Sana hak versem de, dediginin olasiligi coldeki kirmizi kar kadar;
Tam yonetimi ve kulturu buldun bunu yapacak.... Dixon niye kasim da sessiz sedasiz geri dondu amerika'ya?
Fenerbahçe Koleji nin basina neden baska isim gelmedi ? (mesela dixon, eski bir oyuncumuz, altyapi koclarimizdan biri, yardimci koclardan biri .... vs vs vs)
Djorjevic e verilen sans neden Erdem Can a verilmedi ....
Antic, ibrahim kutluay, Damir gibi isimlerle neden bir sey yapilmasi dusunulmedi?
Derya Yannier nereden cikti?
gibi binlerce soruya ekleyebiliriz bu dedigini.
Petrol sirketi yonetimi ile spor kulturunu karistirma hatana veriyorum bu yorumunu
Hem sertac lise de basket oynamis adam sen o kadar anlar misin basketten?
Sevgili dostum, daha iyi anlaşılması için biraz bu olaya kendimi de katacağım.
Yukarıda verdiğin örneklerdekiler ile Udoh a biçtiğim rol aynı değil. Hiç biri sahada eğitici olmadı. Çoğu oyunculuk kariyeri sonrası yönetici/eğitici ya da adını ne koyarsan bir şeyler yapmayı denediler. Ya da diğerlerinin durumu malum, nerelerde ne deneyimlerle Fenerbahçe çatısı altında bir araya geldik. Net bir bilgim olmamakla birlikte eğitim verebileceklerine dair "eğiticinin eğitimi"ni aldıkları konusunda çok da iyimser değilim.
Kendimden örnek vereyim. Ben bir inşaat mühendisiyim. Mühendislik kariyerimin ilerleyen yıllarında kendime yönetici olarak yön vermeyi istedim ve MBA yaptım. Bu da tatmin etmedi, elde ettiğim birikimlerimi yeni nesile nasıl aktarırm diye düşünürken, koçluk ve mentorluk eğitimi aldım. Bu da yetmedi, eğitim vermek öyle iki tane sunum hazırlayıp, bir kaç anıyı paylaşmakla olmuyor, eğitmen olabilmenin eğitimini de aldım (Eğiticinin eğitimi). Sonrasında mühendislik kariyerimin yanında mesleğimle ilgili 3 ayrı dalda kurum içi eğitimler veriyorum. Bu noktaya, yani eğitici öğretici olmaya erişmem yaklaşık 5 yılımı aldı. Şu an pedagojik olarak asla lisans eğitimi almış gerçek bir eğitimcinin seviyesinde değilim, olabileceğimi de zannetmiyorum.
Bu veriler ışığında, elbette ki her bir mesleğin kendi içinde dinamikleri farklı olabilir ve eğitim yoğunluğu da eşsiz olabilir. Bununla birlikte, kimse bana Bobby nin 6 ay içinde harika bir mentöre, iyi bir eğiticiye ya da harika bir antrenöre dönüştüğüne inandıramaz. Bu iş, zaman içinde verdiğin efora ve kendi yeteneğine bağlıdır. Eğitimci olmak ise çok daha başka bir meziyet olur, benim gözümde.
Başa dönecek olursak; ben Udoh'un, Obra dönemindeki Barış Hersek gibi kullanılması önermesinde bulundum. Yani benchte katkı vermesi için benim nazarımda 40 fırın ekmek yemesi lazım. Tıpkı Bobby nin yemesi gerektiği gibi...