Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 2887291 defa)

zagortenay, sinanyucel, efeovic, BenFener46 ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #21615 : 03 Temmuz 2025, 17:31:15 »
Allahlari Nba olmuş Amerikanlar neden bize denk gelir ki Udoh da aynı şekilde gitmişti. Guduric hem uzun süreli hem dolgun maaş için gitti eyvallah dedik. Tarık'in durumu da kabul edilebilir ama bu Nigel'in ayrilma hikayesi kimsenin içine sinmez. O sırtı dönük post oyunlarina izin vereceklerini zannediyor orada. Tepe üçlükler konusunda bizim final serisindeki gibi performans göstersin de havlucu başı olsun orada.

Ağbi Guduric ağladı. Balkanlar-Akdeniz-Biz; ayrı kafa; Amerika bambaşka bir kafa.

Hayes-Davis, ABD ve Avrupa’da spora bakışın ne kadar farklı olduğunu anlattı:

“NBA’deki keyif unsuru tamamen eğlence üzerine kurulu, zaten bu yüzden çok para kazanıyorlar. İnsanlar eğlenmek istiyorlar ve maçlara gittikleri zaman eğleneceklerini biliyorlar. Dolayısıyla ödedikleri paranın karşılığını alıyorlar. Tam anlamıyla bir eğlence deneyimi. Yine de hep şunu söylüyorum, Amerika’da Avrupa’ya göre sporun dinamiği çok daha farklı. Amerika’da insanlara favori kolej takımlarını, favori NBA takımlarını, favori NFL takımlarını sorabilirsiniz. Hatta beyzbol ve hokey de izliyorlarsa oradaki favori takımlarını da sorabilirsiniz. Avrupa’da ise sadece futbol ve basketbol var. Amerika’da insanların takımlara duydukları sevgi parçalara bölünmüş durumda. Avrupa’da ise tüm sevgi sadece tek takıma odaklanıyor. O takım haftada sadece bir kez maç yapıyor. Dolayısıyla taraftarların tüm bu çılgınlığı, haftada sadece bir kez bu fırsatı buldukları için oluyor. Haftada sadece bir kez maça gidip deliler gibi bağırabiliyorlar. Burada Kolej Ligi yok, NFL yok, NBA yok. Bu yüzden tüm tutkularını tek bir takıma ve tek bir maça odaklıyorlar. ‘Tüm hafta boyunca çalıştım, çok yoruldum. Patronum işte beni sinir etti. Bu yüzden haftada izlediğim tek maçta herkese bağırıp çağırıyorum’. Avrupa’da olan durum bu. Sadece iki çıkış yolları var, futbol ve basketbol. Elbette saygısızlık yapmak istemem, farklı sporlar da var ama ne demek istediğim sanırım anlaşılmıştır.”

ABD’li yıldız, Avrupa kariyerinde yaşadığı en çılgın olayı da anlattı:

“Avrupa’daki ilk senemdi, Galatasaray‘da oynarken Kızılyıldız deplasmanına gitmiştik. Tam emin değilim ama sanırım geçmişte Kızılyıldız ve Galatasaray taraftarları arasında çıkan bir kavgada bir Kızılyıldız taraftarı hayatını kaybetmiş. Maç başlamadan hemen önce salonda devasa bir pankart açıldı, üzerinde hayatını kaybeden taraftarın resmi vardı. Tabii ben tüm bu olup bitenlerden habersizdim, kesinlikle hayatımda bulunduğum en gürültülü maç o maçtı. Belgrad’daki küçük salonda (Pionir) oynuyorduk, tam anlamıyla bir delilikti. Maçtan önce yanımda Aaron Harrison ve Zach Auguste vardı, onlara dönüp ‘bu gerçekten delice!’ demiştim. Onlar da şokta gibilerdi. Daha oyuncuların adı anons edilirken tezahürata başlamışlardı, hiçbir oyuncunun adı duyulmuyordu. Maç önü videoları halen telefonumda duruyor, otoparktan salona kadar bir güvenlik ordusu vardı. Hayatımda ilk defa bu kadar güvenliği bir arada görüyordum. Sanki tüm Sırp ordusu orada gibiydi. Kesinlikle hayatımda yaşadığım en şok edici şeylerden biriydi.”

Yukarıdaki cümleleri linkteki videoda 19.00-32.00 arası:

https://www.youtube.com/watch?v=WoTPeGK5bpk

Geçtim Amerikalıyı, bazı şeyleri Orta Avrupalı'ya bile anlatamıyorsun. Eşim Macar. Euroleague şampiyonu olduk, hüngür hüngür ağlıyorum. Niye ağlıyorsun, kutlasana; gül, eğlen, iç, tadını çıkar dedi...
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2025, 17:31:39 Gönderen: Ertan Ürkmez »

Çevrimdışı donmezsefa

• Üye
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21616 : 03 Temmuz 2025, 17:54:19 »
Amerikalı bir oyuncu NBA de oynamak için her şeyi yapabilir. Amerikalılar için orası bambaşka bir rüya. Küçüklüklerinden beri o hayalle yaşıyorlar. Amerikalı olmadığımız için bize saçma gelebilir ama durum bu.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
« Yanıtla #21617 : 03 Temmuz 2025, 19:46:47 »
Ağbi Guduric ağladı. Balkanlar-Akdeniz-Biz; ayrı kafa; Amerika bambaşka bir kafa.

Hayes-Davis, ABD ve Avrupa’da spora bakışın ne kadar farklı olduğunu anlattı:

“NBA’deki keyif unsuru tamamen eğlence üzerine kurulu, zaten bu yüzden çok para kazanıyorlar. İnsanlar eğlenmek istiyorlar ve maçlara gittikleri zaman eğleneceklerini biliyorlar. Dolayısıyla ödedikleri paranın karşılığını alıyorlar. Tam anlamıyla bir eğlence deneyimi. Yine de hep şunu söylüyorum, Amerika’da Avrupa’ya göre sporun dinamiği çok daha farklı. Amerika’da insanlara favori kolej takımlarını, favori NBA takımlarını, favori NFL takımlarını sorabilirsiniz. Hatta beyzbol ve hokey de izliyorlarsa oradaki favori takımlarını da sorabilirsiniz. Avrupa’da ise sadece futbol ve basketbol var. Amerika’da insanların takımlara duydukları sevgi parçalara bölünmüş durumda. Avrupa’da ise tüm sevgi sadece tek takıma odaklanıyor. O takım haftada sadece bir kez maç yapıyor. Dolayısıyla taraftarların tüm bu çılgınlığı, haftada sadece bir kez bu fırsatı buldukları için oluyor. Haftada sadece bir kez maça gidip deliler gibi bağırabiliyorlar. Burada Kolej Ligi yok, NFL yok, NBA yok. Bu yüzden tüm tutkularını tek bir takıma ve tek bir maça odaklıyorlar. ‘Tüm hafta boyunca çalıştım, çok yoruldum. Patronum işte beni sinir etti. Bu yüzden haftada izlediğim tek maçta herkese bağırıp çağırıyorum’. Avrupa’da olan durum bu. Sadece iki çıkış yolları var, futbol ve basketbol. Elbette saygısızlık yapmak istemem, farklı sporlar da var ama ne demek istediğim sanırım anlaşılmıştır.”

ABD’li yıldız, Avrupa kariyerinde yaşadığı en çılgın olayı da anlattı:

“Avrupa’daki ilk senemdi, Galatasaray‘da oynarken Kızılyıldız deplasmanına gitmiştik. Tam emin değilim ama sanırım geçmişte Kızılyıldız ve Galatasaray taraftarları arasında çıkan bir kavgada bir Kızılyıldız taraftarı hayatını kaybetmiş. Maç başlamadan hemen önce salonda devasa bir pankart açıldı, üzerinde hayatını kaybeden taraftarın resmi vardı. Tabii ben tüm bu olup bitenlerden habersizdim, kesinlikle hayatımda bulunduğum en gürültülü maç o maçtı. Belgrad’daki küçük salonda (Pionir) oynuyorduk, tam anlamıyla bir delilikti. Maçtan önce yanımda Aaron Harrison ve Zach Auguste vardı, onlara dönüp ‘bu gerçekten delice!’ demiştim. Onlar da şokta gibilerdi. Daha oyuncuların adı anons edilirken tezahürata başlamışlardı, hiçbir oyuncunun adı duyulmuyordu. Maç önü videoları halen telefonumda duruyor, otoparktan salona kadar bir güvenlik ordusu vardı. Hayatımda ilk defa bu kadar güvenliği bir arada görüyordum. Sanki tüm Sırp ordusu orada gibiydi. Kesinlikle hayatımda yaşadığım en şok edici şeylerden biriydi.”

Yukarıdaki cümleleri linkteki videoda 19.00-32.00 arası:

https://www.youtube.com/watch?v=WoTPeGK5bpk

Geçtim Amerikalıyı, bazı şeyleri Orta Avrupalı'ya bile anlatamıyorsun. Eşim Macar. Euroleague şampiyonu olduk, hüngür hüngür ağlıyorum. Niye ağlıyorsun, kutlasana; gül, eğlen, iç, tadını çıkar dedi...

https://youtube.com/shorts/nkZOh93tR-w?si=1fWRfmjcZ0ojAM7v

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #21618 : 03 Temmuz 2025, 20:05:23 »
Nigel Hayes-Davis, Fenerbahçe Beko'nun 3 yıl net 9 milyon Euro'luk maaş teklifini geri çevirerek Phoenix Suns'ın 1 yıl brüt 2 milyon Dolar * değerindeki teklifini kabul etti.

🔐Hayes-Davis, Fenerbahçe ile 2027'ye kadar olan sözleşmesini sona erdirmek için 1 milyon Dolar tazminat ödedi. [basketnews]

✏️(Editör Notu: Arizona eyaleti için vergiler ve diğer giderler düştükten sonra net 750 bin dolar / 636 bin Euro maaş)

Doğru mu bilmiyorum ama şaşkınlık içindeyim. Adam neredeyse NBA şartlarında malzemeci parasına falan gitmiş.

Adamın en büyük referansı antrenman takımı a seçilmesi ve orada yaptıkları. Kendine güvenip sene sonunda daha iyi bir kontrat almayı planlamıştır, bence bu yapabilir de.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #21619 : 03 Temmuz 2025, 20:49:37 »
Nigel Hayes-Davis, Fenerbahçe Beko'nun 3 yıl net 9 milyon Euro'luk maaş teklifini geri çevirerek Phoenix Suns'ın 1 yıl brüt 2 milyon Dolar * değerindeki teklifini kabul etti.

🔐Hayes-Davis, Fenerbahçe ile 2027'ye kadar olan sözleşmesini sona erdirmek için 1 milyon Dolar tazminat ödedi. [basketnews]

✏️(Editör Notu: Arizona eyaleti için vergiler ve diğer giderler düştükten sonra net 750 bin dolar / 636 bin Euro maaş)

Doğru mu bilmiyorum ama şaşkınlık içindeyim. Adam neredeyse NBA şartlarında malzemeci parasına falan gitmiş.
Bence onun planı şu: 1 yıl oynarım, tutunursam zaten iyi bi kontrat kaparım. Olmazsa Avrupa ve dahi Dubai'den yıllık 3m civarı zaten kontrat bulurum. Nasılsa daha 31 yaşındayım.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #21620 : 03 Temmuz 2025, 20:59:28 »
https://youtube.com/shorts/nkZOh93tR-w?si=1fWRfmjcZ0ojAM7v

Ben de şunu ekleyeyim:

https://www.youtube.com/watch?v=sPgpJcAyvf8

Heriflere illüzyon gibi geliyor ama geçtim Pondexter'ı Obra'nın suratına tükürüldü bu ülkede.

Çevrimdışı eyb12

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21621 : 03 Temmuz 2025, 21:54:09 »
Real Madrid yıllık 2m €  lonnie Walker ıv ile anlasmak durumundaymis
« Son Düzenleme: 03 Temmuz 2025, 21:54:31 Gönderen: eyb12 »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #21622 : 03 Temmuz 2025, 22:22:00 »
Real Madrid yıllık 2m €  lonnie Walker ıv ile anlasmak durumundaymis

Geçen geldiğinde aklı hep NBA'e dönmekteydi. Bence bu yüzden kendini hiç vermedi Zalgiris'e, takılıp bir an önce döndü. Aklından NBA'i silmiş ve Avrupa'ya odaklanmış bir Lonnie Walker en az Nunn etkisi yaratır.

Böyle heyecan verici bir adamı bizde görmeyi çok isterdim.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #21623 : 03 Temmuz 2025, 23:06:08 »
yazıyorum.
sonra dur daha sabret biraz deyip siliyorum.
inanılmaz bir ciddiyetsizlik, rahatlık, umursamazlık, vurdumduymazlık.

4 temmuz oldu beyler.
en az 3 tanesi 1. sınıf olmak üzere, 5 transfer lazım bu takıma.

guduric’in, milano ile anlaştığı patladıktan sonra duyduğum bir şey vardı, inanmak istememiştim.

duyduğum aynen şuydu.

“kulüp 2 yıldan fazla ve yüksek kontrat önermiyor kimseye.”

hayırlısı…

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21624 : 03 Temmuz 2025, 23:23:12 »
pikenrol dediklerin bence cok dogru.

valanciunas pao yapmis.siktirsin gitsin artik bu yonetim ne mal adamlarsiniz ya.

paonun kadro inanilmaz iyi oldu.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #21625 : 04 Temmuz 2025, 00:05:22 »
valanciunas’ı alıyor panathinaikos.
3 yıl, 12 milyon euro. 
bu sene panathinaikosluyum açıkçası.
umarım şampiyon olurlar da jasikevicius’a salça olmazlar.

pikenrol dediklerin bence cok dogru.

valanciunas pao yapmis.siktirsin gitsin artik bu yonetim ne mal adamlarsiniz ya.

paonun kadro inanilmaz iyi oldu.

büyük paralar harcayarak yarışmacı olmak benim tercih ettiğim yöntem değil.

kendi yıldızlarını büyüterek başarılı olmanın daha doğru ve kalıcı yöntem olduğunu düşünüyorum.

şahsen micic’i almak yerine jokubaitis’i tercih ederim.
valanciunas yerine petrusev’i tercih ederim.
hezonja yerine hoard’u tercih ederim.

şubede yetkili olsaydım, şu kadroyu çoktan kurup arkama yaslanmıştım mesela.

jokubaitis - zagars - spagnolo
hall - baldwin - şehmus
arostegui - colson - onuralp
hoard - jantunen - yiğitcan
petrusev - bango - melli

bu seneyi bilmem ama bir sonraki sene o valanciunaslı, micicli kadroları öttürür bu.
bir tarafta performansı aşağı giden oyuncular, diğer tarafta zirveye giden oyuncular var.
benim tercihim yukarı gidenlerle yapılanmak olur.
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2025, 00:07:46 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı donmezsefa

• Üye
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21626 : 04 Temmuz 2025, 00:11:21 »
Saras'ın koç olduğu takım vatandaşı Valenciunas'ı pao ya kaptırdı. Bu arada Landale serbest bırakıldı Houston'da.

Çevrimiçi BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #21627 : 04 Temmuz 2025, 00:16:41 »
Kadrondan ilk siralara yazacağın 3 isim ile yollari ayirmissin. Yerini dolduracağın adamlar piyasada sınırlı peki bizim yönetim ne yapiyor, alinan sampiyonluklardan kendisine en büyük payı biçiyor bunun rahatligiyla hareket ediyor.

Ey yönetim! Saras olmasaydi o kadro ile sampiyon olabilir miydik?  Bitmis Errick'ten Birch'ten kariyerinin en iyi sezonunu yasatip da, pivotsuz şampiyon yapti bizi adamin gölgesine siginarak büyük nemalandiniz. Olur da seneye sizin yapmadiklariniz yüzünden işler yolunda gitmezse en büyük zorbaliklari yasayacaksiniz.

Valenciunas'in yolu Avrupa'ya düşüyorsa sen almak zorundasin! Walker gibi bir adam düşüyorsa ve giden oyuncular düşünüldüğünde senin zorlaman lazım bu transferi.

Erken konusmanin tam sirasidir piyasada kalburüstü kim varsa yeri belli oldu bile bizi yine Marjonovicler Mayslar bekler. Herkes Birch gibi çıkmaz. Saras nasıl olsa yapar yaa gibi hareket ediyor herifler resmen

Çevrimdışı MotorCade

• Üye
« Yanıtla #21628 : 04 Temmuz 2025, 00:30:19 »
Saras tam bir sihirbaz ama bu beceriksiz yüzünden bu seneyi boş geçmemek gerek. Takımdaki en kritik 3 oyuncu ayrılmışken; onların yerini doldurmak zorundasın. Ama bizim yönetim ne yapıyor? Micic beyin kararını bekliyor, Lonnie Walker'ı elinden kaçırıyor, Jonas'ı kaçırıyor ve eminim ki yeni Maysleri bulmak için elleri sıvıyor.

Saras'ı başarısız yönetim anında gider, bu kadar basit. Bu takım artık Saras'ın takımı, Saras'ı başarısız yapan her etmen anında gönderilmeli. İsterse yılın GM'i ödülünü alsın, piyasada hareketsiz kalan bir Fenerbahçe görmek istemiyorum ben.
Zagars'dan Guduriç olmayacak, Jantunen'den Nigel olmayacak ve de en önemlisi Tarık'ın yerini Onuralp dolduramayacak. Seneye baya saç baş yolacağız gibi duruyor.

Çevrimdışı eyb12

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21629 : 04 Temmuz 2025, 01:46:15 »
Jonas Valanciunasi da alyorlar yuh artık pao çıldırdı .
Yazılanlara çok hak veriyorum gerçekten geç kalıyoruz piyasada adam kalmıyor .
Çabuk aksiyon almamız lazım micici beklerken elimiz boş kalma yolunda ilerliyoruz.
Hadi Micici bekliyorsun diğer bölgeler için daha çabuk davransana nereden baksan 5 yeni adam lazım bu takıma