Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 277216 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
Ynt: Real Madrid - Fenerbahçe Beko 03.10.2019 22.00
« Yanıtla #105 : 01 Ekim 2019, 20:56:55 »
Vesely nin sözleşmesi 2019 haziranda bitecekti eğer uzatmasak. Takvim yaprağı koparılmayı unutulmuş anlaşılan, 2019 a gireli çok oldu oysaki. Madem her konuda en iyiyiz en bilgiliyiz ya en azından doğru olmayan argümanlar sunmamak gerekir birşeyler iddia ederken...
« Son Düzenleme: 01 Ekim 2019, 21:43:59 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #106 : 02 Ekim 2019, 01:18:00 »
Hani her oyuncuyu güya karakterine kadar inceleyen böyük genel menejerimiz Gherardini Lauvergne'nin Partizan öncesi kariyerinin sakatlıklardan neredeyse bitme noktasına geldiğini, Partizan sonrası Khimki'de Ocak ayında sakatlanıp sezonu kapattığını neden göz ardı ediyor. Luvergne bulunmaz hint kumaşı mı 1,7 milyondan kontratı 2 senelik bağladık.

Arkadaş yazmayayım yazmayayım diyorum da senin kadar desteksiz sallayan, içi boş argümanlarını saçma sapan cümlelerle doldurmaya çalışan birini de uzun yıllardır görmüyordum. En son antu'nun antu olduğu zamanlarda vardı senin gibi 1-2 tanesi.

Adamın Partizan öncesi kariyerinden girip, Khimki örneğini veriyorsun da aradaki NBA macerasını nereye sokuyorsun acaba. Bu adam NBA'den bize gelene kadar son 3 sezonunda sırasıyla 59, 70 ve 55 maça çıkmış. Bu mu kronik sakat şimdi? 3 sezonda o tempoda 50 maçın altına düşmemiş adam sağlam adamdır. Her yaşanan sakatlık sonrası (ki sakatlık bu ne zaman nasıl vuracağı belli olmaz) kronik muamelesi yapılacaksa işimiz var.

Gherardini'yi bu piyasada 2 tip insan sevmez, birincisi aracı menajerler çünkü onlara komisyon yedirmez, ikincisi de şov peşinde koşanlar. Bu forumda gereksiz şovun da yeri yok. Bu da ciddi anlamda son uyarıdır.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2019, 01:28:44 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
Ynt: FENERBAHÇE / Euroleague 2019-20 Sezonu
« Yanıtla #107 : 02 Ekim 2019, 01:41:19 »
Hocamız&İsmâil

https://youtu.be/zQGgr93t9Lw

Şu videoyu herkes izlemeli, kendi hayatıyla ilgili de notlar almalı, büyük olmak goygoyla kupayla olmuyor.

Çevrimiçi ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #108 : 02 Ekim 2019, 07:30:19 »
Cemalex in bazı konularda gereksiz eleştirildiğini, ve kendisinin de bazı konularda gereksiz ısrarcı olduğunu düşünüyorum.

Takımda 8 aydır oynamayan Lauvergne ve 4 aydır oynamayan Vesely var, ve biz bu iki oyuncuya 4 milyonun üzerinde para veriyoruz.
Kimse bu iki ismin ne zaman döneceğini bilmiyor.
Bu iki isim olmadığı için son 10 önemli (f4 ve lig finali arasındaki zayıf rakiplere karşı alınan galibiyetleri dışarıda bırakıyorum) resmi maçımızda 7 yenilgi aldık, bunların 6 tanesi taraftarın sevgilisi Ergin Atamana karşı alındı. Başka önemli sakatlarımız da vardı, beklenmedik aksilikler de yaşandı, Sloukas ın cenazeye gidip ertesi gün maça çıkması gibi mesela ama doğal olarak da bu kadar önemli çok sayıda maç kaybetmenin travması ağır oldu.
Bu sene başladığında uzunların sakatlıklarıyla ilgilenemeden Melli gibi bir isim gitti. Willams, takım tam kadro olduğunda daha faydalı olabilir ama 2 uzun sakatken Melli gibi 5 de takımı taşıyamaz. Sakatlıklarla ilgili bilgi yok, yedek uzunlar bizim oynayacağımız seviyeler için yetersiz.

Pembe gözlüklerle polyannacılık oynayan arkadaşlar var, her olumsuz sonuçta mutlu olacak bir şeyler buluyorlar. benim açıkçası bunu görünce moralim ve sinirlerim bozuluyor. bu hastalığa futbolda da yakalanmıştık, 2006 sonrasında, hep zirvedeyiz, önemli olan bu diyorduk ama en iyi, en güçlü olduğumuz dönemlerde bile (2004-2011 arası mesela), 8 senede biz 4 ke şampiyon olduk, GS 2, Türkiye kupası yok. GS, 97-2002 arasındaki 6 senede 5 kez şampiyon oldu, biz 1, Türkiye kupası bizde gene yok. Biz bu tablolara rağmen romantik hikayelerle kendimizi avuttuk. Şimdi aynı şeyi baskette de yaşıyoruz. Teknik ekibin bunun önüne geçmesi lazım ve Uzun yapılanmamız bugün itibarıyla ümit verici değil, son 6-7 ayki tecrübelerimiz de bugünkü karamsarlığı destekliyor.

Hepimiz biliyoruz ki kupalar ekim Kasım değil Mayıslarda Haziranlarda kazanılıyor, ama bugün tabloya bakarak gelecek için ümitlenmemizi gerektirecek somut bir sebep göremiyorum, en azından biz taraftarlara verilen bilgilere bakarak..

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #109 : 02 Ekim 2019, 08:38:26 »

Hepimiz biliyoruz ki kupalar ekim Kasım değil Mayıslarda Haziranlarda kazanılıyor, ama bugün tabloya bakarak gelecek için ümitlenmemizi gerektirecek somut bir sebep göremiyorum, en azından biz taraftarlara verilen bilgilere bakarak..

Bu takım bu sezon daha bir tane lig veya bir tane Euroleague maçı kaybetmedi. Ben de bu karamsar tabloyu anlamıyorum. Bu karamsarlığa kapılmak için biraz beklemek bu kadar zor olmasa gerek...

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #110 : 02 Ekim 2019, 09:09:50 »
Vesely'nin 1,5 yıl sözleşmesş varken yeni sözleşme şart mıydı peki. 2,5 milyon gibi avrupadaki en yüksek 5 maaştan birini bağlıyorsun adama. Adam 7-8 aydır sakat ne zaman döneceğini bilen yok. Nasıl döneceğini de bilen yok. Bir daha eski Vesely gibi hiç olmama ihtimali de var. Bu kadar yüklü kontratı bu kadar uzun süreliğine bağlamanın anlamı ne. Adam çok ciddi sakatlansa yalnızca bir senen değil kontrat bitimine kadar kambur olacak sırtında. Böyle bir riske adamın 1,5 sene kontratı varken gerek var mıdı?

abi bu kisma birseyler yazmistim Vesely ile ilgili ama Cumhurbaskanligi kupasi basliginda duzeltmissin ...

Vesely kontrati basaridir, dogrudur ... soyleyecek birsey yok
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2019, 09:29:41 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #111 : 02 Ekim 2019, 09:13:10 »
@ayhan;

Katiliyorum, cok pembe gozlukle bakmaya gerek yok. Ama gommeye de gerek yok. Olaya biraz gercekci bakmak lazim. Eger bu sakatliklardan tamamen umit kesilse anlasma yoluna gitmeye calisirlardi sozlesme fesi icin.

Lauverne konusunda bende bir halt bildigimden degil ama, bir sekilde umutsuzum. Hatta gecende yazmistim "uzulerek soyluyorum stimac Lauverne den daha katki verecek gibi geliyor" demistim. Belki sakatliktan donecek vs ama, o geldigindeki heyecan artik yok. Evet bir Udoh olsa eyvallah ama yoksa ??? Piyasadakinin iyisi bu. (bu kisim pembe gozlukle bakmak olabilir, ama bir yandan da kahrolsun kapitalizm)

Ama Vesely olayi farkli. Hatta ters bakiyorum olaya... Yenileceksek simdi yenilelim... Sakatliklar olacaksa, simdi olsun... Yeter ki son duzlukte bu sefer sakatimiz olmasin... Hatta bu sefer bir zahmet Vesely tam iyilesmeden parkeye kesinlikle cikmasin.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2019, 09:25:47 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı cosby

• Üye
  • Yer: Ankara
Ynt: FENERBAHÇE / Euroleague 2019-20 Sezonu
« Yanıtla #112 : 02 Ekim 2019, 09:32:35 »
Biz şampiyon olacağız 01.10.2019

Diğer takımlar kendi aralarında sıralamayı belirlesin...

Çevrimdışı bahadircevlik

• Üye
  • Yer: adana
« Yanıtla #113 : 02 Ekim 2019, 09:45:32 »
Takımı , koçu sevmekle gerçekçi olmak arasında bir fark olmalı. Cemalex söylediği şeylerin temelinde haklı ama abartılı ve ısrarcı üslubu zaten herkesin canını sıkan konuları biraz daha yüze vuruyor. Vesely nin sözleşmesinin uzatılması bence de başarı. Çünkü onun muadili avrupada yok, her türlü riski almaya değer ve Vesely bizim çocuk çok seviyoruz kendisini ve onun da bizi sevdiğini biliyoruz. Ama lütfen kabul edelim ki bizim takımın kadrosu eğer hiç eksik kalmazsak avrupada herkesle mücadele eder hatta üstün de gelir ama bizim takım herhangi bir sebeple  eksik kalırsa( tabi kritik adamlar için ) kusura bakmayın ama şansımız bence çok çok az. Ve ne olursa olsun bir kupa maçına, yerel ligin ilk maçına hatta eurolegue in ilk maçına sadece stimac - ahmet uzun ikilisiyle çıkmayı hazmedemiyorum.
Harcamayacağım günleri, onları uzatmaya çalışarak.
Kullanacağım her anını zamanın.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #114 : 02 Ekim 2019, 10:00:36 »
Yahu belki de sakatlıkların son durumu düşünüldüğü kadar kötü değildir ama zorlamamak için (Geçen sene Vesely zorladı, sonucu biliyoruz) beklenecektir. Ortalığı velveleye vermek ne zamandan beri hhaklı noktaya değinmek oluyor? Sanki adam teknik ekipten de olayı bilerek anlatıyor. Neyse, bekleyeceğim sabırla...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #115 : 02 Ekim 2019, 10:50:16 »
Bu takım bu sezon daha bir tane lig veya bir tane Euroleague maçı kaybetmedi. Ben de bu karamsar tabloyu anlamıyorum. Bu karamsarlığa kapılmak için biraz beklemek bu kadar zor olmasa gerek...
abi, bu çok komik olmuş ya :).
Yahu belki de sakatlıkların son durumu düşünüldüğü kadar kötü değildir ama zorlamamak için (Geçen sene Vesely zorladı, sonucu biliyoruz) beklenecektir. Ortalığı velveleye vermek ne zamandan beri hhaklı noktaya değinmek oluyor? Sanki adam teknik ekipten de olayı bilerek anlatıyor. Neyse, bekleyeceğim sabırla...

bu yaşananlardan sonra insanların karamsar yada umutsuz olmasını doğal karşılamak lazım. Daha neler yaşanması lazım karamsar olmak için.
 sakatların son durumu ile ilgili bilgi eksikliği konusundan dolayı da böyle bir hava olduğundan bahsettim zaten ama geçen süreler de az değil..

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #116 : 02 Ekim 2019, 11:00:43 »
Valla doğruyu söylemek gerekirse bu maçtan benim de umudum yok. Ama şunu da unutmamak lazım ki özellikle geçen yıl umudum olmayan birçok maçı kazandığımız gibi, kesin gözüyle bakılan maçları da kaybettik. Onun için bekleyip görmek lazım.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı fundamental

• Üye
« Yanıtla #117 : 02 Ekim 2019, 16:09:08 »
valla açıkçası efes maçında lovern'in riske edilmediğini düşünmüştüm ama bu maçla da görülüyor ki arkadaş hala tam anlamıyla geri dönüş yapmamış. bence bu transfer döneminde, iki sakat uzunumuzu düşünüp gerçek bir 5 numara almamamız ve antreman oyuncusu stimac'a kalmamız tam anlamıyla FİYASKO'dur. bunu savunan arkadaşı da zerre anlamıyorum anlamayacağım.

yani sezonun ilk maçına bu maç galibiyet beklemiyorum diye başlamak kadar saçma bir şey olamaz. Daha sezon başlamadı yahu!

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #118 : 02 Ekim 2019, 16:18:56 »
Sakatlık sporun doğasında var. Lauvergne gelirken kim bilebilirdi bu sakatlıkları yaşayacağını ya da Vesely geçen sezon MVP performansı sergilerken şu sakatlık girdabına gireceğini kim bilebilirdi ? Ellerinde kapı gibi kontratı olan iki oyuncu imkanı yok gönderilemezdi ki bu adamların CV'leri bu paraları hakediyor işin doğrusu. Koç açıkladı Guduric ve Melli'den buy out gelmeseydi Williams ve De Colo'yu almamız imkansızdı. Konuşulan bütçeyle maalesef Vesely'yi aratmayacak bir uzun almamız da imkansız.

Kimseyi eleştirmek için söylemiyorum bütçeyi de bilmiyorum alınabilir miydi onu da bilmiyorum ancak keşke Stimac yerine pota altını koruyabilecek uzun alınsaydı veya Westermann yerine Campazzo,Hackett gibi iyi savunmacı,savaşçı bir oyuncu alınsaydı diye düşünüyorum.

Campazzo değil de, Hackett bize uyardı. Koçun İsmail ile röportajındaki satır aralarından anladığım; 3 kısalı sistemde 3 kalıplı adam kullanmak istiyor. Westerman transferi de bunu işaret ediyor. 3 tane oyun aklı, oyun görüşü iyi adamı (Kosta - De Colo - Westerman üçlüsünü) bazı setlerde göreceğiz gibi...

Uzun konusunda bir şey söylemeyeceğim, laçka oldu zaten...

PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #119 : 02 Ekim 2019, 16:57:01 »
Henüz sezon başlamadı ve Euroleague'in bir maçı bile oynanmadı ama bazı renktaşların karamsarlığın dibine vurmuş bile ama şahsen hoşuma gitmedi değil, önceden de örnekleri olduğu üzere bazen böyle durumların sonu çok farklı biter. :)