Gönderen Konu: Igor Kokoskov  (Okunma sayısı 55387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gigidatome70

• Üye
  • Yer: Istanbul
Ynt: Igor Kokoskov
« Yanıtla #135 : 27 Mart 2021, 18:53:43 »
Hocaya en baştan beri sıcağım. Bence rüştünü belirli derecede ispatladı ve gelecek için ümit veriyor.

Yan rollerdeki oyuncular hakkındaki ilginç kararları tek sorunu gibi gözüküyor. Şu kadroda Bobby ve Eddie'nin EL'de dakika almaması bana ilginç geliyor. Sezon ortasında getirdiği Perez oynamayacaksa niye buy-out verdik ? Sanırım NBA'deki gibi al olmadı bırak mantığı güdüyor ama Avrupa'da işler öyle yürümüyor. Diğer yandan Litvanyalı salatalığa verdiği sonsuz kredi de başka bir anlayamadığım nokta...

Bence yan rollerde de bir istikrarı var.
 Perez’e şans verdi ama olmayınca ısrar etmiyor- Kenan daha fazla katkı veriyor diye ona şans veriyor şimdi. Perez’e fazla para veriyoruz diye oynatsa daha kötü olurdu.
 Eddie birkaç maç şut soktu ama savunmada ve pas oyununda istenen yere gelmedi. zaten en çok dakikayı da Barthel’şn hastalığı döneminde aldı. 3 numaraya koyunca genelde  katkı alamadık.
Ulanovas’ı ilk 5 başlatıyor ama genelde sonradan oyuna almıyor (3. Çeyrek başı hariç). Bence amacı Pierre’i ikinci beşle oynatıp orada güvenilir bir opsiyon yaratmak yoksa çok kredi verdiğinden değil.
Bir Bobby bende de soru işareti ama hergün antrenmanda durumunu görüyordur. Gene Valencia maçında ona da süre verdi aslında ama savunma da çabuk düşüyor

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #136 : 28 Mart 2021, 21:33:08 »
Top8 ve ötesi ne olur henüz sis perdesi aralanmadan yazmak istedim;

Igor, taştan çıkardığı saygınlığına saygınlık katıyor. Terzi olarak, Kenan kumaşından iyi iş çıkaracak gibi. Kyle için de bu kısa sürede bir umut vadetti diyebilirim. Kendi adıma, 5-10 serisinde ne kadar eleştirdiysem, bu dönemde de o kadar hakkını teslim etmem gerektiğini düşünüyorum.

Tarzıyla, liderliğiyle benim saygımı da kazandı, artık bende kredisi  makro düzeyde...
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #137 : 28 Mart 2021, 22:00:17 »
Geçen Olympiakos... Bugün 29 sayıdan 4 sayıya inen ve az kalsın 1 sayıya inecek Afyon maçında bilmem kaçıncı defa daha şahit olduk ki... Maç krize girdiği zamanlar Igor Kokoskov sen gibi ben gibi seyrediyor. Kesinlikle maç içi krizlere kalp masajı yapacak kabiliyette bir koç değil. İyi bir taktisyen olabilir ama asla ve asla acil durumlarda güven vermiyor. Bostan korkuluğuna bağlıyor.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #138 : 29 Mart 2021, 08:49:58 »
Geçen Olympiakos... Bugün 29 sayıdan 4 sayıya inen ve az kalsın 1 sayıya inecek Afyon maçında bilmem kaçıncı defa daha şahit olduk ki... Maç krize girdiği zamanlar Igor Kokoskov sen gibi ben gibi seyrediyor. Kesinlikle maç içi krizlere kalp masajı yapacak kabiliyette bir koç değil. İyi bir taktisyen olabilir ama asla ve asla acil durumlarda güven vermiyor. Bostan korkuluğuna bağlıyor.

Bu görüntü sadece Afyon maçına has bir durum değil. Birkaç ay önce ben de İgor hakkında benzer bir yorum yapmıştım. "İgor'la tek farkımız, o maçları salondan, ben ise evde tv karşısında izliyorum"
« Son Düzenleme: 29 Mart 2021, 08:50:22 Gönderen: Semazen »
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Gigidatome70

• Üye
« Yanıtla #139 : 29 Mart 2021, 09:02:09 »
Bence de biraz daha erken müdahale edebilir ama Adamı o kadar da gömmeyin. Oly maçının ilk yarısındaki oyun planı mükemmeldi. Sonuçta  37. dakikada 17 sayı öndeydik.

Çevrimdışı Sapere

• Üye
  • Yer: Bostancı
« Yanıtla #140 : 29 Mart 2021, 10:26:03 »
Eleştirilmeyecek koç yoktur. Eleştirilmeyecek oyuncu da, takım da. Mükemmel takım da yoktur aslında, mükemmel form tutturan takımlar vardır. Obradovic için de eleştiri yapıldı. Hak eden oyunculara yeteri kadar süre vermediği ile ilgili örneğin. Diğer bir çok teknik konuda da...

Dışarıdan bakınca Kokoşkov oyun krize girdiğinde sınırlı müdahale ediyor gibi görünüyor. Afyon maçını izlemedim ama Olympiakos maçında da bu yaşandı. Pierre çözüm üretti Pire’de. Koçun basketbol anlayışında çözümü zaman zaman oyunculara bırakmak gibi bir düşünce olabilir. Bu alınabilecek bir risk midir? Olympiakos maçı için asla. Ama Afyon maçı için pekala oyun da riske edilebilir.

Kokoşkov farklı bir koç... NBA’de, “oyuncu gelişimi” asıl çalışma alanıydı. Kendi lider olmak yerine saha içi liderler yaratmaya çalışıyor.

Bu hepimizin gördüğü, kriz anında müdahale konusunu o ya da diğer staff görmüyor olamaz öyle değil mi? Bir başka düşüncesi olmalı.

Pierre’deki gelişim, Nando’nun basketbolu bırakmış halinden şu anda geldiği nokta, Vesely’nin MVP sezonundan bile iyi oyunu.... İşe pozitif yönden bakacak olursak; bunlar da Kokoşkov’un koçluğunda gerçekleşti. Takım gelişiyor bu aşikar...

Ben bu durumlarda genel fotoğrafa bakma taraftarıyım; derinliği sınırlı olan bir kadro ile genius denilen Saras’ın devasa kadrolu Barça’sının 3, NBA takımı olduğu söylenen (!) Efes’in 1 galibiyet gerisinde.

Koç şu ana kadar iyi iş çıkardı. Daha derin bir kadro ile daha güzel işler de başaracaktır. Desteği hak ediyor.

« Son Düzenleme: 31 Mart 2021, 01:34:09 Gönderen: Sapere »

Çevrimdışı friday

• Üye
« Yanıtla #141 : 29 Mart 2021, 15:21:43 »
NBA özellikle super star oyuncuların; EL ise koçların patron olduğu bir mecradır.

Koç bu ayrımı kavramada yol katetmiş olsa da hala öğrenme aşamasında olduğunu düşünüyorum. Maç sonlarında müdahale etmemesi çaresizlik ya da bilgisizlik falan değil tamamen NBA’den gelen yıldız oyuncuya güvenme alışkanlığı.

Her şeye rağmen 20 yıl NBA kariyerinden sonra adaptasyon senesinde çok iyi iş çıkarıyor, çizdiği oyunlarla ve duruşuyla fark yaratıyor.  Hakkının hakkı hakkıya.
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #142 : 31 Mart 2021, 01:26:55 »
Bravo Koç! 5G-10M'lik berbat vaziyetten sonra, 2 maç kala takımı playoff'lara sokmayı başardın.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
« Yanıtla #143 : 31 Mart 2021, 08:15:44 »
Dün akşam ki Bayern maçının  sonlarında eli kalbindeydi hep. O anlık bir durum muydu, kalbinden kaynaklanan bir sıkıntı mı bilmiyorum. Umarım ciddi bir sorunu yoktur.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #144 : 31 Mart 2021, 09:30:43 »
Dün akşam ki Bayern maçının  sonlarında eli kalbindeydi hep. O anlık bir durum muydu, kalbinden kaynaklanan bir sıkıntı mı bilmiyorum. Umarım ciddi bir sorunu yoktur.
Düne has bir durum değil, hemen her maçta denk geliyor, öyle duruyor...

Çevrimdışı friday

• Üye
« Yanıtla #145 : 31 Mart 2021, 09:42:50 »
O fotoğraf çok paylaşıldı ve ilk bakışta biraz ürkütücü gerçekten. Benim bildiğim  bir rahatsızlığı yok koçumuzun, olmasın da..
Dünyanın En Güzel Takımı

Çevrimdışı Semazen

• Üye
« Yanıtla #146 : 31 Mart 2021, 12:58:41 »
Düne has bir durum değil, hemen her maçta denk geliyor, öyle duruyor...

Ne yalan söyleyim bu zamana kadar hiç dikkatimi çekmemişti. Belki de dün kamera o pozisyonda fazla üzerinde kaldığı için dikkatimi çekmiştir. E haliyle bir de dünkü maçın değerini düşününce insanın aklına hepsi geliyor. Maç kalp dayanacak cinsten değildi.

Çevrimdışı Sapere

• Üye
« Yanıtla #147 : 01 Nisan 2021, 11:19:27 »
Murathanoğlu yılın koçu olur dedi.

3 ay önce kredisi bitti demişti :)

I love this game :)

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
    • i_dnmz
« Yanıtla #148 : 01 Nisan 2021, 14:21:55 »
Murathanoğlu yılın koçu olur dedi.

3 ay önce kredisi bitti demişti :)

I love this game :)
5W-10L istatistiği ile kim olsa eleştirilir. Hatta bir önceki sezon Obradovic de ilk 15 maçta bire bir aynı 5W-10L istatistik ile çok eleştirildi. Hatta Obradovic' in elinde bozulmayan kadro varken acımasız eleştiriler vardı. İşler kötü giderken kredisinden yiyorsa, işleri yoluna koyduğunda da kredi kazanması olasılık dahilinde...

Bu arada, ilginç bir şekilde önceki sezon da tıpkı bu sezon gibi Oly maçı ile çıkışa geçmişiz! (16. ve 17.Haftalar)

Çevrimdışı Sapere

• Üye
« Yanıtla #149 : 01 Nisan 2021, 21:02:48 »
5W-10L istatistiği ile kim olsa eleştirilir. Hatta bir önceki sezon Obradovic de ilk 15 maçta bire bir aynı 5W-10L istatistik ile çok eleştirildi. Hatta Obradovic' in elinde bozulmayan kadro varken acımasız eleştiriler vardı. İşler kötü giderken kredisinden yiyorsa, işleri yoluna koyduğunda da kredi kazanması olasılık dahilinde...

Bu arada, ilginç bir şekilde önceki sezon da tıpkı bu sezon gibi Oly maçı ile çıkışa geçmişiz! (16. ve 17.Haftalar)

:) Murat Abi’yi severim. Çok naif adamdır. Basketbol bilgisi de bu sporun içindeki herkesi eleştirebilecek kadar üst seviyededir, malum...

Benim vurgu yaptığım nokta basketbolun doğası. Ne olacağı, nasıl sonuçlanacağı ile ilgili belirsizliklerin çok olduğu bir spor.

O yüzden zamanında eleştirenlerle de uyarına getirip, adaplı bir şekilde kafa bulunur :) Bu da işin eğlenceli tarafı...