Bu seneden pek bir şey beklemiyorum ben açıkçası. Tarık da gitseydi hiçbir şey beklemezdim tahminen. Neden beklemediğime gelince; öncelikle takımın iki lider oyuncusu birden gitti. Ne kadar kızsam da zaman zaman, Marko bu hem sorumluluk alma hem de liderlik anlamında bu takımın omurgasının en önemli parçalarından biri idi.
Keza Nigel da öyle, sadece sayı yükünü sırtlanmakla degil saha içinde takımı topsuz alanda yönetmesi çok değerli idi. Keza Eric, ileri yaşına rağmen deneyimi ve geri adım atmaması ile fark yarattı. Takım birlikte oynamaya da çok alışmıştı.
Nicolo da bir yaş daha yaşlandı, zaten çok hareketli biri değil iken daha da ağırlaşmış ve daha az süre oyunda kalacak bir oyuncu olacak. Bonzie vasat, Wade maalesef ki kalitesine bir türlü ulaşamayan biri. Khem hem yaşlı hem de dizleri bitik, ki kendi de söylüyor dizilerindeki problemi. Keza Sertaç da yaşlandı. Zagars daha toyluğu atamadı, Scottie 1 sene oynamadı ve nasıl döneceği belirsiz ki o da yaşlı sınıfında. Ayrıca Wade ile birbirlerini bozarlar diye düşünüyorum. Jilson soru işareti, aldığı sürelerden kimse ne olduğunu anlamadı ama ışık görseydi Saras illa ki yararlanmaya çalışırdı.
Bir tek Devon ve Tarık umut veriyor an itibari ile. Jantunen bizde ne yapar bilemiyorum, öyle ahım şahım bir oyuncu değil bana göre. Tabii Saras'ın elinde onun sisteminde nasıl olur göreceğiz.
Hülasa köklü bir değişim yaşayacağız gibi ama konuşulan rakamlarla başa çıkacak bütçemiz olmadığı için de nokta atışı kaliteli oyuncu bulmamız / almamız zor görünüyor. Ayrıca bütçeleri yüksek olan rakip takımların da kurdukları / kurmak üzere oldukları kadrolar da göz önünde. Bir de bu senenin 3 kupalı bir zafer senesi olmasının da oyunculara bir rehavet getireceğini düşünüyorum.
Evet Saras takım kimyası konusunda büyük iş başardı ama bütün bunları göz önüne alınca sanki bu seneki hikaye yeniden yazılamayacak gibi. Ama ne olursa olsun ben bu şubeden razıyım her türlü.