Gönderen Konu: 2017 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe (I)  (Okunma sayısı 215455 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
Ynt: Ynt: AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE - Euroleague 2016-17 Sezonu
« Yanıtla #1665 : 30 Aralık 2016, 11:28:08 »
İlk yarıyı biraz iyi oynasak kazanırdık.Çok iyi oynayan bir rakibe kaybetmedik, biz iyi  oynamadığımız için kaybettik.Tek iyi  nokta Veysel'di.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2016, 11:49:48 Gönderen: Jason Bourne »

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #1666 : 30 Aralık 2016, 14:11:27 »
Yenilgi üzücü fakat ağır eleştiri yapmak hoş değil.18 sayından 4 sayıya farkı indirdik eğer Dixon'ın üçlüğü girse belki kazanacaktık ama unutmayalım aynı oyuncular geçen hafta Cska'yı eze eze yendi.Cska,Trabzon maçında çift hanelerden gelip kazandık,bu maçı da kazanabilirdik ama kaybettik.Yine de 2.yarı gösterilen reaksiyon memnun edici.

Çevrimdışı Tyler Khan

• Üye
« Yanıtla #1667 : 30 Aralık 2016, 14:42:59 »
Bu takım ilk 4 yapamaz

Çevrimdışı Jason Bourne

• Üye
  • Yer: istanbul
    • okanc14
« Yanıtla #1668 : 30 Aralık 2016, 16:06:04 »
Bu takım ilk 4 yapamaz
Yapar yapar f4 yapar, finale de çıkar.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2016, 16:45:42 Gönderen: Jason Bourne »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1669 : 30 Aralık 2016, 17:28:46 »
Koskoca bir takım Vesely hariç ilk yarıda 20 dakika boyunca 3/24 saha içi isabeti ile oynamış. Akıl almaz bir tablo bu.

Avrupada bu sezon 15.maçımızı oynuyoruz ve koçun ifadesi ile hazırlık maçına gelmiş gibi bir oyun çıkarıyor ilk yarıda oyuncular. Artık ikinci yarı full konsantrasyon gerek tüm maçlarda. Bu taraftar bir kaç saat içinde F4'ün tüm biletlerini tüketti. Bunun bilincinde olmalılar.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #1670 : 30 Aralık 2016, 17:47:02 »
Takımın maç başlarındaki konsantrasyon sorununa ben de sinirleniyorum. Fakat bir de şu var: CSKA'yı deplasmanda 12-13 sayıdan gelip rekor bir uzatmayla farklı yenebilen, çok berbat görüntü çizdiği maçta son çeyreğine 18 sayı geride girdiği Olympiakos deplasmanında maçı ortaya getirebilen bir takımımız var. Bunlar gelecek için ve mevcut ciddi rakiplerin kafasındaki imaj adına kayda değer doneler. Şu anda herhangi bir takım son çeyreğine 20 sayı farkla önde bile girse bize karşı maçı kaybedebileceğinin farkında. Bakın, herhangi bir takım diyorum, orta seviye takımlardan bahsetmiyorum.

Bizimle oynanan maçlarda rakiplerin salonları ful çekiyor, berbat maçta bile rakip takım koçları inanılmaz ciddiyetle ve tedirginlikle yaklaşıyorlar. Bunların hepsi bizim şu anki pzosiyonumuzu belli eden durumlar. Bu sebeplerle bu takıma daha şimdiden "F4 yapamaz, cacık olmaz" muamelesi yapılmasına hiç anlam veremiyorum.

Takım içinde bir sıkıntı varsa bunu en iyi idare edebilecek koçla çalışıyoruz. Oyuncuların form durumlarını konuşacaksak da bunun için henüz net bir fikre varmaya mahal olmadığını söyleyebiliriz. Ortada kaybedilmiş herhangi bir şey varsa ben de öğrenmek isterim.

Maça gelecek olursak da Olympiakos'un ilk devre ekstra üçlüklerine bizim olağanüstü durağan hücmumuz eklenince fark oldu. Dixon'ın maç topu da girmeyince yenildik. Şahsi fikrim Antic-Sloukas ikilisi normal oyunlarını oynasalardı kazanırdık ama canları sağolsun, telafisi var. Bana göre Datome ve Vesely 1 ay içinde eski hallerine dönmüş olacaklar. Dixon da inişli-çıkışlı grafiğini derler toplarsa geriye Bogdan'ın form tutması kalacak. Ekstradan Melih de ciddi süre alıyor artık ve bilhassa savunmada çok gayretli ve sonuç da alıyor. Ha, olur da bir uzun takviyesi olursa kaymak olur, o ayrı.

Son olarak da tekrar hatırlatmakta fayda var ki 8 maç içeride oynayacağız 2. devre ve Madrid hariç görece kolay deplasmanlara çıkacağız. Dolayısıyla taraftarın negatif hissiyatlara girmek yerine içerideki maçların tamamının epey zorlu olacağı bilinciyle son 2 yılın atmosferini yitirmeden yaklaşması lazım maçlara. Hatta üstüne koyarak. En iyi takımlarla içeride oynuyoruz diye bu maçları çantada keklik görecek lüksümüz yok. Ama taraftarın itici gücüyle birleşince bu maçlar çok daha kolay geçecek bizim için.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1671 : 30 Aralık 2016, 18:48:44 »
Benim anlamadığım Antic bu kadar kötüyken hoca Barış'ı niye denemez..denemeyecekse niye tuttuk kadroda.. Verilen paraya yazık...
Oyunculara sallıyoruz ama Obradovic'in çıkardığı ilk 5 de garipti. İkinci yarıya başladığı da... Ekpe'yi çok tuttu kenarda...Sanki bir şeylere karar vermek ister gibiydi..Artık hayırlısı ama ilk 4 için ciddi yara aldık..önümüzde kızılyıldız bamberg gibi zor deplasmanlar da var..Madrid harici...Daçka ve Efes maçlarını da deplasman yazıyorum çünkü sıralama için çok ciddi sınavlar olabilir bizim için...
İnşallah ilk 4'ün dışında kalmayız...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #1672 : 30 Aralık 2016, 19:04:33 »
Şu fbtv yi de anlamak mümkün değil..kazandığımız maçların tekrarını 30 kere verir kaybettiğimiz maçları yayından kaldırıyor..bırak kardeşim seyredelim sakin kafayla neyi yanlış yapmışız görelim..
Hala seyreden birisinin olmasına şaşırdım fbtv yi.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #1673 : 30 Aralık 2016, 19:35:29 »
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=53733

Alıntı
"Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic, Olimpiakos maçının ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

Rakibimizin mücadeleye agresif bir şekilde başladığını ifade eden Obradovic, “İlk olarak Olimpiakos’u tebrik ediyorum çünkü maçı kazanmayı hak ettiler. Hem savunma hem de hücum olarak çok agresif bir giriş yaptılar. Ancak özellikle savunmada çok agresiftiler. Daha enerjik  ve daha istekli oynadılar; bizden daha hızlılardı. Bu da ilk yarıdaki skoru ortaya çıkardı. İlk yarı sonunda istatistik kağıdına baktığımızda inanılmaz bir tablo vardı. Jan Vesely dışındaki tüm oyuncular 3/24 saha içi isabet oranı yakalamıştı. Bu seyirde de skor normaldi” ifadelerini kullandı.

İkinci yarıda gösterilen mücadelenin olumlu olduğuna değinen Obradovic, maçın devamına ilişkin ise, “İkinci yarıda uyanıp geri dönmeye çalıştık. Pozitif olan, 18 sayıdan geri dönmemizdi ve en kritik bölümde, bitime yaklaşık 1:30 kala fark dört sayıyken, Ali Muhammed’in normalde isabet bulabileceği bir üçlüğü kaçırdı. Son bir dakikada da fark dört sayıdan tekrar dokuza çıktı, bunun da neden olduğunu sorgulamalıyız. Her zaman maçlardan negatif ve pozitif sonuçlar çıkarırsınız. Bugün oynadığınız gibi oynadığınızda sorumluluk her zaman koçundur. Takımımızla ilgili her şeyi düşünmemiz gerekiyor. Çünkü reaksiyon gösterip maçın yalnızca 5-6 dakikasını oynamak yeterli değil. İyi olan, önümüzde çok maç var ve nasıl olacağını göreceğiz” dedi.

Obradovic, Yunan basın mensuplarından maça ilişkin gelen bir soruya da, “Maça Olimpiakos’un çok agresif gireceğini biliyorduk. Her idmanda ve toplantıda bunu oyuncularıma anlatmaya çalıştım ama reaksiyon gördüğünüz gibiydi. Bazı oyuncularımız, maçın kaybedilmesine rağmen reaksiyon gösteriyorlar. Bazılarını değiştirmek ise mümkün değil. Bu nedenle durumumuz ve takımımızla ilgili detaylı olarak düşünmeli ve kararlar almalıyız. Bugün Olimpiakos iki önemli oyuncudan (Printezis ve Agravanis) yoksun oynadı. Ancak savaştılar, benim takımımla ilgili sorunum da buydu. Biz ise, bir hazırlık maçına gelmiş gibiydik. Olimpiakos’u kutluyorum. Kendileri için çok önemli bir maçı kazandılar” sözleriyle yanıt verdi."

Koç bazı oyuncuları değiştirmek mümkün değil diyerek kimi ya da kimleri kastediyor acaba?

"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
    • basarbukucu
« Yanıtla #1674 : 30 Aralık 2016, 19:59:42 »
yaz oradan kostas'a 20 sayı 5 rib 7 asist :)

Yazarken ben de "inşallah bu sefer de tersi çıkar" demedim değil abi. :( Yine de düşündüğümden daha iyi oynadı gerçi. Beklentim yok denecek kadar azdı.

Bu arada Dixon, Nunnally, Melih ve Egehan maçı -1 verimlilik ile tamamladı. Antic ve Kalinic'in ise 3... Egehan sadece 1 dakika oynadığı için onu saymazsak 9 kişilik rotasyonun 5'i neredeyse hiçbir katkı vermemiş.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #1675 : 30 Aralık 2016, 20:26:40 »
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=53733

Koç bazı oyuncuları değiştirmek mümkün değil diyerek kimi ya da kimleri kastediyor acaba?

bence antic...
transfer için de 4 numara isimleri çıktı ortaya

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
    • basarbukucu
« Yanıtla #1676 : 31 Aralık 2016, 03:25:29 »
15. hafta maçlarının sonuçları ve sıralama:

Anadolu Efes 78-80 Real Madrid:
Luka Doncic: 17s 5r 9a
Rudy Fernandez: 14s 3r 3a
Gustavo Ayon: 8s 7r 1b

Brandon Paul: 16s 2a 2tç 1b

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=113&seasoncode=E2016

Kızılyıldız 78-67 Cska Moskova:
Ognjen Kuzmic: 16s 10r 2a 2tç 2b
Marko Simonovic 14s 3r
Charles Jenkins: 11s 3r 3a 6tç

Andrey Vorontsevich: 21s 2r 1b

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=114&seasoncode=E2016

Olympiakos 71-62 Fenerbahçe:
Matt Lojeski: 14s 3r 2a 1b
Khem Birch: 10s 13r 2tç 1b
Ioannis Papapetrou: 12s 2r 2a

Jan Vesely: 22s 10r

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=117&seasoncode=E2016

EA7 Emporio Armani Milan 70-78 Zalgiris Kaunas:
Arturas Milaknis: 16s 2r
Edgaras Ulanovas: 11s 4r 2tç
Paulius Jankunas: 9s 11r 2a

Ricky Hickman: 15s 3r 2a

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=115&seasoncode=E2016

Baskonia 101-88 Maccabi Fox Tel Aviv:
Johannes Voigthmann: 23s 9r 3tç 1b
Tornike Shengelia: 22s 2r 2a
Shane Larkin: 13s 4r 13a 2tç

Victor Rudd: 20s 5r 5a 1b

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=116&seasoncode=E2016

Unics Kazan 83-81 Panathinaikos Superfoods:
Keith Langford: 27s 4r 5a 1b
Latavious Williams: 19s 9r 1b
Quino Colom: 16s 3r 3a

Nick Calathes: 23s 2r 6a 2tç

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=120&seasoncode=E2016

Galatasaray Odeabank 75-90 Brose Bamberg:
Janis Strelnieks: 18s 3r 4a
Daniel Theis: 14s 14r 2a 3b
Nicolo Melli: 10s 9r 3a 2tç
Fabien Causeur: 15s 4r 4a

Austin Daye: 20s 4r 2a 2tç

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=119&seasoncode=E2016

Barcelona Lassa 81-77 Darüşşafaka Doğuş:
Ante Tomic: 16s 2r 5a
Tyrese Rice: 13s 3r 4a 2tç
Aleksandar Vezenkov: 12s 4r

James Anderson: 21s 6r 2a

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=118&seasoncode=E2016

**15. maçların MVP'si 38 verimlilik puanıyla Unics Kazan takımından Keith Langford oldu.

http://www.euroleague.net/main/standings

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
« Yanıtla #1677 : 31 Aralık 2016, 08:08:04 »
Kazan ve daçka maçlarını alsak cska nın 1 galibiyet ardında 2. idik. Bardağın dolu tarafı bu.

Boş tarafı ise deplasmandaki silik oyunumuZun ve evimiZdeki süpriz maplubiyetlerin devamı olur ki bu da biZi 7-8 sıraya koyar.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı bugra

• Üye
« Yanıtla #1678 : 31 Aralık 2016, 08:28:49 »
Son yapılan forma sponsorluğundan şubenin aldığı para 4,2 milyon euro şeklinde duydum ama bu 3 yıl için verilen toplam para mı o kısmı tam teyit edemedim. Bunun 1,2 milyon eurosu bu yıl için verilen karşılıksız para. Geriye kalan 3M euro için ise banka 3 yıl sonranın EL gelirlerini temlik almış, aslında bir nevi karşılığı olan bir tutar. Ama ne olursa olsun günü kurtaracak kadar nakit sağlamış şube bu sponsorluktan.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1679 : 31 Aralık 2016, 09:16:54 »
Daçka'nın kazanma ihtimali yoktu bana göre. Nitekim öyle de oldu. Beni şaşırtan ikinci yarıdaki 14-0'lık seriden sonra Barca'nın maçı koparamaması oldu. Kızılyıldız son maçlarda aldığı başarılı sonuçlarla 8.sıraya yerleşti. Bamberg ciddi bir çıkış yakaladı. Kazan ve Kaunas'ın 8.sıra ile arasında sadece 1 galibiyet var.  İlk yarıdaki maşlar zor ise ikinci yarı çok daha zor geçecek çünkü 13.sıraya kadar her takım ilk 8'e girmeyi zorlayacak.

İkinci yarıdaki fikstür avantajımıza bu nedenle katılmıyorum ben. Kazan,Kızılyıldız,Bamberg,Zalgiris. Bu deplasmanları hepsi çok zor geçecek. Tabi maçları zorlaştıracak yada kolaylaştıracak biraz da bizim performansımıza bağlı. Biz nasıl bir Fenerbahçe olacağız. Geçen yılki Fenerbahçe mi ki o zaman ikinci yarı 14-1 bile yapabiliriz. Yoksa bu sene ilk yarıda izlediğimiz Fenerbahçe mi, o zaman da ilk 8'e girip giremeyeceğimiz dahi belli olmaz.