Umarım Westermann içerden oynayacağı oyunlarda iyidir.
Mesela Baskonia maçında Kalinic'i 3 defa arka arkaya içerde teke tek bıraktık. Üçünde de çok zorladı ve kötü kullandı.
Çok zorlamaya başlayınca hata sayısı artıyor Kalinic'in.
Hem kaliniç hem datome ile alçak ya da yüksek postta sırtı dönük oyunları sık sık oynuyoruz zaten. Bunları değerlendirme kısmıda oyuncunun form durumuna bağlı olabiliyor.
Tabi forvetlerimizle sırtı dönük oynarken tek seçenek potaya atak olmuyor. Bazen doğru şutu bulmak için göstermelik bile oynadığımızı gördüm. Şimdi Alçak postta lovern gibi bir silah geldi ek olarak. Bahçeşehir maçında İkili oyunlarda - özellikle de colo ile- lovernin uyumu iyiydi.
Switch savunmasında kısaların size olarak iyi olması önemlidir ama her şeyde değildir. Bizim takımımızda o yükün büyük kısmı veselyinin omuzlarında. Vesely tepede kısa ile kalabiliyor olması ve forvetlerimizin -Datome kaliniç veya geçen sezon melli- yardım savunmasında harika işler çıkarması switchi temel savunma haline getirmemize yardımcı oldu. Hatta Koçların sürekli olarak Fenerbahçe bizi konfor alanımızdan çıkartıyor demesinin nedeni de bence bu savunma ile hücüm setlerini bozabilmemiz ve Koçların akıllarını karıştırabilmemiz.
Switch savunması için personel çok önemli ve çalışma gerektiriyor. Switch doğru yapamazsan rakip seni kolay bir basketle cezalandırır. Kaymalar ve yardım savunması çok önemli guardların size olarak üst seviye olması rakibin pick % roll de perdeleme ile sizi kolayca yıldıramamasını sağlıyor. Hem de ilk adımda geçilmeyen bir guard savunmada kaymaların ve eşleşmelerin gerçekleşmesinde zaman kazandırıyor. -Vesely sağlıklı olduğu süre boyunca ki bu geçen sezon şubat ayına kadardı sanırım- Savunma olarak en iyi takım olmamızın temel nedeni buydu. Elimizde ki oyuncular switch savunma için çok uygunlardı.