Yorumları okudum ve haklı olarak birçok sitem var. Evet Vesely'e çalınan fauller çalınan ve maç içerisinde çalınan veya çalınmayan birçok eleştirilecek düdük vardır. Ama önce şunu sormamız gerekiyor: Biz ne oynadık?
Bu takım kaç yıldır son dörde kalmış ve o zamanlar da birçok maçta canımızı yakan düdük ve kararlar çıkıyordu. O zaman ki en büyük özelliğimiz bu yanlış kararlarda sinip pes etmek yerine isyan ediyor, pes etmiyorduk. Mücadelemizle, hırsımızla birçok maçı çevirdik.
Bugün geldiğimiz durum ortada. Bir Vesely olmayınca ne hale geldik. Bir takım 1 kişi ile böyle sıradan bir takım haline geliyorsa bence hatayı başka yerlerde aramamız lazım. Yoksa durumumuzun birçok siyasinin yaptığı gibi kendi başarısızlıklarını örtmek için başka gündemler yaratarak başarısızlıklarını örtmeye çalışmasından bir farkı kalmaz. Evet, organizasyon ve hakemler bazı takımları koruyor, kolluyor kabul. Ama takımın hali konusunda hesap vermesi gerekenler de unutulmamalı.
Hocam net hakem yanlışları var.
Bakın hata demiyorum... Bazı kararlar yoruma açık olabilir ve hakem kararı hatalı verebilir. Diyelim ki ikinci maçta Nando’ya yapılan (bana göre yüzde yüz kasti) faul incelendi ve normal faul dendi. Buna bile ok derim. Ancak göz göre göre verilen yanlış kararlar var....
İkinci maçtan sonra yazmıştım; Lorenzo’nun turnikesinde Lundberg çembere asıldı. Oyuncular da gördü bunu, tepkilerinden anlaşıldı. Hatta yanlış hatırlamıyorsam maçı anlatan da “sayı olmalı” dedi. Bunun üç hakem tarafından görülmemesini ben iyi niyetli bulmuyorum. Siyasilerin zırbaşarısızlıklarına mazeret yaratmalarına benzemiyor bu.
Benim saydığım 4 hakem yanlışı vardı o maçta ve buraya da, kapalı bir Facebook grubuna da yazmıştım “tepki verilmeli” diye...
Tepki falan verilmedi.
Kim ne derse desin üçüncü maç hakem kıyımı yaşadık.
Muratlar’dan biri söyledi maçtan sonra bu dediklerimi ima ederek; Çeska 18 yıldır nasıl F4 oynadı diye.
Berlin’de “şampiyonluğumuzu elimizden aldılar”, bunu yabancı basın dahil böyle yorumladı...
Ha Çeska bizden çok daha iyi bir form düzeyinde, çok daha iyi bir takım görünümünde oynadı play-off’u, bu ayrı....
Ama göz göre göre yapılan yanlışları görmezden gelemeyiz...
Evet biz ne oynadığımıza bakalım, hesabı takıma keselim de hesap vermesi gereken sadece takım ve organizasyonumuz değil... Sorulması gereken yerden bu hesap bir şekilde sorulmalı. EL yönetimi ile görüşmeli Ali Koç. Tek tek pozisyonları gündeme getirmeli... Bu işler böyle yoluna giriyor...