Takımdaki bazı oyuncuların nisandan sonra kontak kapatmalarının en büyük sebebinin kontratlarının yenilenmeyecek olmaları olduğunu düşünüyorum.
Gelecek belirsizliği yaşayan oyuncuların sağlıklı kalmak birinci önceliği olmalı. Kimse kendini yırtmıyor böyle olunca. Bazı oyuncularımızın da maalesef yeteneği sınırlı olunca mevcut duruma geldik.
Oyuncular genelde birbirini tanır ve iletişim kurmaları zor değil. Özellikle yeni gelecek olanlar da bir şekilde başka takımlardan ya da gideceği takımlardan oyuncu arkadaşını arayıp takımı, ortamı sorgulayabilir. Bu gibi etmenler takımdaki oyuncu grubunu ister istemez etkiler. "Bak benim yerime adam bakıyorlar, ben burada kalıcı değilim" tribine de girebilirler. Bazıları Vesely gibi Barçayla imzalamış olmasına rağmen çatır çatır oynayıp kupa kazanarak gitmeyi tercih eder, karakter ortaya koyar. Bazıları da sonraki seneye sakatlanmadan başlayayım diye hesap yapar.
Taraftara hoş gelen, karakter görmek, bunun yanı sıra sakatlanma korkusu yaşamak da insanı bir durum (e.g Bakınız, taze yaşanmış sakatlık hikayesi Jonah Mathews).
Kadro planlaması yaparken, bir yıl içerisinde sözleşmesi bitecek çok fazla oyuncun varsa, yıl sonunu beklemeden bazılarıyla sözleşme yenileyeceğini bildirmek kadar, bildirmemek de asli bir sorun oluşturuyor. Belki de kritik oyuncuların sözleşme bitiş sürelerini aynı yıla denk getirmeyecek şekilde planlamak gerekecek.
Melli ve Baldwin in uzatacağı haberleri yayıldı ama gerisi için pek de hevesli olmadığımız çok açık. NBA desen zaten her yıl tepemizde ve en iyi oyuncularımızı alırken bize defolarını teslim ediyor. Genelde NBA den gelen oyuncular da düşük yüzdeyle başarılı olabiliyor. İyi oyuncular kontrat bulup, kontrat bulamayanların çoğu da para için gelip, bir yıl sonra geri dönme derdinde oluyorlar.
Sözün özüne geliyorum; Mart / Nisan gibi bizim gittiğimiz oyuncuların "bir piyasaya bakayım" diyenlerle sanırım eskisi kadar ilgilenmiyoruz. Net gelecek olanlarla ön anlaşma yapıyoruz. Kendi kalitesinden emin olanlarda ve para odaklı düşünenlerde ilgimiz bıçak gibi kesiliyor. Gelecekler de bir şekilde içeriyi karıştırmaya yetiyor.
Seneye takımın çehresi bayağı bir değişecek ve yeniden yapılanmaya gideceğiz. Ama her pozisyonun "kaşarlanmış" oyuncusunu takımda tuttuğumuz senaryoda, yine F4 adayları arasında oluruz...
"Kaşarlanmış" = Baldwin-Tarık-Melli