Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Süper Ligi / 2019-20 Sezonu  (Okunma sayısı 99192 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gigidatome70

• Üye
  • Yer: Istanbul
Hah, işte mesela ben bu soru/cevabını duymamıştım okumamıştım.
Mesela bu durum genel savunmamızı nasıl etkiler?

Bu durumda uzun boyuyla Westermann çok kritik hale gelir. Ceza şutlarını da sokarsa süper olur. Melih/ Bobby oynayınca çok kısalıyoruz- tabi rakibin de  nasıl oynadığı önemli

Baskonia maçında da Decolo 1 Kalinić2 Datome 3 Dwill4 Stimac/Ahmet 5 şeklinde de oynadık.

Ben mesela Westermann Decolo Datome/Kalinić, Dwill, Vesely beşini merak ediyorum.

Herkes sağlam olsun- koçun kafasındakilere sahaya koyduğunu görmek çok eğlenceli olacak.

Çevrimiçi ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
Hah, işte mesela ben bu soru/cevabını duymamıştım okumamıştım.
Mesela bu durum genel savunmamızı nasıl etkiler?

guardlarin ebatli (size) li olunca en onemli artisi obradovic in sik kullandigi adam degiserek savunma yi yapabilmen ....

Ornek yillar once; kenan maccabi serisinde oradaki macta en son pozisyonda pivotla kalmisti. Yine ayni macta semih le guard eslesmesi olmustu ... son topa kalan oyunu boyle kazanmistik.

Guard fizikli olunca ve dogru alabilirse ters eslesmeler de takim savunmasinin dengesi bozulmaz... temel katkisi bu.

Hucumda da eger size li oyuncun sirti donuk oynayabiliyorsa onu potaya yakin tutup guardi faul problemine sokarsin ya da bolca sayi atarsin..... Kalinic in 2 numaradan sure aldigi zamanlari hatirla... Ya da guduric in.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimiçi ETIRYAK

• Üye
.....

Herkes sağlam olsun- koçun kafasındakilere sahaya koyduğunu görmek çok eğlenceli olacak.

aynen

Çevrimdışı tembelhayvan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • FantomOrmanda
Umarım Westermann içerden oynayacağı oyunlarda iyidir.
Mesela Baskonia maçında Kalinic'i 3 defa arka arkaya içerde teke tek bıraktık. Üçünde de çok zorladı ve kötü kullandı.
Çok zorlamaya başlayınca hata sayısı artıyor Kalinic'in.
« Son Düzenleme: 21 Ekim 2019, 16:15:09 Gönderen: tembelhayvan »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Takıntısı var diye demedim be abi :)
Hoca neler deniyor, nasıl oynayacağız bu yıl, teknik/taktik bilen arkadaşlar yazsınlar muhabbet olsun diye yazdım.
Ben çok anlamıyorum saha içi tekniğinden.
Kötü cevap vermedim ya özür yanlış anladın
Ben de izah etmeye çalıştım ;)
Het türlü kombinasyonu yapacak esnek bir kadromuz var
Sağlıklı olup bol bol abterbman yapalım yeter

Çevrimiçi cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
Umarım Westermann içerden oynayacağı oyunlarda iyidir.
Mesela Baskonia maçında Kalinic'i 3 defa arka arkaya içerde teke tek bıraktık. Üçünde de çok zorladı ve kötü kullandı.
Çok zorlamaya başlayınca hata sayısı artıyor Kalinic'in.

Hem kaliniç hem datome ile alçak ya da yüksek postta sırtı dönük oyunları sık sık oynuyoruz zaten. Bunları değerlendirme kısmıda oyuncunun form durumuna bağlı olabiliyor.

Tabi forvetlerimizle sırtı dönük oynarken tek seçenek potaya atak olmuyor. Bazen doğru şutu bulmak için göstermelik bile oynadığımızı gördüm. Şimdi Alçak postta lovern gibi bir silah geldi ek olarak. Bahçeşehir maçında İkili oyunlarda - özellikle de colo ile- lovernin uyumu iyiydi.

Switch savunmasında kısaların size olarak iyi olması önemlidir ama her şeyde değildir. Bizim takımımızda o yükün büyük kısmı veselyinin omuzlarında. Vesely tepede kısa ile kalabiliyor olması ve forvetlerimizin -Datome kaliniç veya geçen sezon melli- yardım savunmasında harika işler çıkarması switchi temel savunma haline getirmemize yardımcı oldu. Hatta Koçların sürekli olarak Fenerbahçe bizi konfor alanımızdan çıkartıyor demesinin nedeni de bence bu savunma ile hücüm setlerini bozabilmemiz ve Koçların akıllarını karıştırabilmemiz.

Switch savunması için personel çok önemli ve çalışma gerektiriyor. Switch doğru yapamazsan rakip seni kolay bir basketle cezalandırır. Kaymalar ve yardım savunması çok önemli guardların size olarak üst seviye olması rakibin pick % roll de perdeleme ile sizi kolayca yıldıramamasını sağlıyor. Hem de ilk adımda geçilmeyen bir guard savunmada kaymaların ve eşleşmelerin gerçekleşmesinde zaman kazandırıyor.  -Vesely sağlıklı olduğu süre boyunca ki bu geçen sezon şubat ayına kadardı sanırım- Savunma olarak en iyi takım olmamızın temel nedeni buydu. Elimizde ki oyuncular switch savunma için çok uygunlardı.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Deplasman seyircisi alınmıyor zaten. Federasyon bilerek fazla ceza verdi ama ortada da tam bizim başımıza gelebilecek bir fikstür var. Tofaş, Karşıyaka ve Efes deplasmanlarında cezalıyız. Banvit ve Galatasaray ile birlikte en zor 5 deplasmandan 3'ü yani.
nasıl yani, maçlara özel mi ceza?

Çevrimdışı tembelhayvan

• Üye
    • FantomOrmanda
Kötü cevap vermedim ya özür yanlış anladın
Ben de izah etmeye çalıştım ;)
Het türlü kombinasyonu yapacak esnek bir kadromuz var
Sağlıklı olup bol bol abterbman yapalım yeter
Yok özür dileyecek bir şey yok ya :) eyvallah

Çevrimdışı tembelhayvan

• Üye
    • FantomOrmanda
Peki sizce geçen yıl belki de en zayıf yanımız olan delici kısa savunması için 3 guardlı sistem bir alternatif sağlayabilir mi?
Ya da mesela Larkin gibi bir kısayı zaten kimse durduramaz mı?

Çevrimdışı franz392

• Üye
nasıl yani, maçlara özel mi ceza?

Ceza garip bir şekilde 1 iç saha ve 4 deplasman maçını kapsıyordu. Normalde Efes maçı 5. deplasman ama Galatasaray maçlarında deplasman seyircisi alınmadığı için cezadan düşülmedi. Fikstür de çok ters tabi. Hidayet ve ekibi en zor 4 deplasmanın 3'ünde bizi seyircisiz bırakmayı başardı. Diğerleri yine halledilir ama Efes maçında taraftar desteği fark yaratabiliyor, o kötü oldu.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Ceza garip bir şekilde 1 iç saha ve 4 deplasman maçını kapsıyordu. Normalde Efes maçı 5. deplasman ama Galatasaray maçlarında deplasman seyircisi alınmadığı için cezadan düşülmedi. Fikstür de çok ters tabi. Hidayet ve ekibi en zor 4 deplasmanın 3'ünde bizi seyircisiz bırakmayı başardı. Diğerleri yine halledilir ama Efes maçında taraftar desteği fark yaratabiliyor, o kötü oldu.

şimdi anladım, teşekkürler.

Çevrimiçi ETIRYAK

• Üye
Biz hic bir zaman kisa savunmasinda birebirde iyi olmadik ... birebir savunmasi iyi diyebilecegin kisa yok gibiydi hep.

Ama kisa oyuncusunu gectiginde karsisinda uzunu buldu diger oyuncularda kayarak pas acilarini kapadi....

Birebirde bence bu gune kadar aldigimiz en savunmaci oyuncu kalinic ve nunnaly idi, simdi de colo geldi ... Faydasi olacaktir ama bizim savunmamizin temeli uzunlarin mobil ve formda olmasina dayaniyor .... 3 kisa dan ziyade formda bir vesely ve dwill daha onemli bence.

Çevrimiçi cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
Biz hic bir zaman kisa savunmasinda birebirde iyi olmadik ... birebir savunmasi iyi diyebilecegin kisa yok gibiydi hep.

Ama kisa oyuncusunu gectiginde karsisinda uzunu buldu diger oyuncularda kayarak pas acilarini kapadi....

Birebirde bence bu gune kadar aldigimiz en savunmaci oyuncu kalinic ve nunnaly idi, simdi de colo geldi ... Faydasi olacaktir ama bizim savunmamizin temeli uzunlarin mobil ve formda olmasina dayaniyor .... 3 kisa dan ziyade formda bir vesely ve dwill daha onemli bence.

Dwill baskonia maçındaki savunması çok kötüydü. Shengelia baya iyi oynadı sayesinde. Umarım bu macliktir.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Peki sizce geçen yıl belki de en zayıf yanımız olan delici kısa savunması için 3 guardlı sistem bir alternatif sağlayabilir mi?
Ya da mesela Larkin gibi bir kısayı zaten kimse durduramaz mı?
de colo'yu nasıl kimse durduramaz ise şu anda Larkin'i de bence 1e1de kimse tutamaz  o da geçen seneki son 3 aylık oyununu sürdürüyor.
isimlere takılmadan maçlara odaklanmak çok daha mantıklı bence

Çevrimdışı fener_1907

• Üye
Her şey hakemlerin insiyatifinde, kafalarına göre sertliğe izin veriyor ya da vermiyorlar.
Avrupa basketbolunda bence bu noktada büyük bir tutarsızlık, bir bug var.
Geçen sezon Barcelona-Efes playoff iç saha 2. maçında Barcelona Larkin'i tatlı-sert gayet güzel durdurmuştu.