Gönderen Konu: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)  (Okunma sayısı 92657 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« : 05 Temmuz 2021, 21:21:45 »
Değerli hocamız Vitor Manuel de Oliveira Lopes Pereira yönetiminde yolun sonu şampiyonluk olsun..
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2021, 21:41:59 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #1 : 06 Temmuz 2021, 17:53:26 »
Futbol A Takımımız Günün İlk Antrenmanını Yaptı

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde kamp yapan Futbol A Takımımız, bugün sabah saatlerinde yaptığı günün ilk çalışmasıyla hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira yönetiminde saat 10.00’da başlayan idmanın ilk bölümü basın mensuplarına açık gerçekleştirildi.

Isınma hareketleriyle başlayan antrenman koordinasyon çalışmasıyla devam etti. Kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarının da yapıldığı idman, çift kale maçlarla sona erdi.

Takımımız, akşam saatlerinde yapacağı günün ikinci çalışmasıyla hazırlıklarını sürdürecek.



Serdar Dursun: Fenerbahçe'ye Oynamak İçin Geldim

Yeni transferlerimizden golcü oyuncu Serdar Dursun, Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde basının karşısına geçti ve soruları yanıtladı. Fenerbahçe’de rekabetin normal olduğunu dile getiren golcü oyuncu, “Ben buraya oynamak için geldim, yedekte oturmak ya da derler ya ‘otursun, parasını alsın’ öyle bir yapım yok, öyle bir insan değilim.” dedi.

Futbolcumuzun açıklamalarından derlediklerimiz şöyle;

“Fenerbahçe’de oynamayı uzun yıllardır bekliyordum. Çok büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. Taraftarlar olsun, oyuncular olsun.. Benim için iyi bir seçenekti. İnşallah hayırlısı olur. Herkes için inşallah sakatsız, belasız geçer. Mutluyum, inşallah iyi başlayacağız, iyi bitiririz.

Oyuncu profili olarak; uzun boyuma rağmen teknik bir oyuncuyum. Sağ ayak, sol ayak, ceza sahasında bitiriciliğim iyidir. Arada forvet pozisyonundan geriye gelirim. Oyun kurma özelliğim de vardır. Top tutarım, sağ-sola top atarım. Duvara gelebilirim. Bazen enteresan gollerim de oluyor. Pivot santrafor ama teknik bir oyuncu olarak; 10 numara, 9 numara karışımı. Mücadeleci bir yapım var. Pres yaparım, koşarım. Rekabet olarak da normal yani, Fenerbahçe’de oynuyorsan, iyi oyuncular olur. Rekabet gayet normal. Ben buraya oynamak için geldim, yedekte oturmak ya da derler ya ‘otursun, parasını alsın’ öyle bir yapım yok, öyle bir insan değilim. Her zaman forma mücadelesi veren ve 90 dakika derler ya ‘forma sırılsıklam olur.’ Öyle bir oyuncu yapım var. Kim gelirse gelsin fark etmiyor. Fenerbahçe için başarılı bir oyuncu olursa herkese kapımız açıktır.

FENERBAHÇE’DE OYNUYORSAN TARAFTARLARIN GOL BEKLENTİSİ NORMAL

Önceden de dile getirmiştim. Çok stada gelip maç izlemiştim. Tabi ki Fenerbahçe’de oynuyorsan taraftarların gol beklentisi olması normal. Büyük takımlarda oynuyorsan her zaman takımı şampiyonluğa götürecek goller atman lazım yoksa takım sıkıntı yaşar. Tabi ki bazı zamanlar geldiğimde derdim, ‘Şunu at, bunu at’ Çünkü son senelere bakarsak Fenerbahçe’de açık olursak genel anlamda bir forvet sıkıntısı hep vardı. Arada gidip, geliyorlardı. 15-17 gol üzeri çok gol atan forvet oldu. Ben de mücadele edeceğim, çabalayacağım. Allah nasip ederse oynamak ve gollerimle takımımı şampiyonluklara taşımak istiyorum.

FENERBAHÇE OLUNCA, FARKLI OLDU

Benim için inanılmaz heyecanlı son aylar geçti. Kontratımın son senesiydi ve spekülasyonlar oluyordu. ‘Oraya m ı gidecek, buraya mı gidecek.’  Eski kulübüm satmadı beni, çok ısrarcı oldular. Çok iyi teklifler de gelmişti. Ocak’tan itibaren boş oyuncu konumundaydım. Çok iyi liglerden teklif aldım. Bundesliga 1-2, La Liga, Seri A, Çin, neredeyse her yerden. Çünkü boşta bir oyuncusun ve iyi bir istatistik yakaladım. Sonunda da Almanya 2. Ligi’nde gol kralı oldum. Teklifler gayet normaldi.  Fenerbahçe ile kontağa geçtiğimiz anda, Türkiye’den başka takımlardan da teklif oldu. Türkiye’ye  önce sıcak bakmıyordum çünkü değişik liglerde vardı ama Fenerbahçe olunca bir değişiyor. Acaba ne yapıyım, gidiyim mi, gelmeyim mi? Öyle bir durum yaşanıyor. Fenerbahçe olunca farklı oldu. Ali Koç başkana ve Selahattin Baki’ye teşekkür ediyorum. Çünkü bana inandılar. Saygı duydular ve bu süreç profesyonelce gerçekleşti. Gol sayısı olarak rakam vermek doğru değil. Ben de her maça ilk 11 başlamak istiyorum, her maçta gol atmak istiyorum. O kafayla oyuna çıkarsın, bir rakam vermek doğru değil. Çok maçımız olacak. Bir rakam söylemeyim, sezon sonundaki rakama göre; ‘işte kafamdaki rakam buydu ya da öne geçtim, ya da altında kaldım.’ derim.

HOCANIN İLK KONUŞMASI BENİ ÇOK ETKİLEDİ

Hocaya gelirsek; hoca 1860 München’i çalıştırırken, 2017 Ocak’ta Münih stadında ona karşı oynamıştım ve gol de atmıştım. İlk izlenimim, ilk konuşması beni çok etkiledi. Dedi ki, ‘Herkesin Fenerbahçe’nin büyüklüğünün farkında olması lazım. Herkes bir yoldan gitmesi lazım, sapma olmayacak. Ben buraya boşuna gelmedim. Şampiyonluk için geldim.’  Bence buradaki oyuncuların hepsi farkında. Fenerbahçe’nin büyüklüğünü hissetmiştir, yerliler, gurbetçiler ya da yabancılar. Bence herkes bunun farkında olması lazım. Bu camiada, her zaman kazanman lazım. Herkes nerede olduğunun farkındadır.  Oyuncular beni sıcak bir ortamda karşıladı. Takımda iyi oyuncular, iyi karakterler var. Antrenmanlarda gördüğüme göre çok iyi oyuncular var. Kaliteli ayaklar var. Herkes elinden geleni yapıyor ve forma savaşında. Herkes kendini hocaya kanıtlamak ve 11’de oynamak istiyor. Tabi ki henüz az antrenman yaptık ama yavaş yavaş herkes toparlanıyor. Hoca çok profesyonelce antrenman yaptırıyor. Çok iyi antrenman yapıyoruz.

EURO 2020 vardı ve her oyuncu orada olmak ister. Saygı duymak lazım. Hocanın kararıydı, bir şey diyemem. Hoca ne derse o. Benim tek yapacağım sahada çalışmak ve kendimi göstermek. Eylül’de maçlar var. Kendimi burada ispatlarsam orada olabileceğimi düşünüyorum, o kadroda,  milli takım kadrosunda. İnşallah elimden geleni yaparım. Allah nasip ederse olur.”

FUTBOLCU GELİP OYNAMAK İSTER, GOLLER ATMAK İSTER

Profesyonel olmak lazım. Bazen kısa sürüyor, bazen istediğin yerler olmuyor, bazen 15 sene futbol oynuyorsun. Tabii ki değişik takımlardan da vardı. Çok düşündüm, ailemle konuştum. Sonunda böyle oldu. Dediğim gibi inşallah hayırlısı olur. Çünkü futbolcu gelip oynamak ister, goller atmak ister. Yapamazsan insan olarak üzüntü duyarsın.
 
İKİ ÜLKEYİ KARŞILAŞTIRDIĞIMDA DİSİPLİN, TAKTİK VE FİZİK AÇISINDAN BİR DEĞERLENDİRME YAPABİLİRİM

Ben 19 yaşında Türkiye’ye gelmiştim, ilk seçenekti. O zamanlar ligde baya olaylar olmuştu. O dönem hafif kayboldum gibi oldu, oraya buraya gittim ve bir türlü hocalar ya inanmadı ya da ben belki de o zaman iyi değildim. İki ülke farkına bakarsak Almanya’da son 5 senede gördüğüm şey oyuncu olarak kendimi hep geliştirmeye çalışıyorum; gerek taktik anlamda gerekse saha dışında.. Almanya’da bu profesyonel hayatı 19-24’te de görüyordum Türk liginde ama bu kadar ileri değildi. 24-29 arası Almanya’daydım. Antrenman düzeyi, yaşama tarzı, futbola nasıl baktığın vs. ki ileride de kafamda hocalık, scoutluk tarzı çok video izlerim, kendimi analiz ederim. İki ülke farkında disiplin ilk sırada. Antrenman herkes %100’üyle çalışır. Haftanın bir iki günü %90 olmaz. Almanya’da her hafta forma için savaş vermen lazım. Türkiye’de önceden böyle rahattı ama son 1 haftada gördüm Türkiye seviye atlamış, oyuncular olarak. Çünkü iyi oyuncular da var. İki ülke farkı dersek belki altyapıdan taktik olarak A Takım seviyesine çıktığın anda bu taktik meselesi oyuncuların repertuarının daha fazla genişlemesi, kafa olarak futbola daha çok hazır olma anlamında.. İki ülkeyi karşılaştırdığımda disiplin, taktik ve fizik açısından bir değerlendirme yapabilirim. Ne yazık ki Türk takımları Avrupa’ya gidince çok az maç kazanıyordu, ezilme demeyeyim ama iyi sonuçlar almıyordu. Çünkü hoca da çok önemli, takımı nasıl hazırladığı çok önemli. Bence biz Fenerbahçe olarak şanslıyız. Hocamızın da taktik açıdan ne yapmak istediğini gördüm. Bizim için güzel olacak.

MESUT ÖZİL TARİHİN EN İYİ 10 NUMARALARINDAN BİRİ

Mesut ile aramızda çok yaş farkı yok ondan böyle şey değil ama Mesut Özil, Almanya’da kendini kanıtlamış hatta Dünya futbolunda… Ondan önce de demiştim tarihin en iyi 10 numaralarından biri. İlk 20’ye rahatlıkla girer bence. Mesut Özil dersen direk asist gelir aklına. Çünkü bencil bir oyuncu değil. Bazen bazı oyuncuların göremediği yerleri görüyor. Ben de onun asistleriyle, değişik koşularla bazen bazı oyuncular vardır koşu yaparsın göremez ama böyle kaliteli oyuncular o an görür. Forvet olarak kim oynarsa oynasın daha çok pozisyona girecek. Kale önünde sakin kalırsan gollerini atarsın."

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2021, 00:00:45 »
Futbol A Takımımız Günü Çift Antrenmanla Tamamladı

Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde kamp yapan Futbol A Takımımız, yeni sezon hazırlıklarını akşam saatlerinde gerçekleştirdiği günün ikinci antrenmanıyla sürdürdü.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira yönetiminde saat 17.00’da ısınma hareketleriyle başlayan antrenman çabukluk ve koordinasyon çalışmalarıyla devam etti. Ardından 3 gruba ayrılan futbolcularımız 5’e 2 top kapma ve pas çalışmaları yaptı. Antrenman, çift kale maçlarla sona erdi.

Futbol A Takımımız yeni sezon hazırlıklarını yarın yapacağı çalışmayla sürdürecek.

Çevrimdışı Kubilay Can

  • Üye
  • Yaş: 31
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 1964
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #3 : 08 Temmuz 2021, 11:55:22 »
Hiç transfer yapılmasa bile mevcut kadronun 'potansiyelinin' ligi alabilecek düzeyde olduğunu düşünüyorum. Önemli olan takımı taşımasını beklediğimiz oyuncuların ligin büyük bölümünde oynaması.


Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2021, 17:43:33 »
Vitor Manuel de Oliveira Lopes Pereira

Çevrimdışı Samet_GFB

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: Ankara
  • İleti: 6265
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #5 : 13 Temmuz 2021, 19:26:15 »
Fenerbahçe, başkan Ali Koç ve yardımcı antrenör Volkan Demirel'in yarın 11:15'te birlikte basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.
yardımcı ekipte yer almayacak herhalde

Çevrimdışı Samet_GFB

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: Ankara
  • İleti: 6265
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #6 : 13 Temmuz 2021, 19:45:47 »
Yeni fikstür kuralları;

- Hiçbir takım, geçen sezonu ilk 5'de bitiren takımlarla üst üste 2 hafta karşılaşmayacak.

- Fikstürde bir takımı takip etme kuralı kalktı.

- 3 İstanbul takımı ev sahibi iken 3 İstanbul takımı deplasmanda olacak.  (Antalya ve İzmir takımları da)

Çevrimdışı efeovic

  • Üye
  • Yaş: 23
  • İleti: 4159
  • Cinsiyet: Bay
    • @efeerolus
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #7 : 13 Temmuz 2021, 20:16:27 »
fikstür bana biraz zor geldi ya.2-3 maç üst üste rahat diyebileceğimiz bi periyot yok.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #8 : 16 Temmuz 2021, 00:21:16 »
Fenerbahçe:2 Csikszereda:0 (Hazırlık Maçı)

Fenerbahçe Serkan Acar Resort & Sports Topuk Yaylası Tesisleri'nde kamp yapan Futbol A Takımımız, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Romanya ikinci ligi takımlarından Csikszereda ile bir hazırlık maçı yaptı.

Fenerbahçemiz, 26.dakikada Sinan Gümüş, 68.dakikada da Serdar Aziz’in kaydettiği gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Yeni transferlerimizden Steven Caulker ilk 11’de forma şansı bulurken, Serdar Dursun ise ikinci yarının hemen başında oyuna dahil oldu. Böylece iki isim de ilk kez bir karşılaşmada formamızı giymiş oldu.

Teknik Direktörümüz Vitor Pereira yönetimindeki takımımız müsabakanın ilk yarısına Berke Özer, Nazım Sangare, Sadık Çiftpınar, Steven Caulker, Mauricio Lemos, Jose Sosa, Sinan Gümüş, Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu, Kemal Ademi ve Mame Thiam ilk 11’yle; ikinci yarısınaysa kalecimiz Berke Özer dışındaki tüm oyuncularımızı değiştirerek Caner Erkin, Serdar Aziz, Marcel Tisserand, Filip Novak, Mesut Özil, Miha Zajc, Bright Osayi-Samuel, Mbwana Samatta, Serdar Dursun, Luiz Gustavo 11’iyle başladı.

Futbolcularımız sahaya 2021-2022 sezonunda kullanacağı sarı lacivert efsane çubuklu formalarımız ile çıktı.


Çevrimdışı Samet_GFB

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: Ankara
  • İleti: 6265
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #9 : 19 Temmuz 2021, 18:35:13 »
19'da Kasımpaşa ile oynuyoruz maç Fbtv'de

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #10 : 19 Temmuz 2021, 20:06:20 »
19'da Kasımpaşa ile oynuyoruz maç Fbtv'de

Vitor Hocam 'tabanca gibi takım' yapacak, çok net.

Çevrimdışı Samet_GFB

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: Ankara
  • İleti: 6265
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #11 : 19 Temmuz 2021, 21:04:27 »
Vitor Hocam 'tabanca gibi takım' yapacak, çok net.
2 maçtır fena gözükmüyor takım Erol dönemine göre çok iyi hatta. Sıkıntı olarak benim gördüğüm orta saha çok kalabalık üstüne Zajc eklendi birde Zajc iyi oynadı bugün Torino talipmiş gider herhalde gitse bile en azından 1 kişi daha satılmalı oradan çünkü bu oyuncular yedek kalınca katkı vermeyen sıkıntılı oyuncular ve maliyetleri de yüksek
Benim adıma diğer sıkıntı Mesut'un kanatta oynaması en iyi döneminde Löw solda oynatıyordu verimi düşse bile yaşı genç dinamikti şimdi kanatta hiç olmaz geçen maç 10 numara oynatmış bugün kanat oynattı bakalım ne karar verecek
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2021, 21:05:11 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimdışı efeovic

  • Üye
  • Yaş: 23
  • İleti: 4159
  • Cinsiyet: Bay
    • @efeerolus
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #12 : 19 Temmuz 2021, 21:21:55 »
sağ bekten ziyade sol bek lazım bence hem de acilen.novak ve caner 3lü savunma için tempolu değil bu yoklukta ferdiyi deniyo vitor ama cacık olmaz ondan.sağ kanat bekte alternatif var nazım osayi ozan buraya uygun oyuncular.tempolu ve topla bişiler yaratabilen bi sol kanat beke acilinden ihtiyaç var.

Çevrimdışı Tom Hanks

  • Üye
  • Yaş: 52
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
  • İleti: 21198
  • Cinsiyet: Bay
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #13 : 19 Temmuz 2021, 21:24:05 »
Hazırlık maçları kandırmasın.Tahminim ilk 10 hafta sonunda havlu atarız.Vıttor hoca gider Volkan geri döner.

Çevrimdışı Samet_GFB

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: Ankara
  • İleti: 6265
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe | Türkiye Süper Ligi (2021-22 Sezonu)
« Yanıtla #14 : 19 Temmuz 2021, 21:28:34 »
Tom Hanks yaşına saygıdan kırıcı olmamaya çalışıyorum ama yeter sürekli kopyala yapıştır yapıyorsun futbol başlığına ilgilenme o zaman yada oku yazmak zorunda değilsin ortaya mantıklı bir fikir sun bari sürekli aynı şeyler