Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2596087 defa)

0 Üye ve 14 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #20160 : 21 Ocak 2025, 11:41:42 »
Avrupa basketbolu içinden olması avantaj olacak. Mesela Noua geçen yıl geldi. Belli bir standart(o standart çok yüksek değildi ama zaten alırken biliniyordu) katkı verdi umarım bu çoçok da aşınır ve hızlıca adapte olur.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #20161 : 21 Ocak 2025, 11:49:48 »
Avrupa basketbolu içinden olması avantaj olacak. Mesela Noua geçen yıl geldi. Belli bir standart(o standart çok yüksek değildi ama zaten alırken biliniyordu) katkı verdi umarım bu çoçok da aşınır ve hızlıca adapte olur.
Abi noua katkı falan vermedi ya. Basket topunu eline alan her profesyonel topçu gibi arada sayı atıp rebound falan aldı. Bomboş bir transferdi ve gitti sezon sonunda da.

Çevrimiçi Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #20162 : 21 Ocak 2025, 12:03:25 »
Acele etmeyelim. Sezonun bitimine az kaldı. Sezon bitsin bir çok yeni fırsat çıkar önümüze.
Aynı bu sezon başındaki gibi. :D
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #20163 : 21 Ocak 2025, 12:06:04 »
Abi noua katkı falan vermedi ya. Basket topunu eline alan her profesyonel topçu gibi arada sayı atıp rebound falan aldı. Bomboş bir transferdi ve gitti sezon sonunda da.
Beklenti daha fazlasını almak mıydı emin değilim.

Bu umarım yanıltır.
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2025, 12:06:26 Gönderen: Murat »

Çevrimdışı agha

• Üye
« Yanıtla #20164 : 21 Ocak 2025, 12:14:23 »
Avrupada yüzde 78, ligde ise yüzde 68 ile oynuyor 15 sayı ortalamayla. İnşallah alırız.
Bir zamanlar B. Sekulic (Sean May ve niceleri) için de aynısı söyleniyordu, hatta Obra hata yapmaz diye. Linkini aşağıya bırakıyorum. Seç beğen istatistiklerini:
https://www.fenerbahce.org/haberler/arsiv/blagota-sekulic-tr

Çevrimdışı agha

• Üye
« Yanıtla #20165 : 21 Ocak 2025, 12:22:41 »
J. Vesely giderken nasıl bir beddua ettiyse, o günden beri akşam pazarında bir Jan parasına iki yabancıyı bıraktım,  bir uzun bile bulamıyoruz.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #20166 : 21 Ocak 2025, 12:22:55 »
Son dönemde takım ile ilgili olarak şöyle bir kanı oluştu. Takım üç sayılık atışlarda yüksek yüzdeyle atarsa kazanırız, atamazsa kaybederiz diye. Bir süredir aklımda olan ve fırsat kolladığım bir istatistiki çalışmayı tamamladım. Sizlerde de paylaşmak istiyorum. Buna göre takımın 3 sayı atışı bizim günlük şans zarımız mı yoksa takımın karakteristiği ile ilgili bir fikir mi veriyor diye merakımı giderdim. Buyurun;

Basketbolcu            Local             Euroleague      Euro Cup / NBA           Potansiyel      ORT %    3pt Top Kullanma Adedi     Top Kull. %   SONUÇ
Errick Mc Collum      43,40%                37,60%          35,60%                     43,40%         40,00%                        2                           6%                  2,3%
Wade Baldwin           25,00%                 32,50%                                        39,10%         32,20%                        3                          9%                 2,8%
Scottie Wilbekin               
Skylar Mays           25,00%                 29,40%           34,50%                     35,00%         30,98%                        1                          3%                 0,9%
Melih Mahmutoğlu   40,58%                39,90%                                            50,00%         43,49%                       1                          3%                1,2%
Mert Ekşioğlu               
Devon Hall               34,48%               36,40%                                            38,50%        36,46%                        2                          6%               2,1%
Marko Guduric         53,85%                39,00%                                             47,70%        46,85%                       4                        11%              5,4%
Arturs Zagars           37,50%                27,50%           31,00%                      37,50%        33,38%                       3                          9%               2,9%
Metecan Birsen               
Nicolo Melli                55,00%              37,50%                                              45,00%        45,83%                      2                          6%               2,6%
Nigel Hayes Davies     39,06%               39,80%            43,20%                     45,90%         41,99%                     6                         17%               7,2%
Tarık Biberovic            46,88%               42,60%                                            53,00%         47,49%                     5                         14%              6,8%
Dyshawn Pierre                                     38,50%                                            38,50%         38,50%                     1                           3%              1,1%
Bonzie Colson            54,76%                37,60%           45,90%                       38,70%        44,24%                     3                           9%              3,8%
Sertaç Şanlı               44,44%                32,60%           33,30%                       38,00%        37,09%                     2                           6%              2,1%
Khem Birch               
                                                                                                                                                                       35                      100%              41%
Tablo hakkında bilgiler;
-Tablo, subjective veriler de içermektedir (e.g. top kullanma adedi, potansiyel %).
-Yerel lig 2024-2025 verisi alındı.
-Euroleague tüm zamanlar verisi alınmıştır.
-Euro cup / NBA tüm zamanlar verisi alınmıştır.
-Potansiyel, en iyi sezonunda ya da ortalamayı etkilemesin diye uçuk % ler varsa en iyiye yakın yüzdeler alınmıştır.
-Ortalama, bu 4 % lik verinin aritmetik ortalamasıdır.
-Maçlarda ortalama kullanılan top adedidir (3pt)
-Sonuç, kullanılan top yüzdesinin takım içerisindeki 3 lük yüzdesi içindeki oranıdır.
-Dip toplam %41, maçlarda takımın ortalama 3 sayı atışından elde edebilme ihtimali olan yüzdeliktir.

ÖZETLE: Wilbekin, Mert, Metecan ve Birch kapsam dışında tutulmuştur. Takımda genel olarak bakıldığında Birch hariç herkesin 3 pt potansiyeli mevcuttur.  Takımın bu kadar çok 3pt kullanıyor olmasını sebebi bu alandaki yüksek % beklentisi olabilir. %94 ü, yay gerisinden min %30, max %47 ortalamayla skor üretme gücü var. Maçlarda max 35 adet 3pt atış kullandığımız varsayımıyla total sayılarımızın yaklaşık 32 si ile 50 si aralığında 3pt skor potansiyeli mevcut. Bu rakam tabiki değişkenlik gösterebilir. Daha az 3pt kullanılan maçlarda zaten yenilmişiz. Bu da şunu gösteriyor, formsuz olduğumuz dönemlerde koç güçlü kasımız olan dış şuta gitmeyip, çözümü ya savunma sertliğinde aramış olmalı ya da 2pt sayılarla oyuna tutunmuş olmalı. Bu alanla ilgili istatistik mutlaka veri sağlıyordur ama burada bu bilgi verilmiyor. Son olarak, mevcut kadronun kısadan çok hatta play maker oyun kurucudan çok blokçu - ribauntçu, boyalı alanda itiş kakışı yapabilen, hücumda tüm işi smaç olan bir uzun alması durumunda net olarak işin savunma kısmı ve 2pt yüzdesi kısmındaki eksikliğini kapatmış olacaktır.

« Son Düzenleme: 21 Ocak 2025, 13:28:55 Gönderen: friend-chip »
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Gigidatome70

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #20167 : 21 Ocak 2025, 12:50:51 »
J. Vesely giderken nasıl bir beddua ettiyse, o günden beri akşam pazarında bir Jan parasına iki yabancıyı bıraktım,  bir uzun bile bulamıyoruz.

Ben seneye geri döner diye düşünüyorum

Çevrimdışı erhanay

• Üye
  • Yer: ünye
    • erhanaydd
« Yanıtla #20168 : 21 Ocak 2025, 13:17:49 »
Onunki  de ayrı bir komedi. Şampiyon olmak için Barcaya gitti. Sonuç ortada
« Son Düzenleme: 21 Ocak 2025, 13:18:09 Gönderen: erhanay »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #20169 : 21 Ocak 2025, 13:18:44 »
Onun iki yakasi bir araya geldi mi peki? Arzu ettiği yeni sampiyonluklara ulaşabildi mi?

Çevrimdışı south

• Üye
« Yanıtla #20170 : 21 Ocak 2025, 14:19:34 »
Bir zamanlar B. Sekulic (Sean May ve niceleri) için de aynısı söyleniyordu, hatta Obra hata yapmaz diye. Linkini aşağıya bırakıyorum. Seç beğen istatistiklerini:
https://www.fenerbahce.org/haberler/arsiv/blagota-sekulic-tr
Sean May çok sempatik adamdı ara ara iyi üçlük atardı çocukken severdim nerden aklınıza Sean May ile Sekulic geldi abi 😀

Çevrimdışı agha

• Üye
« Yanıtla #20171 : 21 Ocak 2025, 14:53:14 »
Sean May çok sempatik adamdı ara ara iyi üçlük atardı çocukken severdim nerden aklınıza Sean May ile Sekulic geldi abi 😀
Paul Afeaki, Trevor Harvey’ e sıra gelmedi ;D
Gerçi o zamanlar parasızdık, şimdi ise hikaye farklı.
1 yıldır adamlar Bruno diye yırtıldı, sezon bitmek üzere ve tipik FB transferlerine atıfta bulundum. Erik gibi al birini KŞK’ den, yani al Musin’ i.
Kenz şimdi istatistik ile uğraşıyordur.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #20172 : 21 Ocak 2025, 16:27:33 »
guduric - montero - zagars
baldwin - hall - mccollum
biberovic - colson - onuralp
hayes - melli - xxx
kabengele - bango - sertaç

şöyle bi kadro yapalım seneye.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #20173 : 21 Ocak 2025, 17:07:12 »
guduric - montero - zagars
baldwin - hall - mccollum
biberovic - colson - onuralp
hayes - melli - xxx
kabengele - bango - sertaç

şöyle bi kadro yapalım seneye.

Maledon, Shorts, Wilbekin
Baldwin, Guduriç, Onuralp
Biberoviç, Colson, Hoard
Hayes, Melli, Shenglelia
xxxx - xxxx , Sertaç

5 numara bulamıyorum. Vesely geri gelsin. Bango'yu yazmıyorum zira araştırmalarıma göre Motley'nin başka bir versiyonu gibi geldi bana, Motley dururken muadiline ne gerek vardı diye düşünmedim değil.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #20174 : 21 Ocak 2025, 17:35:46 »
Maledon, Shorts, Wilbekin
Baldwin, Guduriç, Onuralp
Biberoviç, Colson, Hoard
Hayes, Melli, Shenglelia
xxxx - xxxx , Sertaç

5 numara bulamıyorum. Vesely geri gelsin. Bango'yu yazmıyorum zira araştırmalarıma göre Motley'nin başka bir versiyonu gibi geldi bana, Motley dururken muadiline ne gerek vardı diye düşünmedim değil.

mayıs - haziran başı gibi diyaloğumuzu hatırlıyor musun? :)

hoard yazmıştım kadroya. itiraz etmiştin yine. ilerde kadrolarına yazdığında hatırlatırım bu diyaloğu demiştim. :)