Formunu yükselterek son beş maçın dördünü kazanmış bir rakipten söz ediyoruz. İçerde Cska (79-74) ve Barça'yı (89-85), deplasmanda Daçka (69-66) ve Brose'yi (91-86) yendiler. Bizden sonraki fikstürleri de pek zorlu olmadığı için playoff'a girmek için var güçleriyle yüklenecekler, zor bir maç bekleyebiliriz.
Az hata yaparak, akıllı ve sabırlı şekilde az top kaybıyla oynayabilirsek maçı alırız. Pozisyon pozisyon baktığımızda kalite olarak epey ağır basıyoruz ama bunu sahaya yansıtmalıyız.
Skoru ağırlıklı olarak forvet bölgesinden Jankunas ve Motum'la buluyorlar. Bu iki oyuncunun da dış şutu tehlikeli, bunları çok iyi tutmalıyız. Perde çıkışlarında adam değişim zamanlamasını çok iyi yapmalıyız, ağır kalırsak cezayı keserler. Özellikle Motum epey ters bir oyuncu. Ayrıca Pangos'un da iyi bir üçlük yüzdesi var, dikkat etmeliyiz. Sonuç olarak bir Litvanya takımına rahat şut attırırsanız o maçı kazanmanız çok zor olabilir, leblebi gibi sokmaya başlarlar, bu nedenle baştan sona hakemlerin de izin vereceği ölçüde sertliği ve topa baskıyı hiç bırakmamalıyız.
Udoh ve Vesely'i hatta Ahmet'i de dönüşümlü kullanarak özellikle Lima'yı yorabilir ve faul problemine sokabilirsek elimiz epey rahatlar, bu yüzden hücumda özellikle başlangıçta ağırlıklı olarak topu içeri veririz diye tahmin ediyorum ki Vesely'nin de verimli olması çok önemli. Sahamızdaki ilk maçı 82-68 kazanırken, Udoh-Vesely ikilisi toplam 28 sayı, 11 ribaund, 38 PIR ile oynamıştı ve benzer bir performansa ihtiyacımız olacak. İlk maçtakı faul yüzdemizi de ben söylemeyeyim siz bakın, özellikle de Vesely'ninkine
Umarım kazasız belasız atlatıp yolumuza devam edeceğiz. Kalbimiz takımla birlikte..
Edit: Biletlere baktım, 2 gün kalmış hala birçok kategoride bilet bulmak mümkün. Adamlar için çok önemli bir rakibe karşı belki de sezonun en önemli maçlarından biri ve hala bilet bulunabiliyor. Litvanya gibi basketbol ekolu olan bir ülke söz konusu olduğu için bu duruma biraz şaşırdım açıkçası, biletlerin çoktan tükenmiş olmasını beklerdim..