Takımı ilk yarıda beğendim ben. Ligin eli ayağı düzgün takımlarından birisine karşı önde bastığımızda rakibin ne hâllere düştüğünü gördük, hiç oyun kuramadılar.
İşte BJK ve GS'nin sırrı bu. Önde basma işini BJK neredeyse 70 dk yapıyor, hem de sert bir biçimde yapıyor. Biz bunu yapmayıp kalemizin önüne çekiliyorduk bu maça kadar. Gerçi 2.yarı yine kalemize çekildik ama hem 0-2'nin getirdiği koruma psikolojisi hem de yorgunluk vardı takımda.
Erol şu takımı önde basmaya alıştırsa her maç ilk yarıda skoru buluruz. Savunmamız hem toparladı hem de Altay gibi ligin en formda kalecisine sâhibiz.
Erolcum sana takık bir Fenerli olarak söylüyorum, lütfen önde basalım sertçe, korkmayalım. Sen bunu yaptırarak maçları al, en çok ben tempo tutarım EROL BULUT diye.
Bu arada ileri üçlüde Valencia solda, Samuel sağda oynamalı. Santraforda da Thiam'dan aslâ vazgeçilmemeli. Mesut tam formunu buluncaya kadar 10 numarada Pelkas oynamalı, sonrasında Pelkas hem 10 numarayı hem de sol açığı yedeklemeli.
Şu Göztepe maçını rakibi boğarak, hatâya zorlayarak kazanalım. Görmek istediğimiz Fenerbahçe bu.
Şu önde basma işi ve baskılı oyun tam istediğimiz tarzda bir oyun.Mesut ile kapanamazsın ve elinde Mesut varsa onu kullanacaksın.Adam buram buram teknik kokuyor,yapacağın tek iş adama kondisyonu yükleyip takımı öne çekmek.
Altay garibim kaç maçtır ne maçlar çıkartıyor.O olmasa biz olmazdık şimdiye kadar.
Abartmıyorum piyasası en az 30 milyon €.
Bence Pelkas Osayi ya da Valencia’dan birinin yerine oynamalı.İki tane top tutma becerisi Pelkas kadar iyi olmayan iki kanat önde oyun oynamak istiyorsak olmaz.
Ayrıca hem önde basma hem de takım olarak önde oynama olayını İrfan ve Pelkas döndüğünde çözebiliriz.İyi bir ozanda bu işi görür ama çocuk acayip yoruldu.
Ozan’ın 1-2 hafta dinlenmeye ihtiyacı var.
Rakipler en azından puan kaybetse de şu zor deplasmanın anlamı daha da belli olsa.
Trabzon’u 2 hafta sonra yeneriz ama Samatta artık kendine gelmeli.
Ulan azıcık oyna be adam azıcık oyna.