Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 3544158 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #24255 : 14 Haziran 2026, 22:12:26 »
Baldwin-Forrest
THT-Hifi-Ignas
Tarık-Bonga-Onuralp
Lyles-Melli
Hayes-Bingham-ÖFY

gayet yapılabilir bi kadro, her bevi oyuncu da mevcut.
Hayes ve bonga gitti abi yeni birilerini bul hayes’i istesek alırdık tercih etmedik muhtemelen partizan’a gitti

Bir fantazi kadrosu da benden gelsin

Baldwin-Forrest
THT-Luwawu-Ignas
Tarık-Shavon Sields-Onuralp
Lyles-Melli
Theis-Bingham-ÖFY
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2026, 22:26:08 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #24256 : 14 Haziran 2026, 22:30:23 »
fenerbahçe basketbol takımının en büyük sorunu, elindeki değerlerin farkında olmamak.

fenerbahçe kadrosunda şu an “ligde pozisyonunun en iyi 3 oyuncusundan biri” denecek 3 tane adam var.

baldwin, tht ve tarık, ligde pozisyonlarının en iyi 3 oyuncusundan biri.

ama fenerbahçe kadrosu bu 3 oyuncu dışında çok yetersiz.

hall, colson ve melli dışında katkı veren oyuncumuz olmadı tüm sezon.

yine de 3 kişinin sırtında f4 yapabildik.

şu şartlarda f4 yapmayı başaracak seviyede 3 tane süper yıldızı olan bir takımın, pahalı transferler kovalamasını benim aklım almıyor.

biz neden tlc kovalıyoruz?
tlc vasat bi adam.
1.5 milyona aynı işi yapan adam bulunur.

biz niye larkin kovalıyoruz?
larkin senenin 5 ayı sakat.
bizim yıldız kısaya da ihtiyacımız yok zaten.
git ordan sterling brown veya jared rhoden çek yeter.

biz niye bingham’ı alıyoruz.
hangi kriterlere göre bizim takım seviyesinde olduğuna kanaat getirdi bu adamı alanlar?

fenerbahçe’nin hücum anlamında ihtiyaç duyduğu 1 tane oyuncu profili var.

boyalı alanda skor üretebilecek uzun.

lyles beklemenin hiç anlamı yok.

tubelis o işi yapar, leday yapar. yarı maliyetle yapar.

haliyle bütçe artsın muhabbetleri bana elzem gelmiyor.

fenerbahçe’nin mevcut bütçesi de doğru kullanıldığı zaman yeterli.

baldwin - forrest
tht - brown - sargiunas
tarık - rhoden
leday - metu
oturu - melli - bingham

uygun maliyetle ligin en iyi kadrolarından biri olur. bu yıldan en fazla 1-2 milyon daha yüksek maliyeti olur.

fenerbahçe’nin sorunu bütçe değil.

fenerbahçe’nin sorunu pahalı oyuncuların peşinde koşup babayı almak.

uygun maliyetle alınacak bir sürü iyi oyuncu var piyasada.

hayal görerek bu oyuncuları da kaçırıyoruz, ondan sonra çöplere kalıyoruz.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #24257 : 14 Haziran 2026, 22:46:39 »
fenerbahçe basketbol takımının en büyük sorunu, elindeki değerlerin farkında olmamak.

fenerbahçe kadrosunda şu an “ligde pozisyonunun en iyi 3 oyuncusundan biri” denecek 3 tane adam var.

baldwin, tht ve tarık, ligde pozisyonlarının en iyi 3 oyuncusundan biri.

ama fenerbahçe kadrosu bu 3 oyuncu dışında çok yetersiz.

hall, colson ve melli dışında katkı veren oyuncumuz olmadı tüm sezon.

yine de 3 kişinin sırtında f4 yapabildik.

şu şartlarda f4 yapmayı başaracak seviyede 3 tane süper yıldızı olan bir takımın, pahalı transferler kovalamasını benim aklım almıyor.

biz neden tlc kovalıyoruz?
tlc vasat bi adam.
1.5 milyona aynı işi yapan adam bulunur.

biz niye larkin kovalıyoruz?
larkin senenin 5 ayı sakat.
bizim yıldız kısaya da ihtiyacımız yok zaten.
git ordan sterling brown veya jared rhoden çek yeter.

biz niye bingham’ı alıyoruz.
hangi kriterlere göre bizim takım seviyesinde olduğuna kanaat getirdi bu adamı alanlar?

fenerbahçe’nin hücum anlamında ihtiyaç duyduğu 1 tane oyuncu profili var.

boyalı alanda skor üretebilecek uzun.

lyles beklemenin hiç anlamı yok.

tubelis o işi yapar, leday yapar. yarı maliyetle yapar.

haliyle bütçe artsın muhabbetleri bana elzem gelmiyor.

fenerbahçe’nin mevcut bütçesi de doğru kullanıldığı zaman yeterli.

baldwin - forrest
tht - brown - sargiunas
tarık - rhoden
leday - metu
oturu - melli - bingham

uygun maliyetle ligin en iyi kadrolarından biri olur. bu yıldan en fazla 1-2 milyon daha yüksek maliyeti olur.

fenerbahçe’nin sorunu bütçe değil.

fenerbahçe’nin sorunu pahalı oyuncuların peşinde koşup babayı almak.

uygun maliyetle alınacak bir sürü iyi oyuncu var piyasada.

hayal görerek bu oyuncuları da kaçırıyoruz, ondan sonra çöplere kalıyoruz.
Herkesin kadrosuna saygı duyarım fakat yazdığın bazı oyunculara zaten ilgi var deniyor sterling brown gibi mesela benim anlamdığım bütçe vurgusu yapıp pahalı oyuncuya gerek yok demişsin oturu yazmışsın nasıl olacak o iş 😅 herkes kararını bekliyor pana’nın ilgisi var diyorlar yada leday için efesle anlaştı diyen de var oly talip diyen de var yani kimse babasının hayrına sana gelmez paralar çok arttı herkesin bildiği gibi en basiti dün çıkan haber bango için 2.5 milyon euro haberi ortada yani orta seviye ve bir tık üstü oyuncular için bile artık maddi olarak cazibe merkezi değiliz görüldüğü gibi ondan sonra tabi akşam pazarına kalırız üstelik geçen seneye göre dubai asvel barcelona bütçe artırıp agresif girdi pazara
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2026, 22:47:51 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #24258 : 14 Haziran 2026, 23:00:31 »
Herkesin kadrosuna saygı duyarım fakat yazdığın bazı oyunculara zaten ilgi var deniyor sterling brown gibi mesela benim anlamdığım bütçe vurgusu yapıp pahalı oyuncuya gerek yok demişsin oturu yazmışsın nasıl olacak o iş 😅 herkes kararını bekliyor pana’nın ilgisi var diyorlar yada leday için efesle anlaştı diyen de var oly talip diyen de var yani kimse babasının hayrına sana gelmez paralar çok arttı herkesin bildiği gibi en basiti dün çıkan haber bango için 2.5 milyon euro haberi ortada yani orta seviye ve bir tık üstü oyuncular için bile artık maddi olarak cazibe merkezi değiliz görüldüğü gibi ondan sonra tabi akşam pazarına kalırız üstelik geçen seneye göre dubai asvel barcelona bütçe artırıp agresif girdi pazara

ilgi olması ayrı, pozisyonunda 8. alternatif gözüyle bakmak ayrı.

brooks olmazsa, larkin olmazsa, falanca olmazsa sterling’i alırız demek ilgilenmek değil.

sterling’i istesek çoktan imzalamıştık zaten.

yazdığım kadrodaki oyuncuları istememiz halinde indirmemiz 3 gün sürer en fazla.

sterling, rhoden ve metu max 1.5 milyon dolar,
leday 2 milyon dolar,
oturu 2.5 milyon dolar.

leday ve oturu olmuyor mu?

git tubelis’e astronomik bonservis öde,
arkasına hayes koy.

yine çözüldü bak benzer maliyetlerle.

ya bak hepsini geçtim.

biz istemiş olsak, vesely ve bogdan şu an bizim oyuncularımızdı.

bingham kadar oynamaz diyen var mı vesely için?
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2026, 23:02:56 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #24259 : 14 Haziran 2026, 23:10:10 »
ilgi olması ayrı, pozisyonunda 8. alternatif gözüyle bakmak ayrı.

brooks olmazsa, larkin olmazsa, falanca olmazsa sterling’i alırız demek ilgilenmek değil.

sterling’i istesek çoktan imzalamıştık zaten.

yazdığım kadrodaki oyuncuları istememiz halinde indirmemiz 3 gün sürer en fazla.

sterling, rhoden ve metu max 1.5 milyon dolar,
leday 2 milyon dolar,
oturu 2.5 milyon dolar.

leday ve oturu olmuyor mu?

git tubelis’e astronomik bonservis öde,
arkasına hayes koy.

yine çözüldü bak benzer maliyetlerle.
İşte oturu leday için bizden daha fazla ödeyecek takımlar kapıda bekliyor bende onu diyorum milano uzun zaman önce teklif yaptı mesela leday’a hala bekliyor yada tubelis için eurolig takımları buy out ödemek istedi 2027’de geçerli oluyormuş o buy out kontrat yeniledi 1.5 ay önce

Diğer yazdığın oyuncular için brooks’a zaten gidildi olmadı mesela muhtemelen tony parker aklını karıştırdı onun gene bize düşer miydi zor ilgi çoktu paralar bizden iyiydi birde senin benim önerdiğim oyuncular hocaya uyuyor mu onuda bilmiyoruz ki yoksa metu’yu geçen sene getirdik sağlık kontrolünden geçti 1 senelik gelmek istedi resmen tedavi olmaya geleyim iyi oynayıp kontrat alayım dedi kulübün menfaatlerine uysa zaten bizim topçumuzdu

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #24260 : 14 Haziran 2026, 23:17:13 »
İşte oturu leday için bizden daha fazla ödeyecek takımlar kapıda bekliyor bende onu diyorum milano uzun zaman önce teklif yaptı mesela leday’a hala bekliyor yada tubelis için eurolig takımları buy out ödemek istedi 2027’de geçerli oluyormuş o buy out kontrat yeniledi 1.5 ay önce

Diğer yazdığın oyuncular için brooks’a zaten gidildi olmadı mesela muhtemelen tony parker aklını karıştırdı onun gene bize düşer miydi zor ilgi çoktu paralar bizden iyiydi birde senin benim önerdiğim oyuncular hocaya uyuyor mu onuda bilmiyoruz ki yoksa metu’yu geçen sene getirdik sağlık kontrolünden geçti 1 senelik gelmek istedi resmen tedavi olmaya geleyim iyi oynayıp kontrat alayım dedi kulübün menfaatlerine uysa zaten bizim topçumuzdu

sevgili kardeşim,
ben derdimi anlatamıyorum sana.

ben neden brooks’u alamadık demiyorum.
ben neden nigel’i alamadık demiyorum.
ben niye micic’i alamadık demiyorum.
ben niye lyles’i alamayacağız demiyorum.

ben bu adamlarla neden ilgileniyoruz diyorum.
alamadığımız için değil, ilgilendiğimiz için kızıyorum.

leday olmasın, oturu olmasın. tubelis de olmasın tamam.

bana sterling brown uyar, bana jared rhoden uyar, bana kevarrius hayes uyardı, bana vesely uyardı, bana metu uyar.

bu kadro da uyardı bana.

baldwin - forrest
tht - brown - sargiunas
tarık - rhoden
metu - jantunen (denk gelirse nba’den piyango)
hayes - melli - vesely

bu kadro da olmaz mıydı?

bana uyardı mesela.

yine ligin en iyi kadrolarından biri olurdu şu.
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2026, 23:17:59 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #24261 : 14 Haziran 2026, 23:28:57 »
sevgili kardeşim,
ben derdimi anlatamıyorum sana.

ben neden brooks’u alamadık demiyorum.
ben neden nigel’i alamadık demiyorum.
ben niye micic’i alamadık demiyorum.
ben niye lyles’i alamayacağız demiyorum.

ben bu adamlarla neden ilgileniyoruz diyorum.
alamadığımız için değil, ilgilendiğimiz için kızıyorum.

leday olmasın, oturu olmasın. tubelis de olmasın tamam.

bana sterling brown uyar, bana jared rhoden uyar, bana kevarrius hayes uyardı, bana vesely uyardı, bana metu uyar.

bu kadro da uyardı bana.

baldwin - forrest
tht - brown - sargiunas
tarık - rhoden
metu - jantunen (denk gelirse nba’den piyango)
hayes - melli - vesely

bu kadro da olmaz mıydı?

bana uyardı mesela.

yine ligin en iyi kadrolarından biri olurdu şu.
Ben senin kadron iyi kötü demedim dikkat ediyorsan herkesin kadrosu kendisine dedim özellikle ama yazdığın adamlarda bile maliyette tıkanıyoruz dedim bütçe artışı şart iddialı olmak istiyorsak buda bu kadar basit bunun sencesi bencesi yok işte sana göre iyi kadro kadro bana göre iyi kadrodan çok derdimiz zar atmamak ya taraftar olarak net isimlere gidilmesini istiyoruz özellikle yazdım arka sayfada az tartışılacak isimlere gidilmeli özellikle belli mevkilerde diye ben lyles isterim sen oturu o önemsiz çoğunluğu memnun edip acabası olmayan bir kadro kurulmasını istiyor taraftar buda bütçe artışından geçiyor öyle aşırı bir artışta gerekmiyor ülker bekodan biraz daha fazla verecekmiş aziz başkan’da 4-5 daha artırmak lazımmış ömer’in dediğine göre dedi yapsınlar görelim diyoruz kağıt üstünde bu kadar makas çok olmasın diyoruz taraftar olarak derdimiz o yoksa en iyi kadro tabi ki bizde olmayacak ama kalan farkıda koç dokunuşu ile kapatsın istiyoruz
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2026, 23:33:43 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #24262 : 14 Haziran 2026, 23:37:37 »
Ben senin kadron iyi kötü demedim dikkat ediyorsan herkesin kadrosu kendisine dedim özellikle ama yazdığın adamlarda bile maliyette tıkanıyoruz dedim bütçe artışı şart iddialı olmak istiyorsak buda bu kadar basit bunun sencesi bencesi yok işte sana göre iyi kadro kadro bana göre iyi kadrodan çok derdimiz zar atmamak ya taraftar olarak net isimlere gidilmesini istiyoruz özellikle yazdım arka sayfada az tartışılacak isimlere gidilmeli özellikle belli mevkilerde diye ben lyles isterim sen oturu o önemsiz çoğunluğu memnun edip acabası olmayan bir kadro kurulmasını istiyor taraftar buda bütçe artışından geçiyor öyle aşırı bir artışta gerekmiyor ülker bekodan biraz daha fazla verecekmiş aziz başkan’da 4-5 daha artırmak lazımmış ömer’in dediğine göre dedi yapsınlar görelim diyoruz kağıt üstünde bu kadar makas çok olmasın diyoruz taraftar olarak derdimiz o yoksa en iyi kadro tabi ki bizde olmayacak ama kalan farkıda koç dokunuşu ile kapatsın istiyoruz

ben fenerbahçe kadrosuna yıldız oyuncu gerektiğini düşünmüyorum.

hall, colson, forrest, hayes seviyesinde oyuncular yeter.
zaten 3 tane yıldız var kadroda, daha fazlasına ihtiyaç yok.

lyles, oturu falan istemiyorum yani.
saras çok istediği için yazdım oturu’yu.

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #24263 : 15 Haziran 2026, 00:13:34 »
ben fenerbahçe kadrosuna yıldız oyuncu gerektiğini düşünmüyorum.

hall, colson, forrest, hayes seviyesinde oyuncular yeter.
zaten 3 tane yıldız var kadroda, daha fazlasına ihtiyaç yok.

lyles, oturu falan istemiyorum yani.
saras çok istediği için yazdım oturu’yu.

Yıldız konusunda farklı görüşler var bizde olmuyor diyen de çok benim için farketmiyor sadece 4 numaraya bir adet nokta atış birde kısa topla ilişkisi iyi olan şutör gelsin gerisini hallederiz bende iskelet konusunda aynı düşünüyorum seninle abi neyse giren herkes ne yazdı bunlar bu kadar diyecek kusura bakmasınlar 😅

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #24264 : 15 Haziran 2026, 05:26:09 »
Tamamen bilgi disinda soruyorum.
Tarik uzattiginda bir sene daha kalacak dendi, serbest oyuncu statusunden istedigi takima imza atabiliyor bu sene. Benimde beklentim gitmesi yonunde idi.
Ama hala her kadroda Tarik var, sene ici kacirdigim bir konu mu oldu? Kesin kaliyor mu?
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #24265 : 15 Haziran 2026, 09:44:16 »
Tamamen bilgi disinda soruyorum.
Tarik uzattiginda bir sene daha kalacak dendi, serbest oyuncu statusunden istedigi takima imza atabiliyor bu sene. Benimde beklentim gitmesi yonunde idi.
Ama hala her kadroda Tarik var, sene ici kacirdigim bir konu mu oldu? Kesin kaliyor mu?
Tarık 3 yıllık imzaladı, NBA çıkış opsiyonlu. Gitmek istemediği takdirde 3 yıl bizde. Yok gitmeye karar verirse sadece NBA çıkış hakkına sahip.
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #24266 : 15 Haziran 2026, 10:00:23 »
Tarık 3 yıllık imzaladı, NBA çıkış opsiyonlu. Gitmek istemediği takdirde 3 yıl bizde. Yok gitmeye karar verirse sadece NBA çıkış hakkına sahip.

Durum buyken, sizce Tarik in kalmasi ne kadar olasi. Bana pek olasi gelmiyor. Adam Fenerbahce diye 1 sene uzatti, gitti derken bir sene daha kaldi. E kotu bir performans/sene de gecirmedi. Her hafta nederedeyse izleniyordu bu sene. Kontrat bulmasi ve bizim verebilecegimizin cok ustune teklif almasi cok sasirtici olmaz. Tam tersine kalmasi sasirtici olur. Bence gercekci olup listelerden cikarmak lazim, yada en azindan transfer konusurken oraya bir takviye gerekliligi olasiligini da dusunerek tamamlayici oyunculara bakmak lazim.

Mesela Larkin mantikli geliyor, Larkin-Wade-THT yanyana oldugunda sut eksigini kapatir. Yada bu tarz guvenilir sutu olan bir kisa... Birde alinacak kisanin ozelliklerine gore 2-3-4 pozisyonlarindan en az ikisinde kayma yapabilen bir oyuncu (Mamu-Fontechio gibi...) bakilmali.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #24267 : 15 Haziran 2026, 10:20:46 »
Hayes ve bonga gitti abi yeni birilerini bul hayes’i istesek alırdık tercih etmedik muhtemelen partizan’a gitti

Bir fantazi kadrosu da benden gelsin

Baldwin-Forrest
THT-Luwawu-Ignas
Tarık-Shavon Sields-Onuralp
Lyles-Melli
Theis-Bingham-ÖFY
Theis da olur. Bango nereye gitti ya? Oli ilgisi vardı da bitti mi o?
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #24268 : 15 Haziran 2026, 12:21:29 »
Durum buyken, sizce Tarik in kalmasi ne kadar olasi. Bana pek olasi gelmiyor. Adam Fenerbahce diye 1 sene uzatti, gitti derken bir sene daha kaldi. E kotu bir performans/sene de gecirmedi. Her hafta nederedeyse izleniyordu bu sene. Kontrat bulmasi ve bizim verebilecegimizin cok ustune teklif almasi cok sasirtici olmaz. Tam tersine kalmasi sasirtici olur. Bence gercekci olup listelerden cikarmak lazim, yada en azindan transfer konusurken oraya bir takviye gerekliligi olasiligini da dusunerek tamamlayici oyunculara bakmak lazim.

Mesela Larkin mantikli geliyor, Larkin-Wade-THT yanyana oldugunda sut eksigini kapatir. Yada bu tarz guvenilir sutu olan bir kisa... Birde alinacak kisanin ozelliklerine gore 2-3-4 pozisyonlarindan en az ikisinde kayma yapabilen bir oyuncu (Mamu-Fontechio gibi...) bakilmali.
NBA söz konusu olduğunda her şey mümkün. Tarık'ın mentörleri onu nasıl yönlendiriyor bu da önemli. Burada kalmasını gerektirecek bir hedef kaldı mı ondan da emin değilim ve bazen duygusal kararlar kolay alınmasa da yönlendirenlerin etkisi büyük oluyor.
PG Baldwin / SG Hall / SG Tucker / SF Tarık / PF-C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #24269 : 15 Haziran 2026, 18:41:43 »
fenerbahçe’nin başında kendisinden önceki kulüp kültürünü yok etmeye ant içmiş bir gm olmasa,

bogdanovic ile vesely gelecek yıl fenerbahçe forması giyerdi.

transfer yapamadığı yetmiyor, fenerbahçe basketbolunun değerlerini de tek tek yıkıyor adam.

bir an önce bu ekipten kurtulmadan bir daha zirveye oynayamaz fenerbahçe basketbolu.