montero’nun birkaç ispanya ligi performansına ve eurocuptaki hapoel serisine baktım. hücumda dolu bi oyuncu, hızıyla beraber çok iyi delici. çembere atakları en büyük tehdidi, zaten ya penetreyle ya da üçlükle bitiriyor ki üçlüğü de özellikle ispanya ligi’nde kullandığı şut sayısına bakarsak iyi denecek seviyede. orta mesafe çok tercih etmiyo gibi geldi bana hücumda eklemesi gerekenlere yazılabilir. çok da iyi pick&roll oynuyo, özellikle hapoel serisinin son maçındaki pas kalitesini epey beğendim.
savunmada topun üzerinde gayretli ve iyi kalıyor ama perde sonrası ve topsuz savunmalarda biraz eksik gibi gördüm. ama mccollum’dan sonra savunmada defosu olan kısalara eskisi gibi o kadar olmaz gözüyle bakmıyorum yalan yok. yetenekli bi oyuncu kesinlikle. ama daha 22 yaşında. avrupalı olmadığını da düşünürsek elbette riskleri olan bi transfer olur. peki micic olmadıysa bu riskleri almaya ve bu buy outu ödemeye değer mi? dürüst olmak gerekirse daha iyi fırsatları, bkz okobo, bekler öyle karar veririm.
yorumlara katiliyorum.
simdi bu cocuga yatirim yapilir mi kesinlikle yapilir yetenek seti vaad ettikleri tavani cok yuksek.
mccolum rolune mesela cuk oturucak bir oyuncu.ama o bu rolu kabul etmez ki etmemekte hakli kendi kariyer ivmesi yukselisteyken yan parca rolunu kabul etmez hele ki nba hedefleri olan bir oyuncuymus.
2.si mccolum rolu icin baya yuksek butceli bir yatirim olur oda gercekci degil.
simdi gelelim gerceklere.
baldwin = yuksek bir ego ve yildiz bir oyuncu, bu sene ki ve en buyuk motivasyonu super yildiz bir oyuncu olmak olucak ve insallah basaricak. kisacasi yuksek ihtimal direksiyonun sahibi bu sene ki.
devon hall = oyle iyi bir f4 gecirdiki belkide suan bosta olsaydi 2-2.5 kontratlarla hapoel felan kesin yapardi. ayrica hucum ve savunma dengesi,oyun yonlendirme acisindan belki de euroleaguedeki en iyi kisa suan da.ve iyi bir karakter.
wilbekin= ne olursa olsun her zaman onemli bir skor tehditi.ve iyi de bir savunmaci.bu sene ki rolunu sakatliginin etkisinden ve artik birazda olgunlasmasindan oturu verimli faydali getirecektir.
simdi buraya topu elinde domine eden,domine ederkende kendi skoruna yonelik domine eden bir oyuncuyu kabul edebilecek bir rotasyon bence yok.cunku herkes hem iyi hucum hacmine ve bunun yanindada iyi bir savunmaya sahip.ayrica bunu mesela mike james gelse yapabilir cunku ona o saygiyi diger oyuncular gosterebilir kendini ispat etmesinden ve oldugu statuden oturu.bu oyuncu daha cok genc ve kendini nba atmak isteyen bir skorer tek bir olur yani var,onun beklentisini dusurup geri planda kalmayi kabul etmesi gerekiyor zamanla yaptiklariyla,gosterdikleriyle direksiyona gecmesi lazim.
sonuca gelirsek ben burda cok mantikli bir evlilik gormuyorum.oyuncunun kalitesinden bagimsiz olarak.
ben hic dusunmeden bu rotasyona codi miller cekerdim tam aradigimiz adam.yaninada okobo cekerdim.ama ikisi ayni anda olmayacagi icin.montero olucaksa eger.zagarstan kesinlikle cikarim.okoboyu yine cekerim.
montero-hall
baldwin-okobo-wilbekin
yaparim.
ama bunuda yapmayacagimiza eminim
montero-hall-zagars
baldwin-wilbekin
yapacaksak eger. mutlaka 4 ve
5 numaralarin saglam ve skor uretimi yuksek olan oyuncular olmasi gerekiyor.
biz birch-melli-jantunen-sertac yapip idare ederiz sonrasindada metu ya guveneceksek eger ben f4 yapamayacagimizi dusunuyorum.