Gönderen Konu: 2017 Euroleague Şampiyonu Fenerbahçe (I)  (Okunma sayısı 216054 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
Ynt: Ynt: AVRUPA ŞAMPİYONU FENERBAHÇE - Euroleague 2016-17 Sezonu
« Yanıtla #2445 : 03 Şubat 2017, 09:23:40 »
Daçka'nın EL'de aldığı bazı mağlubiyetler
-Milano'ya son 1.20'ye 3 sayı önde girip 80-81 kaybetti
-Efes'e 3. çeyrekte 13 sayı öne geçtiği maçı kaybetti.
-Galatasaray'a 85-81 kaybetti.
-Pana'ya son 2 dakikaya önde girip kaybetti.
-Oly'ye 71-77 kaybetti.
-Barca'ya son 50 saniye 1 sayı gerideydi, top Daçka'daydı, kaybetti.
-Maccabi'ye son 9 dakikaya 7 sayı önde girdi.Wanamaker son saniye serbest atışı kaçırınca 93-92 kaybetti.
-Zalgiris'e 66-69 kaybetti.
-Milano'ya 3. çeyrekte 25 sayıdan 89-87 kaybetti.

Ben KAzan mağlubiyetinden çok bunlara kaybettiğimiz maça yanıyorum...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2446 : 03 Şubat 2017, 09:33:33 »
Maça çok enteresan bir beşle başladı koç. Nitekim hem Bennet gibi daha tam olarak takıma, sisteme, böylesi bir ortama ve güçlü bir rakibe karşı oynamaya alışık olmayan bir isim hem de son haftaların en formsuz ismi Kaliniçin bir anda sahada olması ve şutların da girmemesi ile skor üretmekte inanılmaz zorlandı. İkinci çeyrek doğru beşe döndük ancak bu kez de ilk çeyreğin direnci ile cska oyun içinde kalmayı başardı. Üçüncü çeyrek ise ideal beşimizle muazzam savunma yaptığımız ve maçı kopardığımız beş oldu. Sloukas oyuna girince biraz yüreğim ağzıma geldi ama farkı koruyarak maçı kazanmayı başardık. Umarım klüp olarak şu finaller lanetini üzerimizden atacağımız yıl olur bu sene çünkü yenemeyeceğimiz takım yok avrupada.
abi şutlar girmese bile ilk çeyrek iyi hücum ettiğimizi düşünüyorum . James 2 şutu ve Bannett 1 tane bomboş üçlükleri vardı , Kaliniç bomboş pozisyonda Bennett'e asist yapayım derken top kaybetti vs vs
ama dediğin gibi bizde salonda ilk 5 i gördüğümüz zaman şaşırdık işte Koç de böyle bi adam , hiç beklenmedik şeyleri yapabiliyor :)

çok ciddi bi savunma maçı oldu ,biz zaten iyi savunma yapacaktık ona emindim ama Cska da kendi standartlarının çok üzerinde bi savunma ile başladılar. ilk yarı ciddi anlamda çok iyi savunma yaptılar.
3. çeyrek biz daha da iyi savunma ile cevap verdik.. 9.30 da 2 sayılık atış bulduktan sonra 3,53 e kadar Cska saha içi basket bulamadı , potaya bile gidemedi çok acayip bi baskı yapınca top kaybetmekten kendilerini alı koyamadılar.
Antiç abi bu maçlar için yaşıyor.. sezonda şöyle 6 7 tane maç olsun ve onlarda oynasın yeter :)
bireysel oyunculara girmeye gerek yok ama Bogdan ile Ekpe muazzam şekilde bu takım için önemli adamlar. EKpe zaten yine maçın MVP'si oldu. Sezonun ve Final 4'un da MVP'si olacaktır inanıyorum ...

CSka gibi takımı 71 sayıda tutmak , sadece 10 asist yapmalarına izin vermek , bizim de 3lük yüzdemiz düşüktü ama onları da %28 de tuttuk..
Bunlar ciddi anlamda çok değerli şeyler. Cska'nın euroleague'in en iyi hücum eden takımı olduğu da dip not olarak dursun ..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2447 : 03 Şubat 2017, 09:35:49 »
Benim basketbol bilgim yetmiyor bu aradaki farki analiz etmeye. O yuzden birileri anlatirsa sevinirim. Bahsettigim sey su: Ilk devrenin son 5-6 dakikasinda Cska oyunu tenis macina baglamisti. Tek bir hucum tarzini loopa almislardi adeta. Yaptiklari sey tepeden tek perde uzerinden hizlica potaya gidip sayi bulmakti. Ilk devrenin sonunda iki molayi art arda aldigi halde bu zafiyeti cozemeyen koc ücüncü ceyregin ilk yedi sekiz dakikasi cska'yi nasil tek hanelerde tuttu? O hizli penetreleri nasil engelledik?
Bir de yetenek fukarasi rol oyuncularinin bizim maclarda, sikismis hucumda, bire bir uzerinden sayi atiyor olmalari adeta kulubun genlerine isledi. Siena'li Kangur'a ve Slokar'a selam olsun :D Ne vakit bizi gorseler mutlaka sikistirirlardi dipten iki uc tane.
36 32 öndeyken itiudis mola aldı o molalardan 4 0 ile döndü. sonra ZEljko mola aldı ama o arada iyi hücum edemedik bu sefer savunma konsantrasyonu da ( bogdan ve Ekpe 2 şey faul olduğu için ) biraz düştü ve o arada Bogdan'ın savunduğu kısa oyuncu onun üzerinden oynayarak potaya gidip sayılar buldu..

devre arası büyük ihtimalle koç özellikle savunma ile ilgili konuşmuş herkesin biraz daha konsantre olmasını istemişti..
insan psikolojisi böyle bi şey kardeşim :)
Cska'da yetenek fukarası çok fazla oyuncu yok sanki :)

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #2448 : 03 Şubat 2017, 09:37:31 »
Olaya bu şekilde bakmak yanlış bence. Kaybedebilecekleri Kızılyıldız, Brose, Kaunas, Maccabi maçlarını da kazandılar.
Şu anda önlerinde 6 maçlık inanılmaz bir fikstür var. Fenerbahçe, Madrid, Pana, Olimpiakos, Barca, Cska.
6'da 0 bile çekebilirler.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #2449 : 03 Şubat 2017, 09:39:01 »
Öncelikle güzel bir gece geçirmemizde katkısı olan herkesin emeğine sağlık.

Bennet'i ilk 5 görünce ben de şaşırdım. Buradan çıkardığım sonuç, Bennet kesinlikle ilerisi için ciddi olarak düşünülüyor. Umarım beklentiler boşa çıkmaz.

Emin'e bir eleştiri yapmak amacı ile değil de, konu açıldığı için şahsi fikrimi söylüyorum; Şu İzmir marşı özellikle içerisinde bulunduğumuz bu günlerde çok anlamlı. Keşke salonla birlikte tüm ülkede gırtlaklar patlarcasına coşku ile söylense. Her ortamda, her platformda.  Bu o kadar farklı bir şey ki...
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #2450 : 03 Şubat 2017, 09:41:47 »
Dün gece maçtan sonra da çok heyecanlıydık haliyle, şimdi toparlayıp birkaç bişeyler yazayım:

- Sondan başlayayım. Artık maçın sonlarına doğru, sanırım 4 sayı öndeydik, Nunnally faul atarken koça klasik Obradoviç Obradoviiiçç diye bağırmaya başladık. Koç baya kızdı el kol hareketleri ile susturdu. Maçın gerginliği bir yana sanıyorum oyuncuların çok emek koyduğu maçta, daha bitmeden kendisine tezahurat yapılmasına sinirlendi. Haklıdır koç canımız ciğerimizdir, sustuk tabi.

- Atmosfer, coşku muzzamdı. Herkes maçın havasına o kadar girmişti ve kazanmak istiyordu ki takımı itmek için muhteşem destek oldu. Fenerbahçeli olduğum için bir kez daha gurur duydum.

- Tam bir savunma maçı oldu karşılıklı. Savaş alanı gibiydi. Kemik sesleri 403'ün üst taraflarına kadar geldi. Dışa yapılan baskı o kadar kuvvetli ve bunaltıcıydı ki dış atış yüzdeleri yerlerde süründü. Birkaç pozisyon vardı ki Bobby'nin yerinde olmak istemedim. Karşılıklı olarak bu kadar sert bir maç ancak f4'te falan olurdu. Bu yeni formatın da etkisi diye düşünüyorum bir taraftan..

- Maçı 3. çeyrekte kazandık. Savunmanın kralını yaptık. Onlara bu maç bizim, siz sıkı gelmişssiniz ama biz daha sıkıyız hadi ikileyin mesajını verdik.

- Maçı bir anlamda faul atışlarıyla kazandık. Şimdi baktım 27/32 (84.4%) ile kullanmışız. Allah muhafaza biraz daha düşük yüzdeyle atsak maç çok zora girebilirdi. CSKA biraz da buna oynamış olabilir, stratejik olarak kötü yüzdeyle atacağımızı düşünmüş olabilirler ama iyi attık patladılar.

- Bu kadar sert ve taraftar baskısının çok çok fazla olduğu maçta hakemler CSKA'yı hiç ezdirmedi, aleyhimize çaldıkları en az 3-4 hücum faul hatırlıyorum mesela. Hakemler full etki altına girseydi zaten duman olurlardı, fena gömerdik bunları.

- Evet skor çok farklı değil ancak PIR'da tam anlamıyla ezdik: 92-59

- Maçtan önce yazdığımı yine tekrar edeyim; CSKA guard/pivot pozisyonlarında kalite anlamında uçurum olan dengesiz bir takım. Bu maçtaki veriler bunu bir kez daha gösterdi, bu anlamda balonları yine patlamış oldu.

- Udoh Ekpe babam sen MVP olmayacaksın da kim olacak. Şu maçta double double yaptın, hep savaştın, uçana kaçanı yine blokladın, tehdit oldun. Sen ruhsun, kalbimizsin, seni unutursak kalbimiz kurusun!

- Çokça yazıldı ama yazmazsam olmaz. Antic'in çıkarıp masaya  vurduğu maç oldu, aslanlar gibi savaştı. Geçilip faul yapmak zorunda kaldığı tek pozisyon hatırlıyorum, bunun dışında tuttuğu adamın hep karşısında kaldı ve el gösterdi. Çok kritik 2 üçlük soktu.  "Ben burdayım merak etmeyin, oynayacağım maçı bilirim" dedi resmen. Umarım kritik maçlarda bu şekilde katkı sağlar ve ona laf eden bizlerin çenesini daha çok kapatır. Yürü be koç.

- Bogi evet yüzdesiz oynadı ama şöyle bir maçta 8 asist dile kolay. 2 guard'ımız toplam 4 asist düşünün. Soktuğu tek üçlükten sonraki tepkisi muazzamdı, çok candı, bizimle özel ilişkisi var ve bunu her fırsatta belli ediyor. Çok önemli oyuncumuz bizim için, özellikle de hücumda.

- Gigi el üstten attığı ilk şut girmeyince pek oyuna giremedi, ilk yarı hiç yoktu ama beklenti ikinci yarı ortaya çıkmasıydı ve öyle de oldu. Çift haneye çıktı ve aldığı 6 ribaund da çok değerliydi. Seviyoruz seni ressam kardeş.

- Koçun Bennett'i ilk 5 başlatıp Ahmet'e hiç süre vermemesi sanırım hepimiz için şaşırtıcı oldu. Bennett çok iyi oynamadı evet ama şu maç ilk 5 başlatmak nasıl bir cesaret ve güven göstergesidir ya. Heykelini diksek beton yetmez Obra reis.

- De colo evet çok küfrettik ama çok iyi oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu kadar gösterişsiz şekilde bu kadar iyi oynamak da ayrı zor. Hemen her savunmaya çözüm üretebilen tam bir makine bu herif, tek çare top aldırmamak ve bunu birkaç pozisyonda başarabildik sadece.

- CSKA'nın daha zor maçları ve deplasmanları var. Sakata gelmeye devam ediyorlar ve hiç de rahat değiller. Beter olsunlar ama f4'te de olsunlar, o hesap kapanmadı daha! Itoidis piçi ağlamış maçtan sonra ama tam kadro olsak bir de öyle görelim diye, işte f4'te tam kadro acı acı skertmek istiyoruz sizi, şimdi ikileyin!

- Bizim elimizi çok rahatlatan bir maç oldu, nefes oldu. Kalan maçlarımıza da bakınca ilk 4 99.9% garanti artık. Sıralamada daha yukarıyı hedefleyebiliriz ve belki son maçlarda süre almayan oyuncularımıza bile ağırlık verebiliriz ki çok iyi olur kanımca.
Dünyanın En Güzel Takımı

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2451 : 03 Şubat 2017, 09:45:47 »
Öncelikle güzel bir gece geçirmemizde katkısı olan herkesin emeğine sağlık.

Bennet'i ilk 5 görünce ben de şaşırdım. Buradan çıkardığım sonuç, Bennet kesinlikle ilerisi için ciddi olarak düşünülüyor. Umarım beklentiler boşa çıkmaz.

Emin'e bir eleştiri yapmak amacı ile değil de, konu açıldığı için şahsi fikrimi söylüyorum; Şu İzmir marşı özellikle içerisinde bulunduğumuz bu günlerde çok anlamlı. Keşke salonla birlikte tüm ülkede gırtlaklar patlarcasına coşku ile söylense. Her ortamda, her platformda.  Bu o kadar farklı bir şey ki...
abi koçun maç sonu açıklamaları bu konuda bence dediğin gibi ne şekilde ciddi düşündüğü ile ilgili önemli bi ipucu..
yeteneksizlikten kıvranan Avrupa basketbolu için Bennett büyük bi potansiyel , o potansiyeli ortaya çıkartabilirse çok büyük katkı alacağının koç da farkında.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #2452 : 03 Şubat 2017, 10:12:50 »
Cem
Kim ne derse desin Teo'nun olmaması bizim için avantajdı bu maçta. 10 asistte kalmaları da bunun göstergesi. Bu maçlar rövanş maçları değil ama çok güzel mesaj maçları. Maça çıkan beşi Obra hariç kim yapsa tepkimiz farklı olurdu ama Obra olunca sadece saygı duyuyoruz :)
Takımda belki Udoh hariç kendi standartlarında oynayan isim yoktu ama mücedele etmeyen isim de yoktu. Takım olarak oynayınca, mücadele edince  zaten kimi oyuncuların gününde olmaması dahi etken olmuyor. Herkes kendi performansını sergilese zaten geçen seneki Real play off serisindeki gibi ezip geçiyoruz.

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #2453 : 03 Şubat 2017, 10:21:35 »
ben çıkacak hiç bir ilk 5'e şaşırmıyorum, çünkü bizim ilk beşimiz yok zaten.

diğer tüm takımların daçka oly brose falan ilk beşi aşağı yukarı belli, gözükapalı sayarız 3 saniyede.

ama bizde yok, bi bakıyorsun ahmet ilk beş, 3 maç oynamayan antiç bir anda ilk beş vs vs.

oyuncuları motive etmek için güzel metod bu, antremanın da değeri artıyor böylece.

koç bennett'i antermanlarda çok çalıştığı için ilk beş çıkarttım dedi, kim çalışmaz ki artık antremanda..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2454 : 03 Şubat 2017, 10:25:28 »
Cem
Kim ne derse desin Teo'nun olmaması bizim için avantajdı bu maçta. 10 asistte kalmaları da bunun göstergesi. Bu maçlar rövanş maçları değil ama çok güzel mesaj maçları. Maça çıkan beşi Obra hariç kim yapsa tepkimiz farklı olurdu ama Obra olunca sadece saygı duyuyoruz :)
Takımda belki Udoh hariç kendi standartlarında oynayan isim yoktu ama mücedele etmeyen isim de yoktu. Takım olarak oynayınca, mücadele edince  zaten kimi oyuncuların gününde olmaması dahi etken olmuyor. Herkes kendi performansını sergilese zaten geçen seneki Real play off serisindeki gibi ezip geçiyoruz.
aynen koçun bu saygınlığı oyunculara da sirayet ettiği için süre konusunda kimse ''bıdı bıdı '' edemiyor. :)
bu takım huzuru için ciddi anlamda çok önemli..
her iki tarafta maçın öneminin farkında ve çok sert oynadı biz daha iyi savunma yaptığımız için kazandık.
Teo işin savunma ve hücum kısmında + - leri olan bi adam ama bu sene çok formda olduğu da unutulmasın.. 10 asist ve 71 sayı kısmında teo olmaması da ciddi etkendir.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #2455 : 03 Şubat 2017, 10:43:43 »
Bennett'in ilk 5 başlaması Vesely'e de bir mesaj... Bak tek maç (GS) iyi oynaman yetmez daha iyi olmanı istiyorum dercesine... Bence tabii.
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2017, 10:43:52 Gönderen: Kutay »
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #2456 : 03 Şubat 2017, 10:44:10 »
aynen koçun bu saygınlığı oyunculara da sirayet ettiği için süre konusunda kimse ''bıdı bıdı '' edemiyor. :)
bu takım huzuru için ciddi anlamda çok önemli..
her iki tarafta maçın öneminin farkında ve çok sert oynadı biz daha iyi savunma yaptığımız için kazandık.
Teo işin savunma ve hücum kısmında + - leri olan bi adam ama bu sene çok formda olduğu da unutulmasın.. 10 asist ve 71 sayı kısmında teo olmaması da ciddi etkendir.

Aslında o var, bu yok demek çok zor. Teo olsa, belki Kurbanov mesela daha az süre alacaktı, 3-4 kez hücum ribaundundan sayı buldu. Belki Jackson veya Higgins daha az süre alacaktı, Teo onlar kadar agresif savunma yapmadığı için sportmenlik dışı faul yapacaktı, kontrolden çıkakcaktı... Belki tek başına 20 sayı 10 asist yapacaktı...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2457 : 03 Şubat 2017, 10:55:12 »
Aslında o var, bu yok demek çok zor. Teo olsa, belki Kurbanov mesela daha az süre alacaktı, 3-4 kez hücum ribaundundan sayı buldu. Belki Jackson veya Higgins daha az süre alacaktı, Teo onlar kadar agresif savunma yapmadığı için sportmenlik dışı faul yapacaktı, kontrolden çıkakcaktı... Belki tek başına 20 sayı 10 asist yapacaktı...
aynen
teo'lu yendik , Teo'suz yendik bu sene :)
ama hem de colo hem teo'nun aynı anda olduğu Cska ile oynamadık onlarla o şekilde finalde karşılaşacağız

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
« Yanıtla #2458 : 03 Şubat 2017, 10:56:38 »
Böyle galibiyetlerin ertesi sabahının hastasıyız:₺

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #2459 : 03 Şubat 2017, 10:58:23 »
Cem
Teolu yendiğimizde de De Colo yoktu :)
Bunları yenmek çok güzel ama unutulmasın iki yıldır F4'te yeniliyoruz. Asıl rövanş yine orada olacak.