Kısa ABD'li ve şutör eu 3 numara + Stokes şart oğlu şart. Bel bağladığımız Gabby Williams 4'te 0 üçlük atıyor. Çok üzülücez sonra.
Gabby Williams gününde şut da sokar ama zaten en büyük zaafı şutudur ki eskisine göre çok daha iyi şut atmasına rağmen durum bu, birkaç sene önceye kadar çok daha kötü şutördü. Gabby Williams konusunda benim endişem de tam tersi şut sokmaya başlaması. Çok ilginç ama durum bu çünkü eskiden Gabby Williams şutu daha kötü olduğu için çok daha fazla penetre ediyordu, penetre pası çok daha fazla yapıyordu ki dünyanın en iyi penetre eden ve yardım sonrası pası verebilen oyuncularından birisiydi. Daha iyi şut atmaya başlayınca bunlardan feragat ederek oynuyor bu sene, tabi 2. bir ihtimal de son senelerde çok sakatlanmaya başladı ve geçen sene Wnba'de büyük bir sakatlık yaşadı, onun korkusu da olabilir daha az penetre etme durumu. Bazı oyuncuların daha iyi şut sokmaya başlaması kendine fayda değil zarar getirir çünkü çok daha iyi yaptığı şeyleri daha az yapmaya başlarlar, azıcık şutumu geliştirdim diye çok kötüden kötüye yükselttikleri şutu gider çok daha fazla kullanırlar ve bu durum olumlu gibi görünürken olumsuza dönüşebilir. Gabby Williams konusunda yaşadığımız durum böyle bu sene ama bunun sebebi son senelerde yaşadığı sık sık sakatlanma durumu da olabilir.
Dünkü maçın tekrarını birkaç saat önce izleyebildim, dün izleyememiştim. Gabby erkenden 3'lemişken, Allemand felaket bir maç çıkarırken Emma Meesseman dışında başka bir oyuncu olsa dün değil Çbk'ya lig sonuncusuna kaybedebilirmiştik ama işte Emma öyle akıl almaz büyük oyuncu ki en olmaz denilen maçları da alıyor. Emma'yı bir kenara ayırırsak dünkü maçın kazanılmasının 2 önemli nedeni daha var. İlki Garnier'in 2. periyotta Gabby 3'lemişken 3 kısaya dönüp alan savunmasına dönmesi, Gabby 3'lemiş, Allemand felaket yandık diye düşünülürken 3 kısaya dönüp hem hücumu açmış hem de alan savunmasına Çbk hücum edememiş. 2. neden de uzun yıllardır izlerim, heralde Marine Fathoux'un dünkü maçtaki skandal performansı kadar bi guard performansı görmemişimdir. Hani hücumda felaket olursun en azından savunmada bir şeyler yaparsın ama hem hücumda hem savunmada sadece bize çalışmış maç boyu.
Euroleague'de işler biraz daha farklı olabilir, Çbk'nın çok ciddi bir dış şut sorunu var ligde ama El'de Samuelson belli ölçüde dış şut sokar, Marine Johannes dönebilcek mi, dönerse nasıl döncek, nasıl katkı vercek bilmiyoruz, Thornton hücumda zaten kötü bir oyuncu, hücumda nadir gününde olur, gününde olduğunda sadece boş dış şut sokar, hücum tarafında başka bir meziyeti yok ama savunması çok değerli. Savunmada çok sert, yürekli bir oyuncu. El'de Çbk'nın lige göre avantajı daha fazla bize kıyasla. Bizim adımıza doğru 2 hamle işleri yine bizim tarafımıza çok rahat çevirecektir. Emma sayesinde zaten her maça önde başlıyorsun ama daha iyi yardımcılar lazım yanına, Gabby'nin de iyi yaptığı şeyleri daha fazla yapması lazım özellikle.