Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2020-21 Sezonu  (Okunma sayısı 444599 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague / 2020-21 Sezonu
« Yanıtla #3030 : 02 Mart 2021, 14:52:05 »
Melo da iğrenç bir karakter ama diğer taraftakiler bayılıyorlar, efsane yaptılar adamı.
Başka insanların düşüncelerini beni ilgilendirmiyor abi. Ben Fenerbahçe armasını temsil eden oyuncuyu salt taraftarlık açısından desteklemeyi sevmiyorum. Onun içinde volkan demirel emre Belözoğlu Melih(takım kaptanımız olmasına rağmen) gibi isimler benim gözümde efsane falan değiller. Ben saha da o arma için savaşıyor mu karakter olarak nasıl biri ona bakıyorum. Bu benim düşüncem.
 Nasıl ki 2015 Fenerbahçe tokat yedikten sonra ayaklanıp 3* final 1 şampiyonluk alacak kadro kurdu ve o kadroda ki oyuncular da hem karakter olarak hemde saha içinde yürekleri ve pes etmemeleri ile Fenerbahçe armasını ve markasını en iyi şekilde temsil ettiler benim hayalim öyle bir takım.Düştüler ama her defasında ayağa kalktılar rakibi sakatlamaya da çalışmadılar oyunun kuralları içinde kaldılar bazı maçlarda hakemlere rağmen kazandılar.
İlla ki rakibi yenmek için pislik yapmana sakatlamaya çalışmana gerek yok. Öyle bir sertlik yaparsın ki takım olarak, akıllarına girersin elleri ayakları birbirine dolaşır.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #3031 : 02 Mart 2021, 15:28:11 »
Oyun içi sertliğe bende katılıyorum.Genç renkdaşın söylediği şeylerde doğruluk payı var.Özellikle yerli oyuncular konusunda.

Bu arada Kaliniç çok büyük oynamaya başladı.İşte İlhan beyin bahsettiği konu.Hedef yaklaştıkça büyük oynama karekter koyma.Bakalım bizim Pıerre bunu ne kadar yapacak.Az düşme görüyorum oyununda.Hadi bakalım.

Kaliniç bu şekilde devam ederse Valencia son 8 biletini alır.
« Son Düzenleme: 02 Mart 2021, 15:29:03 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Olimpia Milano-Fenerbahçe Beko | Euroleague 27. Hafta
« Yanıtla #3032 : 02 Mart 2021, 19:37:52 »
Gerçekçi bakarsak eğer bunu kaybeder, Asvel'i alırız gibi geliyor ama burası Fenerbahçe. Hazır yarın futbol takımının da maçı yokken basketbol şube sorumlumuz Sertaç Bey de takımla birlikte olur diye tahmin ediyorum.

Çevrimdışı bothersome man

• Üye
« Yanıtla #3033 : 02 Mart 2021, 20:04:20 »
Efes maçı gibi bir başlangıç yapmayalım da maça. Bu kadar gergin ve kötü başlayınca Efes kalitesinde rakibe karşı şansın olmuyor haliyle. Keza Milano da affetmez böyle saçmalıkları.

Rahatça çıkıp kendi kimliğimizi yansıtmaya çalışalım ve geriye düşsek bile sadece savaşalım. 40 dakika sonunda yenilsek de kimse Milano'ya deplasmanda yenildi diye asıp kesmez takımı. Ama yine altını çizerek söyleyeyim; oyuna yansıyan lüzumsuz stres ve gerginlik, 5 dakikada 5 top kaybı gibi absürdün ötesinde şeyler yaparak yenilirsek bu kez eleştiriler çoğalır. Eyvah sezon gidiyor diye Asvel maçı için iyice strese gireriz bu sefer.

Topu paylaşarak ve 24 saniye süreyi iyi kullanarak hücum et, savunmada yardımlaşmayı üst seviyede tut ve savaş. Maçtan beklentimiz budur. Üstüne skor da gelirse tadından yenmez.

Çevrimdışı cansipor17

• Üye
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #3034 : 02 Mart 2021, 20:32:45 »
Oyun içi sertliğe bende katılıyorum.Genç renkdaşın söylediği şeylerde doğruluk payı var.Özellikle yerli oyuncular konusunda.

Bu arada Kaliniç çok büyük oynamaya başladı.İşte İlhan beyin bahsettiği konu.Hedef yaklaştıkça büyük oynama karekter koyma.Bakalım bizim Pıerre bunu ne kadar yapacak.Az düşme görüyorum oyununda.Hadi bakalım.

Kaliniç bu şekilde devam ederse Valencia son 8 biletini alır.

Pierre sakatlığı var Tom abi form düşüklüğü ondan dolayı

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #3035 : 02 Mart 2021, 20:36:16 »
Bunlarla yaptığımız son 13 maçın 11'ini kazandık.
3.5 handikapla Milano favori.
Bu istatistikler artık fazla bir şey ifade etmiyor. Kayıp iki maç zaten son 3 maçın ikisi. Ondan önceki dönemlerde iki takım için de çok farklı dönemler..

Çevrimdışı bothersome man

• Üye
« Yanıtla #3036 : 02 Mart 2021, 22:13:19 »
Valencia'dan gözüm korktu biraz diyecektim ama Efes öyle bir takım ki şu Valencia'yı bile 20'ye yatırdı  :D

Sertaç cidden acayip geliştirmiş kendini yalnız ya. Üçlükler falan, boşu yok. Savunmada sıkı duruyor. Milli takım için de kazanç.

Prepelic çok beğendiğim oyuncu, bugün de iyiydi. Bir de Van Rossom iyi oyun kurucu bence. 34 yaşın olgunluğunda oynuyor. Biraz daha genç olsa isterdim bize.

Efes'te bugün de Larkin&Beaubois sazı eline aldı, Micic kenarda bekledi. Adamlarda opsiyon çok. Seç seç oynat anasını satayım.

Çevrimdışı friday

• Üye
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #3037 : 03 Mart 2021, 00:01:17 »
Hiç kasmayalım, gereksiz sakat falan da vermeyelim bu maçı kazanmamız çok zor ancak bu maçın ardından yapacağımız 5 maçı da kazanacağız. Sonra da Barça’ya kaybedip Real’i alır ve playoff’a 7. sıradan girerek CSKA ya da Milano ile eşleşiriz. Gerisi tam bir muamma.
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #3038 : 03 Mart 2021, 00:11:38 »
Barça ve Efes’ten sonra en ters gelen takım olabilir Milano ama Efes’ten farkları ise bireysel yeteneklerin daha kısıtlı olması ve bizim için daha durdurabilir oyuncular olması.
Barça bizi yetenekleri ile ezme potansiyeline sahip,Efes ise hem taktik hem de oyuncu kalitesi olarak bize hem ters gelen hem de daha iyi bir takım.Örneğin Efes’e karşı 10 sayı geriye düşersen,onu kapatman ya da maçı alman için farklı şeylerin olması gerekiyor.Sadece senin iyi oyunun ve doğruları oynaman yetmiyor.Efes akıl tutulması yaşamadığı herhangi bir maçta herhangi bir EL takımını rahat şekilde yener.O yüzden bunu kabullenip,buna göre bu maça odaklanmalıyız.

Milano takımı bizi savunmada kitlemeye müsait bir takım ve eğer maç içinde çözüm üretemezsek,bizim için bir facia daha gelebilir.Hücumda daha fazla çeşitliliğe sahip olmalıyız.Savunma konusunda ise Efes maçına göre daha rahatım.Efes’te olağandışı şutörler var ama Milano öyle bir takım değil.
İyi hücum yaparsak kazanırız ama karşımızda çok iyi savunma yapacak bir takım olacağını düşünüyorum.

Datome,Micov,Shields,Leday gibi forvet oyuncularının iyi şut atmalarını engelleyip,hücumlarını bozmalıyız.

Benim inancım çok yok ama yenmemiz mucize değil bence.Vesely’nin bu maçta performansı inanılmaz önemli.
Bakalım neler olacak.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2021, 00:14:06 Gönderen: badboys »
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #3039 : 03 Mart 2021, 01:01:51 »
Bazı renkdaşlar formun güzel insanları bana kızıyor ama bu takım maksimumunu fazlasıyla yapmıştır.Son yılların en mütevazi vasatın az üstü takımı.Bıraksaydık üzülürdük.Son 8 az kısmet şans.Bana göre az.Bu yarışın kokusunu yaşayan oyuncu adeti az.

Kalamazasak bile sezon bazında teşekkürler takım.Bu arada Gigi kamp yaptığımız hoteli ziyaret etmiş.Adamsın sen Gigi 70 numara.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2021, 01:06:13 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #3040 : 03 Mart 2021, 01:14:49 »
Bazı renkdaşlar formun güzel insanları bana kızıyor ama bu takım maksimumunu fazlasıyla yapmıştır.Son yılların en mütevazi vasatın az üstü takımı.Bıraksaydık üzülürdük.Son 8 az kısmet şans.Bana göre az.Bu yarışın kokusunu yaşayan oyuncu adeti az.

Kalamazasak bile sezon bazında teşekkürler takım.Bu arada Gigi kamp yaptığımız hoteli ziyaret etmiş.Adamsın sen Gigi 70 numara.

Güzel abim sana kimsenin kızdığı yok ama gereksiz bir panik halindesin ya da İlhan abinin dediği gibi herkesin tersine bir şeyler üretme derdindesin.

Bu yarışın kokusunu alan oyuncu sayısı az lafının bile tuhaflığına bakmıyorsun. Şu forumda itin götüne sokulan Kenan bile final four oynadı. Melih desen yıllardır kadroda zaten. Vesely ve De Colo'nun Euroleague kariyerlerini saymıyorum bile. Guduric zaten bizim elimizde büyüdü ve öyle NBA'e gitti, geri geldi. Ulanovas, Brown ve Barthel TBL'den gelmedi bize. Şu kadroda EL tecrübesi en eksik oyuncu, verimlilik bakımından en yüksek eforu sarf eden Pierre.

Kadroyu beğenmemek, eleştirmek başka şey, şu kadrounun yarış kokusundan dem vurmak bambaşka bir şey.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2021, 01:15:40 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #3041 : 03 Mart 2021, 02:06:55 »
Tom Abi kadromuz eskisi kadar iyi değil evet ama euroliginde seviyesi düştü önceden üst düzey 3-4 takım vardı gerisi de fena değildi şimdi herkes herkesi yeniyor çok uçurum yok Asvel bile neler yaptı 6 haftadır mesela

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #3042 : 03 Mart 2021, 07:42:33 »

abi sana kızıyorum, çünkü saçmalıyorsun.
Üşenmeden şöyle anlatayım, bizim için diyorsun ki;
bizde bu yarışın kokusunu alan oyuncu sayısı az, ama rakipler için (Valencia, Zalgiris, Bayern, Zenit gerçek rakiplerimiz playoff için, diğer senin söylediklerin Maccabi, Baskonia, Asvel falan yoklar artık bu sene) bu daha gerçekçiyken farklı ve alakasız bir değişken ile konuşuyorsun.
ya da diyorsun ki, Zenit de çok kaliteli ve tecrübeli isimler var, Pangos, Baron, Ponitka, Zubkov gibi ama bizde Pierre, Eddie, O'Quinn çok tecrübesiz.
Kıyaslamalar böyle yapılmaz. öncelikle bu bilimin doğasına aykırı. Bu domates yeşil, daha olgunlaşmamış ama bak bu erik yeşil çok iyi diyemezsin. Kıyaslama için iki tarafın denk olması lazım. İki domatesi i kıyaslarsın.
Eğer tecrübeye bakıyorsan, bizim kadro, ligin en tecrübelilerinden. Decolo-Vesely-Bobby-Melih-Ahmet-Guduric-Ulanovas toplamda 100 den fazla playoff, 20 den fazla f4 maçı oynamışlığı var, dakikalarını sen hesapla... Abartmak gibi olmasın ama Bayern+Zenit+Valencia+Zalgiris toplamı bile bu kadar olmayabilir.
Kaliteli isim dersen, Vesely+Decolo kalitesinde iki oyuncusu olan kaç takım var ? Gene yukarıdaki 5 linin toplamında yok. Barca-Efes-Cska-Milano dışında başka hiçbir takımda yok hatta.
Sonra da kalkıp takım mütevazi, elinden geleni yapmıştır diyorsun. Bütün rakipler efes, cska, real, milano barca değil ki. geride kalan 3 pozisyon için mücadele ettiğimiz takımların kaç tanesinden daha mütevazi bizim kadromuz ?
daha 8 maç varlken bu kadarı bana yeter, ben memnunun diyip bırakıyorsun sonra da bıraksaydık üzülürdük diyorsun..

ha bir de bütün bunları %80-90 alakasız konularda, hiçbir yazım kuralına dikkat etmeden, konuşur gibi okunduğunda güç anlaşılacak şekilde ve birbiriyle de sıkça tutarsız mesajlarla yapıyorsun..

Sadece ben olsam derim ki bir yerde yanlışım var herhalde. Ama 1 değil 5 değil 10 değil.. bu durumda senin bir düşünmen gerekir bence..

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #3043 : 03 Mart 2021, 08:55:50 »
Bu maçta kilit olay rakibi uyutmak.Çok düşük tempoda hucumların hakkını vererek oynamalıyız.Değerli rakibimizde neyse ki hızlı oynamayı sevmiyor.Set oyunu oynuyorlar.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #3044 : 03 Mart 2021, 10:11:34 »
abi sana kızıyorum, çünkü saçmalıyorsun.
Üşenmeden şöyle anlatayım, bizim için diyorsun ki;
bizde bu yarışın kokusunu alan oyuncu sayısı az, ama rakipler için (Valencia, Zalgiris, Bayern, Zenit gerçek rakiplerimiz playoff için, diğer senin söylediklerin Maccabi, Baskonia, Asvel falan yoklar artık bu sene) bu daha gerçekçiyken farklı ve alakasız bir değişken ile konuşuyorsun.
ya da diyorsun ki, Zenit de çok kaliteli ve tecrübeli isimler var, Pangos, Baron, Ponitka, Zubkov gibi ama bizde Pierre, Eddie, O'Quinn çok tecrübesiz.
Kıyaslamalar böyle yapılmaz. öncelikle bu bilimin doğasına aykırı. Bu domates yeşil, daha olgunlaşmamış ama bak bu erik yeşil çok iyi diyemezsin. Kıyaslama için iki tarafın denk olması lazım. İki domatesi i kıyaslarsın.
Eğer tecrübeye bakıyorsan, bizim kadro, ligin en tecrübelilerinden. Decolo-Vesely-Bobby-Melih-Ahmet-Guduric-Ulanovas toplamda 100 den fazla playoff, 20 den fazla f4 maçı oynamışlığı var, dakikalarını sen hesapla... Abartmak gibi olmasın ama Bayern+Zenit+Valencia+Zalgiris toplamı bile bu kadar olmayabilir.
Kaliteli isim dersen, Vesely+Decolo kalitesinde iki oyuncusu olan kaç takım var ? Gene yukarıdaki 5 linin toplamında yok. Barca-Efes-Cska-Milano dışında başka hiçbir takımda yok hatta.
Sonra da kalkıp takım mütevazi, elinden geleni yapmıştır diyorsun. Bütün rakipler efes, cska, real, milano barca değil ki. geride kalan 3 pozisyon için mücadele ettiğimiz takımların kaç tanesinden daha mütevazi bizim kadromuz ?
daha 8 maç varlken bu kadarı bana yeter, ben memnunun diyip bırakıyorsun sonra da bıraksaydık üzülürdük diyorsun..

ha bir de bütün bunları %80-90 alakasız konularda, hiçbir yazım kuralına dikkat etmeden, konuşur gibi okunduğunda güç anlaşılacak şekilde ve birbiriyle de sıkça tutarsız mesajlarla yapıyorsun..

Sadece ben olsam derim ki bir yerde yanlışım var herhalde. Ama 1 değil 5 değil 10 değil.. bu durumda senin bir düşünmen gerekir bence..

Tecrübe konusunda daha önce bir çalışma yapmıştım. Görüyorum ki tam yerine denk gelmiş olacak. Bizim ve diğer takımların "tecrübe" anlamında kıyaslanmasında... Aşağıya bırakıyorum.

Bir süredir boş kaldıkça bir istatistik üzerinde çalışıyordum.
Oyuncuların Euroleague tecrübeleri üzerinden sıralamaya etkilerine bakmaya çalışarak, EL de oynadıkları maçlar üzerinden bir yakınsama yaptım. Şöyle çalışıyor;

Bir oyuncu EL de oynadığı her sezon için 3 deneyim puanı, oynadığı her maç için 1 deneyim puanı elde ediyor.

Örneğin:
1-Lorenzo Brown, 2 yıl EL de oynamış. 2 x 3 = 6 Puan. Bu iki yılda, şu an'a kadar 50 maça çıkmış. 50 x 1 = 50 puan. Toplamda, 50 + 6 = 56 deneyim puanı elde ediyor.
2-Marko Guduric, 5 yıl EL de oynamış. 5 x 3 = 15 Puan. Bu 5 yılda, şu an'a kadar 133 maça çıkmış. 133 x 1 = 133 puan. Toplamda, 133 + 15 = 148 deneyim puanı elde ediyor.

Veriyi, EL resmi sitesinden aldığım için giden gelen dengesinde listede olmayanları istatistiğe dahil etmedim. Mevcuttaki tüm oyuncuları göz önüne aldım. Yani, deneyimsiz olanlar da çok deneyimli olanlarda az-çok katkı sağladı. Buna göre;

Takım   Tecrübe    Güncel Sıralama
Barcelona    1823   1
Cska            2011   2
Milan            2056   3
Madrid         2645    4
Zenit            1366   5
Zalgiris         1506    6
Bayern         1231    7
FB               1694   8
Efes            2148   9
Valencia       1096   10
Oly              1928   11
Maccabi        991   12
Baskonia      899   13
Asvel            636   14
Alba              913   15
Pana            1093   16
Kızılyıldız      923   17
Khimki        1453   18

Veriler çok yüzeysel olmasına rağmen, sonuçlar ilgi çekici; 1000 ve üstü olanlar ilk ona göz kırparken, kimin favori, kimin underdog olduğunu da gözler önüne seriyor. Tabi kriterlere farklı bakış açıları da eklense çok daha güzel sonuçlar da çıkardı. Bunun için de zamana ihtiyaç var elbette. Bu çalışmayı sene başında ve/veya sene sonunda yapıp, karşılaştırmalı olarak bir analiz çıkartılabilir. Yılın, sürpriz takımı gibi ya da benzeri tahminler çıkartılabilir. Benim görüşüm, 1200 deneyim puanı altında çok bir şey çıkmıyor gibi. Khimki nin yaşadığı ise dram gibi bir şey :)

PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis