Krasnodar transferi yatınca düşüş başladı bende yanlış hatırlamıyorsam Ali Ece'den dinlemiştim gol sevinçlerinde falan arkadaşlarını itiyormuş gelmeyin tek kutlayacağım diyormuş konuşulan rakamlarda 9 ve üstü ben istemem doğrusu
Eğer bunlar dorğuysa -ki bir sürü söylenti var böyle- kafadan kırık olduğu ortada

Son haftalardaki düşüşünü, bize transferine yorumlayanlar da var.
Aynı yayının sonunda alttaki haberden bahsedildi. Güya Fenerbahçeli bir yetkili “Buopendza ligimize renk katan önemli bir golcü. Ancak biz Fenerbahçe olarak bu oyuncuyla kesinlikle ilgilenmiyoruz. Ayrıca telaffuz edilen 8-10 milyon Euro gibi bir rakamları hiçbir futbolcuya vermeyi düşünmeyen bir yapımız var. Bu nedenle milli arada oynanacak stat açılış maçının futbolcu transferiyle hiçbir alakası bulunmamaktadır. Hatay’a iki kulüp arasındaki iyi ilişkilerin ve dostluğun pekişmesinden başka bir gidiş amacımız yok” demiş. Yetkilinin ismi cismi yazmıyor ama açıklama akla yatkın denilebilir.
(https://www.hurriyet.com.tr/sporarena/fenerbahceden-aaron-boupendza-icin-transfer-aciklamasi-41762270)Ben, golcü olarak Nsame'yi istemiştim. Söylentilere göre muhtemelen ciddi şekilde ilgenildi, kulübünden fiyat almıştık. "30 gol atacak golcü" lafı ortaya atıldığında aklıma gelen oyuncuydu, Aston Villa'da 14 maçta 1 gol atan Samatta değil. Gösterişli bir oyunu yok ama gol pozisyonlarında nerede duracağını bilen ve son vuruşu iyi olan bir oyuncu, bir santrafor için de önemli olan bu zaten. Samatta'yı aldığımız fiyata biterdi bu transfer.
Samatta'dan kazık yedik maalesef. Ne kadar az zararla satabilirsek, kârdır. Transfer olduktan sonra ağlayarak başkandan maçların ülkesinde yayınlamasına vesile olmasını istediği söyleniyor. Ben başkan olsam, o anda "eyvah, sıçtık" derdim. Duygusal adam gol atamayınca, mental olarak çabuk düşmeye müsait olur.
Böyle bir sezondan sonra, yaz transfer döneminde o mevkiye doğru düzgün transferler yapsınlar bir zahmet.