Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2021-22 Sezonu)  (Okunma sayısı 183659 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Real Madrid:70 Fenerbahçe Beko:69 | Euroleague 5. Hafta
« Yanıtla #555 : 22 Ekim 2021, 16:27:59 »
Maç sonu bir kez daha hakem triosu işin içine girdi ve maçı bizden alıp rakibe verdi
O kadar ezik bir klubuz ki her maç aynı şeyler olsa da sesimiz cikmiyor ve ezilmeye devam ediyoruz.
Melihin pozisyonunda sportmenlik falan yok, son iki dk o faulü verenin yedi ceddini ben, Henry heurtel pozisyonunda kesinlikle faul yok adam tokezliyor, booker pozisyonunda ise yine faul falan yok. E zaten sen adamlara son iki dakika 7 faul atışı fazladan vermişsin.
https://twitter.com/yorumchao/status/1451506780870152194?s=20
Rezillik

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #556 : 22 Ekim 2021, 16:37:24 »
https://twitter.com/yorumchao/status/1451506780870152194?s=20
Rezillik

Valla dün akşam bana da Heurtel Henry'nin ayağına bastı gibi geldi ama tekrar görüntüler doğru dürüst göstermediği için anlayamamıştım. O topu Henry alsa bomboş turnike atacak ve maç bitecekti.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #557 : 22 Ekim 2021, 16:46:10 »
Valla dün akşam bana da Heurtel Henry'nin ayağına bastı gibi geldi ama tekrar görüntüler doğru dürüst göstermediği için anlayamamıştım. O topu Henry alsa bomboş turnike atacak ve maç bitecekti.
bomboş turnikeyi atamadık üstüne çizgiye gittiler.maç sonunda melih,shayok ve henry pozisyonlarıyla elde ettikleri sayı avantajı +9.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #558 : 22 Ekim 2021, 16:53:48 »
Uyduruldu o pozisyon ayağı kaydı.Bir an önce unutup önümüzdeki maçlara artık kötü tabi böyle gitmesi.Takılıp kalırsak kötü olur.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2021, 16:54:37 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #559 : 22 Ekim 2021, 17:37:30 »
Shayok'a çalınan faulün izahı yok, bunu bir kere ortaya koyalım, Laso olsa çalmazdı o faulü savunmaya. Hakemlerle ilgili genel eleştiriye katılıyorum ancak her şeyi hakemlere bağlama olayı beni yormaya başladı. Çünkü sağlıklı bir analiz/eleştiri/tartışma ortamından soyutluyor bizi.

Real Madrid'in özellikle iç sahadaki en önemli silahı üç sayı çizgisinden denediği şutlar. Keza dün gece de 36 denemede bulunmuşlar. Yine çoğunu çok rahat kullandılar. Bir yerde o şutlar girmeye başlayacaktı ve girdi. Herhangi bir şekilde ekstra önlem aldık mı? Bir pozisyon vardı, hemen herkes hatırlar, bir hücumda 3 kez hücum ribauntu aldılar ve 3 üçlük denemesinde bulundular. Orada hiçbiri girmedi ama bu işin matematiğinde bu kadar kaçmayacağı bariz belliydi. Kazan tipi maçlar 40 yılda bir denk gelir.

Şehmus'dan oyun kurucu yaratmaya çalışıyorsun, çocuk iyi niyetli, hırsı ve enerjisiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bu işin sonu yok. Hırs ve enerji de seni bir yere kadar götürür. Bu çocuğu 2 numarada kullan, gerektiğinde oyunu yönlendirmesini oradan iste. İsmet sezona çok iyi başlamıştı, ortalarda yok. Oyun kurucu pozisyonunda oynayan bir oyuncuyu orada eksiltip, oyun kurucu olmayan birini devşirmeye çalışıyorsun.

Polonara iyi oynadığı maçlarda bile 30 dakikayı göremiyor, kenarda unutuluyor, bazı maçlarda kadroya alma gereği duymuyorsun. Kazanınca ya da böyle muallak maçlar olunca (hakemlere de sığınıp) koçu olabildiğince koruyorlar ama sezon ilerledikçe bunların sıkıntı yaratacağını bilmek için çok fazla işin içinde olmaya gerek yok. Şu an bu tip oyuncular, ''Bir yerde bana dönecektir herhalde...'' duygusuyla hareket ediyor. Bu duygu tükendiğinde sorunlar su yüzüne çıkar.

Kazanabileceğin maçları kaybediyorsun, kaybetmeye yakın olduğun maçları çevirme ışığını da vermiyorsun. Mesela dün gece Real Madrid her an maçı kazanabileceği hissini veriyordu. Sen ise her an kaybedeceğin hissini vererek oynuyorsun. Basketbolda bir takım için en tehlikeli şeylerden biri de bu psikolojidir.

Son olarak, bunu çok tekrar ettim ama tekrar etmek gerekiyor. Bu kadro, her ne kadar eksikleri olsa da, iyi mücadele ettik ama olmadı denilecek bir kadro değil. Bu kadronun ederi zaten ilk 8, iyi bir koçun elinde ise F4 potansyeli var.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2021, 17:40:11 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #560 : 22 Ekim 2021, 17:59:00 »
Shayok'a çalınan faulün izahı yok, bunu bir kere ortaya koyalım, Laso olsa çalmazdı o faulü savunmaya. Hakemlerle ilgili genel eleştiriye katılıyorum ancak her şeyi hakemlere bağlama olayı beni yormaya başladı. Çünkü sağlıklı bir analiz/eleştiri/tartışma ortamından soyutluyor bizi.

Real Madrid'in özellikle iç sahadaki en önemli silahı üç sayı çizgisinden denediği şutlar. Keza dün gece de 36 denemede bulunmuşlar. Yine çoğunu çok rahat kullandılar. Bir yerde o şutlar girmeye başlayacaktı ve girdi. Herhangi bir şekilde ekstra önlem aldık mı? Bir pozisyon vardı, hemen herkes hatırlar, bir hücumda 3 kez hücum ribauntu aldılar ve 3 üçlük denemesinde bulundular. Orada hiçbiri girmedi ama bu işin matematiğinde bu kadar kaçmayacağı bariz belliydi. Kazan tipi maçlar 40 yılda bir denk gelir.

Şehmus'dan oyun kurucu yaratmaya çalışıyorsun, çocuk iyi niyetli, hırsı ve enerjisiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bu işin sonu yok. Hırs ve enerji de seni bir yere kadar götürür. Bu çocuğu 2 numarada kullan, gerektiğinde oyunu yönlendirmesini oradan iste. İsmet sezona çok iyi başlamıştı, ortalarda yok. Oyun kurucu pozisyonunda oynayan bir oyuncuyu orada eksiltip, oyun kurucu olmayan birini devşirmeye çalışıyorsun.

Polonara iyi oynadığı maçlarda bile 30 dakikayı göremiyor, kenarda unutuluyor, bazı maçlarda kadroya alma gereği duymuyorsun. Kazanınca ya da böyle muallak maçlar olunca (hakemlere de sığınıp) koçu olabildiğince koruyorlar ama sezon ilerledikçe bunların sıkıntı yaratacağını bilmek için çok fazla işin içinde olmaya gerek yok. Şu an bu tip oyuncular, ''Bir yerde bana dönecektir herhalde...'' duygusuyla hareket ediyor. Bu duygu tükendiğinde sorunlar su yüzüne çıkar.

Kazanabileceğin maçları kaybediyorsun, kaybetmeye yakın olduğun maçları çevirme ışığını da vermiyorsun. Mesela dün gece Real Madrid her an maçı kazanabileceği hissini veriyordu. Sen ise her an kaybedeceğin hissini vererek oynuyorsun. Basketbolda bir takım için en tehlikeli şeylerden biri de bu psikolojidir.

Son olarak, bunu çok tekrar ettim ama tekrar etmek gerekiyor. Bu kadro, her ne kadar eksikleri olsa da, iyi mücadele ettik ama olmadı denilecek bir kadro değil. Bu kadronun ederi zaten ilk 8, iyi bir koçun elinde ise F4 potansyeli var.
Maçın sonunda kırılma anlarinda çalınan, maçı bir taraftan alıp öbür tarafa veren hakem hatalarindan bahsediyoruz. En basiti henrynin heurtele dokunmadan çaldığı top. Fark 5 olacak ve maç orada bitecekti. Döndü iki faul, 1e indi.
Onun haricinde rotasyondu, sistemdi, yanlış tercihti hepsini zaten biliyoruz da bu hakem üçlüsünü ilgilendirmez. Yavsaklik yapmayıp gördüklerini calmalari lazım. Gotlerinden faul uydurmalari değil. Evet maç realin diye ben de hissettim hatta 3.ceyrekte belirttim bunu ama seyirci ve hakemi de arkalarina aldılar. O dalgayla da öne geçtiler ve maç bitti. Hakemi de yeneceksin mantığı baskette pek işlemiyor.

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #561 : 22 Ekim 2021, 18:06:31 »
Maçın sonunda kırılma anlarinda çalınan, maçı bir taraftan alıp öbür tarafa veren hakem hatalarindan bahsediyoruz. En basiti henrynin heurtele dokunmadan çaldığı top. Fark 5 olacak ve maç orada bitecekti. Döndü iki faul, 1e indi.
Onun haricinde rotasyondu, sistemdi, yanlış tercihti hepsini zaten biliyoruz da bu hakem üçlüsünü ilgilendirmez. Yavsaklik yapmayıp gördüklerini calmalari lazım. Gotlerinden faul uydurmalari değil. Evet maç realin diye ben de hissettim hatta 3.ceyrekte belirttim bunu ama seyirci ve hakemi de arkalarina aldılar. O dalgayla da öne geçtiler ve maç bitti. Hakemi de yeneceksin mantığı baskette pek işlemiyor.

Hakemlerle ilgili aksi bir şey demedim zaten İlhan abi, aynı şeyi söylüyoruz. İlla hakemlere ana avrat küfür mü etmem gerekiyor tepkimi dile getirmem için. Hakemler kötü diye bu basiretsiz koça iki kelam edemeyecek miyiz? Alba deplasmanında da önde olduğu maçı saçma sapan rotasyonlarıyla verdi, orada da mı hakemler devreye girdi?

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #562 : 22 Ekim 2021, 19:24:19 »
Hakemlerle ilgili aksi bir şey demedim zaten İlhan abi, aynı şeyi söylüyoruz. İlla hakemlere ana avrat küfür mü etmem gerekiyor tepkimi dile getirmem için. Hakemler kötü diye bu basiretsiz koça iki kelam edemeyecek miyiz? Alba deplasmanında da önde olduğu maçı saçma sapan rotasyonlarıyla verdi, orada da mı hakemler devreye girdi?
Kemalcim ben koca laf etmeyelim demiyorum ki adamın her rotasyonu felaket. Son çeyrek oynattığı besler bile adamları deyim yerindeyse azdırdı. Ben maçın sonucunu belirleyen hakem oldu bu mac özelinde diyorum. Son üç dakikada verdiği düdükler djordevicin dahi önüne geçti.

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #563 : 22 Ekim 2021, 19:50:16 »
Kemalcim ben koca laf etmeyelim demiyorum ki adamın her rotasyonu felaket. Son çeyrek oynattığı besler bile adamları deyim yerindeyse azdırdı. Ben maçın sonucunu belirleyen hakem oldu bu mac özelinde diyorum. Son üç dakikada verdiği düdükler djordevicin dahi önüne geçti.

İlhan abi, hakemler konusunda dediğim gibi katılıyorum söylediklerine ama yine de biz bu maçı alabilirdik. Şimdi dün kendi açıklamasında, ''Faul hakkı olmasına rağmen kullanmadık ve onlar üçlük attılar.'' diyor. Burada senin zaten kenardan bunu söylemen lazım. Maçtan sonra söylemenin bize bir faydası yok.  Kaç maç geçti aradan hala nasıl bir rotasyon yaptığı belirsiz. Belli bir rotasyon düzeni de yok. Rotasyonları çok eleştirilen Kokoskov'un bile en azından bir düzeni vardı. Benim demek istediğim bu maçı hakeme yazsak bile önümüzdeki maçlarda yaptığı rotasyonlar nedeniyle aynı sıkıntıları yaşayacağız. Yanındaki bir allahın kulu da, ''Hocam sen ne yapıyorsun, Madrid'teyiz ve bu dakikaları Melih-Ahmet'le oynayamayız!'' demiyor mu, anlamıyorum.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2021, 19:50:54 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #564 : 22 Ekim 2021, 20:05:45 »
Bu sene çoğu takım kuvvetlendi bazıları hariç.Ben Avrupayı lig için hazırlık olarak görüyorum.

Maccabi-Asvel-Zenit-Monako-Baskonia o kadar çok iyi takım var ki nasıl sıyrılacağız

Erken kopmayız inşallah.Geçen yılki takım bu yıl kurulsaydı 13-16 arasında biterdi organizasyon.
« Son Düzenleme: 22 Ekim 2021, 20:18:24 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #565 : 22 Ekim 2021, 20:19:10 »
İlhan abi, hakemler konusunda dediğim gibi katılıyorum söylediklerine ama yine de biz bu maçı alabilirdik. Şimdi dün kendi açıklamasında, ''Faul hakkı olmasına rağmen kullanmadık ve onlar üçlük attılar.'' diyor. Burada senin zaten kenardan bunu söylemen lazım. Maçtan sonra söylemenin bize bir faydası yok.  Kaç maç geçti aradan hala nasıl bir rotasyon yaptığı belirsiz. Belli bir rotasyon düzeni de yok. Rotasyonları çok eleştirilen Kokoskov'un bile en azından bir düzeni vardı. Benim demek istediğim bu maçı hakeme yazsak bile önümüzdeki maçlarda yaptığı rotasyonlar nedeniyle aynı sıkıntıları yaşayacağız. Yanındaki bir allahın kulu da, ''Hocam sen ne yapıyorsun, Madrid'teyiz ve bu dakikaları Melih-Ahmet'le oynayamayız!'' demiyor mu, anlamıyorum.

Ya Kemal hepsini geçtim shayok un pozisyonunda teknik faul aldı... ama maci koc itirazi olmadan... pozisyon izlenmeden bitirdik...

-madem inaniyorsun ki faul degil itiraz et izlet ....
-yada emin değilsin, o zaman niye o kadar buyuk tepki veriyorsun???

İzlense pozisyon ... hem faul sokamayacaklar, sayi alamayacaklar... porrier 5 faulle cikacak ve top bizde olacak  ...

Mac sonlarında saha kenarında seyirci gibi izledigi surece işimiz zor...
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #566 : 22 Ekim 2021, 20:29:46 »
Ya Kemal hepsini geçtim shayok un pozisyonunda teknik faul aldı... ama maci koc itirazi olmadan... pozisyon izlenmeden bitirdik...

-madem inaniyorsun ki faul degil itiraz et izlet ....
-yada emin değilsin, o zaman niye o kadar buyuk tepki veriyorsun???

İzlense pozisyon ... hem faul sokamayacaklar, sayi alamayacaklar... porrier 5 faulle cikacak ve top bizde olacak  ...

Mac sonlarında saha kenarında seyirci gibi izledigi surece işimiz zor...
spiker itiraz hakkının sportmenlik dışı faullerde kullanılabildiğini söyledi yanlış hatırlamıyosam maç esnasında.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #567 : 22 Ekim 2021, 20:58:12 »
spiker itiraz hakkının sportmenlik dışı faullerde kullanılabildiğini söyledi yanlış hatırlamıyosam maç esnasında.
Kuralı iyi bildigimi iddaa edemem ama gecen hafta asvel ya da zalgiris macinda coach review olarak yakin diyebileceğim bir pozisyonun izlendiğini görmüştüm... yine de hiç mi itiraz edecek pozisyon olmadı? ? Itirazsiz bitirmek saçmalık....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #568 : 22 Ekim 2021, 20:59:44 »
Laso bile inanmıyordur o pozisyondan sportmenlik dışı çıkaracağına, hakkım var kullanayım demiştir. Biz de kullanmalıydık itiraz hakkımızı bir pozisyonda.

Çevrimdışı İsmailÇelebi

• Üye
    • @Elebilso
« Yanıtla #569 : 22 Ekim 2021, 21:21:34 »
Peki kontra bir soru. Koç her işi düzgün yaptı ve iyi bir beşle maç sonlarını oynadı -tek maç için sormuyorum, keza bugün son topu soksak maçı alıyorduk- UZUN VADEDE -mesela Barcelona ile olası bir play off eşleşmesinde ya da oldu ya final fourunda -ağzı düdüklü bu it sürüsü nefes aldıracak mı bize? Ben zannetmiyorum. Keza kenarda Obradovic gibi bir figür varken Berlin'de aleni, Belgrad'da ise çiğ çiğ yediler bizi. Kesinlikle şube küçülsün ya da kapansın gibi bir şey kastettiğim sanılmasın, -bunu dile getiren beni karşısında bulur- bu şartlar dahilinde havanda su dövüyoruz gibi geliyor bana. Yatırım, dökülen ter, verilen emek ağzı düdüklü bu itlerle telef ediliyor. İtlerin isimleri de hep aynı. İster inanın ister inanmayın daha ilk çeyrekte hissettim maç sonunu, Javorunu Pantherini bokunu püsürünü parkede görünce...
Abi sonuçta bu kupayı bi kez kazandık sen iyi olunca hakemde bi yere kadar çalabiliyor haa bu şu demek değil gidip hakemide yeneceksin demiyorum ben ama euroleague bu maalesef her maç sonunda aynı şeyi konuşuyoruz ama hakemler ve organizasyon bu . Bence asıl sorulması gereken vurup geçeceğin anlarda neden ahmetle Melihle oynarsın yada neden son topu shayok kullanır? Pierre in bi tane sırtı dönük oyununu kullanamiyoruz doğru düzgün bu sene adam geçen sene leblebi gibi atıyordu öldü.  Vesely nin kullanilma şekli bu garip yani herkesin söylediği şeyler bunlar ama bu adamı kovalim bizya gerçekten bu kadronun hakki bu değil yol yakınken dönmek lazım bu hatadan