Boston, jantunen, de colo, bacot, bango, zagars, birch, hall, colson
9 yabanci ile yollar ayrıldı. F4 oynayan bir takimdan bu kadar oyuncu ayrilmasi akil almaz bir olay. Tarihte eşi benzeri var mı bilmiyorum. Küçülmeye giden takimlarin yaptığına bir kac kez tanık oldum ama öyle bir durum da söz konusu olmadigina gore sira disi bir yapilanma fenerbahce basketbolu için.
Şu adam gitmemeli diyeceğim bir tane adam yok içlerinde, hatta hala gitmesi gerekenler de vardı fakat yine de f4 oynayip sampiyonluk hayali kuran bir takim icin garip bir durum..
Burada bence takımı üçe ayırmak lazım.
1-Etkisizler: Boston, jantunen, bacot, bango, zagars, = Bizim seviyemizde test edildiler, olmadı.
2-Doygunlar, düşüş ihtimali olanlar: birch, hall, colson, de colo = Artık büyük hedefler peşinde koşmaya gerek duymayan, para/tatil odaklı bakanlar.
3-Hırslı, kazanmak isteyenler, doymayanlar. : Baldwin, THT, Melli, Tarık, Onuralp, Silva.
Geçtiğimiz yıllara nazaran, yeni katılanlar ya EL acemisi değil ya da kendisini çok önceden zaten ispatlamış max seviyede gördüğümüz adamlar. Tarık gitmeseydi, takımın iskeleti eksiksiz korunmuş olurdu. Buna da şükür diyorum. Bu arada bu yapılanmanın uzun vadeli olduğunu da sanmıyorum, 2 yıllık bir yapılanma. Muhtemelen, bu sene olmasa da seneye şampiyonlulk hedeflenir, 3.yılda da yeniden yapılanma olur...