Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2021-22 Sezonu)  (Okunma sayısı 186475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Ynt: Olimpia Milano-Fenerbahçe Beko | Euroelague 25. Hafta
« Yanıtla #1725 : 02 Şubat 2022, 13:18:53 »
Baktığımızda sanki en zor maçlarımızdan birisi olarak görünüyor. Her türlü sonuca açık bir maç bana göre. Ama şunu unutmayalım ki, Guduriç ve Henry'nin yakmış olduğu isyan ateşine yavaş yavaş ta olsa katılan bir takım var.  Daha önce her şey Nando ve Vesely'den beklenirken şimdi bambaşka bir görüntüye büründük. Takım olarak savaşmak!

Nando ve Vesley'nin olmamasının bize kattığı en önemli değer, bana göre takım olmamız oldu. Başta Guduriç olmak üzere Henry, Şehmus'un sorumluluk almaları, Booker ve Floyd'un da yavaş yavaş işin içine girmeleri en büyük kazancımız oldu. Tek aksayan kişi (Melih ve Ahmet'i saymıyorum, zira onlardan bir umudu kestim) Polonara. Şayet bir de Polonara kendisine gelirse işte o zaman korksunlar bizden.

Diyeceğim, Milano evet zor bir deplasman olacak. Ama Polonara o gün farklı bir hikaye yazmaya kalkarsa da kimse şaşırmasın. Zira sıra artık onda.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Enver Tarcan

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • İnadına Fener
« Yanıtla #1726 : 02 Şubat 2022, 18:36:08 »
Bizim en büyük avantajımız takım birlikte oynamaktan hareket etmekten keyif alıyor.
Bu sezon bir karakter değişimi yaşıyor takım. Marko’yu çok severim, erkek kardeşim olsa bu karakterde bir çocuk olsun isterdim, o denli yani :) Ama hiç bu kadar hırslı görmemiştim mesela. Başka bir oyun karakterine büründü. Geri adım atmıyor artık. Fenerbahçe aidiyeti üst düzeyde zaten bir de bu kazanma arzusunu ekledi üzerine.

Khimki’de kafasına göre takılan, transferinden sonra savunma yapmaz diye eleştirilen Booker mesela… Asvel’in beyaz oyuncusuna (Oset..bişi) bizim pota altında blok yapıp sonra tüm sahayı en önde koşarak Dyshawn Pierre’in asistini smaçla bitirdiği bir pozisyon var. O pozisyondan sonraki yüz ifadesi acayipti. Vahşi bir hayvan gibiydi resmen :)

Floyd bile bu takımın bir parçası olmaya çalışıyor.

Henry, Şehmus, Pierre bazen Polonara …bunlar zaten bahsettiğim karakteri sürdüren ekip… Melih bile zaman zaman daha farklı görünüyor bu sezon gözüme…

Bu sezon eğrisi doğrusuna mı denk geldi yoksa Kokoşkov bu tercihleri bilinçli mi yaptı bilemiyorum…

Burada Sasha’ya da değinmek lazım tabii :) ve hakkını teslim etmek belki de…

Hangisi hatırlamıyorum, oyunculardan biri koçla arasındaki iletişimlerinin çok iyi olduğunu, onun için sahada her şeyi yapmaya hazır olduklarını söylemişti, bir röportajda… Tam bu cümleler olmayabilir. Ama bu minvaldeydi…

Şimdi tüm bu takım olgusunun test edileceği maçlar oynayacağız arka arkaya…

Takım desteği hak ediyor kesinlikle. İç saha maçlarında artarak devam etmeli destek.

Armani maçını kaybedebiliriz de. Ama bu takım hiç bir zaman vaz geçmeyecek bence…

Çevrimdışı bothersome man

• Üye
« Yanıtla #1727 : 02 Şubat 2022, 23:40:25 »
Baktığımızda sanki en zor maçlarımızdan birisi olarak görünüyor. Her türlü sonuca açık bir maç bana göre. Ama şunu unutmayalım ki, Guduriç ve Henry'nin yakmış olduğu isyan ateşine yavaş yavaş ta olsa katılan bir takım var.  Daha önce her şey Nando ve Vesely'den beklenirken şimdi bambaşka bir görüntüye büründük. Takım olarak savaşmak!

Nando ve Vesley'nin olmamasının bize kattığı en önemli değer, bana göre takım olmamız oldu. Başta Guduriç olmak üzere Henry, Şehmus'un sorumluluk almaları, Booker ve Floyd'un da yavaş yavaş işin içine girmeleri en büyük kazancımız oldu. Tek aksayan kişi (Melih ve Ahmet'i saymıyorum, zira onlardan bir umudu kestim) Polonara. Şayet bir de Polonara kendisine gelirse işte o zaman korksunlar bizden.

Diyeceğim, Milano evet zor bir deplasman olacak. Ama Polonara o gün farklı bir hikaye yazmaya kalkarsa da kimse şaşırmasın. Zira sıra artık onda.

Milano ve Real Madrid maçları sırf mücadeleyle, kendini yerden yere atmayla kazanılabilecek maçlar değil zaten abi. Asvel maçına nazaran biraz fazladan kalite katmak da şart performansa. O bakımdan Polonara ortalarda yoksa Floyd'la da idare ederiz diyemeyiz bu iki maçta; Henry, Guduric, Pierre, Booker ve Polonara gibi Euroleague düzeyinde kalitesini ispatlamış isimlerden ortalamanın üzerinde katkı almamız şart. Bunların dışında kalan isimlerden en az biri de X-factor olarak ortaya çıkmalı mesela. Şehmus olabilir, çoğumuz umudu tamamen kesti ama Melih olabilir. 2-3 adamın gayretiyle en fazla tek devre dayanırız hem Milano hem Real'e.

Kaybetmek kolay, kazanmak olay. Hadi rastgele diyelim. Ama kaybetsek de savaşmaya, mücadeleye devam.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #1728 : 03 Şubat 2022, 01:36:43 »
Takım sayısı arttı bence play-off kotasıda artmalı.Az yani.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1729 : 03 Şubat 2022, 10:46:58 »
Bu maçı alabileceğimize dair inancım hiç yok. Sıradışı bir şeyler olması lazım.
Pierria Henry: 6/8 (3pt) + 5/6 (2pt) + 4/3 (1pt) +8 ast + 4 top çalma + 4 rib ile maçı tamamlarsa, yeter mi mesela :) Bence 3 lük hariç, diğer istatistiklerinde bu potansiyeli hep var.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #1730 : 03 Şubat 2022, 11:35:06 »
Cok onemli iki mactan biri.... Her maca final konsantrasyonu ile cikiyor takim... Bakalim bu mental kuvveti ne kadar surdurebilecek...
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Enver Tarcan

• Üye
  • İnadına Fener
« Yanıtla #1731 : 03 Şubat 2022, 11:50:12 »
Milano ve Real Madrid maçları sırf mücadeleyle, kendini yerden yere atmayla kazanılabilecek maçlar değil zaten abi.

“İyi olan değil, TAKIM olan kazanır.”  :)

Bu sene çok iyi bir takım olduk. Kısa rotasyonumuza istikrarlı şutu olan, ortalamanın üzerinde savunma yapan birini katabilsek kalitemiz de tamamlanacaktı.

Kalite konusundaki eleştirilerinize katılıyorum bu yüzden.

Efes maçında tam sağlıklı olsaydık muhtemelen gidişat değişecekti. Ama onlara karşı (bence bir tık) kalite ile ilgili eksikliğimiz sürüyor. Çok da zor değildi bu eksikliği kompanse etmek… Bunu görmeyen, görmek istemeyen yönetime çok bozuluyorum…
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2022, 11:51:01 Gönderen: Enver Tarcan »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #1732 : 03 Şubat 2022, 12:29:56 »
Yeni transfer yine yokmuş sanırım.

Şöyle sempatik oyuncumuz Henryi dinlendirse iyi olurdu.Bazen sapıtıyor güzel işler yapacağım derken.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1733 : 03 Şubat 2022, 13:10:22 »
6.5 handikap var.
Bunlarla deplasmanda yaptığımız son 7 maçın 6'sını kazandık.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1734 : 03 Şubat 2022, 13:37:17 »
Pierria Henry: 6/8 (3pt) + 5/6 (2pt) + 4/3 (1pt) +8 ast + 4 top çalma + 4 rib ile maçı tamamlarsa, yeter mi mesela :) Bence 3 lük hariç, diğer istatistiklerinde bu potansiyeli hep var.
Yetmez. Polonara böyle ruh gibi oynarsa, takım olarak dışardan tuğla atarsak, yerliler daha çok katkı vermezse yetmez..verirse de yetecegi supheli.
Kaldı ki Henry bu istatistikleri hangi maçta yapmış kariyerinde söyler misin :)
Beğenilmeyen lorenzonun istatistikler daha iyi mesela.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1735 : 03 Şubat 2022, 13:37:54 »
6.5 handikap var.
Bunlarla deplasmanda yaptığımız son 7 maçın 6'sını kazandık.
İlk 5i obra dönemindeydi.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #1736 : 03 Şubat 2022, 14:59:00 »
Ruh gibi değil.Arzu istek yerinde.Atışlar kötü.

Bu arada favori olmadığımız maçı beklemek ne kadar rahatmış. :) :D

Underdog durumu.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #1737 : 03 Şubat 2022, 15:03:04 »
Kaldı ki Henry bu istatistikleri hangi maçta yapmış kariyerinde söyler misin :)
Üşenmedim girip bir baktım. Baskoniada iken, 2 Ekim 2020'de Reale karşı 33:25 süre almış. 2/4 (3pt) + 5/7 (2pt) + 7/8 (1pt) + 2 top çalma + 6 Ast + 2 rib ile oynamış. Yanına 3-4 kişi daha katmış, bu istatistikler Reali yenmeye yetmiş.

Tabi sana katılıyorum benim önceki verdiğim istatistik valla yok :) Ama ben de var demedim! 3'lük hariç diğer istatistikler için potansiyelini son maçlarda görüyoruz. Ben tabi verileri biraz egzajere ederek yazdım. Belki de son dönemde kendisine karşı sempatim arttığı için olabilir.

Son olarak şunu söyleyeyim, Milanoyu dışardan istikrarlı atmazsak yenmemiz çok zor.

PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #1738 : 03 Şubat 2022, 16:05:37 »
İlk 5i obra dönemindeydi.
Ve milanonun vasat bir takım olduğu dönemlerdeydi..

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #1739 : 03 Şubat 2022, 16:43:52 »
Ruh gibi değil.Arzu istek yerinde.Atışlar kötü.

Bu arada favori olmadığımız maçı beklemek ne kadar rahatmış. :) :D

Underdog durumu.
Sen bu rahatlığı her maç yaşıyorsun zaten, favori olduğumuz bir maç yok senin adına.