1. Fundamental & Estetik tavır
2. Eye of the tiger 
3. Lider/Kahraman vasfı
4. Kitleleri/Basketbol severleri etkileme yeteneği
5. Yüzük sayısı
6. İstatistik
PS: Şampiyon olmak için; takım değiştiren yetmedi yanına ikişer üçer all star ekleyen adamı GOAT listesine koymam.
Kriterlerinize saygı duyuyorum abi ama bence bu kriterler tamamen subjektif bir bakış açışıyla yapılmış şeyler.
Julius Erving bir ikon ama LBJ,Russell,Wilt,Bird,Magic,Bird,KAJ gibi isimlerin arkasından gelir.Senin yaptığın kriterlere göre bile.
Estetik konusu ise tamamen kişisel göz zevkine kalmış bir şey.Mesela,ben estetik bir smaç yerine hayvani bir savunmayı daha estetik buluyorum.Ki,GOAT çerçevesine girmesi biraz absürt.
Kitleleri LeBron’dan daha fazla kimse etkilememiştir

Jordan istisna olarak her yerden sıyrılır.Şu anki basketbol ile o dönem oynanılan basketbol apayrı iki basketbol.Mesela şimdi Beal,Westbrook,Hield,Lillard ve türevleri gibi eskiden soytarı diyebileceğimiz isimlerin gelir gelmez üçlük savurmaları o dönem kabul edilemezdi.Oyun yapısı değişiyor ama önemli olan her döneme ayak uydurmak ki burada LeBron herkesi sürklase ediyor.Bence GOAT tartışması çok anlamsız ki;Kobe 3 şampiyonluğunu tarihin en dominant uzunu ile birlikte yaşadı

LeBron,gördüğün şu çöp Lakers kadrosunu çıtkırıldım ile bile şampiyon yaptı ki;bunu yapacak adam sayısı çok azdır.Bence en iyi tartışmaları basketbolda devrim niteliğinde olan kural değişikliklerinin olduğu dönemler arasında olmalı.Mesela Wilt 1970 öncesinin GOAT’ıdır gibi..
Neyse,ABD’de de bile o eski basketbol hype’ı kalmamış.Olimpiyatlara bu kadar soytarıyı getirecek kadar umursamıyorlar artık.
Curry,Harden,Irving,LBJ,Davis,Paul,Kawhi,Butler vs... Wouw! Durant+yedek kadro gelmişler neredeyse