Gönderen Konu: 2020 Tokyo Olimpiyatları  (Okunma sayısı 78106 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
Ynt: 2020 Tokyo Olimpiyatları
« Yanıtla #165 : 27 Temmuz 2021, 17:37:15 »
Amerika keskin kararlı disiplinli oynuyor.Amerika büyük aksilik olmazsa altına uzanır.Büyük yıldızlarla dolu değil kadroları ama takımlar.Terziç yerine Amerikan milli takım koçunu alsak derim 1-2 Abdli getirir çok hakim takımına.

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #166 : 27 Temmuz 2021, 19:23:34 »
1. Fundamental & Estetik tavır
2. Eye of the tiger :)
3. Lider/Kahraman vasfı
4. Kitleleri/Basketbol severleri etkileme yeteneği
5. Yüzük sayısı
6. İstatistik

PS: Şampiyon olmak için; takım değiştiren yetmedi yanına ikişer üçer all star ekleyen adamı GOAT listesine koymam.
Kriterlerinize saygı duyuyorum abi ama bence bu kriterler tamamen subjektif bir bakış açışıyla yapılmış şeyler.
Julius Erving bir ikon ama LBJ,Russell,Wilt,Bird,Magic,Bird,KAJ gibi isimlerin arkasından gelir.Senin yaptığın kriterlere göre bile.

Estetik konusu ise tamamen kişisel göz zevkine kalmış bir şey.Mesela,ben estetik bir smaç yerine hayvani bir savunmayı daha estetik buluyorum.Ki,GOAT çerçevesine girmesi biraz absürt.

Kitleleri LeBron’dan daha fazla kimse etkilememiştir :) Jordan istisna olarak her yerden sıyrılır.Şu anki basketbol ile o dönem oynanılan basketbol apayrı iki basketbol.Mesela şimdi Beal,Westbrook,Hield,Lillard ve türevleri gibi eskiden soytarı diyebileceğimiz isimlerin gelir gelmez üçlük savurmaları o dönem kabul edilemezdi.Oyun yapısı değişiyor ama önemli olan her döneme ayak uydurmak ki burada LeBron herkesi sürklase ediyor.Bence GOAT tartışması çok anlamsız ki;Kobe 3 şampiyonluğunu tarihin en dominant uzunu ile birlikte yaşadı :) LeBron,gördüğün şu çöp Lakers kadrosunu çıtkırıldım ile bile şampiyon yaptı ki;bunu yapacak adam sayısı çok azdır.Bence en iyi tartışmaları basketbolda devrim niteliğinde olan kural değişikliklerinin olduğu dönemler arasında olmalı.Mesela Wilt 1970 öncesinin GOAT’ıdır gibi..

Neyse,ABD’de de bile o eski basketbol hype’ı kalmamış.Olimpiyatlara bu kadar soytarıyı getirecek kadar umursamıyorlar artık.
Curry,Harden,Irving,LBJ,Davis,Paul,Kawhi,Butler vs... Wouw! Durant+yedek kadro gelmişler neredeyse :)

FENERBAHÇE

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #167 : 27 Temmuz 2021, 19:26:41 »
Amerika keskin kararlı disiplinli oynuyor.Amerika büyük aksilik olmazsa altına uzanır.Büyük yıldızlarla dolu değil kadroları ama takımlar.Terziç yerine Amerikan milli takım koçunu alsak derim 1-2 Abdli getirir çok hakim takımına.
Tom abi ABD’yi kuruttun resmen bu olimpiyatlarda :)
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #168 : 27 Temmuz 2021, 21:06:48 »
Tom abi ABD’yi kuruttun resmen bu olimpiyatlarda :)

Kadın Voleybolde şu oyun şampiyonluk oyunu özellikle son 2 aydır güzel voleybol oynuyorlar.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #169 : 27 Temmuz 2021, 21:19:59 »
Olimpiyatlarda diyorum ya eleştirsemde tüm branşlara saygılıyım ama Olimpiyatların yıldız dalına 3 gün kaldı lokomotifine.Neyse burda seçmeler sabah büyük ihtimal 100m seçmeleri akşam seansı bizde öğlen seansına koyarlar.

Çevrimdışı Sapere

• Üye
  • Yer: Bostancı
« Yanıtla #170 : 27 Temmuz 2021, 22:55:03 »
Kriterlerinize saygı duyuyorum abi ama bence bu kriterler tamamen subjektif bir bakış açışıyla yapılmış şeyler.
Julius Erving bir ikon ama LBJ,Russell,Wilt,Bird,Magic,Bird,KAJ gibi isimlerin arkasından gelir.Senin yaptığın kriterlere göre bile.

Estetik konusu ise tamamen kişisel göz zevkine kalmış bir şey.Mesela,ben estetik bir smaç yerine hayvani bir savunmayı daha estetik buluyorum.Ki,GOAT çerçevesine girmesi biraz absürt.

Kitleleri LeBron’dan daha fazla kimse etkilememiştir :) Jordan istisna olarak her yerden sıyrılır.Şu anki basketbol ile o dönem oynanılan basketbol apayrı iki basketbol.Mesela şimdi Beal,Westbrook,Hield,Lillard ve türevleri gibi eskiden soytarı diyebileceğimiz isimlerin gelir gelmez üçlük savurmaları o dönem kabul edilemezdi.Oyun yapısı değişiyor ama önemli olan her döneme ayak uydurmak ki burada LeBron herkesi sürklase ediyor.Bence GOAT tartışması çok anlamsız ki;Kobe 3 şampiyonluğunu tarihin en dominant uzunu ile birlikte yaşadı :) LeBron,gördüğün şu çöp Lakers kadrosunu çıtkırıldım ile bile şampiyon yaptı ki;bunu yapacak adam sayısı çok azdır.Bence en iyi tartışmaları basketbolda devrim niteliğinde olan kural değişikliklerinin olduğu dönemler arasında olmalı.Mesela Wilt 1970 öncesinin GOAT’ıdır gibi..

Neyse,ABD’de de bile o eski basketbol hype’ı kalmamış.Olimpiyatlara bu kadar soytarıyı getirecek kadar umursamıyorlar artık.
Curry,Harden,Irving,LBJ,Davis,Paul,Kawhi,Butler vs... Wouw! Durant+yedek kadro gelmişler neredeyse :)
Subjektif kriterlerimi yazdım tabii:)  GOAT tartışması sonu olmayan bir tartışma zaten. Saatlerce süren tv programları YouTube videoları var bunun üzerine. Hatta bir ara Murathanoğlu ile Kaan Kural, sanırım Jordan ve LeBron için böyle bir video çekmişlerdi. Basketbol severlerin hoşlandığı bir tartışma... Sen konuyu açınca içine daldım ben de :)

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #171 : 28 Temmuz 2021, 00:18:31 »
Şimdi dikkatimi çekti.Güreş olimpiyatlardan çıkarılmış neden acaba bu kadar eski branş köklü.Sanırım pandemi yüzünden oldu.

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #172 : 28 Temmuz 2021, 00:26:02 »
Şimdi dikkatimi çekti.Güreş olimpiyatlardan çıkarılmış neden acaba bu kadar eski branş köklü.Sanırım pandemi yüzünden oldu.
Çıkarılma yok gene nerede gördün :D

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #173 : 28 Temmuz 2021, 00:28:11 »
Çıkarılma yok gene nerede gördün :D

Olimpik sporlar listesinde göremedim.Eurosportta baktım.

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #174 : 28 Temmuz 2021, 00:29:36 »

Olimpik sporlar listesinde göremedim.Eurosportta baktım.
Başlamadı daha yayın akışına mı baktın 3-4 güne başlayacak

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #175 : 28 Temmuz 2021, 00:30:49 »
Başlamadı daha yayın akışına mı baktın 3-4 güne başlayacak

Tüm olimpik branşlar listesinde güreş yok.Diğer spor dallarıda grekoremeni severim serbeste göre.Biz şu yağlı güreşler için başvuru yapsak ya olimpik olması için.
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2021, 00:32:17 Gönderen: Tom Hanks »

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #176 : 28 Temmuz 2021, 00:32:48 »

Tüm olimpik branşlar listesinde güreş yok.
:D ya ne adamsın abi var işte iddialaşma https://www.eurosport.com.tr/olimpiyat-oyunlari/tokyo-2020-sports.shtml
yukarıdan aşağı 3.sıra en sağ
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2021, 00:32:59 Gönderen: Samet_GFB »

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #177 : 28 Temmuz 2021, 00:35:39 »
sen rahat et diye programıda atayım inanırsın artık
https://tgf.gov.tr/?p=44535

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
« Yanıtla #178 : 28 Temmuz 2021, 00:45:59 »
:D ya ne adamsın abi var işte iddialaşma https://www.eurosport.com.tr/olimpiyat-oyunlari/tokyo-2020-sports.shtml
yukarıdan aşağı 3.sıra en sağ

Ana diğer sayfada yoktu sağol şaşırdım ama çıksa şaşırmam pandemi.

Çevrimiçi Samet_GFB

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #179 : 28 Temmuz 2021, 00:48:21 »

Ana diğer sayfada yoktu sağol şaşırdım ama çıksa şaşırmam pandemi.
çıkmaz abi her ne kadar temas olsada her gün teste giriyorlardır muhtemelen, boks-güreşte madalya umutlarımız olacak bakalım nasıl geçecek gelecek hafta
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2021, 00:56:25 Gönderen: Samet_GFB »