Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 278192 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
Sanki basketbola dün başlamış kolej çocuklarından bahsediyoruz. Neymiş lutfedip azıcık mücadele etmişler. Gsden oyun içinde 30 sayı fark yiyen bir takımın maccabiyi deplasmanda yenmesi beklentisi gerçekten çok.iyimserdi.
Tek tesellim tuhaf bir fark yememekti.
Oli bile bugün reaksiyon verip deplasmanda cskayi yendi biz maccabiye farkı indirdik diye sevinir haldeyiz. Allah sonumuzu hayır etsin.

Katılıyorum, o kadar iyimseriz ki, 3. çeyrek farkı eritince mutlu oluyoruz.
İyi birşeyler görmek için çok zorlamanın anlamı yok, gerçekleri görmek lazım. 1 çeyrekte sadece 2 basket atmak, diğerinde 29 sayı yemek normal değil, bunlar, evinde ilk yarıda Barcelonadan 30 sayı fark yiyen takımın yapacağı işler.
Bence sorunumuz ciddi. Öyle Vesely ve Lovern yavaş, kısalar geçiliyor falan da değil. Aynı kısalar, aynı uzunlar geçen sene rekorla bitirdiler normal sezonu. Takım bu kısalarla ve bu uzunlarlar şampiyon olamayabilir ama kesinlikle bu oyunu oynayacak takım değil.
Dediğim gibi sorun ciddi..

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Ynt: Maccabi Fox Tel Aviv:67 Fenerbahçe Beko:55 | Euroleague 5. Hafta
« Yanıtla #541 : 31 Ekim 2019, 07:43:18 »
Daha ilk 4 sıradaki takımla oynamadık.
Kızılyıldız tek galibiyetini bizden aldı.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #542 : 31 Ekim 2019, 07:46:27 »
Kadrosu ne olursa olsun Maccabi deplasmanı euroleague'in en zor deplasmanlarından biridir. Şu götü başı dağıttığımız günlerde, teknik ve kasti faul düdüklerini bedavadan çalabilen üç hakem müsveddesi süzmenin yönettiği bir maçta geri dönebiliyorsak  bu takıma her türlü inanmak lazım. Datome üçlüğü soksa çok farklı bir maç sonu olabilirdi. Ağır yaralı çıktığımız bu süreç dahilinde bu mağlubiyete rağmen takım yıkılmamış, ayakta kalmıştır benim gözümde. Daha önce de yazdım, hedef ilk 8'e girmek olmalı. Bu kaos sürecinde formül belli; evde maç kaybetmeyeceksin, kafa göz, kavga gürültü, seyirci ile birlikte bütün maçları alacaksın. Takım oturdu mu gerisi gelir zaten. Tek tehlike takım kendini bulduktan sonra elde edeceği galibiyet sayısının ilk 8 için yeterli olamaması durumu. Bunun için de evde maç kaybettirmememiz gerekiyor. Hele bir ilk 8'e girelim, çok şey olur sonrasında...

Ertan hocam, burada itoni mi yapıyorsun anlayamadım. Diğer yazıalrından da yola çıkarak yapmadığını düşünerek çok fazla iyimser olduğunu düşünüyorum.
Daha önceden ilk 10 maçta sadece 2-3 galibiyet alabiliriz demiştim ama şimdi ondan bile şüphem var.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #543 : 31 Ekim 2019, 07:47:11 »
ve o kızılyıldız yenilgisini bile zor deplasman diye normalleştiren arkadaşlar var..

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #544 : 31 Ekim 2019, 08:05:35 »
Fikstürümüzün su ana kadar zor olduğunu katilmiyorum. Sadece deplasman sayisi çoktu. 
Geçen seneki takım olsa su an en kötü 4-1dik.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Katılıyorum, o kadar iyimseriz ki, 3. çeyrek farkı eritince mutlu oluyoruz.
İyi birşeyler görmek için çok zorlamanın anlamı yok, gerçekleri görmek lazım. 1 çeyrekte sadece 2 basket atmak, diğerinde 29 sayı yemek normal değil, bunlar, evinde ilk yarıda Barcelonadan 30 sayı fark yiyen takımın yapacağı işler.
Bence sorunumuz ciddi. Öyle Vesely ve Lovern yavaş, kısalar geçiliyor falan da değil. Aynı kısalar, aynı uzunlar geçen sene rekorla bitirdiler normal sezonu. Takım bu kısalarla ve bu uzunlarlar şampiyon olamayabilir ama kesinlikle bu oyunu oynayacak takım değil.
Dediğim gibi sorun ciddi..
Ayhan hocam sorun mental. Mantık olarak düşününce guduric ve melli yerine de colo ve derrick geldi. Hangimiz ilk seçeneği seçerdi?
O halde takımın güç kazanması lazimken bana gore en kötü iki üç takımdan birisiyiz. Burada kaliteden söz etmek.mumkun değil. Oyuncuların kafasında bitiyor iş ve bizim bazi oyuncularin kafa yapısı zaten bitik. Kalinic sloukas louverne leo bunlarla işimiz gerçekten zor.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Şampiyon olduğumuz sene de takımda üst düzey yıldız yoktu,
Sözün bittiği yerdeyiz  ???
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #547 : 31 Ekim 2019, 09:37:23 »
Ertan hocam, burada itoni mi yapıyorsun anlayamadım. Diğer yazıalrından da yola çıkarak yapmadığını düşünerek çok fazla iyimser olduğunu düşünüyorum.
Daha önceden ilk 10 maçta sadece 2-3 galibiyet alabiliriz demiştim ama şimdi ondan bile şüphem var.

Hocam ironi falan yapmıyorum. Yapılabilecek tek şeyin mevcut takıma destek vermek olduğuna inanıyorum. 2017 yılında şampiyon olan kadro Baskonia deplasmanında darmadağın olmuştu, bir yıl önce de Fransa'daki. Evet farkındayım, şu anki durum çok daha trajik. Hedef ilk etapta F 8 olmalı. Takımın son beş senelik süreçte alıştırdığı gibi ilk iki beklentisi varsa buralarda feryat figan gırla gider. Sorunların giderilmesi Aralık belki de Ocak ı bulacak. Öte yandan yazın alınan oyuncular henüz intibak edememiş iken yeni transfer isteyenleri anlayamıyorum. Ki bu oyuncuların hepsi euroleague i bilen oyuncular.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Yetiş Šarūnas Jasikevičius...
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimiçi Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #549 : 31 Ekim 2019, 11:51:50 »
Maçın 3.çeyreği ortasından itibaren izleyebildim. İlk televizyonu açtığımda itiraf etmem gerekirse pek umutlu değildim ama yine de "acaba mı" diye bir ümit skora baktığımda 10 sayılık farkı görünce keyfim kaçtı. Sonrasında 20 li sayılardan geldiğimizi duyunca ve bir ara fark beşlere inince umutlandım ama bir türlü olmadı. Datome ribauntlarda ne kadar katkı verdi ise hücumda da özellikle boş üçlük ve her zaman rahatlıkla attığı ikilikleri kaçırarak o kadar zarar verdi.

İyimser olabileceğim tek konu, bu takımın yaşayıp yaşayabileceği en kötü performans bu sezonki başlangıç olur diye düşünüyorum. Ve eminim ki bu iş böyle gitmez. Eninde sonunda çıkışa geçeceğiz. Önemli olan filmin nasıl başladığı değil nasıl bittiğidir. Hele bir finali görelim de gerekirse eleştiriyi ondan sonra yaparız.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
Sözün bittiği yerdeyiz  ???

Katılıyor musunuz, yoksa aksini mi düşünüyorsunuz. Tam anlayamadım.

Çevrimdışı Aykutpmkc

• Üye
  • Yer: Kars-Karabük
    • aykutpmkc
Sayın Aykut bey!! Neden 2 maç oynamasın dediniz acaba? Süresiz kadro dışı da bırakabilirdiniz.. wilbekine hava atışı kaybeden Ahmet’i, tel tel dökülen kalinici, Güzide kaptanımızı, tarığı, ilk yarıda 4 faul alan veselyi, koşmayı unutmuş westermanı ..... bunları ne yapalım?
Kostas maalesef bu tür durumlarda zihinsel olarak çıkmaza düşüyor. Bir şeyleri düzeltmek için zorladıkça daha da kötü hale getiriyor. Kenarda olup oyunu dışardan gözlemlemesi en azından zihinsel olarak toparlanması için kanaatim buna ihtiyacı var.

hmetin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #552 : 31 Ekim 2019, 14:20:54 »
Milano neden veteran ? Scola yı aldılar diye mi ?
M Roll,Rodriquez,Micov,Scola hepsi 30 yas ustu adamlar ayrıca neden o kelimeye takılıyorsunuz ki benim gozumde iyi takım degiller ya da FB nin yenilmemesi gereken takımlar su ana kadar tek yenilginin Real den gelmesi gerekiyordu.Gerci Real i bile herkes yeniyor su anda...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #553 : 31 Ekim 2019, 14:28:07 »
M Roll,Rodriquez,Micov,Scola hepsi 30 yas ustu adamlar ayrıca neden o kelimeye takılıyorsunuz ki benim gozumde iyi takım degiller ya da FB nin yenilmemesi gereken takımlar su ana kadar tek yenilginin Real den gelmesi gerekiyordu.Gerci Real i bile herkes yeniyor su anda...

Bizde de De Colo, Bobby, Datome var o yaşlarda.
Mesajım biraz değişik olmuş evet :) diğerlerine tamamen katılıyorum, sadece kafama takılan noktayı sordum :)

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye