Sinan'la geçtiğimiz günlerde Sadık Emir Kabaca özelinde konuşmuştuk. Ben aslında forumun aksine o çocuğun potansiyeline halen inanıyorum. Farklı sorunları var diyelim, çok değil biraz aklını başına getirse, kafasını toparlasa hem fiziksel duruşu hem de şutuyla öne çıkabilecek bir oyuncu olabilir. Bu tip genç oyuncuların en büyük sorunu yanlış yönlendirilme oluyor. Menajer, aldıracağı kontrata bakar, öyle de yapıyor. Kontratı kaptıktan sonra oyuncunun tavanıyla da çok ilgilenmiyor. Türkiye'de çoğu menajerin durumu bu, istisnalar zaten uluslararası çalışıyor.
Alperen şu an sadece NBA için daha farklı muamele gösteriliyor ama çocuk çoğu pozisyonda baltayı indiriyor.Muhtemelen NBA yaparsa çoğu maçı aynı Papagiannis’te olduğu gibi zor tamamlar ya da o fizikle hiç oyuna sokmazlar.Orada o fizikle olan adamlar bildiğin atletizm patlaması yaşıyorlar.Bence hücum repertuarı çok geniş olan bir oyuncuda değil.
Pistons taraftarı kendini hemen belli ediyor

Alperen konusunda biraz muhalif gibi duruyorum ama çocuğa karşı hiçbir önyargım yok. Aslında benim ve benim gibi düşünenlerin ona daha çok faydası olur. Çünkü NBA'e gidecek diye (TBF'nin de talimatıyla) yayıncı kuruluştan tutun, A'dan Z'ye her kademeye kadar PR çalışması yapılıyor. Tufan Ersöz, bundan birkaç hafta önce Alperen'i eleştirme hatası yaptı! diye kaç telefon aldı yazmıyorum bile. Bu, çocuğa iyilik değildir. Sonra NBA'de duvara çarpınca toparlaması zor olur. NBA'de Alperen'i kimse kollamaz böyle. Takım arkadaşları varolan projeyi kabullenip, sindirip, susmazlar. Ki zaten NBA'de herhangi bir takımın yöneticisi, ''Alperen'in ayrıcalığı olacak, bu durumunu kabullenmeyenler gidebilir.'' demez. Bunu anca LeBron ya da Durant için falan yaparlar. Onların dışındaki birçok oyuncu zaten belli seviyedeler, birçoğu da aynı seviyede.
Çok uzatmayayım, Alperen kötü oyuncudur diyecek kadar aklımı peynir ekmekle yemedim. Ancak yaratılan havada olduğu kadar da büyük bir oyuncu değil. NBA'i geçtim, Euroleague'de bile herhangi bir takımın ana faktörü olamaz. Euroleague özelinde Jan Vesely'nin tavanına ulaşacağını hiç düşünmüyorum.