Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2021-22 Sezonu)  (Okunma sayısı 181760 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CanCan

• Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe Beko:61 Kızılyıldız:57 | Euroleague 1. Hafta
« Yanıtla #105 : 02 Ekim 2021, 09:13:40 »
Shayok'u izlerken gözlerim kanadı. Bir oyuncunun eline top bu kadar yakışmaz.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #106 : 02 Ekim 2021, 09:20:09 »
Shayok gayet iyi oyuncu.Çokda güzel girdi düzelir.İlk resmi maçı.Pis işlerde yapıyor oyun içi.

Çevrimdışı Markomilic

• Üye
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #107 : 02 Ekim 2021, 10:26:23 »
Dün için negatif söylenecek çok fazla şey var ve söylenmiş zaten , çok zorlayarak da olsa gördüğüm pozitif birkaç şeyi yazarsam, booker ve henry iş çirkinleştiğinde sahada sinmeyip takımı "kavgaya" sokacak karakterde oyuncular bence güzel bunu görmek, takımın bir süre sonra ruhani lideri pozisyonunu dolduracak kişiyim mesajını Polonara dan ben kendi adıma aldım dilerim öyle de olur, tıpkı Datome de olduğu gibi, son olarak ilk 5 dk da oynanan Lakers în  Show time stili basketbol, Obra nın son senesinden itibaren başlayan tribündeki sıkılmış havanın bir nebze olsun dağılmasına sebep oldu, umarım ileride ki maçlarda daha uzun süreli olur bu tip periyodlar ,Koçumuz buna ne kadar tahammül eder orası soru işareti :)

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #108 : 02 Ekim 2021, 11:32:31 »
Kemal in dediklerine bir ek te ben yapayim; her rakibimiz 23 te 5 üçlük yuzdesi ile oynamaz .... 2 si girse macin sonunu getiremezdik ...

Bu takımın frenini hoca cektikce ... daha cok aglariz .... her rotasyonda takimi aşağıya çekmesi de işin ayri boyutu
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #109 : 02 Ekim 2021, 11:42:55 »
Bu takım tempo takımı.
Bu kadroyu, bu kadar düşük tempoda oynatan adam hoca falan değildir.
Aykut gibi takıntılı herifin tekidir.
Açık alanda ne yapacağını bilmiyor oyuncular.
Kaç tane hızlı hücum ezdik ne yapacağımızı bilmemekten.
Tamam senin kafanda yerleşik hücum vardır ama, düşük tempolu oynamayı seversin koç olarak.
Ki benim de basketbol anlayışımda düşük hücum temposu, yüksek set temposu ideal basketbol tarzı.
Ama o basketbolu oynatacağın kadro bu değil.
Elindeki kadro kafandaki basketbola uymuyorsa, oynattığın oyunu elindeki kadroya uyduracaksın.
Aksi halde hoca falan değilsin.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #110 : 02 Ekim 2021, 15:27:11 »
Obradovic'in gidişi, yönetim, Kokoskov'un gidiş süreci, sonrasında gelen isim vesaire her şey sıkıntılı da sadece basketbol şubesi değil her alanda Fenerbahçe'nin en önemli sıkıntısı seyirci psikolojisi. Gerek dış ve gerekse iç dinamikler son on yılında bu kulübün geleneklerinden çok şeyler kaybettirdi ama en ağırı seyirci oldu. Kim gelse hoca değil, kim gelse topçu değil, kim gelse basketbolcu değil. Ben gerek burada gerekse diğer sosyal medya mecralarında Kalinic, Dixon ve niceleri hakkında da yazılıp çizilenleri biliyorum. Sabır, tahammül kalmamış. Eleştiri yapılmasın demiyorum. En azından cümlenin başına bence, bana göre falan yazılabilir. Avrupa'nın en yüksek seviye lig ve takımlarında yıllarca oynamış bir adam için basketboldan gram anlamıyor yorumu yapmak bana hiç sağlıklı gelmiyor. Cevap olarak teknik taktik anlamda bir şeyler yaz diyebilirsiniz ama maalesef teknik taktik anlamda cahilim, fazla bilgim yok. Öte yandan Bologna şehrinde, Madrid'de, Barcelona'da yıllarca forma terletmiş, Sırbistan milli takımında gerek oyuncu ve gerekse koç olarak bir çok başarı tatmış bir insanın zerre kadar basketboldan anlamayacağını düşünmeyi eleştirmenin de teknik ve taktik bilgi ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Benim gibi yaşlı, old fashion nesillere mensup kişiler her şeyden elini ayağını çekmeli kabul, keza bizden öncekilerin ve bizim neslin ülkeyi getirdiği nokta ortada. Öte yandan çok erken yaşlarda Avrupa şampiyonluğu tatmış genç nesil de bunu hazmedemedi gibi geliyor bana. Takım kimyasının ve beraber oynamanın çok önemli olduğu bir branşta, -en azından sonraki süreçte bir şeyleri beğenmemenizin altını doldurmak için-  zaman tanımalısınız diye düşünüyorum. Ortada, çok yeni olup bitmiş bir Kokoskov örneği var. Son sezonun iki yarısı siyahla beyaz kadar ayrı idi, Guduric hariç hemen hemen aynı kadro ile. Bu da mı bir örnek teşkil etmiyor?

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #111 : 02 Ekim 2021, 15:46:23 »
Değerli renkdaşım,biraz ayrı yazsanız daha okunaklı olur okuma açısından.Katılıyorum görüşlerinize.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2021, 15:47:24 Gönderen: Tom Hanks »

CanCan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #112 : 02 Ekim 2021, 15:55:30 »
Obradovic'in gidişi, yönetim, Kokoskov'un gidiş süreci, sonrasında gelen isim vesaire her şey sıkıntılı da sadece basketbol şubesi değil her alanda Fenerbahçe'nin en önemli sıkıntısı seyirci psikolojisi. Gerek dış ve gerekse iç dinamikler son on yılında bu kulübün geleneklerinden çok şeyler kaybettirdi ama en ağırı seyirci oldu. Kim gelse hoca değil, kim gelse topçu değil, kim gelse basketbolcu değil. Ben gerek burada gerekse diğer sosyal medya mecralarında Kalinic, Dixon ve niceleri hakkında da yazılıp çizilenleri biliyorum. Sabır, tahammül kalmamış. Eleştiri yapılmasın demiyorum. En azından cümlenin başına bence, bana göre falan yazılabilir. Avrupa'nın en yüksek seviye lig ve takımlarında yıllarca oynamış bir adam için basketboldan gram anlamıyor yorumu yapmak bana hiç sağlıklı gelmiyor. Cevap olarak teknik taktik anlamda bir şeyler yaz diyebilirsiniz ama maalesef teknik taktik anlamda cahilim, fazla bilgim yok. Öte yandan Bologna şehrinde, Madrid'de, Barcelona'da yıllarca forma terletmiş, Sırbistan milli takımında gerek oyuncu ve gerekse koç olarak bir çok başarı tatmış bir insanın zerre kadar basketboldan anlamayacağını düşünmeyi eleştirmenin de teknik ve taktik bilgi ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Benim gibi yaşlı, old fashion nesillere mensup kişiler her şeyden elini ayağını çekmeli kabul, keza bizden öncekilerin ve bizim neslin ülkeyi getirdiği nokta ortada. Öte yandan çok erken yaşlarda Avrupa şampiyonluğu tatmış genç nesil de bunu hazmedemedi gibi geliyor bana. Takım kimyasının ve beraber oynamanın çok önemli olduğu bir branşta, -en azından sonraki süreçte bir şeyleri beğenmemenizin altını doldurmak için-  zaman tanımalısınız diye düşünüyorum. Ortada, çok yeni olup bitmiş bir Kokoskov örneği var. Son sezonun iki yarısı siyahla beyaz kadar ayrı idi, Guduric hariç hemen hemen aynı kadro ile. Bu da mı bir örnek teşkil etmiyor?

Kelimesi kelimesine katılıyorum. Ben bugün "adama sallamak için bari resmi maçlarda ilk yenilgiyi bekleyin" yazdım. Gerek yokmuş, ne olacağı belliymiş.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #113 : 02 Ekim 2021, 16:39:32 »
Değerli renkdaşım,biraz ayrı yazsanız daha okunaklı olur okuma açısından.Katılıyorum görüşlerinize.

Haklısın ağbi de, telefondan hızlı hızlı yazdım. Kusuruma bakmayın.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #114 : 02 Ekim 2021, 16:58:53 »
Abi demenize gerek yok.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2021, 16:59:19 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #115 : 02 Ekim 2021, 18:58:20 »

Her şeyin sorumlusu olarak taraftarı görmek de hastalık haline geldi. Kaldı ki, Fenerbahçe'nin basketbol taraftarı (diğerlerine göre) son derece bilinçli ve olabildiğince de sabırlıdır. İstisnalar olur, o da işin tuzu biberidir. Hem Obradovic hem Kokoskov döneminde taraftarın büyük çoğunluğu (çok kötü sonuçlar alındığı zamanlarda bile) büyük destek verdi. Hadi Obradovic'in yeri ayrıydı ama Kokoskov'a da baya baya kredi verildi. Hatta kendisine en çok geçirenlerin başında gelen İlhan abinin de övgülerine maruz kaldığı süreçler oldu Igor'un. Bu noktada taraftar psikolojisi falan temelsiz bir iddia olarak kalıyor, basketbolda.

Djordjevic'i eleştirenlerin bayrak tutanlarından biri olarak, bir tane cümlemde, bir tane mesajımda basketbolu bilmiyor gibi bir ifadem olmadı. Bu biraz duygu sömürüsü oluyor Ertan abi, kusura bakma. Aklı başında kimse zaten Djordjevic basketbolu bilmiyor demez. Ancak basketbolu bilmek demek, iyi koç ya da iyi yönetici olacağınız anlamına gelmiyor. Bugün nice iyi koç ve yöneticinin oyunculuk kariyerleri yerlerdedir. Her iyi oyuncudan iyi hoca olmaz lafı tarihsel bir gerçekliktir. Bana göre Türk basketbolunun en iyi oyuncularından biri İbo, futbolunun ise Oğuz'dur. İbo'nun Daçka'daki yapılanması da son derece sorunlu ve ağır eleştiriler alan bir yapılanmaydı. Oğuz Çetin'in teknikdirektörlük kariyerini söylemeye gerek yok. Bu İbo basketboldan, Oğuz futboldan anlamaz demek değildir.

Teoride olağanüstü analizler yapan birçok kişi var. Bu kişileri koç ya da yönetici yapsan pratikte de aynı başarıyı sağlayacaklar anlamına gelmez.

Sizin mantığınıza göre dünyada kötü diye nitelendirebileceğimiz hoca yok. Çünkü hemen hepsinin bir oyunculuk kariyeri var. Bu adamlar oyuncuydu, orada burada oynadı diye kimse kimseyi eleştirmesin, sürekli vardır bir bildiği diye takılsın o zaman.

Djordjevic'in kafasındaki basketbolla, oyuncu grubu arasındaki uçurumu görmek için Madrid'te, Barcelona'da, Fenerbahçe'de ya da başka bir yerde oynamaya gerek yok. Ki biz bu adamı neye göre değerlendirelim o zaman siz söyleyin. Adamın koçluk kariyeri ortada, siz buna şimdi başarılarla dolu diyorsanız ve Obradovic gibi markalarla bir tutuyorsanız, zaten konuşma burada tıkanıyor.

Gittiği her takımdan kovulduğunu, oyuncularla kavga ettiğini bir yerimizden uydurmuyoruz. Ortada böyle bir gerçek varken halen nasıl oluyor da olmamış gibi davranıyorsunuz anlamıyorum. Üstüne ihale de bize kalıyor. Djordjevic'i eleştirmek için Final Four'da kupa getiren şutu mu atmamız gerekiyor? O zaman forumların, sosyal medyanın ya da herhangi bir mecranın hiçbir vasfı kalmıyor. Kapatalım gitsin ya da HOF olmuş isimler forum açsın onları okuyalım.

Ek olarak;

NBA'de kendimi bildim bileli Detroit Pistons taraftarıyım. Pistonslı olma nedenim de Isiah Thomas'tır. NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucularından biridir. Cebinden 160 tane Djordjevic falan çıkartır, o derece efsanedir. Ancak Isiah'ın yöneticilik kariyeri ortadadır. Bu adama New York basınında 'dangalak', 'ruh hastası', 'manyak', 'beceriksiz', 'tarihten silinmesi gerek' gibi hakaretin ötesine geçilen şeyler yazıldı. Isiah, bu eleştiriler karşısında bir kere olsun, ''Ulan ben Isiah'ım, oyunculuğum ortada, siz kimsiniz...'' demedi. Bence siz de şu psikolojiden kurtulun artık.
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2021, 18:58:52 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #116 : 02 Ekim 2021, 19:52:35 »
Kızılyıldız çok can yakar of evlerinde hele.

.....

Efes deplasmanda 30 a yatırdıktan sonra da zaten vasat, bu seviyelerin takimi degil falan dersin..

Çevrimdışı Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #117 : 02 Ekim 2021, 19:52:37 »
Her şeyin sorumlusu olarak taraftarı görmek de hastalık haline geldi. Kaldı ki, Fenerbahçe'nin basketbol taraftarı (diğerlerine göre) son derece bilinçli ve olabildiğince de sabırlıdır. İstisnalar olur, o da işin tuzu biberidir. Hem Obradovic hem Kokoskov döneminde taraftarın büyük çoğunluğu (çok kötü sonuçlar alındığı zamanlarda bile) büyük destek verdi. Hadi Obradovic'in yeri ayrıydı ama Kokoskov'a da baya baya kredi verildi. Hatta kendisine en çok geçirenlerin başında gelen İlhan abinin de övgülerine maruz kaldığı süreçler oldu Igor'un. Bu noktada taraftar psikolojisi falan temelsiz bir iddia olarak kalıyor, basketbolda.

Djordjevic'i eleştirenlerin bayrak tutanlarından biri olarak, bir tane cümlemde, bir tane mesajımda basketbolu bilmiyor gibi bir ifadem olmadı. Bu biraz duygu sömürüsü oluyor Ertan abi, kusura bakma. Aklı başında kimse zaten Djordjevic basketbolu bilmiyor demez. Ancak basketbolu bilmek demek, iyi koç ya da iyi yönetici olacağınız anlamına gelmiyor. Bugün nice iyi koç ve yöneticinin oyunculuk kariyerleri yerlerdedir. Her iyi oyuncudan iyi hoca olmaz lafı tarihsel bir gerçekliktir. Bana göre Türk basketbolunun en iyi oyuncularından biri İbo, futbolunun ise Oğuz'dur. İbo'nun Daçka'daki yapılanması da son derece sorunlu ve ağır eleştiriler alan bir yapılanmaydı. Oğuz Çetin'in teknikdirektörlük kariyerini söylemeye gerek yok. Bu İbo basketboldan, Oğuz futboldan anlamaz demek değildir.

Teoride olağanüstü analizler yapan birçok kişi var. Bu kişileri koç ya da yönetici yapsan pratikte de aynı başarıyı sağlayacaklar anlamına gelmez.

Sizin mantığınıza göre dünyada kötü diye nitelendirebileceğimiz hoca yok. Çünkü hemen hepsinin bir oyunculuk kariyeri var. Bu adamlar oyuncuydu, orada burada oynadı diye kimse kimseyi eleştirmesin, sürekli vardır bir bildiği diye takılsın o zaman.

Djordjevic'in kafasındaki basketbolla, oyuncu grubu arasındaki uçurumu görmek için Madrid'te, Barcelona'da, Fenerbahçe'de ya da başka bir yerde oynamaya gerek yok. Ki biz bu adamı neye göre değerlendirelim o zaman siz söyleyin. Adamın koçluk kariyeri ortada, siz buna şimdi başarılarla dolu diyorsanız ve Obradovic gibi markalarla bir tutuyorsanız, zaten konuşma burada tıkanıyor.

Gittiği her takımdan kovulduğunu, oyuncularla kavga ettiğini bir yerimizden uydurmuyoruz. Ortada böyle bir gerçek varken halen nasıl oluyor da olmamış gibi davranıyorsunuz anlamıyorum. Üstüne ihale de bize kalıyor. Djordjevic'i eleştirmek için Final Four'da kupa getiren şutu mu atmamız gerekiyor? O zaman forumların, sosyal medyanın ya da herhangi bir mecranın hiçbir vasfı kalmıyor. Kapatalım gitsin ya da HOF olmuş isimler forum açsın onları okuyalım.

Ek olarak;

NBA'de kendimi bildim bileli Detroit Pistons taraftarıyım. Pistonslı olma nedenim de Isiah Thomas'tır. NBA tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyun kurucularından biridir. Cebinden 160 tane Djordjevic falan çıkartır, o derece efsanedir. Ancak Isiah'ın yöneticilik kariyeri ortadadır. Bu adama New York basınında 'dangalak', 'ruh hastası', 'manyak', 'beceriksiz', 'tarihten silinmesi gerek' gibi hakaretin ötesine geçilen şeyler yazıldı. Isiah, bu eleştiriler karşısında bir kere olsun, ''Ulan ben Isiah'ım, oyunculuğum ortada, siz kimsiniz...'' demedi. Bence siz de şu psikolojiden kurtulun artık.
Senin kadar detaylı yazamasam da bende aynı şeyleri diyecektim benim örneklerim de Maradona ve Charlotte sahibi Michael Jordan olacaktı abi bu isimler çok büyük isim büyük ego oldukları için yöneticiliği, hocalığı yapamıyorlar zaten
Djordjevic 2-3 yıllık antrenör değil 14-15 senedir hocalık yapıyor eldeki malzemeye göre bir oyun oynamadığımızda aşikar ve kendisi de esnek değil maalesef, ayrıca kariyeri de başarısızlıklarla dolu inşallah biz yanılırız da hoca başarılı olur
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2021, 19:53:54 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #118 : 02 Ekim 2021, 20:01:08 »
Aslında ilk bölüm tempoluda oynadık sonradan düştük.Klasik set hucumudda basketboldür.Sokak basketbolü ilede bir yere varamadık koş koş geçen sene tamam takım bir yere kadar geldi tıkandı.

Anlamıyorum oyuncular her türlü hucumlara hucum çeştliliğine adapte olabilmeli yoksa ben onlara basketbolcü demem.

Set hucumuna demode denmeside ilginç.Guduriçli görmek lazım birde.

Takımımız güzel takım  2-3 takım hariç 20 yatıracak takım az.Real zaten şampiyonluk adayı normal derim.

oyuncular her turlu oyuna adapte olabilmeli yoksa basketbolcu sayılmazlar ama koc elindeki oyunculara gore takimi oynatmasa da sorun yok... ya adamın elinde organik tavuk var ama adam adana kebap yapmaya calisiyor, olmayınca da sebebi tavuktan diyorsun. ya da kabak var ama karnıyarık yapıyor..

sokak basketbolu ile de ne alakası var ? bu beğenmeyip bok ettigin oyunla Efes 3 senedir icinden gecti Euroleague in... 20-30 fark atmadıkları takim kalmadı...

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #119 : 02 Ekim 2021, 20:03:33 »
O kadar uzağa gitmeye gerek yok... en başarılı iki takımının maçlarını acın izleyin... Sirbistan milli takımı ve Bologna...

Sonra da Vesely, 'de colo ve Henry hatta Polonara yi bu takım oyunlarında kurun kafanızda.. diyorsanız ki, abı bu oyuncular bu oyun sisteminin oyuncularıdır... saygı duyar susarım...

Bakın bu 4 hatta 5 oyuncuyu çıkarın takımdan, djorjevic kendine uygun 5 oyuncu getirsin... O zaman top 8 garanti olabilir ..... Ama altında spor arabayla safari peşinde koşamazsın.. hoca bu kadroya, kadro bu hocaya bence uygun değil....
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....