Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 278546 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Beko:107 Alba Berlin:102 | Euroleague 12. Hafta
« Yanıtla #1005 : 07 Aralık 2019, 13:32:22 »
Yine futbol maçıyla çakıştığından heralde salonun havası çok kötüydü (sarı tribün bile telefondan futbol maçı izliyordu sanırım).
İlk çeyrek 30 sayı atınca rahat olacak sandık ama sakatlıktan dönenler hep birlikte oyuna girince takım durdu, rakibi maçın içine aldık.
Kötü hücum edince savunmamız da düştü ve geriye düştük. Neyse ki Sloukas maçı almaya gelmişti, yanına zaman zaman Melih, Gigi, Lauvergne, Williams ve Ahmet de gelince paçayı kurtardık.
Hakemler Williams'ın top çaldığı pozisyonda hatalı yürümeyi nasıl çalmadı aklım almadı ama bize karşı uydurdukları faullere saysınlar.
yeni kullar böyle ,hızlı hücumu kesmemek için atılan ilave 1 adıma izin veriliyor, böyle pozisyonlarda steps çalmıyorlar
yani pozisyonda bir ihlal yok

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1006 : 07 Aralık 2019, 13:36:34 »
Bu arada, bu maç özelinde D-Will'in bloktan sonra vurduğu smaç ve De Colo'nun iğne deliğinden geçirerek yaptığı asist harikaydı.

Sloukas da kariyer rekoru kırdığı 39 PIR ile haftanın MVP'si oldu. Haftanın MVP'si demişken; geçen sene 30 maçın 25'ini kazandığımız normal sezonda sadece 1 kere bizim takımdan haftanın MVP'si çıkmıştı (ilk hafta Vesely). Bireysel olarak oyuncuların öne çıktığı değil, takımın makine gibi işlediği, rollerin paylaşıldığı ve takım olarak sonuca gittiğimiz bir normal sezondu.

Bu sezon farklı bir seviyede yazın yapılan şampiyonadan itibaren. Nazar değmesin.Ama Kostas ile birlikte son haftalarda lig ve El ‘de çok fazla yük bindi üstlerine .

Evet maalesef öyle, maç sıklığı daha da yoğunlaşmışken bu yük binme olayı bir yerden sakatlık şeklinde patlak vermez umarım. Zaten fazlasıyla bu beladan muzdaribiz...

Çevrimdışı tembelhayvan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • FantomOrmanda
« Yanıtla #1007 : 07 Aralık 2019, 15:29:34 »
yeni kullar böyle ,hızlı hücumu kesmemek için atılan ilave 1 adıma izin veriliyor, böyle pozisyonlarda steps çalmıyorlar
yani pozisyonda bir ihlal yok
Bunu bilmiyordum, eyvallah öğrenmiş oldum.
Gerçi iki adım fazla gibi gelmişti bana ama birdir rakip de tepki vermediğine göre :)

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1008 : 09 Aralık 2019, 01:12:52 »
Bunu bilmiyordum, eyvallah öğrenmiş oldum.
Gerçi iki adım fazla gibi gelmişti bana ama birdir rakip de tepki vermediğine göre :)

Sanırım Alba nın asistan koçuydu, itiraz etti. En azından steps işareti yaptı. Ama Reneses direk molaya gitti. Kural değişikliğini ben de bilmiyordum...

• Ziyaretçi
Fenerbahçe Beko-Anadolu Efes | Euroleague 13. Hafta / 12.12.2019 - 20:45
« Yanıtla #1009 : 09 Aralık 2019, 10:10:33 »
5-7 biz
10-2 Efes

20.45'de maç.
çok sınırlı sayıda bilet kaldı yüksek ihtimalle bu sezonun ilk sold out maçı olacak

Efes çok formda bir şekilde geliyor Jan harici bizde eksik bulunmuyor
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2019, 20:42:05 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
Sertaça dikkat.Çok formda.Dunstonun yokluğunu iyi değerlendirdi.Yarım basket olsun bizim olsun.6'ıncı galibiyeti alalım.

Louvernede minik kıpırdama var daha canlı yanılmıyormuyum değil mi.Aslında power-forvet de oynaması avantaj.Dış şutu var çünkü.
« Son Düzenleme: 09 Aralık 2019, 10:29:48 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Kubilay Can

• Üye
Tek guardla ve leş çember savunmamızla Efes'i yenmemiz çok zor. Sloukas ve De Colo sırtladı diyelim savunmada ne yapacağız ? Larkin efendinin canı oynamak istemez inşallah.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Euroleague maçını biz alırız, lig maçını onlar alır...

Gibi bir his var içimde...

İlla bir taraf ikide iki yapacaksa, bunu bizim yapmamız çok daha düşük bir ihtimal...

Fakat bu maçı kaybedip ligi almakla, ikide iki kaybetmek arasında çok da bir fark yok. İhtiyacımız olan esas galibiyet bu maç...

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
Euroleague maçını biz alırız, lig maçını onlar alır...

Gibi bir his var içimde...

İlla bir taraf ikide iki yapacaksa, bunu bizim yapmamız çok daha düşük bir ihtimal...

Fakat bu maçı kaybedip ligi almakla, ikide iki kaybetmek arasında çok da bir fark yok. İhtiyacımız olan esas galibiyet bu maç...

Ligde önemli bu yıl 3 yapan olacak.2 maç 1 gerekirse son 2.

Çevrimdışı cembut

• Üye
Genelde hep larkini nasıl savunacagımız konusuluyor, ikili sıkıştırma yaparsın olur biter ama diğer oyuncularda yüzdeli oynayabiliyor. Bizim savunmada spacing muazzam olmalı, ikili sıkıştırmalardan sonra kalan alanı cok iyi kapatmak gerekecek.. Enerjimiz yüksek olmalı.. Şu an efesi savunmamız zor gözüküyor ancak bu dediklerimi 4x4 yaparsak oyunlarını bozarız.

Efes 10-2 yaparken oynadığı zor maçlar real içerde, milano deplasman, barca içerde, pao dışarda.. bu 4 maçtan 2-2 yaptılar. Böyle kebab bir fikstür nasıl gelmiş anlamıyorum.

Çevrimdışı constructor

• Üye
  • Yer: muğla
vesely olmadığı için adam değişmeli savunmayı çok az zamanlarda yapacağız, kısanın karşısında willams kalacak, bu da kısa sürlerde olur, eğer oyunu kafa kafaya götürebilirsek, williams ta birebirde larkinin karşısında kalabilirse şansımız var, micic e ikili sıkştırma getiremiyorsun, çünkü saha görüşü çok iyi olduğu için seni cezalandıryor, ısrarla içeriden yüzdeli oynanamamız gerekiyor, tempoyu kontrol edip geçiş oyunlarına izin vermemiz lazım, sert oynamamız lazım, seyirci hiç oturmamalı, ve kalinic te maskeyi çıkartıp iyi oynamalı. (geçen alba maçında çemberi göremedi resmen) diğerlerinin zaten iyi oynayacağını düşünerek söylüyorum.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
vesely olmadığı için adam değişmeli savunmayı çok az zamanlarda yapacağız, kısanın karşısında willams kalacak, bu da kısa sürlerde olur, eğer oyunu kafa kafaya götürebilirsek, williams ta birebirde larkinin karşısında kalabilirse şansımız var, micic e ikili sıkştırma getiremiyorsun, çünkü saha görüşü çok iyi olduğu için seni cezalandıryor, ısrarla içeriden yüzdeli oynanamamız gerekiyor, tempoyu kontrol edip geçiş oyunlarına izin vermemiz lazım, sert oynamamız lazım, seyirci hiç oturmamalı, ve kalinic te maskeyi çıkartıp iyi oynamalı. (geçen alba maçında çemberi göremedi resmen) diğerlerinin zaten iyi oynayacağını düşünerek söylüyorum.

içeriden yüzdeli oynamak bu sene en iyi yaptığımız şey zaten :P

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
Beabouda formda atlet adam baskonia döneminde çok yakmıştır bizi.

Çevrimdışı cembut

• Üye
İki ihtimal var ya uzun oyuncu showupta kalacak ikili sıkıştırma yapacagız yada switch yapıp adam değişecegiz. Diğer 3ncü ihtimali yaparsak yani adam değişmeden ikili oyunu engelleyecek şekilde uzun içeri gömülürse larkinde micicde simonda ilk fırsatta şut atar.. lauvergne, ahmet ve stimac varken sık sık bunu yapıyoruz, bizim kısaların perdeye takıldıgını düşünürsek bu büyük dezavantaj olur. Williams ve 4 kısa oynarsak ribaund sıkıntısı olur ama onların kısalarını daha iyi savunuruz. savunmada işimiz baya zor yani.. Eski tabirle alan savunmasını cok iyi yapmamız lazım, zaman zaman cok iyi yaptıgımız maçlar olmustu ama efeste baya iyi hucum eden bir takım..

Takım sezon boyunca sürekli ikili sıkıştırma ve yardım üzerine calısıyor. İyi bir test olacak.

Çevrimdışı Oğuz Han

• Üye
  • Yer: Moda
efes maçını karalar bağlayıp düşünüyoruz :(