Shayok'a çalınan faulün izahı yok, bunu bir kere ortaya koyalım, Laso olsa çalmazdı o faulü savunmaya. Hakemlerle ilgili genel eleştiriye katılıyorum ancak her şeyi hakemlere bağlama olayı beni yormaya başladı. Çünkü sağlıklı bir analiz/eleştiri/tartışma ortamından soyutluyor bizi.
Real Madrid'in özellikle iç sahadaki en önemli silahı üç sayı çizgisinden denediği şutlar. Keza dün gece de 36 denemede bulunmuşlar. Yine çoğunu çok rahat kullandılar. Bir yerde o şutlar girmeye başlayacaktı ve girdi. Herhangi bir şekilde ekstra önlem aldık mı? Bir pozisyon vardı, hemen herkes hatırlar, bir hücumda 3 kez hücum ribauntu aldılar ve 3 üçlük denemesinde bulundular. Orada hiçbiri girmedi ama bu işin matematiğinde bu kadar kaçmayacağı bariz belliydi. Kazan tipi maçlar 40 yılda bir denk gelir.
Şehmus'dan oyun kurucu yaratmaya çalışıyorsun, çocuk iyi niyetli, hırsı ve enerjisiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bu işin sonu yok. Hırs ve enerji de seni bir yere kadar götürür. Bu çocuğu 2 numarada kullan, gerektiğinde oyunu yönlendirmesini oradan iste. İsmet sezona çok iyi başlamıştı, ortalarda yok. Oyun kurucu pozisyonunda oynayan bir oyuncuyu orada eksiltip, oyun kurucu olmayan birini devşirmeye çalışıyorsun.
Polonara iyi oynadığı maçlarda bile 30 dakikayı göremiyor, kenarda unutuluyor, bazı maçlarda kadroya alma gereği duymuyorsun. Kazanınca ya da böyle muallak maçlar olunca (hakemlere de sığınıp) koçu olabildiğince koruyorlar ama sezon ilerledikçe bunların sıkıntı yaratacağını bilmek için çok fazla işin içinde olmaya gerek yok. Şu an bu tip oyuncular, ''Bir yerde bana dönecektir herhalde...'' duygusuyla hareket ediyor. Bu duygu tükendiğinde sorunlar su yüzüne çıkar.
Kazanabileceğin maçları kaybediyorsun, kaybetmeye yakın olduğun maçları çevirme ışığını da vermiyorsun. Mesela dün gece Real Madrid her an maçı kazanabileceği hissini veriyordu. Sen ise her an kaybedeceğin hissini vererek oynuyorsun. Basketbolda bir takım için en tehlikeli şeylerden biri de bu psikolojidir.
Son olarak, bunu çok tekrar ettim ama tekrar etmek gerekiyor. Bu kadro, her ne kadar eksikleri olsa da, iyi mücadele ettik ama olmadı denilecek bir kadro değil. Bu kadronun ederi zaten ilk 8, iyi bir koçun elinde ise F4 potansyeli var.