Dün gece maçtan sonra da çok heyecanlıydık haliyle, şimdi toparlayıp birkaç bişeyler yazayım:
- Sondan başlayayım. Artık maçın sonlarına doğru, sanırım 4 sayı öndeydik, Nunnally faul atarken koça klasik Obradoviç Obradoviiiçç diye bağırmaya başladık. Koç baya kızdı el kol hareketleri ile susturdu. Maçın gerginliği bir yana sanıyorum oyuncuların çok emek koyduğu maçta, daha bitmeden kendisine tezahurat yapılmasına sinirlendi. Haklıdır koç canımız ciğerimizdir, sustuk tabi.
- Atmosfer, coşku muzzamdı. Herkes maçın havasına o kadar girmişti ve kazanmak istiyordu ki takımı itmek için muhteşem destek oldu. Fenerbahçeli olduğum için bir kez daha gurur duydum.
- Tam bir savunma maçı oldu karşılıklı. Savaş alanı gibiydi. Kemik sesleri 403'ün üst taraflarına kadar geldi. Dışa yapılan baskı o kadar kuvvetli ve bunaltıcıydı ki dış atış yüzdeleri yerlerde süründü. Birkaç pozisyon vardı ki Bobby'nin yerinde olmak istemedim. Karşılıklı olarak bu kadar sert bir maç ancak f4'te falan olurdu. Bu yeni formatın da etkisi diye düşünüyorum bir taraftan..
- Maçı 3. çeyrekte kazandık. Savunmanın kralını yaptık. Onlara bu maç bizim, siz sıkı gelmişssiniz ama biz daha sıkıyız hadi ikileyin mesajını verdik.
- Maçı bir anlamda faul atışlarıyla kazandık. Şimdi baktım 27/32 (84.4%) ile kullanmışız. Allah muhafaza biraz daha düşük yüzdeyle atsak maç çok zora girebilirdi. CSKA biraz da buna oynamış olabilir, stratejik olarak kötü yüzdeyle atacağımızı düşünmüş olabilirler ama iyi attık patladılar.
- Bu kadar sert ve taraftar baskısının çok çok fazla olduğu maçta hakemler CSKA'yı hiç ezdirmedi, aleyhimize çaldıkları en az 3-4 hücum faul hatırlıyorum mesela. Hakemler full etki altına girseydi zaten duman olurlardı, fena gömerdik bunları.
- Evet skor çok farklı değil ancak PIR'da tam anlamıyla ezdik: 92-59
- Maçtan önce yazdığımı yine tekrar edeyim; CSKA guard/pivot pozisyonlarında kalite anlamında uçurum olan dengesiz bir takım. Bu maçtaki veriler bunu bir kez daha gösterdi, bu anlamda balonları yine patlamış oldu.
- Udoh Ekpe babam sen MVP olmayacaksın da kim olacak. Şu maçta double double yaptın, hep savaştın, uçana kaçanı yine blokladın, tehdit oldun. Sen ruhsun, kalbimizsin, seni unutursak kalbimiz kurusun!
- Çokça yazıldı ama yazmazsam olmaz. Antic'in çıkarıp masaya vurduğu maç oldu, aslanlar gibi savaştı. Geçilip faul yapmak zorunda kaldığı tek pozisyon hatırlıyorum, bunun dışında tuttuğu adamın hep karşısında kaldı ve el gösterdi. Çok kritik 2 üçlük soktu. "Ben burdayım merak etmeyin, oynayacağım maçı bilirim" dedi resmen. Umarım kritik maçlarda bu şekilde katkı sağlar ve ona laf eden bizlerin çenesini daha çok kapatır. Yürü be koç.
- Bogi evet yüzdesiz oynadı ama şöyle bir maçta 8 asist dile kolay. 2 guard'ımız toplam 4 asist düşünün. Soktuğu tek üçlükten sonraki tepkisi muazzamdı, çok candı, bizimle özel ilişkisi var ve bunu her fırsatta belli ediyor. Çok önemli oyuncumuz bizim için, özellikle de hücumda.
- Gigi el üstten attığı ilk şut girmeyince pek oyuna giremedi, ilk yarı hiç yoktu ama beklenti ikinci yarı ortaya çıkmasıydı ve öyle de oldu. Çift haneye çıktı ve aldığı 6 ribaund da çok değerliydi. Seviyoruz seni ressam kardeş.
- Koçun Bennett'i ilk 5 başlatıp Ahmet'e hiç süre vermemesi sanırım hepimiz için şaşırtıcı oldu. Bennett çok iyi oynamadı evet ama şu maç ilk 5 başlatmak nasıl bir cesaret ve güven göstergesidir ya. Heykelini diksek beton yetmez Obra reis.
- De colo evet çok küfrettik ama çok iyi oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu kadar gösterişsiz şekilde bu kadar iyi oynamak da ayrı zor. Hemen her savunmaya çözüm üretebilen tam bir makine bu herif, tek çare top aldırmamak ve bunu birkaç pozisyonda başarabildik sadece.
- CSKA'nın daha zor maçları ve deplasmanları var. Sakata gelmeye devam ediyorlar ve hiç de rahat değiller. Beter olsunlar ama f4'te de olsunlar, o hesap kapanmadı daha! Itoidis piçi ağlamış maçtan sonra ama tam kadro olsak bir de öyle görelim diye, işte f4'te tam kadro acı acı skertmek istiyoruz sizi, şimdi ikileyin!
- Bizim elimizi çok rahatlatan bir maç oldu, nefes oldu. Kalan maçlarımıza da bakınca ilk 4 99.9% garanti artık. Sıralamada daha yukarıyı hedefleyebiliriz ve belki son maçlarda süre almayan oyuncularımıza bile ağırlık verebiliriz ki çok iyi olur kanımca.