Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 277215 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Ynt: Real Madrid 81-77 Fenerbahçe Beko
« Yanıtla #165 : 04 Ekim 2019, 08:48:14 »
Evet dün gece yenildik ama zaten kimseye de sürpriz olmamıştır. Esas hayıflandığımız şey, kaybetmemizin nedeni uzunlarımızın olmayışından ziyade oyun kurucularımızın beklenilen katkıyı yapamamasından. Sloukas veya Westermann'dan birisi biraz katkı verebilse sonuç çok daha farklı olabilirdi.  Maç içerisinde aklıma gelen (işin bütçe kısmı, bize gelip gelmeyeceği ayrı konu) keşke şu Westermann yerine Sergio Rodríguez olsaydı hayali oldu.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #166 : 04 Ekim 2019, 09:51:37 »

Sloukas v Datom sistm oyuncuları, çizili set önlrind olmazsa sudan çıkmış balık gibi sağa sola bakıyolar.

Sloukas 2 li oyunu oynuyo, köşedeki adama boş pozisyon yaratacam diy kuruyo kafasında ama alan paylaşımı, set düzeni vs hiçbişy olmadığı için başı ksik tavuk gibi dönüp dönüp tkrar 2li oynuyo boşa kims çıkmıyo.
Size katılıyorum, tespit çok yerinde. Sadece ilave etmek isterim ki, aslında set düzeni yok değil, uygulamada sorunlar var. Bunun için de zamana ihtiyaç var. Maç içinde o kadar denk geldi ki; Set oynanıyor, herkes birbirine ne yapması gerektiğini işaret ediyor.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı fundamental

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #167 : 04 Ekim 2019, 09:53:20 »
Bu sene acayip takimlar var, uzunlar donmezse birkac mac daha boyle kaybedebiliriz.

Elestri dedigimiz sey yok hangi sanat galerisine giderdi vs demek degildir @cemalex. Rica ediyorum surda dalga gecer gibi laflar etmekten kacininiz.

Ayni takimi tutuyoruz ama provoke eder gibi cumle kuruyosun. Yanlis...

Çevrimdışı tembelhayvan

• Üye
    • FantomOrmanda
« Yanıtla #168 : 04 Ekim 2019, 10:19:47 »
Kostas gerçekten felaketti. Westermann daha tam ısınamamış gibiydi takıma.
DWill insanüstü oynadı, umarım 40 dakika oynamak zorunda kaldığı son maç olur.
Maç öncesi kimsenin çok fazla galibiyet umudu olmasa da, hatta çok kötü başlasak da yine başımızı öne eğdirmediler, helal olsun.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #169 : 04 Ekim 2019, 10:26:59 »
Ted Kaczynski: En zayıf yerinden vur
"Sisteme karşı mücadele verenlerin genellikle ihmal ettiği çok basit bir prensip söz konusudur. Bu prensip, her türlü çatışmada kazanmak için rakibi en zayıf yerinden vurmanın gerekliliğidir.

“Vurmak” derken fiziksel bir vuruşu veya genel olarak fiziksel bir şiddeti kast etmiyorum. Örneğin sözlü bir tartışmada “zayıf yerinden vurmak” rakibin pozisyonunun en kırılgan olduğu argümanları kullanmak anlamına gelir. Veya bir seçimde rakip partinin oylarını en çok etkileyebilecek seçim bölgelerine oynamak olabilir. Ben yine de anlaşılırlık için fiziksel dövüş analojisini kullanacağım.

Biri size yumruk attığında kendinizi onun yumruğuna vurarak koruyamazsınız zira bu onu incitmez. Kavgayı kazanmak istiyorsanız onun canını acıtacak noktayı hedef almanız gerekir. Yani yumruğun arkasına geçip rakibinizin vücudunun hassas yerlerine vurmanız. Farz edelim bir şirketin buldozeri evinizin yakınındaki ağaçları söküyor ve onu durdurmak istiyorsunuz. Toprağı kazan ve ağaçları yerinden eden bu buldozerin kepçesidir, fakat elinize bir balyoz alıp doğrudan kepçeye girişmek zaman kaybı olacaktır. Belki bütün gün uğraşırsanız onu kullanışsız kılacak kadar zarar vermeyi başarabilirsiniz ama kepçe, buldozerin geri kalanına nispeten ucuzdur ve değiştirilmesi basittir. Kepçe, buldozerin toprağa vuran yumruğundan başka bir şey değildir. Makineyi yenmek için kepçeyi geçip hayati parçalara saldırmanız gerekir. Örneğin motora zarar vermek çok daha az zaman ve çaba gerektirir."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gerardini...
Obradovic...

Büyük resme bakın! 
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #170 : 04 Ekim 2019, 10:58:17 »
Sloukas'in kritik mac kazandirmadigina Katılmıyorum. Geçen sene inanılmaz formda başlamıştı. Hatta yunanistan deplasmanlarinda da çok iyiydi. Haa bana da sorsanız westerman back up  ile başlamazdım.
Dün yine campazzo 24 pir yaptı. Biz bu sene bu senaryoyu çok görürüz.
Herkes zaman diyor da real kazanacak kadar oynadı ve kazandı. Bunu kimse görmüyor.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #171 : 04 Ekim 2019, 11:15:16 »
Sloukas'in kritik mac kazandirmadigina Katılmıyorum. Geçen sene inanılmaz formda başlamıştı. Hatta yunanistan deplasmanlarinda da çok iyiydi. Haa bana da sorsanız westerman back up  ile başlamazdım.
Dün yine campazzo 24 pir yaptı. Biz bu sene bu senaryoyu çok görürüz.
Herkes zaman diyor da real kazanacak kadar oynadı ve kazandı. Bunu kimse görmüyor.

Real madrid baya formda bir şekilde başladı sezona abi. Dünya kupasında final oynamış 5, kupayı kazanmış 2 oyuncuları var bireysel bazda da baya formdalar.
Ben sana katılmıyor değilim maçı kazanmayı hissetmek önemli bir olgu gerçekten. Şuan maç içinde bazı noktalarda gücümüz yetmiyor diyebiliriz. Onun nedeni de malum pota altı savunması ve takımın daha rollerinin oturmaması.

Tavares randolph olan bir pota altına karşı. - Ki bu oyunculardan biri çember koruyucu diğeri mobil şut atabilen uzun- Stimaç ahmet D-will ile olabildiğince direndik. Bence bunun nedeni de çok farklı opsiyonlar ve beşler kullanabiliyor olmamız. Maç içinde 2 kez 10+ farklarla geri düşüp ( 2 kere kroke duruma gelip) madrid deplasmanında da geri dönebilmek karakter koymaktır.

Çalıştıkça gelişip şu asist- top kaybı oranını istediğimiz seviyelere çekebilirsek şu dönemi en az hasarla atlatırız gibime geliyor.

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
« Yanıtla #172 : 04 Ekim 2019, 11:18:33 »
Maçı seyretmedim, ama bir suçlu varsa Sloukas'tır.

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
« Yanıtla #173 : 04 Ekim 2019, 11:35:38 »
Kendi adıma göt oldum diyebilirim Real çok rahat alır diye düşünüyordum. Bir yandan Vesely ne zaman dönecek,takım ne zaman oturacak diye kara kara düşünürken bir yandan hazır ve nazır Real ile eksiklere ve uyumsuzluğa rağmen böyle kapışabiliyorsak tam takım ve sistem oturduğunda neden kupayı almayalım diye de içten içe umutlandım.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #174 : 04 Ekim 2019, 11:42:31 »
Aylardir iyilesmeyen uzunlar yuzunden eldeki tek saglam kaliteli uzun da ciddi bir tehlike altinda. Williams Real macinda cikmadan 40 dakika oynadi. Simdiden canini cikartmaya baslayalim yorgunluk binsin vucut zamanla kaldirmayip sakatlaninca sanssizlik deriz tam kadro olsaydik var ya diye goy goy yapariz yine. 40 dakika cikmadan oynamasi gerginin zamaninda cokca  elestirdigimiz cag disi uyulgulamasinin aci bir ornegi. Asil Mayista tam kadro olmak onemli deniyor ya burda peki ekim basinda cikmadan 40 dakika oynatilmasina ne diyor.

Bu sekilde kullanilirsa Williamsin sakatlanmasi sanssizlik mi sayilacak.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #175 : 04 Ekim 2019, 11:51:51 »
Aylardir iyilesmeyen uzunlar yuzunden eldeki tek saglam kaliteli uzun da ciddi bir tehlike altinda. Williams Real macinda cikmadan 40 dakika oynadi. Simdiden canini cikartmaya baslayalim yorgunluk binsin vucut zamanla kaldirmayip sakatlaninca sanssizlik deriz tam kadro olsaydik var ya diye goy goy yapariz yine. 40 dakika cikmadan oynamasi gerginin zamaninda cokca  elestirdigimiz cag disi uyulgulamasinin aci bir ornegi. Asil Mayista tam kadro olmak onemli deniyor ya burda peki ekim basinda cikmadan 40 dakika oynatilmasina ne diyor.

Bu sekilde kullanilirsa Williamsin sakatlanmasi sanssizlik mi sayilacak.

Ne Vesely ne lovern çok fazla oynadığı için sakatlanmadı. Oynadıkları dakika gayet makul seviyedeydi. Ben bir forum sakini olarak  sizin bu tavrınızdan rahatsız olmaya başladım artık. Aynı şeyleri farklı şekilde papağan gibi tekrarlayıp duruyorsunuz.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #176 : 04 Ekim 2019, 12:11:01 »
@Cemalex

"Hangi sanat galerisine gideceğini düşünmeye başlamıştır" gibi bel altı vurmaya devam edecek misin kardeş sen? Adamı takımı satmakla mı suçluyorsun? Bu üslup sorunu devam edecek mi böyle? Hem de kaç yıllık oyuncumuza?

Benim adıma gayet güzel maçtı. Obradovic'in Sloukas ısrarı da gayet mantıklıydı. Yakalamaya çalıştığı ve gözlemlemek istediği şeyleri algılamak lazım. Williams'ı oyundan çıkarmadı; eminim ki vücut dilini ve motiasyonunu gözlemlemiştir. Aynısını şampiyon olduğumuz sene Udoh'a da yapmıştı. Yüzde yüz eminim hiçbir oyuncuyu, arkasında bir düşünce yoksa, 40dk sahada tutmayı tercih etmez.

Stimac beklentilerin çok üzerinde vve daha da iyi olacak bence. Çünkü çok motive, gayretli ve iyi niyetli. Maç sırasında yaşattığı ikili oyun savunma zaafını telafi edebilmek için koçun yaptığı pozisyon alma değişikliklerine harika reaksiyon verdi. Savunmada ciddi sıkıntı yaratmazsa hücumda ve ribauntlarda büyük katkı verir.

Sloukas'ı, Datome'yi, Kalinic'i yeni tanımıyoruz. Nasıl karakterler olduklarını ve ne katkılar verdiklerini biliyoruz. Gömmeden önce biraz beklemek lazım. Geçen seneki Vesely ve Sloukası'ın De Colo e Williams'la kombinelendiğini düşünün, nasıl olur?
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #177 : 04 Ekim 2019, 14:41:27 »
Yenilgiye elbette sevindiğimiz yok ama dürüst olmak gerekirse ben dâhil forumdaki çoğu kişide Real'in bizi 20'ye yatırma endişesi vardı. En büyük rakibimizle deplasmanda, eksik kadromuzla oynuyoruz, maç içinde 15 sayı gerilere düşüyoruz ama geri dönüp 73-73 berâberliği yakalıyoruz. Bu elbette güzel.

@iloturo

dostum bu kadar gömülecek bir durum olmadığına şâhit olduk bu maçta. Kazanabilirdik, D-Will'in üçlüğü girse ya da Randolph De Colo'dan o topu çalmasa.

@cemalex

4-5 numara transferinin yapılmaması beni de mutsuz etti ama artık kadro bu. Karalar bağlayacak bir durum yok, sürekli kötüyü konuşmak yerine De Colo-D Will etken maddesini konuşmak da gerekli. Bu Sloukas elbet toparlayacak, Vesely ve Lovern elbet dönüp form tutacak. Şu normal sezonu iyi yerde bitirdikten sonra F4'e kalıyor her şey. Orda sağlıklı ve formda olursak bu eleştirilerin hiçbir önemi kalmayacak.
« Son Düzenleme: 04 Ekim 2019, 14:42:51 Gönderen: Erdal Soner »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #178 : 04 Ekim 2019, 15:19:45 »
@erdal soner

Bu maçta sizi yanıltan maçın son anlarda kaybedilmesi ve mac içinde bir kac defa geri dönmemiz. Bu olumlu bir durum olsa da realin bu maçı alacağı o kadar net belliydi ki. Sonuçta bir f4 maçı degil. Kemik sesleri çıkmaz ama istediklerini aldı adamlar ve iyi oynamadan bana göre çok da yorulmadan aldılar. Aramızda hem 1 hem.de 5 numaralarda dağlar kadar fark var. Hani sakatlar iyileşince 5 de farkı kapatırız ama 1 büyük sıkıntı.
Sürekli halamın bıyığı olsaydı modundasınız. O zamanda maçın dinamikleri daha farklı gelişirdi. Hani son top attık girmedi, girseydi kazanacak olsaydık haklisiniz. Ikı büyük maç, iki kafa rakibin ve ikisi de seni tamamen aynı şekilde yenmiş.
Şimdilik sakatlar diyelim. Şu anda zaten onların dönmesini beklemekten başka yapacak bişiy yok ama umarım daha fazla mağlubiyetler gelip götü toparlamak için ekstra yırtınmayız.

Cemalex

• Ziyaretçi
« Yanıtla #179 : 04 Ekim 2019, 15:36:28 »
Datome 8 dk oynadı bir şut kullandı sayısı yok maçta doğru düzgün olumlu bir hareketi yok ama laf söylenince biz bel altı vurmus oluyoruz. Saha içinde bir şey yapmayan adamın saha dışı yAptıkları da sorgulanir bunda sanacak ne var. Iyk sezonu hariç iyi geçirilmiş sezonu yok. Memur gibi takılıyor. Memur zihniyetli sporcu kavramının kanlı canlı örneği. Maç sonunda benim ceyregim kadar uzulmedigine eminim. Senede 10 maça bile ağırlık koymayıp etliye sütlüye karışmadan maçı tamamlayıp evine gidiyor. Sıfır sayı nedir 8 dakika oynamak nedir. Karşı tarafta Campazzo final oynayıp geldi hala köpek gibi ısırıyor.