zaragoza’nın, porto ve tofaş ile oynadığı maçlara göz attım. bango’yu özetleyecek kadar gördüm.
hücum
hücumda sıfır. topu hareketsiz aldığı zaman hiçbir şey üretemiyor. parmak hassasiyeti yok, yumuşak bir bitiriciliği yok. sayı atabilmesi için çember altında boş kalması lazım.
hücumda iyi olduğu nokta, çok çabuk devrilmesi. pops mensah-bonsu’nun yarım perde üzeri devrilmeleri bango’da da var. bu özelliği avantaj mı yoksa dezavantaj mı getiriyor tartışılır. ters eşleşme neredeyse hiç bulamıyor çünkü. gerçi bulsa da sırtı dönük bir şey üretecek yeteneği yok. ayrıca ball-handler’a da ters eşleşme imkanı doğmuyor böyle olunca.
savunma
müthiş bir savunmacı. savunmanın her türlüsünü euroleague seviyesinde bile kusursuz denecek seviyede yapıyor. ayakları çok çabuk, kısaya geçilmiyor. nunn ve walker dahil karşısında duramayacağı kısa yok. wingspan 2.23 arkadaşta. ayakları da çabuk olunca müthiş bir penetre, pnr ve cut savunması çıkıyor ortaya. atışı bozuyor rahatlıkla. boyalı alanda bonga olan takıma kolay kolay drive edemezsin, potaya cut edemezsin. bozar o atışı.
tek savunma handikabı, adam değişme savunmasına fazla odaklandığı zaman, ikili oyunlarda perde çıkışı paralel dripling yapan guardı çizgiye dek takip ediyor, 2 vs 1 imkanı doğuyor devrilen uzuna yardım geldiğinde. show up’tan adamına zamanında dönmeyi öğrenmesi lazım bu tür durumlarda.
fiziği ince lakin ayakları çok çabuk. kuvvet eksiği görmedim ama elit euroleague uzunlarına karşı görmek lazım. ayak çabukluğu ribaundlarda iyi pozisyon almasını sağlıyor. inceliğine rağmen ribaund zaafı oluşturacak boxout eksiği yok.
mental
saha görüşünü beğendim. pas vermede ciddi sıkıntıları var ama görmesi gereken adamı görüyor. he, pasları bazen tembel veriyor, bazen yanlış açıyla veriyor, bazen topun hızını ayarlayamıyor ama doğru oyuncuyu görmekte sorunu yok.
özet
şu haliyle takıma ne katar denirse, bence 5 numaradaki savunma problemlerimizi tümüyle çözer.
hücumda sıfır desem de, ikili oyun, hücum ribaundu, cut, rakip uzun yardıma gidince içerde boş kalmak gibi opsiyonlarla 6-7 sayı ortalaması tutturur.
iyi transfer olacağını düşünüyorum. hayırlısı…