sezon başlıyor. kendi adıma Klasik değerlendirmeyi yapmak istiyorum Sizlerle çoğunlukla aynı fikirdeyiz ama şöyle bir toparlamak gerekirse.
1 hall, zagars, wilbekin
2 baldwin, tht
1 ve 2 de gard pozisyonunda güven duyacağımız oyuncular hall ve wade olacak. özellikle sezon başında sayı yükünü de çekmeye çalışacaklar. Wilbekin, mc collumun rolü ile aynı rolde olabilir. kısa sürelerde çeşitlilik ve birebir oyunlar, perdeden çıkışlı bol bol üçlükler olacaktır. tht acayip potansiyelli bir arkadaş. uyum sağlarsa takım için f4 ü şimdiden hedef koymakta sakınca yok. ancak orada zagars daha şimdiden çok sırıtıyor. zagarsı gören kırmızı görmüş dana gibi üzerine yükleniyor. gene sezon başında sistemler oturana kadar oynar. gitmezse ocaktan sonra çok az oynar.
3 tarık baston onuralp
3 numarada tarık sezon başı burada en fazla dakikayı alır. ve koçun bu sene ona daha fazla topu vereceğini düşünüyorum. Hatta bogdan tarzı gibi. Onuralpin çok eksiği var ama çok talepkar . enerjik. eğer sisteme uyum sağlarsa özellikle sezon ilerledikçe çok faydalı olacaktır. baston konusunda çok şüphelerim oluştu. topu almakta bile zorlanıyor. fizikselliğin tavan yaptığı bir ligte temas olmadan nasıl oynayacaksın. hoca onu denedi hazırlık maçlarında. bakalım ona nasıl bir rol biçecek.sezon başında onuralpin bile arkasında kalırsa şaşırmam. umarım çabucak adapte olur.
4 jantunen colson metecan
burada jantunenden belli bir katkı alacağız. sisteme cuk diye oturdu. ama katkı başka bir şey çeşitlilik yaratmak başka bir şey. maalesef 4 te nigelin verdiği çeşitliliği alamayacağız. zor maçlarda topu eline alıp 4ten hadi bir şeyler üret diyemezsin. burada bariz geçen senenin çok altında olacağız. zaman zaman melli de 4 e kayıyor. ancak colson şu anda 4ü hiç benimsememiş. tamamen hayal kırıklığı . hazırlık maçlarında kötüyüdü. bence buraya halen hoardı bekliyorlar. orada bir sıkıntı çıksın da alalım diye. hele israil takımlarını ligden atarlarsa hemen çökmek lazım. hatta şimdiden hapoeldekilere kanca atmak lazım. bu arada şahsi fikrim böyle bir şey olamayacaktır.
5 melli, birch bacot
melli ve birch kaldığı yerden devam ederler. bacot için koç gördü analizini yaptı. eurolig başlayınca onu daha çok drop savunmada kullanacaktır sertaçla yaptığı gibi. birebirde ayakları yavaş olduğu için geçiliyor ama yönlendirmeyi öğrenmiş. ribaundlarda etkisini daha da gösterecek. kesinlikle faydalı olacağını düşünüyorum. kendisinden blok beklememek lazım. ayrıca hücumda güzel yer alıyor. bunu motley iyi yapardı. iyi yer tutunca kolay da bitriyor. kolay adapte olacak gibi. burada bacottan beklenenleri toplam 3 pivottan ne almak istediğiniz daha doğrusu sarasın ne istediği ile alakalı. istedğini de alacağını düşünüyorum.
tüm bu değerlendirme den sonra tht nin değeri çok fazla. çünkü takımdaki geçen sene ki birebirde çeşitliliği sağlamış olacağız. sadece oradan nigelden gelecek çeşitlilik azalacak, koçun da onu tarıkla çözeceğini düşünüyorum. Bunu nigelin rolünü tarığa vermekten ziyade topu daha çok eline vererek yapacak koç Çünkü bizi geçen sene şampiyon yapan opsiyonların fazlalığı yani çeşitlilikti. bizim alameti farikamız BİREBİRDE ÇEŞİTLİLİK. Bu konuda hall, wade, guduriç, mc collum, nigel dan birebir de opsiyon alabiliyorduk. bu sene hall, wade, guduriç yerine tht, mc collum yerine wilbekin, nigel yerine de tarık. birebirde üretecek. şampiyonluk buradan geçiyor.
Sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.