırpalanır. Tüm ayarsızlığına ve sahip olduğu risklere rağmen Vesely bu takımın enerji katalizörü. Onsuz bir şeyler eksik, hatta çok şey eksik. Bobby'nin maç sonundaki 3 serbest atışı esnasında abuk subuk tezahuratlar geveleyen ve belki de son atışın kaçmasında etkin rol oynayan pota arkasındaki futbol merkezli seyirciye de ayrıca bir selam, çok güzel eğlendiler bugün, kutluyorum kendilerini... Son olarak Ekim ve Kasımlar onların, Nisan ve Mayıslar bizim olsun. Takımın maçları sonuna kadar oynayıp bırakmayan karakteri en büyük umut ışığım, her şey güzel olacak...
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2018, 01:01:52 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #88 : 04 Ekim 2018, 07:15:40 »
Hocam obradovic enise güven duysaydı geçen sene gözünün ucuyla bakmadığı dixona güvenip de bir oyun kurucuyu dışarda bırakmazdı. Kalinic dışarda kalırdı büyük ihtimal. Enis ile ilgili ben de çok şey bilmiyorum ama izlediğim hazırlık maçlarından adamın bariz şutu yok. Şut zamanla gelişmez. Diğer özelliklerini bilemem. Ben hiç memnun değilim enis'ten. Guduric olmasa bu kadar kafaya takmazdım belki ama başımızda zaten bir guduriç felaketi varken bir de ne vereceği meçhul enis gelince iki bilinmeyen insanı düşündürüyor. Takım zamanla düzelir, daha iyi olur ama son 5 yılın en zayıf takımı bence bu seneki. En azından kısa rotasyonu için bu çok net.

İlhan hocam,

Ne demek istediğini anlıyorum diğer yazılarını ve önceki konuşmalarımızı da değerlendirerek. Ennis belki hepimizi hayran bırakacak kendisine.. Calathes in de şutu yok (bence Enis den de kötü) ama şu anda avrupadaki en iyi 3-4 guarddan birisi. Ama ne gerek vardı zar atmaya diyorsun..
Ama en zayıf kısa rotasyonu olduğuna katılmıyorum. Hickman-Goudelock-Emir-Kenan ve yarım sezonluk Zisis ile f4 yaptık ki pota altında Zoric, Oguz falan vardı.
Dixon için de bitti falan diyoruz ama daha 4 ay önce f4 de bizi finale taşıyan adamın o olduğunu unutuyoruz.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #89 : 04 Ekim 2018, 07:24:49 »
Ergin Ataman'ın kariyerine bir kupa daha yazdırdık. Emeği geçenleri tebrik ederim. Ergin'in manevi kardeşi büyük kaptan Melih Mamut başta olmak üzere... Şimdi başlayabiliriz, zaten bu kupa mühim değildi, n'olcak kaybetsek filan fişman... Haydi teselli seansına...

Bu yüzden sevmiyorum böyle finalleri.
Arkadaş çevremde de Ergin, Obraya üstün geliyor şekilinde bir anlayış var. Herhalde en saçma mantıklardan birisidir bu. Adamın, uzun maratonda şansı yok, 3-4 maçlık serilerde karşımızda duramaz ki önce karşımıza çıkabilmesi gerekiyor zaten.. Tek şansı böyle kupalar. Biz de tam tersi diğerlerine daha önem verdiğimiz için ibre onlara dönüyor. İddia ediyorum, bu tür finalleri nisan-mayıs aylarında oynasak son dakikalarda gençleri oynatırız..
Mühim tabiki ama bu kupa ile el yada lig şampiyonluğunun denk sayılması kadar saçma birşey de yok..

Ennis olsaydı en azından içeriye daha kararlı penetre eden bir oyuncumuz daha olur ve bu kadar sıkışmazdık ama kimin yerine alacaktık ki?

"Nunnaly'nin yaptığını Melih'te yapıyor"cuların kulaklarını maç izlerken sezon boyu epey çınlatacağım yalnız.

Nunnaly'nin yaptığını Melih'te yapıyor... ne denir ki.. Sadece oyunda olmadıkları zaman için geçerli olabilecek bir önerme, hatta belkide kadroda olmadıkları zaman.