"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim"Zeljko Obradovic
0 Üye ve 39 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2017-2018 sezonlarındaki Sloukas-Dixon rotasyonu net daha iyiydi şimdi kurulacağı söylenen Calathes-Wilbekin rotasyonundan.
euroleague tarihinde larkin - micic ayarında guard ikilisine sahip kaç takım olduğuna bakmak lazım bunu demeden önce.düzen dışı skorer ihtiyacın olduğunda kullanacağın 1. sınıfa yakın adamın da; düzen içinde oynaman gerektiğinde takımı yönetecek 1. sınıf adamın da oluyor.fenerbahçe tarihinin en iyi guard ikilisi kuruluyor, burun kıvırıyoruz. vallahi çok acayip…millet 1 tane oyun kurucu bulamıyorken, biz ligin en iyi 5-6 oyun kurucusundan 2 tanesini aynı anda kadroya katıyoruz, halen beğenmiyor insanlar. cidden çok acayip…wilbekin’i calathes, calathes’i wilbekin yedekleyecek. böyle bir lüks olabilir mi?
Calathes tüm bir EL sezonunda sadece 15 serbest atış kullanmış mesela. Belli ki girmiyor o mücadeleye. Göğüs teması ile potaya gitmiyor. Serbest atış yüzdesi zaten malum…Enerjisi oldukça düşük. Şut sokamadığı zaman morali bozuluyor. Henry takımı ateşleyebilen/enerjisini yükseltebilen bir guarddı mesela. Kesinlikle vaz geçmiyordu. Calathes ise EL’de bu özellik açısından en geride olan guard olabilir. Wilbekin de oyuna küsebiliyor. Hem Henry hem Vesely bu özellikler açısından çok öndeydi… Bunun eksikliğini yaşayacağız.Kusursuz lafını sadece Calathes’in pasörlüğü için kullanabiliriz herhalde. Onun haricinde adı geçen her iki guardın da oyununda bir çok eksik nokta var.
barcelona’nın oyun kurucusu hocam bu adam. oynadığı takım barcelona. barcelona’nın oyun kurucusunu wilbekin’i yedeklemesi için almak inanılmaz bir iş.takımın ana guard’ı wilbekin, yedeği calathes. geçen 2 yıldan sonra şu ikilinin nasıl bir seviye olduğunu idrak etmek daha kolay olmalıydı bence…
Onca yatırıma rağmen niye hayal kırıklığı ile bitti sezon Barça için acaba Dostum herkes fikrini yazıyor. Mutlak/tek doğru varmış gibi karşı görüşte olanların idrak kabiliyetini sorgulamak geçici kızgınlık olsa gerek. Bende de oluyor bazen, sonra “napıyorsun” diyorum kendi kendime Sonuçta sahada ortaya çıkan şeyi bekleyip görmek daha doğru olur sanırım.
Barcelona’nın an itibariyle itelicek bi takım aradığı guardı...
Fenerbahçe basketbol tarihinin akışı değiştiren başarılı kadrolarında birbirini tamamlayan, bütünleyen iki farklı oyun kurucu daima bir aradadır:Solomon - MrsicSloukas - DixonHenry - Wilbekin ikilisinden de böyle bir uyum bekliyordum. Hevesim kursağımda kalmadı, daha kursağıma girmeden... Ne umduk, ne bulduk? Wilbekin / Henry hakikaten fantastik bir ikili olabilirdi. Birinde eksik olan herşey diğerinde vardı. Üzüldüm.