Böyle bir tartışmanın yeri mi bilmiyorum ama Jordan farklı bir karakterdi. Zorba bir diktatör gibi... Boşuna majesteleri denmedi ona. Kazanmayı takıntı haline getiren bir oyuncuydu. NBA’deki ilk sezonunda takımın lideri olmuştu. Diğer oyuncuların hiç biri Jordan’ın kişilik özelliklerine yaklaşamaz bile.
Doncic tek başına Dallas’ı şampiyon yapabilir ama bunun sürekliliğini sağlayabilecek inatçılığı var mı onu bilmiyorum. Göreceğiz.
GOAT sıralamama 4. sıradan girebilecek bir potansiyele sahip yine de bu çocuk.
1. Jordan
2. Dr J
3. Kobe
4. ...
Peki kriter nedir? Doncic muhtemelen kariyerini Dr J ve Kobe’nin çok daha üstünde bitirme potansiyeline sahip.
Tarihte belki de Wilt’ten beri böyle bir anormal skor makinesi görmedim ben.
Jordan ve Kobe’de büyük skorerler ama Doncic döneminin avantajını kullanarak tarihin en absürt istatistiklerini yapma potansiyeline sahip biri.
Bence Giannis oyun tarzı nedeniyle böyle bir sıralamaya girmesi mümkün değil.Kendisinin 3-4 beden büyük versiyonu var LeBron,gerçek basketbolun oynandığı zamandan kalma son isimlerden...
Doncic 2000’lerde muhtemelen oynardı ve yine yıldız olurdu.Ancak,ben o dizlerin o vücudu daha fazla kaldıracağını düşünmüyorum.Kariyerinin belli bir kısmı sakatlıktan dolayı yok olacak.
Bence Giannis savunma bilmeyen,kendini basketbolcu olarak gösteren tiplerin muazzam ürünüdür.
Henüz daha ikiside genç ve bakalım neler olacak.
Beal’ın bile 30 sayı ortalama tutturduğu bir ligte Jordan 45 sayı rahatlıkla tuttururdu.