Bu takım 3-4 oyuncu hariç yeni.Son 8 yarışını havasını ilk defa koklayan oyuncu sayısı çok.Çok ağır mağlubiyet nasıl kalkılacak.Hepimiz biliyorduk yenileceğimizi bu farkla değil.
Mücadeleye teşekkür ettim zaten.Kolay iş değil yapılan.
Bir defa şunu netleştirelim: Bu ligde Efes dışında istediği zaman rakibini paramparça edebilecek kalitede kadro genişliği ve bireysel anlamda yeteneği olan takım yok.
Asvel gidiyor Barcelona'yı iki maçta da yeniyor mesela. Baskonia Real'e fark atıyor. Biz CSKA'yı bileğimizin gücüyle yendik.
O yüzden ben Efes dışında kalan rakiplere karşı kafadan mağlubiyet yazmayı anlamıyorum. Hele ki Valencia Asvel falan. Zaten play-off'lara kalmak istiyorsan Valencia'yı Asvel'i yenip geçmen gerekir. Geçemezsen hak etmiyorsun demektir oralarda olmayı.
Çok ağır mağlubiyet nasıl toparlarız diyorsunuz. Hatırlayın 10 maçlık galibiyet serisinden önce bu takım çok çok daha kötü haldeydi, Zalgiris gibi takımdan 37 sayı fark yedi. Sonrası malum. Demek ki mental açıdan sağlam kalmayı bilirsen toparlanılabiliyormuş. Bu da Koçun becerisine kalmış artık.
Benim bu noktadan sonrası için tek korkum takımın form durumu olarak düşüş eğilimi göstermesi. Bunun sinyalini Alba maçında vermiştik biraz. Lig maçları hakemlerin bize karşı gaddarca sertliğe müsamaha göstermesi nedeniyle iç açıcı gitmiyor. Bu durum EL gidişatına da tamamen yansır diye endişem.
Onun dışında biliyorum ki biz canlı savunma yaptığımız zaman hücumda da ritmi yükseltip rakibe şans tanımayan savaşçı bir takımız. Esas kimliğimiz savunma. Biz kendi kimliğimizi coşkulu bir şekilde sahaya yansıttığımızda karşımızda ne Valencia durabilir, ne Asvel, ne Oly, vs....
Velhasıl bundan sonrası için Fenerbahçe'nin en büyük rakibi bana göre yine kendisi. İddia ediyorum biz iyi durumda oldukça mevcut play-off adayları bizi zor yener, Barça Real gibi büyük rakiplere karşı da galibiyet çıkarma şansımız hep var.