Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2809488 defa)

myildirim, Samet_GFB ve 38 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #18390 : 28 Temmuz 2024, 14:53:21 »
Uzakdoğu pazarına açılmalıyız.Hacmuura Watnabe Çin yinee tıkandık Amerika Avrupa ekseni.Afrika olur.

Arama tarama ekibi kurmalıyız.Sirk Nba liginden uzak durulmalı bizde o bal yok.

Tom abicim olay şimdi şöyle;

İstediğin bölgeye de açılsan, oraya üs kursan hatta, bulacağın 1-2 yetenekli gencin derdi NBA'e kapak atmak. Artık NBA değil, NCAA'den başlıyor ABD macerası. Senin Çin ya da Japonya'da bulduğun 18 yaşındaki genci Amerikalılar zâten biliyor, tâkip ediyor. İlâveten, 1,5 milyarlık Çin'den Yao Ming ya da Zhi Zhi Wang dışında kaç tâne yıldız çıktı ki ya da 120 milyonluk Japonya'dan. Senin beğendiğin, NBA yapmamış bir Uzakdoğulu Avrupa'ya getirsen, burdaki basketbol sistemine adapte bile olamaz, şaşkın ördeğe dönüp amatör bir oyuncu gibi gözükür.

Bırak Uzakdoğu, Afrika'yı. Bak meselâ Nikola Topic sessiz sedasız 12. sıradan draft edildi ve henüz 18 yaşında. Çocukta öyle bir potansiyel var ki belki de Sırp basketbolunun yeni efsanesi olacak, şutunu biraz geliştirmeye bakıyor. Ben Topic'i 2 yıldır biliyorum ama buraya 1 kez bile yazmadım ''Topic'i alalım'' diye çünkü çocuk ilk fırsatta NBA'e gidecek. Keza Wembanyama, neredeyse 15-16 yaşındayken biliyorduk çocuğu ama transfer etmeye çalışmak mantıksızdı çünkü gidecekti ilk fırsatta.

Daha 10 yıl öncesine kadar NBA'e gitmek kolay değilken şimdi 2 şut sokan, 2 smaç yapan soluğu orda alıyor. Bu şartlarda hiç kimseyi keşfedemez, transfer edemezsin. Bakma sen Hachimuralara, Watanabelere, binde bir çıkar onlar. Uzakdoğu'da basketbol kültürü zayıf. Afrikadaysa ileride NBA yapacak çocuklar neredeyse şimdiden belli ve hepsi de NCAA'de. Vatandaşlığı olmayanlar da ABD vatandaşlığını bir an önce almak derdinde.

Diyebilirsin ki İspanyollar, İtalyanlar bu Senegallileri, Kongoluları nerden buluyor. İbaka İspanya için biraz düşeş oldu. O zamanlar NBA macerası şimdiki gibi erkenden başlamıyordu. Gençliğinde İspanya liginde oynayıp vatandaşlığa geçti hepsi bu.

Yâni senin şu an dediklerini adamlar 15 yıl önce yapıyordu. Ibaka şu an genç olsaydı İspanya'da hiç oynamadan direkt NBA'de başlardı kariyerine.

Biz Adem Bona ve Ege Demir gibi 2 Afrikalıyı denedik, vatandaş yaptık. Ege Türkiye Ligi'nde oynar ve fazlası olmaz. Adem de NBA'de savunma yönüyle tutunabildiği kadar tutunur hepsi bu.

En fazla yapacağın şu olur bu zamanda. Afrika'ya gidip basketbol oynayan 13-14 yaşındaki çocukları toparlayıp buraya getirirsin. İçlerinden bir tanesi tutarsa ne âlâ, tutmazsa muallâ. Bu zar atmanın maliyetine de anca Anadolu Efes girer, biz girmeyiz.
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2024, 14:54:16 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #18391 : 28 Temmuz 2024, 14:56:58 »
Uzakdoğu pazarına açılmalıyız.Hacmuura Watnabe Çin yinee tıkandık Amerika Avrupa ekseni.Afrika olur.

Arama tarama ekibi kurmalıyız.Sirk Nba liginden uzak durulmalı bizde o bal yok.
Futbolda açıldık, Kim'i getirdik, Kore'den topçu mu çıkar dedin, şimdi uzak doğu diyorsun, laf olsun torba dolsun işte.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #18392 : 28 Temmuz 2024, 14:58:01 »
Alt yapı basketten bahsediyoru Kim direk geldi.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #18393 : 28 Temmuz 2024, 14:59:37 »
Alt yapı basketten bahsediyoru Kim direk geldi.
Kore'den futbolcu çıkmaz ama basketçi çıkar mı?

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #18394 : 28 Temmuz 2024, 15:05:34 »
Kore'den futbolcu çıkmaz ama basketçi çıkar mı?
Örnek dar pazara tıkınıp kalınmamalı.Afrikadan çıkıyor.Fransız oyuncuların çoğu oradan.O genç süper yıldıda Yabuselede Batumlarda.

Çevrimdışı Murat

• Üye
« Yanıtla #18395 : 28 Temmuz 2024, 15:18:37 »
Futbolda açıldık, Kim'i getirdik, Kore'den topçu mu çıkar dedin, şimdi uzak doğu diyorsun, laf olsun torba dolsun işte.
+1

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #18396 : 28 Temmuz 2024, 16:46:03 »
Tom abicim olay şimdi şöyle;

İstediğin bölgeye de açılsan, oraya üs kursan hatta, bulacağın 1-2 yetenekli gencin derdi NBA'e kapak atmak. Artık NBA değil, NCAA'den başlıyor ABD macerası. Senin Çin ya da Japonya'da bulduğun 18 yaşındaki genci Amerikalılar zâten biliyor, tâkip ediyor. İlâveten, 1,5 milyarlık Çin'den Yao Ming ya da Zhi Zhi Wang dışında kaç tâne yıldız çıktı ki ya da 120 milyonluk Japonya'dan. Senin beğendiğin, NBA yapmamış bir Uzakdoğulu Avrupa'ya getirsen, burdaki basketbol sistemine adapte bile olamaz, şaşkın ördeğe dönüp amatör bir oyuncu gibi gözükür.

Bırak Uzakdoğu, Afrika'yı. Bak meselâ Nikola Topic sessiz sedasız 12. sıradan draft edildi ve henüz 18 yaşında. Çocukta öyle bir potansiyel var ki belki de Sırp basketbolunun yeni efsanesi olacak, şutunu biraz geliştirmeye bakıyor. Ben Topic'i 2 yıldır biliyorum ama buraya 1 kez bile yazmadım ''Topic'i alalım'' diye çünkü çocuk ilk fırsatta NBA'e gidecek. Keza Wembanyama, neredeyse 15-16 yaşındayken biliyorduk çocuğu ama transfer etmeye çalışmak mantıksızdı çünkü gidecekti ilk fırsatta.

Daha 10 yıl öncesine kadar NBA'e gitmek kolay değilken şimdi 2 şut sokan, 2 smaç yapan soluğu orda alıyor. Bu şartlarda hiç kimseyi keşfedemez, transfer edemezsin. Bakma sen Hachimuralara, Watanabelere, binde bir çıkar onlar. Uzakdoğu'da basketbol kültürü zayıf. Afrikadaysa ileride NBA yapacak çocuklar neredeyse şimdiden belli ve hepsi de NCAA'de. Vatandaşlığı olmayanlar da ABD vatandaşlığını bir an önce almak derdinde.

Diyebilirsin ki İspanyollar, İtalyanlar bu Senegallileri, Kongoluları nerden buluyor. İbaka İspanya için biraz düşeş oldu. O zamanlar NBA macerası şimdiki gibi erkenden başlamıyordu. Gençliğinde İspanya liginde oynayıp vatandaşlığa geçti hepsi bu.

Yâni senin şu an dediklerini adamlar 15 yıl önce yapıyordu. Ibaka şu an genç olsaydı İspanya'da hiç oynamadan direkt NBA'de başlardı kariyerine.

Biz Adem Bona ve Ege Demir gibi 2 Afrikalıyı denedik, vatandaş yaptık. Ege Türkiye Ligi'nde oynar ve fazlası olmaz. Adem de NBA'de savunma yönüyle tutunabildiği kadar tutunur hepsi bu.

En fazla yapacağın şu olur bu zamanda. Afrika'ya gidip basketbol oynayan 13-14 yaşındaki çocukları toparlayıp buraya getirirsin. İçlerinden bir tanesi tutarsa ne âlâ, tutmazsa muallâ. Bu zar atmanın maliyetine de anca Anadolu Efes girer, biz girmeyiz.
Bu kadar uzun açıklama yapmak helal olsun, azmine hayran oldum :) gerçi okuyanlar bilgilensin diye yazıyorsun anlıyorum ama bütün genellemeler gibi bunda da yanlışlar var, öyle bir oyuncu denk gelir ki yıllarca ekmeğini yersin, mesela KMJ bize gelmesi öyle bir durumda jon ho ho mu ne öyle bir çocuk vardı o tutmadı mesela, bu tarz olaylar için rezerv lig önemli NCAA gibi Ülkerspor'un Alpella vardı sonradan onu da Edirne'ye sattılar galiba aslında tüm takımlar için önemli bir tane ligde bu şekilde bir takım olsa çok işe yarar.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #18397 : 28 Temmuz 2024, 16:52:10 »
Ufuk açılsın açalım diyorum uzakdoğu şart değil 1 -2 tane olsun kardır.Nijerya pazarı genelde iyiyiz biz araştıralım sıkıntılar dolu bu kalabalık nispeten fakir ülkenin.Lagos hariç.Seviyorum Afrikalıları sporda çoğu Nijeryalı başarılı oldu.Jekiri gelsin. :)
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2024, 17:01:34 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #18398 : 29 Temmuz 2024, 13:28:58 »
Tom'un algoritmasını kadın basket transfer başlığına yazdım, neden açıklama kasıyorsunuz? Mentalite bu.

Altyapı işi bizde mevcut idare değişmeden ve İbo gibi gerçek Fenerbahçeliler gelmeden bir yere varmaz.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
« Yanıtla #18399 : 29 Temmuz 2024, 17:02:13 »
Tatavayi kesip acilen Ibo'yu getirmeliyiz, cag atlariz.

Çevrimiçi BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #18400 : 30 Temmuz 2024, 02:37:29 »
Bizim bir uzun işi vardı n'oldu o ya

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #18401 : 30 Temmuz 2024, 07:43:43 »
Almayacağız bunu aylar önce dedik.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #18402 : 30 Temmuz 2024, 09:47:11 »
Almayacağız bunu aylar önce dedik.

Alırsak ne yapacaksın? Bak ben almazsak daha bu foruma yazmam.

Çevrimdışı mertnowitzki

• Üye
  • Yer: Milano-Lombardia
    • @anadol_mert
« Yanıtla #18403 : 30 Temmuz 2024, 10:34:05 »
Uzun almamak harakiri yapmak falan bile değil, çok ötesinde bir yok oluşun kapılarını açar. Düşünmek bile istemiyorum. 5'te Melli ve Sertaç yetersizleri ile başlamak bu güzel forvet ve gard rotasyonunun üzerine çok fena limon sıkar. bir tane alınacaksa çok net bir uzun olmalı. Uzun maratonda sakatlık vs gibi problemler illa olduğu için iki uzun şart.
Son bir şarkı be...

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #18404 : 30 Temmuz 2024, 10:57:05 »
Alırsak ne yapacaksın? Bak ben almazsak daha bu foruma yazmam.
Ne mi yapacak, 500 kez yaptığı gibi yine benzer iddalarda bulunmaya devam edecek pişkin pişkin