Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2691128 defa)

kumral26, eyb12, agha ve 34 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CanCan

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #495 : 28 Temmuz 2018, 13:45:36 »
Büyük yıldız Delaney NBA ayarındaki Çin Ligine transfer olmuş. Hadi biz beyefendinin gözünü doyuramadık da bizden başka bir tane EL Top8 takımı da mı istediği parayı veremedi ? Açıkçası hiç sanmıyorum. Bu tip adamlar kolay paranın peşinde...

Eyvallah profesyonellik falan ama akıllı bir seçim yaparak bu sezon kazanmayacağın 200 bin dolar önümüzdeki 3 sezon sana 500 bin dolar olarak dönebilir.

Hoca hep diyorum karakteri transfer ediyor. Bir sezon yatarak para kazanacağım diye Efes, Milano veya Çin Ligini tercih edebilecek kafadaki adamın Hocadan veto yememesi mümkün değil...
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2018, 13:48:32 Gönderen: CanCan »

Çevrimdışı canfb

• Üye
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #496 : 28 Temmuz 2018, 17:22:06 »
Büyük yıldız Delaney NBA ayarındaki Çin Ligine transfer olmuş. Hadi biz beyefendinin gözünü doyuramadık da bizden başka bir tane EL Top8 takımı da mı istediği parayı veremedi ? Açıkçası hiç sanmıyorum. Bu tip adamlar kolay paranın peşinde...

Eyvallah profesyonellik falan ama akıllı bir seçim yaparak bu sezon kazanmayacağın 200 bin dolar önümüzdeki 3 sezon sana 500 bin dolar olarak dönebilir.

Hoca hep diyorum karakteri transfer ediyor. Bir sezon yatarak para kazanacağım diye Efes, Milano veya Çin Ligini tercih edebilecek kafadaki adamın Hocadan veto yememesi mümkün değil...
Attığı son tweet karakterini dahada gösteren bir mesaj olmuş yatarak oynasın orada.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #497 : 28 Temmuz 2018, 17:35:57 »
Attığı son tweet karakterini dahada gösteren bir mesaj olmuş yatarak oynasın orada.

Valla bugün attığı onlarca tweet var, hepsi özetle "paradan başka bir şey bilmem" diyor. Böyle bir yavşak bizde olsa kazanmak kaybetmek umrunda olmazdı. Bu cibiliyetsizi tanıyamamış arkadaşlar varsa, buyursunlar tweetleri okusunlar...

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #498 : 28 Temmuz 2018, 20:10:04 »
şu çomarlarla anılmak bile hoş değil.

Çevrimdışı Intermed

• Üye
« Yanıtla #499 : 28 Temmuz 2018, 22:30:22 »
Obra reis almadıysa vardır bir bildiği...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #500 : 29 Temmuz 2018, 09:06:15 »

Adamın kolay paranın peşinde olmasının nasıl bir kötülüğü var ki ? Hani kolay para derken hırsızlık, kaçakçılık, sahtekarlık, kumar falan desek anlarım da burada gidip gene basketbolunu oynayacak.
Bunlarin hocanin tercihinde etkili oldugunu da sanmiyorum. Udoh da kolay paranın peşinden gitti, heryerde antreman temposunun ağırlığından bahsetmedi mi ? Bir insanın kolayı tercih etmesi, zora dayanamayacağı anlamına gelmez.
Ben, Ennis i tanımam, Delaney yada Larkin gelsin isterdim, olmadı diye de fikrimi değiştirecek yada almadigimizi kötüleyecek değilim.

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #501 : 29 Temmuz 2018, 09:19:40 »

Adamın kolay paranın peşinde olmasının nasıl bir kötülüğü var ki ? Hani kolay para derken hırsızlık, kaçakçılık, sahtekarlık, kumar falan desek anlarım da burada gidip gene basketbolunu oynayacak.
Bunlarin hocanin tercihinde etkili oldugunu da sanmiyorum. Udoh da kolay paranın peşinden gitti, heryerde antreman temposunun ağırlığından bahsetmedi mi ? Bir insanın kolayı tercih etmesi, zora dayanamayacağı anlamına gelmez.
Ben, Ennis i tanımam, Delaney yada Larkin gelsin isterdim, olmadı diye de fikrimi değiştirecek yada almadigimizi kötüleyecek değilim.

Udoh ve Delaney örnekleri birbirinden son derece alakasız iki örnektir.

Udoh dünyanın en iyi ligine Avrupada kazanacağından daha az paraya (Amerikadaki vergiler hesaba katıldığında) gitti. Giderken de havlu sallamak gibi bir niyeti olmadığını biliyoruz sadece ülkesinde olduğu için bu durumu sineye çekti.

Delaney denen şopar ise Çin Ligi gibi sirk kabilinden bir lige Avrupada kazanacağından daha fazla paraya gitti. Belli bir yaştan sonra Çin Ligine gidip bir daha üst seviye basketbol oynayabilmiş oyuncu olmadığını bile bile gitti.

Özetle ben en baştan beri Delaney'nin yeteneklerine laf etmedim. Sadece böyle vizyonsuz size göre müthiş profesyonel bir oyuncuyu takımımda görmek istemediğimi söyledim. Çok şükür ki görmedim.
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2018, 09:24:54 Gönderen: CanCan »

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #502 : 29 Temmuz 2018, 11:27:44 »

Udoh'u kutsallaştırmak gibi bir amacım yok ama  -ki benim için CSKA ile euroleague finalini oyanayan ve bir sene sonra şampiyonluğu kazanan kadroyu oluşturan bütün oyuncular kutsaldır :) - adamın can güvenliği için ülkesine döndüğünü düşünüyorum. Onun burada geçirdiği iki yıla tesadüf eden olayları sıralayalım; Reina'nın taranması, hava limanının taranması vesire... Fenerbahçe'nin Gaziantep deplasmanına bile bombalı saldırı tesadüf etmiş maç tehir edilmişti. Udoh'un bunları dile getirmemesi ve ağır idmanları bahane etmesi bence nezaketinden, kibarlığından kaynaklanıyor (birileri de iki yüzlülüğünden kaynaklandığını iddia edebilir). Burda geçirdiği iki yılı göz önünde tutarsak ben hiç de öyle idmandan yoğun maç trafiğinden kaçtığını düşünmüyorum, sonuçta NBA'de de yatırmıyorlar adamı. Can güvenliği yüzünden gittiğini ve bu ülke insanına karşı olan nezaketinden dolayı da bunu açıkça dile getirmediğini düşünüyorum. Delaney ile karşılaştırılamaz, karşılaştırılacaksa da en azından Udoh oynadığı takıma 2 final ve 1 şampiyonluk birakıp gitti. Delaney'in para kazanma yolundaki tercihlerine saygı duyarım ama Udoh ile karşılaştırılması pek olmamış bence...
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2018, 11:31:04 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #503 : 29 Temmuz 2018, 11:54:28 »

Udoh ve Delaney örnekleri birbirinden son derece alakasız iki örnektir.

Udoh dünyanın en iyi ligine Avrupada kazanacağından daha az paraya (Amerikadaki vergiler hesaba katıldığında) gitti. Giderken de havlu sallamak gibi bir niyeti olmadığını biliyoruz sadece ülkesinde olduğu için bu durumu sineye çekti.

Delaney denen şopar ise Çin Ligi gibi sirk kabilinden bir lige Avrupada kazanacağından daha fazla paraya gitti. Belli bir yaştan sonra Çin Ligine gidip bir daha üst seviye basketbol oynayabilmiş oyuncu olmadığını bile bile gitti.

Özetle ben en baştan beri Delaney'nin yeteneklerine laf etmedim. Sadece böyle vizyonsuz size göre müthiş profesyonel bir oyuncuyu takımımda görmek istemediğimi söyledim. Çok şükür ki görmedim.

Bana göre müthiş profesyonel olduğu sonucuna nasıl vardığını anlamadım:)
Benim söylemek istediğim, Euroleague de iddialı bir takıma gelmek yerine daha fazla para kazanabileceği ve daha rahat Cin ligine gitmesi iş ahlakına dair olumsuz bir göstere olamaz, olmamalı da.

Ertan hocam, bahsettiğin koşullara girmiyorum, ama Türkiyenin çok tercih edilmemesi beni şaşırtmaz.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #504 : 29 Temmuz 2018, 12:14:56 »
Ayhan hocam, Çin ligini tercih futbolda Dubai ligini tercihten farksızdır. Tabii bizim dünya futbolundaki seviyemiz basketbolla kıyaslanamayacak kadar geri olduğu için bir futbolcu Türkiye Ligi takımlarından birisindense, Dubai'ye para için gidebilir. Ama işin ucunda Şampiyonlar Liginde oynamak var ise genç bir oyuncu için bu yine de yanlıştır. Fakat Euroleague gibi NBA'den sonraki en saygın profesyonel bir ligin en saygın takımına değil de, Çin'e gitmek; mesela 28 yaşındaki bir futbolcunun Barcelona'nın teklifini geri çevirip para için Dubai ligine gitmesinden farksızdır. Neymar'ın PSG transferi bile bu kadar horlanmış ve kariyerine eksi not olarak geçmiş iken... Düşünün yani... Çin ligi işi bitmişlerin ve basketboldan KARİYER BEKLENTİSİ kalmamışların ligidir.

Çevrimdışı cembut

• Üye
« Yanıtla #505 : 29 Temmuz 2018, 12:26:24 »
Delaney çin ligine yeni bir rekabet için gidiyormuş. pohpohlandıgımda daha iyi oynarım, nbaden keyif alamadım diyor.. Bizimkiler twitterda biraz sıkıştırmıs heralde baya kompleks yapmıs, bloklarım diye tehdit ediyor :D Adamda sıfır olgunluk var bırak profosyonelligi..

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #506 : 29 Temmuz 2018, 13:03:31 »
Beyfendiler adam 22-23 yasinda degil. 29 yasinda ve 30 oluyor yakinda. Oynayip oynayabilecegi ve para kazanabilecegi 3-5 sezon kalmis kalmamis.

Ben kendim Afganistan da calistim, tabi babamin hayrina degil. Hepimiz ailemizin ve kendi gelecegimizi dusunerek kararlar aliyoruz. Bu illa bizim icin yada kariyerimiz icin en iyi karar olmuyor...

Butceler belli, %10-15 ler seviyesinde fark olsa ben de yasam kalitesinden oturu, oyun kalitesinden oturu Avrupa takimini secmesini beklerdim. Ama gozuken o ki ciddi farkli bir teklif almis ve "ekstra ordinary" bir sampiyonluk pirimi ile. Ve bu karari alan ilk ya da son kariyerli oyuncu da Delaney olmayacak.

Bizim pek ilgilenmedigimiz zaten soyleniyor. Efes ve Khimki disinda da kimsenin adi gecmedi. Adama belki su an aldiginin yarisini teklif ettiler ... bilemeyiz....

Ben kendimi yerine koyuyorum; ve ben de gidebilirdim. Ne olacak??? Bu basketbol u sevmedigimden, umutlarim amaclarim olmadigindan degil; tamamen maddi anlamda kendim ve ailemi dusunmek zorunda oldugumdan olurdu.

Bunun kalitesiz kisilik vs ile iliskilendirmeyi fazlasiyla haksiz buluyorum. Sonucta bu oyuncularda insan ve bu spordan kazanclari ile yasiyorlar. Hatta ailelerine bakiyorlar vs....

Onun Cin ligine gitmesinin kalitesini dusurdugunu sanmam, ama kendi adina aldigi profesyonel bir karardir der gecerim. Niye bu kadar buyudu adamin soyuna sopuna duz gidicez utanmasak ...

PS:Bu arada Avrupa yerine Cin e gitmesi kariyer anlaminda gerilemedir buna katiliyorum. Ama tercihini kisiliksizlik olarak nitelemek bence biraz fazlaya kacmaktir.
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2018, 13:18:22 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #507 : 29 Temmuz 2018, 13:32:32 »
Değerlendirir iken şunu gözden ırak etmemek gerek: Basketbolda en olgun, en verimli, en parlak dönem, bir oyuncunun 28 ile 32 yaş arası kabul edilir. Hani basketbola damga vuracağı altın seneler... Jordan ilk şampiyonluğunu 28 yaşında kazandı. Kobe 81 sayıyı 28 yaşında attı. Vs, vs... 35 yaşına gelmiş bir oyuncu veya Tracy McGrady örneğinde olduğu gibi üst üste gelen çok ağır sakatlıklar sonrası NBA'de rol oyuncusu statüsünde bile süre bulamayacak noktaya gelenler hariç, 30 yaşında Çin ligine koşmak, yani emeklilik havasına girmek yerine kendisi ispatlamaya çalışarak para kazanmayı seçmek, büyük oyuncu kumaşı taşıyanlara daha yakışır bir yol olur.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #508 : 29 Temmuz 2018, 13:48:49 »
Bizim gözümüzde nba 1 numara, el de 2. Ama bir çok nba oyuncusuna göre faklı. Charles barkley in eleştirisini duymuşsunuzdur, 18 yaşında bir çocuk mvp oluyorsa el bir halt değildir gibisinden birşeyler söylemiş. Adamların bakış açısı bu işte.. nba de rol oyuncusu bile olamayanlar el de mvp oluyor.

Bu arada konu saptı, ben el yi daha fazla seyrediyorum, nba ile ilgim houston - knicks ve orlando finalleri ve chicago bulls-utah ve seattle supersonics finallerinden sonra sonra koptu, bu sene oğlum sebebiyle biraz takip edebildim. Bence de el nin çinden önce tercih edilmesi gerekir ama aksi de oyuncu ile ilgili negatif gösterge olmamalı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #509 : 29 Temmuz 2018, 14:56:39 »
Bizim gözümüzde nba 1 numara, el de 2. Ama bir çok nba oyuncusuna göre faklı. Charles barkley in eleştirisini duymuşsunuzdur, 18 yaşında bir çocuk mvp oluyorsa el bir halt değildir gibisinden birşeyler söylemiş. Adamların bakış açısı bu işte.. nba de rol oyuncusu bile olamayanlar el de mvp oluyor.

Bu arada konu saptı, ben el yi daha fazla seyrediyorum, nba ile ilgim houston - knicks ve orlando finalleri ve chicago bulls-utah ve seattle supersonics finallerinden sonra sonra koptu, bu sene oğlum sebebiyle biraz takip edebildim. Bence de el nin çinden önce tercih edilmesi gerekir ama aksi de oyuncu ile ilgili negatif gösterge olmamalı diye düşünüyorum.

aynen ... cine gitmis deyip gecmek lazim ...  Fenerbahce ile ilgili kismi ozellikle muamma olan, Hocanin istemedigi soylenen oyuncunun Cin e gitmesinin 3 sayfa yazi yazilmasini anlamiyorum... Gittiyse gitti ...
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....