Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 3107886 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #22770 : 29 Eylül 2025, 13:04:09 »
benim yazdığımı söylüyorsan ben yıllara göre ortalamayı söyledim. içeriden alınan bilgi değil. bu bazen düşer bazen artar. ne kadar çok sponsor o kadar az bütçe açığı demek.

zaten devlet sirri degil, meraklisi veya isi hic bilmeyeni bile oturup bir yarim saat 1 saat okusa (dip notlari ile) hepsi detaylariyla veriliyor.

https://www.fenerbahce.org/fbfutbol/mali-tablolar-denetim-faaliyet-raporlari
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #22771 : 29 Eylül 2025, 13:28:21 »
sezon başlıyor. kendi adıma Klasik değerlendirmeyi yapmak istiyorum  Sizlerle çoğunlukla aynı fikirdeyiz ama şöyle bir toparlamak gerekirse.

1 hall, zagars, wilbekin
2 baldwin, tht
1 ve 2 de gard pozisyonunda güven duyacağımız oyuncular hall ve wade olacak. özellikle sezon başında sayı yükünü de çekmeye çalışacaklar. Wilbekin, mc collumun rolü ile aynı rolde olabilir. kısa sürelerde çeşitlilik ve birebir oyunlar, perdeden çıkışlı bol bol üçlükler olacaktır. tht acayip potansiyelli bir arkadaş. uyum sağlarsa takım için f4 ü şimdiden hedef koymakta sakınca yok. ancak orada zagars daha şimdiden çok sırıtıyor. zagarsı gören kırmızı görmüş dana gibi üzerine yükleniyor. gene sezon başında sistemler oturana kadar oynar. gitmezse ocaktan sonra çok az oynar.

3 tarık baston onuralp
3 numarada tarık sezon başı burada en fazla dakikayı alır. ve koçun bu sene  ona daha fazla topu vereceğini düşünüyorum. Hatta bogdan tarzı gibi. Onuralpin çok eksiği var ama çok talepkar . enerjik. eğer sisteme uyum sağlarsa özellikle sezon ilerledikçe çok faydalı olacaktır. baston konusunda çok şüphelerim oluştu. topu almakta bile zorlanıyor. fizikselliğin tavan yaptığı bir ligte temas olmadan nasıl oynayacaksın. hoca onu denedi hazırlık maçlarında. bakalım ona nasıl bir rol biçecek.sezon başında onuralpin bile arkasında kalırsa şaşırmam. umarım çabucak adapte olur.

4 jantunen colson metecan
burada jantunenden belli bir katkı alacağız. sisteme cuk diye oturdu. ama katkı başka bir şey çeşitlilik yaratmak başka bir şey. maalesef 4 te nigelin verdiği çeşitliliği alamayacağız. zor maçlarda topu eline alıp 4ten hadi bir şeyler üret diyemezsin. burada bariz geçen senenin çok altında olacağız. zaman zaman melli de 4 e kayıyor. ancak colson şu anda 4ü hiç benimsememiş. tamamen hayal kırıklığı . hazırlık maçlarında kötüyüdü. bence buraya halen hoardı bekliyorlar. orada bir sıkıntı çıksın da alalım diye. hele israil takımlarını ligden atarlarsa hemen çökmek lazım. hatta şimdiden hapoeldekilere kanca atmak lazım. bu arada şahsi fikrim böyle bir şey olamayacaktır.
5 melli, birch bacot
melli ve birch kaldığı yerden devam ederler. bacot için koç gördü analizini yaptı. eurolig başlayınca onu daha çok drop savunmada kullanacaktır sertaçla yaptığı gibi. birebirde ayakları yavaş olduğu için geçiliyor ama yönlendirmeyi öğrenmiş. ribaundlarda etkisini daha da gösterecek. kesinlikle faydalı olacağını düşünüyorum. kendisinden blok beklememek lazım. ayrıca hücumda güzel yer alıyor. bunu motley iyi yapardı. iyi yer tutunca kolay da bitriyor.  kolay adapte olacak gibi. burada bacottan beklenenleri toplam 3 pivottan ne almak istediğiniz daha doğrusu sarasın ne istediği ile alakalı. istedğini de alacağını düşünüyorum.

tüm bu değerlendirme den sonra tht nin değeri çok fazla. çünkü takımdaki geçen sene ki birebirde çeşitliliği sağlamış olacağız. sadece oradan nigelden gelecek çeşitlilik azalacak, koçun da onu tarıkla çözeceğini düşünüyorum. Bunu nigelin rolünü tarığa vermekten ziyade topu daha çok eline vererek yapacak koç Çünkü bizi geçen sene şampiyon yapan opsiyonların fazlalığı yani çeşitlilikti. bizim alameti farikamız BİREBİRDE ÇEŞİTLİLİK. Bu konuda hall, wade, guduriç, mc collum, nigel dan birebir de opsiyon alabiliyorduk. bu sene hall, wade, guduriç yerine tht, mc collum yerine wilbekin, nigel yerine de tarık. birebirde üretecek. şampiyonluk buradan geçiyor.

Sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.

Çevrimiçi myildirim

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #22772 : 29 Eylül 2025, 14:17:35 »
Emeğine sağlık @constructor güzel analiz olmuş, zagars dan bende ciddi umut kestim eurobaskette de zaten ciddi bir fark ortaya koyamadı takımıyla dünya kupasındaki şaşırtıcı çıkışı sonrası maalesef sakatlıkla birlikte hep geri gidiş oldu oyununda, diğer oyunculardan verim alabilirsek uzun maç maratonunda yine kullanır bir şekilde saras ama colsonun bu sezon rolünün ve takım içi değerinin de artmasını beklerken kurulan kadro yapısında maalesef parkedeki ruh hali de ciddi sıkıntı görünüyor, geldiğinde çok büyük beklenti vardı maccabi performansı ülkeye de daha önce oynaması dolayısıyla alışık olması falan derken ama maalesef olmayacak gibi ondan beklenen verim anlamında umarım şaşırtır, o yüzden de çok acilen strech bir 4 numara daha lazım takıma ki hoca da zaten istemiş bunu, bütün yükü jantunene yüklemek ona da yazık edecektir.

Size katılmadığım nokta Sertaçın da ayrılmasıyla, mellinin de istikrarsız dış şutları ve maalesef ilerleyen yaşı dolayısıyla bu 4 numaranın hoard gibi daha çok içeriden oynamayı seven bir uzundansa jantunen de yokken alan açabilmemiz için mutlaka iyi bir dış şutu olması gerektiği düşüncesindeyim.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #22773 : 30 Eylül 2025, 10:26:04 »
Emeğine sağlık @constructor güzel analiz olmuş, zagars dan bende ciddi umut kestim eurobaskette de zaten ciddi bir fark ortaya koyamadı takımıyla dünya kupasındaki şaşırtıcı çıkışı sonrası maalesef sakatlıkla birlikte hep geri gidiş oldu oyununda, diğer oyunculardan verim alabilirsek uzun maç maratonunda yine kullanır bir şekilde saras ama colsonun bu sezon rolünün ve takım içi değerinin de artmasını beklerken kurulan kadro yapısında maalesef parkedeki ruh hali de ciddi sıkıntı görünüyor, geldiğinde çok büyük beklenti vardı maccabi performansı ülkeye de daha önce oynaması dolayısıyla alışık olması falan derken ama maalesef olmayacak gibi ondan beklenen verim anlamında umarım şaşırtır, o yüzden de çok acilen strech bir 4 numara daha lazım takıma ki hoca da zaten istemiş bunu, bütün yükü jantunene yüklemek ona da yazık edecektir.

Size katılmadığım nokta Sertaçın da ayrılmasıyla, mellinin de istikrarsız dış şutları ve maalesef ilerleyen yaşı dolayısıyla bu 4 numaranın hoard gibi daha çok içeriden oynamayı seven bir uzundansa jantunen de yokken alan açabilmemiz için mutlaka iyi bir dış şutu olması gerektiği düşüncesindeyim.

aslında coach 4,5 numara istiyormuş. yani gerekirse 5 numarada da oynayacak birini istiyor. tabii şutu olması güzel olur. hoard şutu dışında ciddi derinlik katacaktır takıma. baklaım nasıl olacak

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22774 : 30 Eylül 2025, 15:44:31 »
Bu sene Jantunen dışında hep NBA'den oyuncu aldınız. Bunun sonucunda hangi parametreler etkili oldu?

🗣 Derya Yannier: "Bu sezon için elimizi bağlayan sözleşmeler oldu. Örnek olarak Hayes-Davis'in NBA'ye gitmesi sürpriz oldu bizim için. Takımda devam etmesini istiyorduk. Ayrıldıktan sonra yeni bir planlama yaptık.

Bir diğer durum bütçe. Rol oyuncularımız Guduric ve Nigel-Hayes takımdan gittiğinde fazla bir bütçe alanımız olmadı. Çünkü Avrupa'da kendi muadillerindeki oyunculardan daha az rakamlara oynuyorlardı.

Dolasıyla hem bütçesel anlamda bize uyabilecek oyuncu, hem bizim beğenebileceğimiz oyuncu… Bazen oyuncuların farklı öncelikleri oluyor. Bütün bunlar birleşince piyasa sizi bir yere sürüklüyor. Biraz da yeteneğe gitmek istedik. Bizi karakter olarak, potansiyel olarak yukarı çıkarabilecek ve bütçemize uygun oyunculara yöneldik."

Nasıl oluyor bu iş ben anlamadım Nigel’a teklif ettiğimiz para ortada üstüne bonservis aldık yetmedi şampiyonluk için ekstra para dendi biraz yalan söylüyor gibi geldi bana

Çevrimdışı kalimantan96

• Üye
  • Yer: Cenevre
    • utkueroglu
« Yanıtla #22775 : 30 Eylül 2025, 19:25:37 »
Transfer sezonunun basinda Micic’le neredeyse anlasmistik, az bir para onermemisizdir zira. Bana da bu aciklama bahane gibi geldi. Gerci Hapoel gibi kulupler de sacma sapan para harcadilar.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #22776 : 01 Ekim 2025, 03:37:37 »
Dediginiz gibi biraz hikaye olmus bu aciklama. Bence ilk soyledigi dogru. Ikisinin de gidecegini dusunmedikler. Ve zaten yine bu nedenle hamle yapmakta geciktiler. Gec kaldiklari icin de hem oyuncular kapilmisti, hemde rakamlar yukselmisti...

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #22777 : 01 Ekim 2025, 09:27:03 »
Ali Koç bütçeyi kismis olabilir jhon duran talisca ederson gibi oyunculara takım bütçesini verdikleri için para kalmamıştır

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #22778 : 01 Ekim 2025, 10:24:29 »
Ali Koç bütçeyi kismis olabilir jhon duran talisca ederson gibi oyunculara takım bütçesini verdikleri için para kalmamıştır
Futbolda bütçe zaten yokmuş Hakan Safi’nin açıkladığına göre adam cebinden yapmış tüm transferleri. Nigel’ın gitmesi sürpriz oldu demiş üstüne Micic-Montero ile ilgilendik bu hedeflenen bütçenin kullanılmadığı aşikar herhangi bir branşa kaydığını düşünmüyorum artık eskisi kadar kolay değil galiba o işler

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #22779 : 01 Ekim 2025, 11:54:22 »
Futbolda bütçe zaten yokmuş Hakan Safi’nin açıkladığına göre adam cebinden yapmış tüm transferleri. Nigel’ın gitmesi sürpriz oldu demiş üstüne Micic-Montero ile ilgilendik bu hedeflenen bütçenin kullanılmadığı aşikar herhangi bir branşa kaydığını düşünmüyorum artık eskisi kadar kolay değil galiba o işler

biz bile nigelin gideceğini biliyorduk nasıl sürpriz olmuş onu anlamadım bir tek hatta ben tarığın da gideceğini düşünüyordum

Çevrimdışı ertugrul_solomon

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #22780 : 07 Ekim 2025, 19:47:01 »
Şu takıma adam akıllı iki uzun alsınlar da bu sene de alalım EL'i. Tucker gibi canavar bulduk çok şükür nazar değmesin. Pota altına takviye lazım.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #22781 : 10 Ekim 2025, 04:35:32 »
Şu takıma adam akıllı iki uzun alsınlar da bu sene de alalım EL'i. Tucker gibi canavar bulduk çok şükür nazar değmesin. Pota altına takviye lazım.

Su an Theiss bizde olsa.....

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #22782 : 11 Ekim 2025, 14:59:23 »
Ömer Yurtseven’in Panathinaikos’ta kalması çok olası değil.

(Via @TheShot71)

Yoklar mıyız acaba

Çevrimiçi BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #22783 : 11 Ekim 2025, 15:12:02 »
Ömer Yurtseven’in Panathinaikos’ta kalması çok olası değil.

(Via @TheShot71)

Yoklar mıyız acaba

Yoklamayan kulübe ihanet etmiş olur. Orada Sertaç da yokken mutlak suretle alınması gereken bir isim. Başka alternatif de yok zaten.

Çevrimdışı cosby

• Üye
« Yanıtla #22784 : 11 Ekim 2025, 19:29:07 »
Bir de Hoard diyolla…