Mesele Dursun Özbek'in iyi konuşup konuşmaması değil ki. Eğer kıyas ölçümüz "Dursun da konuşamıyor" seviyesine düşüyorsa zaten tartışmanın anlamı kalmıyor.
Ben Safi'nin hitabetini değil, seçmenle kurduğu dili ve yaklaşımını eleştiriyorum. Bir başkan adayının sürekli "para var, çözeriz" çizgisinde kalması, futbolculara "topçu mopçu" demesi veya taraftara üstten konuşması bende güven oluşturmadı. Bunun Dursun Özbek'le ne alakası var?
Bir adayın eksiklerini söyleyince otomatik olarak rakibin başkanını hitabeti akla gelmemeli. İki şey aynı anda doğru olabilir: Dursun Özbek'in hitabeti de zayıftır, Safi'nin yaklaşımı da bana göre sorunludur.
Dursun Özbek'i referans alacaksak zaten çıta yerlerde demektir. Ben Fenerbahçe başkan adayını rakibin en zayıf yönüyle değil, olması gereken standartla değerlendiriyorum.
Tabi ki başkanlık için kritelerin yazdığı bi kural kitabı elbette yok, herkesin hayal ettiği görmek istediği başkan profili başkadır.
Ben muhasebeci değilim bi siyasi partide değilim basit sıradan bi taraftarım tek dileğim güçlü bir takımla rakiplerle mücadeleye girmek.
seçimden 3/4 ay once aslında saranı eleştirmek adına bi twit atmış şuna benzer bişey yazmıştım: "fenerbahçe başkanının cebinde akrep olmaz. fenerbahçe baskanı dediğin kişi zengin olmalı bonkor olmalı cesur ve güçlü olmalı" diye.
Benim o koltukta oturan kişiden beklentim yakışıklı olmuş ,kaslı olmuş , zeki müren gibi istanbul türkçesiyle konuşmuş olmuş, camia evladı statusunden vefa borcu olmuş biri değil mesela.
Ben taraftar olarak hem sahada güçlü bi takım görmek isterim hem de masa başında.
Safi seçim dönemi hitabet eğitimi desteği alıyomuş. Konuşma tarzına bakılırsa cumhurbaşkanına yakın birinden destek aldığı kesin. 😅
Ayrıca aziz yıldırımın sürekli yalan söyleyen, kendinden olmayan kişileri sürekli tehdit eden aşağılayan uslubu, kendini kulupten camiadan büyük görüp kulubun sahibi gibi bir kafa yapısında olması seçmeni rahatsız etmiyosa yapacak bişey yok başa gelen seçilir 😀