Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası  (Okunma sayısı 3682181 defa)

kumral26, BenFener46, Afgan, lancelot (+ 1 Gizli) ve 29 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #25260 : 19 Temmuz 2026, 17:02:43 »
Tornike Shengelia olur mu ki X'te muhabbeti geçmiş. 4-5 rotasyonu için iyi isim bizim 3'ten şutör işi yalan olacak

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #25261 : 19 Temmuz 2026, 18:43:46 »
kulübün açıklamasında görmüştüm ben de 1.94 diye ama size olarak geniş gibi gördüm ben de, kulaç açıklığı büyük ihtimalle boyuna göre uzun. maç başına 1.4 top çalması vardı galiba, savunma anlamında bildiğim tek özelliği o :D eğer o katkıyı verirse gerçekten yer edinebilir çünkü şutu baya baya iyi. 1-2’den ziyade daha çok 2-3 oyuncusu gibi bi izlenim verdi bana ama saras’ın kafada size çok önemli olduğu için nası kullanır görmek lazım.
Şu son anlara 3-4 tane üçlük sıkıştırıp maç kazandırdığı videoyu izleyince zaten şut olayı netleşiyor. Bence eleman direk olarak 3&D bi 2 numara ama SG. Oyun yönlendirme yetenekleri pek yok.

Bu arada eğer Clyburn 4 için alındıysa direk Juzang tarzı bi eneme gelmeli.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #25262 : 19 Temmuz 2026, 20:53:02 »
Muhtemelen hezonja nın nba hayali gercekleşmeyecek, bakalım küs olduğu madrid ile barışacak mı yoksa yeni bi maceraya yelken mi acacak. Şaka bi yana maddi konularda yarışabileceğimizi sanmıyorum ama bizim forvet ihtiyacımızı inanılmaz şekilde tamamlar diye düşünüyorum
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Burak Benli

• Üye
« Yanıtla #25263 : 19 Temmuz 2026, 22:20:49 »
12 kişilk rotasyonda 5 oyuncunun 40lı yaşlara merdiven dayaması kötü.Mirotiç evlerden uzak dursun.

Yine başlamış her zamanki zırvalara. Laflara bak 40!!! lı yaşlara merdiven dayamış. Yok emenike malulen emekli edeceğiz elemanları. En yanlış iki ismin yaşları 35 ve 36 arkadaşım ya bu mu 40 merdiven dayamak. Az biraz ya takımı takip et ya da şöyle diğer takımlara arada göz gezdir. Forumun her sayfasında bu gamlı baykuşun histeri krizleri ve saçma sapan manipülasyonları. Adam bıkmıyor da yıllardır aynı

Çevrimiçi ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #25264 : 20 Temmuz 2026, 02:42:15 »
Son transfer Melli'yi bu sezon yedekleyebilecek, önümüzdeki sezondan itibaren de yerini alabilecek 30 yaş altı bir 4-5 numara olmalı. Var mı öyle bir oyuncu NBA'den düşebilecek?
Özellikle oyun aklı olarak Melli'yi dinlendirebilmek önemli olacak, yaşı iyice ilerledi.

Abi Mamukelashvili bile 52 Milyon kontrat imzaladi...

Alternatifi Bacot-Brandon gibi oyunculara yatirim yapip tutmasini ummak ... ki oda soru isareti.
Adamlara o cikisi yapmalarini saglayacak konfor alani ve sureleri veremiyoruz.
Ancak Bayern, Zalgiris gibi takimlarda Avrupaya alismis cikis yapan oyunculari kapmak ki ... Oradan zaten alabildigimizi aldik...

Yani Zor ne yazik ki ...

Bence 4-5 demeden Avrupa tecrubeli kim duserse almak lazim. Ondan sonra da sene icinde hocanin cozumlerine guvenicez artik. Melli ye bagimli oynarsak bu sene zor gecer. 20-25 dakika alternatif bir saha dizilisimiz ve oyunumuz olmali.

Hayaller Fontechio gercekler Bacot :)

Yinede son hamleden bagimsiz, gecen seneye gore daha guvenilir bir takim kurduk... Yonetimi kutlamak lazim.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Ero1907

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #25265 : 20 Temmuz 2026, 11:56:34 »
Baldwin-forrest
tht-larkin-sargiunas
shields-clyburn
key-melli
Bingham-silva

şuanda 10 yabacımız var Larkin türk pasaportlu.

farklı pozisyonları oynayabilecek oyuncu sayısı elimizde çok (clyburn 3-4 Shields 2-3 melli 4-5 gibi)

1-2 numara rotasyonlarında 80 dakika süre var.

Baldwin 22dk
Tht 22dk
forrest 18dk
Larkin 18dk

tahmini süreler olarak bu rotasyon hem yorulmadan hemde efektif olarak bu şekilde süre paylaşımı yapabilir.yeri geldiginde x faktör olarak sargiunas 5-10 dakika verim verebilir,allah korusun bir sakatlık problemi olursada Shields 2 numaradan 15-20 dakika rahatlıkla süre alabilir. 1-2 ve numarada bence net olarak avrupanın en iyi rotasyonu bizde olabilir harika dizayn edilmiş durumda mevkilerine göre kalıplı,skorer,savunmacı,tecrübe ne ararsan var nazar değmesin.

Forvetler 3-4 numaralar ;

shavon shields
onuralp bitim
will clyburn
nicolo melli
Braxton key

burda süre paylaşımlarını tam net olarak paylaştıramıyorum nedeni ise şunlar;

shavon Shields sakatlık olmadığı sürece bence ana mevkisi 3 numara olacaktır ve hep sahada kalmasını isteyebileceğimiz bir performansı olacağını düşünüyorum. Shields problem olmadığı sürece net 20 dakika yazabiliriz.

Braxton key takımın motoru ve savaşçısı olacağını düşünüyorum. 3-4 farketmeksizin 20 dakika ortalama süreyi onada verebilirim.

Onuralp beklentim halen var ama sanki Euroleague rotasyonunda sargiunasın bile gerisinde kalabilir oyuzden ihtiyaç olmadıkça süre alacağını düşünmüyorum.

will clyburn bence iyi transfer ve hem 3 ten hem 4 ten süre alır ve onunda ortalamasının 20 dakika olduğunu düşünelim.

nicolo melli ben mümkün olduğunca 5 numaradan süre alacağını düşünüyorum ama hadi diyelim 10 dakika burdan süre aldı.

burda zaten çok net bir şekilde 3-4 numara rotasyonunda mellinin süre aldığını varsayarsak net şekilde 10 dakika süre almadığı denklemdede bir 20 dakika boşta olan bir süre var. Yani kısacası 3-4 numara rotasyonuna net bir ekleme yapmamız gerekiyor güzel bir ekleme ile forvet rotasyonumuzda gayet elit seviyeye ulaşabilir.

gelelim uzun rotasyonuna 5 numaraya;

Chris silva
Marcus Bingham
nicolo melli
Sertaç şanlı

Sertaçın Euroleague de maçına göre 5-10 dakika süre alabileceğini düşünüyorum.
Marcus Bingham; çok çok önem taşıyan bir transfer minimumda 15 dakika sahada verimli şekilde kalabilmesi lazım yoksa patlarız ( tavanı çok yüksek çok verimlide olabilir sahada kaldığı süreler kısıtlıda olabilir bıçak sırtı )
Chris silva ; Ben silvayı beğenen taraftayım muhakkak bu sene özellikle normal sezonda bence 15 dakika ortalamayla sahada kalacaktır ve oyun motoruyla atletizmi ve pota altında ki bitiricilik yönüyle ben silvaya 15 dakika yazıyorum.
Nicolo melli ; normalde tüm sürelerini 5 e yazardım ama hadi abartmayalım. Melliyide 15 dakika 5 numaraya gözüm kapalı yazıyorum ve bu mevkiinin en güvenilir ismi olarak görüyorum.

Melli 15
Silva 15
Bingham 15

( zaten 45 dakika süre yapar burdaki paylaşım ve rotasyonda problem görmüyorum gerektiğinde sertaçta var . )

5 numara konusunda elimizde rotasyon olarak bir problem gözükmüyor ama en soru işaretlerinin oyuncu bazında bulunduğu bölgemiz 5 numara.

yapılması gereken şey .

10 yabancı oyuncumuz var elimizde ben sezona başlamadan 1 tane daha kesinlikle 3-4 numarayı doldurabilen tercih olarak fizikli ve şut konusunda alan açabilecek bir oyuncu almamız gerektiğini düşünüyorum.

uzun konusunda ise ocak,şubata kadar biraz bekleyip son 1 hamlemizi buraya saklarız diye düşünüyorum.

yani zaten mantıklı olanıda sezona girdiğimizde elimizde 1 tane transfer hakkı kesinlikle bırakmamız lazım. Sezon uzun sakatlık var başka faktörler var.

ÖZET OLARAK; iyi bir 3-4 numara transferi ile anlık olarak kağıt üstünde en büyük favorilerden biriyiz sezon başlamadan.

Oly Pana ve biz şuan da ilk 3 e en büyük adaylarız ve bir uyuşmazlık yaşanmaz ise ve salak saçma sakatlıklar. F4 ün ilk 3 takımı bu 3lü gibi duruyor.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #25266 : 20 Temmuz 2026, 17:15:38 »
sakatlıklar olacak.
elimizdeki 4 guard en az 30 maç kaçıracak.
yaklaşık 15 maçta içlerinden biri olmayacak.
7-8 maçta 2 tanesi olmayacak.

o dönemlerde sargiunas ve onuralp’in katkısını bekleyeceğiz.

katkı alamazsak sıçacağız, transfer arayışına gireceğiz.

Çevrimdışı FenerDynasty

• Üye
« Yanıtla #25267 : 20 Temmuz 2026, 19:35:29 »
Ben açıkcası Key ve Forest transflerini anlamış değilim. Takımda rolü ve süresi en çok olan 2 oyuncu THT ve Baldwin. THT ve Baldwin bir çok şeyde çok iyiler ama ikisi de şut konusunda vasatlar. Bu da geçen sezon da gördüğümüz üzere (özellikle F4'da) hücumda aksamamıza ve tıkanmamıza neden oluyor. Geçen sezonki hücumumuz 2024 ve 2025 sezonlarındaki gibi akmıyordu, çoğu zaman ıkınıyorduk. Hücum rating'inde ve sayı ortalamasında Euroleague 15.siydik. Durum böyleyken yapılması gereken takımın lideri olan bu 2 oyuncunun yanına olabildiğince iyi şutör dizmek. O yüzden Larkin, Clyburn, Sargiunas gibi transferleri oldukça olumlu karşılıyorum. 3'ü de çok yüksek yüzdeyle dış şut atan oyuncular.

Ama Forest %28 ile üçlük atmış. 2026'da üçlük atamayan 1 numara mı olur yahu? Key ise ayrı bir olay. Boyu 5 numara oynamak için kısa o yüzden 4 numara oynayacak muhtemelen. Ama o da %24 ile atıyor üçlükleri. Tüm sezon sövdüğümüz Jantunen bile %34'le atıyordu.

Her yıl yaptığımız gereksiz transfer kotasını bu 2 tuğlacı arkadaşla doldurucaz bu sene de anlaşılan. Eğer savunmaları çok iyiyse belki çok kısıtlı bir savunma rolünde oynarlar, onun dışında da saç baş yoldurup sonra da rotasyondan büyük oranda kesilip sezon sonu ayrılırlar muhtemelen.

Çevrimdışı donmezsefa

• Üye
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #25268 : 20 Temmuz 2026, 22:33:59 »
Birisi Amine Noua yazmış bize. Bi ara bizdeydi en son aristeydi sanırım

Çevrimdışı kursad2fun

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #25269 : 20 Temmuz 2026, 22:37:42 »
Forrest'in süre aldığı zamanlarda diğer guard muhtemelen Larkin olacak. SF pozisyonunda Shields da Clyburn de dış şutu iyi olan oyuncular.. PF ya da C pozisyonlarında dış şut tehdidi olan bir oyuncu sahada ise (Bingham mesela) temiz bir spacing yapılır ve Forrest'in düşük 3'lük yüzdesinden mağdur olmayız, direkt potaya gider, turnikesini bırakır.. Adamın oyun tarzı böyle çünkü.. Ayrıca Saras etkisini de düşünürsek ben üçlük yüzdesinin bu sene daha iyi olacağını düşünüyorum. Ayrıca adam iyi oyun kurucu, iyi savunmacı..

Key konusundaki yorumunuza hiç katılmıyorum. Belki de bu senenin en iyi transferi.. İsviçre çakısı adam..

Benim gereksiz bulduğum tek transfer Sargiunas.. aşırı vasat görünüyor.. tek maçlık efsane bir performansı için almaya gerek var mıydı emin değilim.. 20-21 yaşında olsa yine anlarım da adam 26 yaşında.. bence seneye ilk gönderilecek olan arkadaş bu olur..

Çevrimdışı donmezsefa

• Üye
« Yanıtla #25270 : 20 Temmuz 2026, 22:44:15 »
Hezonja nba e gideceğini real yönetimine bildirmiş

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
« Yanıtla #25271 : 20 Temmuz 2026, 23:43:23 »
Tarık hezonja diallo, avrupanın belki en değerli 3 forveti de nba e gitmeyi tercih etti. Acaba hangisi yada hangileri kışın avrupaya düşer. Kışın birilerine büyük piyango vurabilir bu sebeple
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #25272 : 21 Temmuz 2026, 00:07:22 »
Diallo belki başarılı olabilir.Yıllar önce Nba yapan Gillden çok daha iyi.Tarık Hezonja döner.HezonJA DÖNER.

Çevrimdışı donmezsefa

• Üye
« Yanıtla #25273 : 21 Temmuz 2026, 02:00:13 »
Tarık hezonja diallo, avrupanın belki en değerli 3 forveti de nba e gitmeyi tercih etti. Acaba hangisi yada hangileri kışın avrupaya düşer. Kışın birilerine büyük piyango vurabilir bu sebeple

İstediğimiz tarz bi oyuncu bulamazsak ben bekleme taraftarıyım. Bi clyburn benzeri transfere daha gerek yok.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2026, 02:00:27 Gönderen: donmezsefa »

Çevrimiçi ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #25274 : 21 Temmuz 2026, 03:27:37 »
Ben açıkcası Key ve Forest transflerini anlamış değilim. Takımda rolü ve süresi en çok olan 2 oyuncu THT ve Baldwin. THT ve Baldwin bir çok şeyde çok iyiler ama ikisi de şut konusunda vasatlar. Bu da geçen sezon da gördüğümüz üzere (özellikle F4'da) hücumda aksamamıza ve tıkanmamıza neden oluyor. Geçen sezonki hücumumuz 2024 ve 2025 sezonlarındaki gibi akmıyordu, çoğu zaman ıkınıyorduk. Hücum rating'inde ve sayı ortalamasında Euroleague 15.siydik. Durum böyleyken yapılması gereken takımın lideri olan bu 2 oyuncunun yanına olabildiğince iyi şutör dizmek. O yüzden Larkin, Clyburn, Sargiunas gibi transferleri oldukça olumlu karşılıyorum. 3'ü de çok yüksek yüzdeyle dış şut atan oyuncular.

Ama Forest %28 ile üçlük atmış. 2026'da üçlük atamayan 1 numara mı olur yahu? Key ise ayrı bir olay. Boyu 5 numara oynamak için kısa o yüzden 4 numara oynayacak muhtemelen. Ama o da %24 ile atıyor üçlükleri. Tüm sezon sövdüğümüz Jantunen bile %34'le atıyordu.

Her yıl yaptığımız gereksiz transfer kotasını bu 2 tuğlacı arkadaşla doldurucaz bu sene de anlaşılan. Eğer savunmaları çok iyiyse belki çok kısıtlı bir savunma rolünde oynarlar, onun dışında da saç baş yoldurup sonra da rotasyondan büyük oranda kesilip sezon sonu ayrılırlar muhtemelen.

Sahadaki 5 lerin onemli. Oyuncuya bireysel baktiginda verecegi katkiyi tam olarak goremeyebilirsin.

Key;
-Iki ana oyuncuyla oynayacak. Bingham-Melli
-Bingham in da sutu var, orada key in fiziksel mucadelesi ve rebound katkisi one cikacaktir
-Melli nin yasi ortada, hucumda 4 gibi oynarken, savunmada daha cok 5 gibi oynayacaktir. Burada iste Key one cikar, bu rotasyon icin bicilmis kaftan.

Forest;
- Wade, Melli ve Larkin (hatta Clyburn) bu oyuncular sutu kullanmayi seven isimler (elinde de top isteyen isimler)
-Onlara birinin topu tasimasi ve oyun kurmasi gerek ki enerjilerini dogru kullanabilsinler
-topsuz oyunda iki oyuncuyu rahatlatmasi gerek. Cok topla degil topsuz isler yapabilmeli (hem forest, hem key, hemde shields)
-Melli, bingham ile pick and roll oynamasi gerek.. Orada iceride alan bosalinca iyi drive etmesi gerek.
-Savunmada ve hucumda disari acilan uzunlar nedeniyle; hem pota savunmasinda guclu kalabilmesi (fizik avantaji) hemde rebound katkisi vermesi lazim
-Hareketli sutu cok zayif dogru ama ceza sutu fena degil. Bu anlamda riske de edilemez. Sonucta Erdal Kosan degil :) Ki THT ve forest bu kadroda iceri de cok bos alanlar bulacaktir.

Bence birde bu gozle bak.

Forest     Baldwin/Larkin      Shields/THT
          Key/Clyburn    Melli/Bingham

Fena bir saha yerlesimi degil... Kadro da sahaya cikan 5 icin cok opsiyon var... neredeyse 8-9 oyucu var 2-3 mevki oynayabilen ve oynamis.

Soyle iyi perde yapip pickandroll devrilmesinde dogru kosan bir 4.5 .... sanki son guzel dokunus olur ama .... yok iste.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2026, 06:13:24 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....