Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2596635 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Av.Asım

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #19995 : 06 Ocak 2025, 12:32:03 »
Mccollum'u 2 sene önce  sezon içi hamlesi olarak istiyordum. Bobby Dixon etkisi yaratacağına dair iyimser beklentilerim vardı. Açıkçası bu sezon hiç Karşıyaka maçı izlemedim ve dediğiniz gibi 37 sıkıntılı bir yaş. Ama 2 sene önce isteme sebebim; kısıtlı süreleri kabul ediyor olması ve şans geldiğinde görevini iyi yapıyor olmasıydı. Geçen sezonlarda izlediğim Karşıyaka maçlarında takım arkadaşlarını oyunda tutmak adına maç başında topu paylaşıp onları ısınıdırıyordu ama kendisi hücumun tıkandığı yerde direkt oyunu içine girip oyunu kontrol edebiliyordu. Evet, euroleague seviyesinde nerdeyse hiç sınav vermemiş. Oynadığı 2 sezon ne başarı ne başarısızlık anlamında kıstas olamaz. Euroleague'de iki sezon oynamış ikisinde de takımı lig sonuncusu olmuş. Doğru yapılarda bulunma şansına haiz olsa daha farklı EL kariyeri olabilirdi.

Yaşına rağmen enterasan bir etki yaratabileceğine dair umudum yok desem yalan söylemiş olurum.

Jordan Loyd'u Saban Lee'ye tercih ederim. Saban Lee'nin dünkü performansı bana pek bir şey ifade etmedi. Maçı izledim, rakip etkisizdi. EL'de aynı etkiye sahip olacağını düşünmüyorum.

https://youtu.be/PZhgwET9q-k?si=Lo-dVAxuE-WqbD8_

Utkan Şahin'de daha da detaylandırarak benzer şeyler söylemiş.  Sezon başında Jordan Loyd'u neden Saban Lee'ye tercih ediyorsam bugün de Mccollum'u tercih ederim. Mccollum için geçen sezon Karşıyaka'nın BCL maçlarını ve daha önce GS Eurocup maçlarını çokça izledim. Kazanmak için her şeyini veren özel bir karakter...

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #19996 : 06 Ocak 2025, 18:06:58 »
Federasyonun Kuralına göre sanırım 1 sezonda en fazla 12 yabancı için bsl lisansı çıkıyo. Biz şu ana kadar bsl de 11 yabancı için lisans hakkımızı kullandık(pierre'e hiç çıkarmadık)

Olası mccollum ve uzun transferinde bunlardan biri bsl de bütün sezon oynayamayacak.
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #19997 : 06 Ocak 2025, 18:16:26 »
Federasyonun Kuralına göre sanırım 1 sezonda en fazla 12 yabancı için bsl lisansı çıkıyo. Biz şu ana kadar bsl de 11 yabancı için lisans hakkımızı kullandık(pierre'e hiç çıkarmadık)

Olası mccollum ve uzun transferinde bunlardan biri bsl de bütün sezon oynayamayacak.
Kuralın detayını bilmiyorum, söylediğinden çıkarım sağlayacak olursak; Kaç yabancın olursa olsun yaptığın değişiklikler de dahil max 12 kez lisans kullanabiliyorsun?

Değilse, mevcut durum;
1-Zagars
2-Hall
3-Mays
4-Baldwin
5-Colson
6-Guduric
7-Melli
8-Hayes
9-Birch
10-Tarık ???
11-Yabancı Gurad
12-Yabancı Pivot
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #19998 : 06 Ocak 2025, 18:28:05 »
Kuralın detayını bilmiyorum, söylediğinden çıkarım sağlayacak olursak; Kaç yabancın olursa olsun yaptığın değişiklikler de dahil max 12 kez lisans kullanabiliyorsun?

Değilse, mevcut durum;
1-Zagars
2-Hall
3-Mays
4-Baldwin
5-Colson
6-Guduric
7-Melli
8-Hayes
9-Birch
10-Tarık ???
11-Yabancı Gurad
12-Yabancı Pivot

Tarık türk statüsünde oynuyo.

Wilbekin
Hall
Zagars
Mays
Baldwin
Guduric
Colson
Hayes
Melli
Boban
Birch

Şu ana kadar lisans çıkardığımız isimler. 12 aynı anda olması önemli değil 1 sezonda toplam hakkın 12 kayıt. Emin değilim ama sanırım kural böyleymiş
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2025, 18:30:47 Gönderen: sinanyucel »

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #19999 : 06 Ocak 2025, 20:02:14 »
Mükemmel gerçekten, her mecrada sıçan bir organizasyon kurmak da başarı.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #20000 : 06 Ocak 2025, 21:28:40 »
Mccolumu övmeye çalışmak, bu transferi sıvamak. Fenerbahçe vizyonunu kaybedeli çok oldu, tepetaklak gidiyor kulüp. Boban transferi ile yarışır rezillikte Mccolum.

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #20001 : 06 Ocak 2025, 23:43:43 »
Mccolumu övmeye çalışmak, bu transferi sıvamak. Fenerbahçe vizyonunu kaybedeli çok oldu, tepetaklak gidiyor kulüp. Boban transferi ile yarışır rezillikte Mccolum.

Hic katilmiyorum alakasiz bir yorum.Sene basinda ana rotasyona yapilan bir transfer degil bu sezon ortasinda ligi bilen tecrubeli ve elinde ki tum guardlardan daha iyi oyunu bilen ve skorer ozelligi olan bir oyuncu.Sene basinda daha dogru yapilanmaya gidilmesi lazimdi burda ki elestiriye tamamen katiliyorum.Ama su zaman icin bence gayet iyi transfer.Yapilan transferleri icinde bulundugumuz duruma gore yorumlamak lazim.Sene basinda bobani getirme konusu mesela rezilliktir.Buna yuzdeyuz katiliyorum.
Ama su bruno isi olmaz ise bu uzun rotasyonuyla birlikte playy ofta orda olmaz ise f4 de kesin patlariz.Brunoyuda alirlarsa artik top sarasta f4 yapamaz ise kesinlikle kovulmali.Bu arada yanlis anlasilmasin bu ali kocu ve tum yoneticilerinin ta …

Çevrimdışı Tgezer

• Üye
  • Yer: Hamburg
« Yanıtla #20002 : 07 Ocak 2025, 07:32:59 »
Bu adamın en formda oldugu yıllar, Gs ile Eurocupı kazandıgı yıldan bir iki yıl sonra Euroleaguede vasat performans bile sergileyememişken 38 yaşındaki Mccolum evet Euroleague seviyesinde fark yaratır. Potansiyelini tam da yansıtma yaşında onu aldık. İyice olgunlaşmıştır oyunu. Ben inandım.
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2025, 08:01:52 Gönderen: Tgezer »

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #20003 : 07 Ocak 2025, 09:02:04 »
Errick McCollum'un olası transferini yüceltmez ya da yermez ama, sevenleri geçmişini seviyor, sevmeyenleri de yaşını büyütüyor!

22.Ocak.1988 doğmulu, an itibarıyla 36 yaşında. 2 hafta sonra 37 yaşında olacak. Bu onun kötü oyuncu olduğunu ispatlamaz. Maziye de pek güvenmemek gerekli. Ergin ile oynayacak olsaydı, o iyi bildiği skorerliğini belki sergilemesi daha kolay olurdu. Saras'ın beklentisi karşılamak öyle kolay değil.

50 set içinde istediğini seç oyna, oynat demekle, 90 set içinde sürekli koçun istediğini oyna/oynat aynı mental seviyede hiç kolay değil. Meys'in kullanım şeklini gözünüzün önüne getirin, aynı o şeklide kullanacaktır Saras onu...

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #20004 : 07 Ocak 2025, 12:39:40 »
McCollum şimdi kesin mi, değil mi?
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #20005 : 07 Ocak 2025, 15:22:41 »
McCollum şimdi kesin mi, değil mi?
Şimdi anlaşılan herkes Bruno yu bekliyor. Belli ki bütçe de ona gidecek, yan parça da Errick olacak. Oldu ki Bruno gelmiyorum dedi, o zaman Pivot bütçesinden çalarak Errick yerine Valenciadaki çocuk gelir, Pivot da bir tık altı daha makul bütçeye başkası...

Ocağa kadar bekledik, hafta sonuna hayırlısıyla bir yanıt alırız artık. Olmaz demeyin, her şey olur. Biz Fenerbahçe Bekoyuz!

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #20006 : 07 Ocak 2025, 18:23:15 »
Yabancı bi haberci r.emilia dan 19 yaşındaki pivot momo faye ile ilgilendiğimizi söylemiş podcastinde. Takip listemizdeyse bence gelecek sezonun planları içindir diye düşünüyorum. 6 ay nba bekleyip sonunda 19 yaşında bi genci almazlar heralde sezon ortasında :)

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #20007 : 07 Ocak 2025, 18:50:51 »
Yabancı bi haberci r.emilia dan 19 yaşındaki pivot momo faye ile ilgilendiğimizi söylemiş podcastinde. Takip listemizdeyse bence gelecek sezonun planları içindir diye düşünüyorum. 6 ay nba bekleyip sonunda 19 yaşında bi genci almazlar heralde sezon ortasında :)

Tam bizlik hareket.

Neyse Errick'i falan boşverin de Bruno'dan haber bekliyoruz artık, hadi inşallah. Ben duaya çıkıyorum :)

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #20008 : 07 Ocak 2025, 19:02:31 »
Tam bizlik hareket.

Neyse Errick'i falan boşverin de Bruno'dan haber bekliyoruz artık, hadi inşallah. Ben duaya çıkıyorum :)
Ikinci devre başladı, yil bitecek neredeyse hala Bruno diyorsunuz arkadas ya :)
Gelse bile boban muamelesi yapar saras ona. Hayrını görecegimizi mi sanıyorsunuz.

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #20009 : 07 Ocak 2025, 19:21:47 »
Toronto Raptors, Bruno Fernando'yu serbest bıraktı.

(via: @Underdog__NBA)

Bu iş olmazsa ne olacak acaba 😅