bizim basketbolumuza hücumcu mu yoksa daha çok savunmacı bi uzun mu lazım? bence öncelik çemberi koruması ve adam değişmesi. sonrasında da şut ve pasörlük geliyor. sanki nba’den oyun iqsu kısmen yüksek bi uzun bizi daha iyi tamamlar. tabi bango’yu hesaba katmadan konuşuyorum çünkü paris serisinin son maçı dışında adamla ilgili elimizde hiçbir şey yok.
Uzun konusunda ben cok endiseli degilim, cunki bu sene cok alternatif olacak gibi yaz kampi sonunda ....
Ama benim fikrim;
1-Herseyden once hocamiz Saras oldukca; oyun disiplini olan biri lazim. Set oyununa uyacak biri.
2-
Hucum katkisini dusunursek; Elimizde potaya cok iyi devrilen kisalar var (ozellikle baldwin ve hall). Bu nedenle perdelemesi kuvvetli, sutu oldugu icin orta mesafede riske edip savunmacisinin cok geride durmasini engelleyebilecek isimler lazim.
3-
Savunma ve genel oyunda bu sene ozellikle rebound konusunda eksildik. Hem Guduric, hem yerine gelecegi uzun (Birch) hemde Hayes rebound u zorlayip topu canli tutuyordu. Rebound u alamasalar bile rakibin de kolay rebound alip hizli cikmasini engelliyorlardi. Bu nedenle kesinlikle rebound katkisi daha iyi bir uzun lazim.
Mesela Boucher-Petrusev-trey jemison arasinda bize en uyabilecek Boucher sonra Petrusev en son Trey olur.
Trey-Daha iyi ve potansiyelli oyuncu olsada hic oyun setlerini takip ettigini gormedim Trey in. En fazla kisaya 1-1 oynatmak icin disari acilmasi... . Reserve oyuncusu gibi ikinci 5 de oldugundan olabilir. Ama Avrupaya gelip alismasi ciddi sure alabilir.
Petrusev ilk iki ozellige en uygun isim ama rebound da Boucher daha one gecer, hatta blok katkisi da daha fazla olur.