Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 3544155 defa)

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı efeovic

• Üye
    • @efeerolus
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #24210 : 11 Haziran 2026, 23:43:10 »
tecrübeli oyuncu merakımız da varken şu patty millsi alalım geçelim

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #24211 : 12 Haziran 2026, 08:44:06 »
Silva gidecek abi onun yerine dahil olur rotasyonda. Bi pivot daha gelir muhtemelen
Bence bu yıl da birini bulamazsak pota altına, eh eskisiyle devam edelim kontenjanında Silva var. Birch kesin gidici, Silva da apartta beklemede.
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #24212 : 12 Haziran 2026, 08:52:57 »
Safi yi seçmeyenlerin sonucunu yaşıyoruz :) çok ciddi bütçe verecekti erkek baskete, benim duydugum 36-37 seviyesi olacaktı
Açıkçası Aziz Yıldırım hayranı olduğum söylenemez. Ama Hakan Safi'ye de hiçbir zaman çok ısınamadım. Amerika'da eğitim almış, modern bir yönetici profili çizen bir adayın, hitap ettiği kitleye zaman zaman adeta koyun güden muamelesi yapması bana oldukça itici geldi.

Özellikle futbolcular için kullandığı "topçu mopçu" gibi ifadeler ve sürekli tekrarlanan, içeriği çok doldurulmayan "para var, hallederiz" söylemi bende güven oluşturmadı. Büyük bütçe vaat etmek elbette önemli ama kulüp yönetmek sadece para göstermekten ibaret değil. Proje, vizyon ve iletişim dili de en az bütçe kadar önemli.

Belki gerçekten basketbola çok ciddi yatırım yapacaktı, bunu bilemeyiz. Ama ben bir başkan adayında sadece maddi güç değil, camiaya ve taraftara yaklaşım biçimine de bakıyorum. Bu yüzden Safi'ye hep mesafeli kaldım.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #24213 : 12 Haziran 2026, 09:09:27 »
Dursun ozbek konusmayi mi biliyor arkadaslar. 2 kelimeyi bir araya getirip cumle kuramiyor.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #24214 : 12 Haziran 2026, 09:21:44 »
Dursun ozbek konusmayi mi biliyor arkadaslar. 2 kelimeyi bir araya getirip cumle kuramiyor.
Mesele Dursun Özbek'in iyi konuşup konuşmaması değil ki. Eğer kıyas ölçümüz "Dursun da konuşamıyor" seviyesine düşüyorsa zaten tartışmanın anlamı kalmıyor.

Ben Safi'nin hitabetini değil, seçmenle kurduğu dili ve yaklaşımını eleştiriyorum. Bir başkan adayının sürekli "para var, çözeriz" çizgisinde kalması, futbolculara "topçu mopçu" demesi veya taraftara üstten konuşması bende güven oluşturmadı. Bunun Dursun Özbek'le ne alakası var?

Bir adayın eksiklerini söyleyince otomatik olarak rakibin başkanını hitabeti akla gelmemeli. İki şey aynı anda doğru olabilir: Dursun Özbek'in hitabeti de zayıftır, Safi'nin yaklaşımı da bana göre sorunludur.

Dursun Özbek'i referans alacaksak zaten çıta yerlerde demektir. Ben Fenerbahçe başkan adayını rakibin en zayıf yönüyle değil, olması gereken standartla değerlendiriyorum.
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2026, 09:28:37 Gönderen: friend-chip »

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #24215 : 12 Haziran 2026, 09:46:13 »
Mesele Dursun Özbek'in iyi konuşup konuşmaması değil ki. Eğer kıyas ölçümüz "Dursun da konuşamıyor" seviyesine düşüyorsa zaten tartışmanın anlamı kalmıyor.

Ben Safi'nin hitabetini değil, seçmenle kurduğu dili ve yaklaşımını eleştiriyorum. Bir başkan adayının sürekli "para var, çözeriz" çizgisinde kalması, futbolculara "topçu mopçu" demesi veya taraftara üstten konuşması bende güven oluşturmadı. Bunun Dursun Özbek'le ne alakası var?

Bir adayın eksiklerini söyleyince otomatik olarak rakibin başkanını hitabeti akla gelmemeli. İki şey aynı anda doğru olabilir: Dursun Özbek'in hitabeti de zayıftır, Safi'nin yaklaşımı da bana göre sorunludur.

Dursun Özbek'i referans alacaksak zaten çıta yerlerde demektir. Ben Fenerbahçe başkan adayını rakibin en zayıf yönüyle değil, olması gereken standartla değerlendiriyorum.

Tabi ki başkanlık için kritelerin yazdığı bi kural kitabı elbette yok, herkesin hayal ettiği görmek istediği başkan profili başkadır.

Ben muhasebeci değilim bi siyasi partide değilim basit sıradan bi taraftarım tek dileğim güçlü bir takımla rakiplerle mücadeleye girmek.

seçimden 3/4 ay once aslında saranı eleştirmek adına bi twit atmış şuna benzer bişey yazmıştım: "fenerbahçe başkanının cebinde akrep olmaz. fenerbahçe baskanı dediğin kişi zengin olmalı bonkor olmalı cesur ve güçlü olmalı" diye.

Benim o koltukta oturan kişiden beklentim yakışıklı olmuş ,kaslı olmuş , zeki müren gibi istanbul türkçesiyle konuşmuş olmuş, camia evladı statusunden vefa borcu olmuş biri değil mesela.

Ben taraftar olarak hem sahada güçlü bi takım görmek isterim hem de masa başında.

Safi seçim dönemi hitabet eğitimi desteği alıyomuş. Konuşma tarzına bakılırsa cumhurbaşkanına yakın birinden destek aldığı kesin. 😅

Ayrıca aziz yıldırımın sürekli yalan söyleyen, kendinden olmayan kişileri sürekli tehdit eden aşağılayan uslubu, kendini kulupten camiadan büyük görüp kulubun sahibi gibi bir kafa yapısında olması seçmeni rahatsız etmiyosa yapacak bişey yok başa gelen seçilir 😀
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #24216 : 12 Haziran 2026, 10:11:01 »
Tabi ki başkanlık için kritelerin yazdığı bi kural kitabı elbette yok, herkesin hayal ettiği görmek istediği başkan profili başkadır.

Ben muhasebeci değilim bi siyasi partide değilim basit sıradan bi taraftarım tek dileğim güçlü bir takımla rakiplerle mücadeleye girmek.

seçimden 3/4 ay once aslında saranı eleştirmek adına bi twit atmış şuna benzer bişey yazmıştım: "fenerbahçe başkanının cebinde akrep olmaz. fenerbahçe baskanı dediğin kişi zengin olmalı bonkor olmalı cesur ve güçlü olmalı" diye.

Benim o koltukta oturan kişiden beklentim yakışıklı olmuş ,kaslı olmuş , zeki müren gibi istanbul türkçesiyle konuşmuş olmuş, camia evladı statusunden vefa borcu olmuş biri değil mesela.

Ben taraftar olarak hem sahada güçlü bi takım görmek isterim hem de masa başında.

Safi seçim dönemi hitabet eğitimi desteği alıyomuş. Konuşma tarzına bakılırsa cumhurbaşkanına yakın birinden destek aldığı kesin. 😅

Ayrıca aziz yıldırımın sürekli yalan söyleyen, kendinden olmayan kişileri sürekli tehdit eden aşağılayan uslubu, kendini kulupten camiadan büyük görüp kulubun sahibi gibi bir kafa yapısında olması seçmeni rahatsız etmiyosa yapacak bişey yok başa gelen seçilir 😀

Açıkçası son dönemdeki başkanlık tartışmaları bana biraz iki siyasi parti taraftarlığını hatırlatıyor. Ortada farklı isimler var ama bazen tartışmalar öyle bir noktaya geliyor ki "al birini vur ötekine" diyorsun.

Herkes kendi tarafını anlatmaya çalışırken konu çoğu zaman Fenerbahçe'nin neye ihtiyacı olduğundan uzaklaşıp isimler üzerinden dönmeye başlıyor. Bu da ister istemez tartışmaları verimsiz hale getiriyor.

Ben bu işlere biraz daha mesafeli bakıyorum. Çünkü benim açımdan mesele kişiler değil, kulübün geleceği. Başkanlar, yöneticiler, adaylar gelir geçer; Fenerbahçe kalır.

O yüzden ben kendimi iki kutup arasında sıkışmış hissediyorum. Bir tarafta kusursuz gösterilenler, diğer tarafta tamamen değersizleştirilenler var. Gerçekte ise hiçbir tarafın mükemmel olmadığı, hiçbir tarafın da bütün sorunların cevabı olmadığı çok açık. Bu yüzden tartışmaların kişilerden ziyade Fenerbahçe'nin geleceği üzerinden yapılmasını daha doğru buluyorum.

Kaldı ki benim açımdan Safi de Yıldırım da içime tam olarak sinen adaylar değil. Bu yüzden meseleye bir tarafın kazanması ya da diğer tarafın kaybetmesi olarak değil, Fenerbahçe'nin gerçekten ne kazanacağı açısından bakmaya çalışıyorum. Bir de beni rahatsız eden şeylerden biri, her gelen başkanın kulübe kendi karakterini ve kültürünü empoze etmeye çalışması. Oysa Fenerbahçe bir kişinin değil, milyonların ortak değeri; bu tüzel kişiliğin yıllar içinde oluşmuş bir karakteri var ve onu asıl şekillendiren de taraftarlar. Keşke gelen başkanlar kulübü kendilerine benzetmeye çalışmak yerine o karaktere uyum sağlayabilse. Yoksa bir bakmışsın kulübün kültürü değişmiş, yanaklarımızı okşatır hale gelmişiz maazallah :)

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #24217 : 12 Haziran 2026, 10:17:46 »
yanak okşatan ya da iktidara yakın aday istemiyorum ben. bilal erdoğan başkan olsun istiyorum senelerdir. umarım 2027’de aday olmaya ikna edilir.

ak parti myk’da, aziz yıldırım’ın yönetim listesindeki kadar akp’li yok.

hakan safi’nin listesinde beyaz türk de var, akp’li de var, mhp’li de var. siyasi görüşüne bakılmaksızın fenerbahçe’ye fayda sağlayacak herkes var.

geldiğimiz noktada aziz yıldırım muhalefetin adayı, hakan safi iktidarın adayı gibi algı yaratıldı.
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2026, 10:18:16 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
« Yanıtla #24218 : 12 Haziran 2026, 11:05:05 »
konu derin, biz de bir şey söylemezsek olmaz.  ;D
yönetici basiret ve feraset sahibi olur. metanet sahibi olur. her başarılı insan da ego olur ama bunu da yönetebilmesi gerekir. aziz yıldırım da bunların hepsi vardı. en çok da ego maalesef.  şu anda ego daha yönetilebilir durum da sanki. onu da bizi de bitiren bu ego nun yönetilememesiydi. inş yaşla birlikte daha yönetilebiilr hale gelmiştir.

ben psg nin sahibine bu anlamda bayılıyorum. önce yüksek ego ve büyük paralarla messi neymar gibi yıldızları aldı mbappe nin yanına. baktı olmadı . luis enriqe ye bıraktı işi. ona inandı. o da tüm yıldızları gönderdi takımdan. mbappe yi bile. bugün meyvelerini alıyor  adam. buna cesaret etmek egoyu bir kenara koyup tamamen teknik direktöre işi bırakmak basiret ve feraset ister. başarı hemen gelmiyor, bu süreçte de metanet ister.

yıllar önce fatih terim, ilk kulübe geldiği zaman dandik brezilya lılarla oynuyordu, gelenden geçenden 3- 4- gol yiyiorlardı. istifa etti. faruk süren istifiayı kabul etmedi biz senden memnunuz dedi. fatih terim de güven gelince brezilyalıların yerinde daha genç takımdan gelen emre, okan , ümiti ve kiralıktan gelen suatı oynatmaya başladı. 4 sene üst üste şampiyonluk ve uefa kupası geldi.

keza aziz yıldırım obra istifa hikayesi gibi.  aziz başkanın sorunu egonun tüm iyi özellikleri bastırması. inşallah gene öyle olmaz.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #24219 : 12 Haziran 2026, 11:12:15 »
yanak okşatan ya da iktidara yakın aday istemiyorum ben. bilal erdoğan başkan olsun istiyorum senelerdir. umarım 2027’de aday olmaya ikna edilir.

ak parti myk’da, aziz yıldırım’ın yönetim listesindeki kadar akp’li yok.

hakan safi’nin listesinde beyaz türk de var, akp’li de var, mhp’li de var. siyasi görüşüne bakılmaksızın fenerbahçe’ye fayda sağlayacak herkes var.

geldiğimiz noktada aziz yıldırım muhalefetin adayı, hakan safi iktidarın adayı gibi algı yaratıldı.
İşin aslı, 2018 de Ali Koç ile çarpışırken Aziz Yıldırma en üst mertebeden destek de geldi. Hatırlayın Cumhurbaşkanının seçim öncesinde "Ben tecrübeden yanıyım" minvalinde açıklamasını.

Sporda kulüpçülük maalesef artık siyasetin gölgesinden bağımsız düşünülemiyor. Hiç bir kurumun da bağımsız hareket edemediği gerçeğini kabullenmek lazım. Bu pencereden bakarsak, Ülkenin gerçekleriyle mevcut Fenerbahçe başkanının örtüştüğünü görebiliriz. Hakkımızda hayırlısı!..

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #24220 : 12 Haziran 2026, 11:19:29 »
...yönetici basiret ve feraset sahibi olur. metanet sahibi olur. her başarılı insan da ego olur ama bunu da yönetebilmesi gerekir. aziz yıldırım da bunların hepsi vardı. en çok da ego maalesef.  şu anda ego daha yönetilebilir durum da sanki. onu da bizi de bitiren bu ego nun yönetilememesiydi. inş yaşla birlikte daha yönetilebiilr hale gelmiştir.

ben psg nin sahibine bu anlamda bayılıyorum. önce yüksek ego ve büyük paralarla messi neymar gibi yıldızları aldı mbappe nin yanına. baktı olmadı . luis enriqe ye bıraktı işi. ona inandı. o da tüm yıldızları gönderdi takımdan. mbappe yi bile. bugün meyvelerini alıyor  adam. buna cesaret etmek egoyu bir kenara koyup tamamen teknik direktöre işi bırakmak basiret ve feraset ister. başarı hemen gelmiyor, bu süreçte de metanet ister...

Bu tespiti çok doğru buluyorum. Eskiye nazaran bizi batıran stat gelirinin yüksek faizle kırdırılması neticesinde, o paralarla alınan Persieler Nanilerle bir arpa yol alamadığımızı anlamış olacak ki, o kadar sataşmaya rağmen cevap dahi vermeden, bir şekilde başkan seçildi. Safi de geleceğin başkanı olacaktır illa ki, ama her seferinde baştan başlamadan, know-how ın, kurum kültürünün sonraki nesillere başarıyla aktarıldığı bir yapı inşa etsek daha sürdürülebilir, kolay yıkılmayan bir karakterimiz olsa fena mı olurdu...

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #24221 : 12 Haziran 2026, 11:23:50 »
Bu arada bugün yazdıklarımı şöyle bir kez daha okuyayım dedim de, aklıma İbrahim Selim - Bartu Küçükçağlayan videosu geldi :)

https://www.youtube.com/shorts/bWXLYFU3noA

Ohaa ben Azizci miyim  :o

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #24222 : 12 Haziran 2026, 13:41:20 »
Bingham işi bitmiş diyolar.

Bonzie yerine luwawu-cabarrot alternatiflerden biriymiş. Oyuncunun maaş beklentisi biraz yüksekmiş orta yolu bulmaya çalışıyomuş.

Efes larkini bize vermek istemiyomuş. Avrupaya git maaşının yarısını vermeye devam edelim diyolarmış. Ama Fener'e gidersen vermeyiz diyolarmış 😅
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2026, 13:41:50 Gönderen: sinanyucel »

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24223 : 12 Haziran 2026, 13:45:08 »
Bingham işi bitmiş diyolar.

Bonzie yerine luwawu-cabarrot alternatiflerden biriymiş. Oyuncunun maaş beklentisi biraz yüksekmiş orta yolu bulmaya çalışıyomuş.

Efes larkini bize vermek istemiyomuş. Avrupaya git maaşının yarısını vermeye devam edelim diyolarmış. Ama Fener'e gidersen vermeyiz diyolarmış 😅
Larkin mevzusu normal şaşırtıcı bir şey yok yerli sayılmasa belki kabul ederlerdi
birde sterling brown mevzusu dönüyor bilgin var mı abi lyles için nba olmazsa bize geleceği söyleniyor
Luwawu için başta ilgi vardı pahalı gelmişti sonra asvel denmişti tekrar bize mi dönmüş
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2026, 13:49:31 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
    • sinanycl
« Yanıtla #24224 : 12 Haziran 2026, 13:49:35 »
Larkin mevzusu normal şaşırtıcı bir şey yok yerli sayılmasa belki kabul ederlerdi
birde sterling brown mevzusu dönüyor bilgin var mı abi lyles için nba olmazsa bize geleceği söyleniyor

Sterling bence yedek planımız şutor kısa için, yoksa o transferi bitirmek zor olmaz.

Lyles en baştan beri en cok bizim teklifimize ilgi duyuyo diyolar ama hem nba belası hem hapoel ve dubai belası yüzünden ben güvenemiyorum 😬