Gönderen Konu: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2022-23 Sezonu)  (Okunma sayısı 173279 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Maccabi Playtika:78 Fenerbahçe Beko:74 | Euroleague 27. Hafta
« Yanıtla #1665 : 09 Mart 2023, 00:43:18 »
Adam maç sonu açıklamalarında gücümüz yetmedi demiş. Şaka mı yapiyor acaba

Çevrimiçi Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #1666 : 09 Mart 2023, 00:47:16 »
Adam maç sonu açıklamalarında gücümüz yetmedi demiş. Şaka mı yapiyor acaba

Itoudis?

Çevrimdışı iHTiYaRDeRKi

• Üye
  • Yer: istanbul
  • DaR aGaCıNDa oLSaK BiLe SoN SöZüMüZ FeNeRBaHÇe
    • @aHaDeLi
Ynt: Maccabi Tel Aviv-Fenerbahçe Beko | Euroleague 27. Hafta
« Yanıtla #1667 : 09 Mart 2023, 00:48:31 »
Maccabiyi  son dönemlerde yenemiyoruz.En son ne zaman yendik unuttum.Ters geliyor irda.Bi kadro yamalı bohça kadrosu ilk 8 başarı.Seneye gidenler olacak akılcı transferlerle daha iyi olabiliriz.
Yanılıyorsun biz öndeyiz en azından son sahamızda yendik sanıyorum.
Dikkatimi. Çeken Kızılyıldız-Efes maçında hem faulü, hem teknik faulü aynı kişi attı.
Bu konudaki bizim hatamız neydi? Bu konuyu bilenler özetlerse sevinirim. Bu arada 94-75 Kızılyıldız yendi. Campazzo maçın adamı oldı. 22 sayı 7 Asist 30 verimlilikle oynadı. Ergin de 2 teknik faul sonucu atıldı
« Son Düzenleme: 09 Mart 2023, 01:26:07 Gönderen: iHTiYaRDeRKi »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
« Yanıtla #1668 : 09 Mart 2023, 00:49:19 »
Itoudis?
Başka kim olacak? Oli maçından sonra da benzer bir salakça açıklaması vardı.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #1669 : 09 Mart 2023, 00:55:27 »
Çok iyi başladığımız bir maçı bu şekilde vermek üzdü. Belli ki hoca çift maç haftasını düşünerek fazla rotasyon yaptı. Oysa bizim hedef maçımız Cuma günü oynayacağımız Barcelona değil bu maçtı. Ne yapıp edip kazanmamız gereken maçı vermek kötü oldu. Son iki maçtır inanılmaz üçlük yüzdesi ile yaşadığımız peri masalı da böylece son bulmuş oldu.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #1670 : 09 Mart 2023, 01:00:40 »
Kadın voleybol gibi burdada uçuşa geçmiştik.Abartıldığı kadar iyi kadromuz yok.Bugünün en keyifli olayı Efesin mağlubiyeti oldu fena dağınıklar.Habire hakemle dizüstü oyuncular Atanan ve tüm ekip.Dorsey daha ilk maçı neden bu kadar yükseldik.

Çevrimdışı Tom Hanks

• Üye
  • Yer: İstanbul/Kadıköy
    • Güzel Sok, Ark Apt Daire 2
« Yanıtla #1671 : 09 Mart 2023, 01:38:03 »
4 yada 5 bitirmek bence önemli değil.Monakoya saha avantajının esprisi yok.Adamlarda tribün yok.Aynı oyunu oynuyorlar kaliteli kadrolarıyla.Partizan daha düşük kalibrede onlara şart fena baskı yapıyorlar.Ilk 8 olası kalırsak bu ekiplere şansımız olur.

Çevrimdışı BenFener46

• Üye
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #1672 : 09 Mart 2023, 01:42:59 »
Kadın voleybol gibi burdada uçuşa geçmiştik.Abartıldığı kadar iyi kadromuz yok.Bugünün en keyifli olayı Efesin mağlubiyeti oldu fena dağınıklar.Habire hakemle dizüstü oyuncular Atanan ve tüm ekip.Dorsey daha ilk maçı neden bu kadar yükseldik.

Nasıl iyi kadromuz yok abi adamları ilk çeyrekte hayata küstürdük seyircileri suspus ettik ciddi anlamda çok iyiydik. Sonra İtoudis yine sezon boyunca yaptığı yanlışları tekrarladi. Booker'i aldin diyelim, bu kadar uzun süre parkede bu herifi tutamazsin çok büyük lüks. Ne adam değişme savunmasi, ne mudafa, yerini kaybeder adam kaçırır, şuta el kaldirmaz. Rakibi maden bulmuş gibi üzerinden oynar.  Edwards'la ikisi ayni anda parkede olunca hem fark eridi, maçı kazanabilecek motivasyonu kazandilar, taraftar daha da işin içine girdi. Maçın kritik anlarinda daha yeni kadroya aldigimiz adami aldi oyuna en ufak katkısı olmadı doğal olarak. İlk çeyreğin yıldızı Pierre'i sonlara doğru unutmasi felan derken maçın yine de son ana kadar başa baş gitmesi kadronun geniş ve kaliteli olmasından kaynakli tamamen. Bu İtoudis'i ben asla anlayamayacagim sanırım.

Çevrimdışı canfb

• Üye
  • Yer: İSTANBUL
« Yanıtla #1673 : 09 Mart 2023, 01:58:20 »
Maalesef bu maç tamamen koça ve tercihlerine yazar.19-7 önde iken oyuna soktuğu Booker yüzünden arka arkaya onun üzerinden 2 üçlük yedik ve fark kapandı.Kenarda Jekiri var iken savunmada Booker'ın oyuna girmesi tamamen koçun hatası.2.çeyrektede aynı hatalarına devam etti.0 savunma ribaundu alan 5 numara mı olur ya.

Ve artık bu serbest atış sıkıntısı arşa çıkmaya başladı.Bu kaçıncı maç %50 civarı serbest atış attığımız.Calathes mi çalıştırıyor bu takımı serbest atışta.Hiç mi gelişme olmaz anlamıyorum.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Fenerbahçe Beko:81 Barcelona:73 | Euroleague 28. Hafta
« Yanıtla #1674 : 09 Mart 2023, 03:42:04 »
10 Mart Cuma, 20:45
Ülker Arena
S Sport
« Son Düzenleme: 10 Mart 2023, 23:58:44 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimdışı iloturo

• Üye
Ynt: Fenerbahçe Beko-Barcelona | Euroleague 28. Hafta
« Yanıtla #1675 : 09 Mart 2023, 09:00:09 »
En son ne zaman yendik ben hatırlamıyorum. Bogdanovic falan vardı sanırım. Eurolague'de en rahat yendikleri takımız. Yunanlı koç izin verir mi bilmiyorum ama kazanma şansımız olması için sutlarin girmesi girmemesi falan değil de Yunanlı Koç'un müsade etmesi gerek.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #1676 : 09 Mart 2023, 09:55:17 »
Dün Dorsey ne yaptı, ben göremedim?

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #1677 : 09 Mart 2023, 11:27:04 »
1.78 - 2.01 ile favoriyiz.
Motley +30 dakika oynatılsın kazanırız.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #1678 : 09 Mart 2023, 12:44:59 »
1.78 - 2.01 ile favoriyiz.
Motley +30 dakika oynatılsın kazanırız.

Motley'in 30 dakika oynayacağını pek sanmıyorum. Oyuna dahil olduğu ilk 5 dakika içerisinde 2-3 faul alma potansiyeli olan bir isim Motley. Dün Maccabi maçında gördük, Calathes'in kaptığı topta atak yaparken gidip hem top kaybı hem de hücum faul yaparak kalitesini gösterdi. Hayır yani kötülemek için söylemiyorum ama oyun aklı olarak çok yetersiz maalesef.

Maça gelecek olursam pek umudum yok. Bjelica ve Tyler Dorsey'in katılımı ile biraz coşkuya kapılsak ta dün gördük ki Bjelica ve Tyler için bir müddet daha beklememiz gerekiyor. Elde kalanlardan ise sanırım Jekiri daha tam iyileşememiş. Booker ise bildiğimiz Booker. Şut özürlü Calathes ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan Guduriç ve ismi var kendisi yok Edwards. Yine Hayes ve Dywshawn'ın eline bakacağımız bir maç. Koç olarak karşıda Saras olunca orada dengeli sayılırız.

Dediğim gibi kazanacağımıza dair pek umudum yok. Ama maçta kalmak ve bir sürprize imza atmak için odak noktamız savunma olmalı. Bir de koçun zırp pırt rotasyon yerine doğru beşi bulduğunda olabildiğince kullanması lazım. Tek umutlandığım konu geçen hafta ortalamamızın çok altında şut soktuk. Özellikle üçlük atışlarımız felaketti. En azından o görüntü bu maçta da devam etmeyecektir. Biraz daha yüzdeli şut ve savunma, tabi ki en önemlisi de basketbol şansı da yanımızda olursa korktuğumun aksine haftayı en az hasarla kapatmış oluruz.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
Ynt: Fenerbahçe | Turkish Airlines Euroleague (2022-23 Sezonu)
« Yanıtla #1679 : 09 Mart 2023, 15:25:30 »
Şubat’ın sonu geldi. Takımın benim penceremden görüntüsü karalamaya çalıştım. İyi okumalar.

İsmet Akpınar : Euroleague için fiziksel dezavantajı olmasına rağmen, iyi bir şutör olması ve TBL için çok iyi bir yardımcı guard olması hasebiyle sene başında takımda tutuldu. Şu ana kadar sakatlıklar nedeniyle kendisini gösteremedi. Takım da kötü gidince, ana rolde olmayıp yardımcı roldeki bir oyuncuya suç bulamıyorum.

Nick Calathes : Zaman geçtikçe üzerindeki yük git gide arttı. Bir yerde patlak vereceği zaten tahmin ediliyordu. Ancak herkesin gördüğü ama bir türlü FB Basketbol yöneticilerinin göremediği oyun kurucu eksikliğini kapatamayınca, Nick de omuzlarındaki yükü kaldırmakta zorlanıyor.

Scottie Wilbekin : Bu takımın savunma lideridir. Birçok oyuncunun dönemsel olarak düşüş yaşadığı anları vardır. Ne savunma yapar ne de hücumda verimlidir. Wilbekin düşüş yaşadığında şutu girmiyor ama savunmadaki eforunu neredeyse hiç aksatmıyor. Tabi tek başına ön alanda savunma yapmak takım için ne kadar yeterli…

Carsen Edwards : Belli başlı şeyleri tam öğrendi/öğrenmeye başladı diyecekken, bir anda sokak topçusuna bağlamıyor mu! Tam sinirden delirmelik. Belli ki büyük hedefler için bu yıldan hariç koca bir yıla daha ihtiyacı var. Üzüntüm şu ki; bizde pişecek Baskonia gibi takımlar kaymağını yiyecek. Madrid, Cska gibileri de suyunu sıkacak.

Marko Guduric : Bu adam 2.5 numara…Bu adam 2.5 numara hatta 3 e yakın… Bu adam 2.5 numara, hatta direkt 3 oynasa iyi bence… Bunun dışında verilen özgürlüğü bu kadar hoyratça kullanan başka bir adam görmedim bu senenin özelinde. Azıcık da olsa insanın kendini bilmesi gerekir, sorumluluk alacağım diye kaç kez takımı sattı. Ama özünde bu onun suçu değil, koçun ondan beklentisi bu!

Melih Mahmutoğlu : Şutu aslında istikrarlı ama potaya gitmekte zorluklar yaşadığı için oyunu tahmin edilebilir. Savunmada kısa/uzun karşısında kalmakta zorlandığı için uzun süreler parkede tutamıyorsun. Toplam yararı, zararından fazla olacak şekilde 5-6 dk rotasyonda süre verse kafi.

Şehmus Hazer : Sene başında kendisine bu yılki rolü anlatıldığından beri motivasyonunu kaybetmiş görünüyor. Takımdaki diğer oyunculara öncelik verilmesi, onu takımdan uzaklaştırmış gibi.

Dyshawn Pierre : Rolünü Hayes’e kaptırdı. Ama bundan nedense hiç rahatsız değildi! Sene başındaki beklentim olan Hayesle birlikte Tencere-Kapak olma olgusundan çok çabuk sıyrılıp, ne tencere ne de kapak olamıyordu. Sakatlığının etkisi mi yoksa, rolünün gerekliliğine karşı bir direnç mi derken, birkaç maçlık resital sundu. Takımın temel direklerinden biri olmaya devam.

Tarık Biberoviç : En büyük hayal kırıklığım. Ondan çok şey bekliyordum. Çok fazla sakatlık yaşadı ve bu sakatlıklar onun gelişimini fazlasıyla baltaladı. Sene sonu ne olur bilinmez ama, başka ellerde parlayacak bir değerli cevhere dönüşecek diğer ismimiz olma yolunda ilerliyor.

Johnathan Motley : Sezon başında savunmada o kadar gayretliydi ki, oyunun iki yönünü de öğrendiğinde ya da Itoudis oyununa alıştığında başka bir seviyeye evrilecek diye heyecanlıydım. Bununla birlikte yine aynı dönemde, basit fauller alıp, oyunda kalamamak ile ilgili sıkıntıları da vardı. Koç önce rotasyondaki yerini değiştirdi, sonra da savunmadaki rolünü değiştirmiş olmalı ki, ne ribaunt katkısı ne pota altı caydırıcılığı ne de kısa karşısında duruşu hakkında kayda değer bir gelişim olmadı. Hatta geriye gitti demek bile olası. Motley’i son haliyle kabullenip kullanacaksak, kesinlikle yanına Vesely tarzında biz uzunla desteklemek gerekir. Ya da Tencere-kapağımız ile birlikte parkede uzun süreler bırakmalıyız.

Metecan Birsen : Metecan bence kötü oyuncu değil. Tam olarak takımın ortalaması değerde. Takım iyiyse Metecan da iyi görünüyor. Aldığı kısıtlı sürelerde katkı veriyor. Takım kötüyse, ona verilen sürede tökezlerse göze çok batıyor. Çünkü takımın acil katkıya ihtiyaç duyduğu anlarda bazen parkeye sürülüyor. Bence totalde yararlı.

Nemanja Bjelica : Bütün takım onun üzerine kuruldu. O yokken alınabilecek maksimum galibiyet alındı bence. Bundan sonrası, Bjelica ve ikamesinin nasıl performans vereceği ile ilgili olacak.

Nigel Hayes – Davis : İki ucu … değnek. Bazen “parmak ısırtıyor” bazen de parmağı kırık biri gibi kendini sakladıkça saklıyor. İyi bir görev adamı mı kesinlikle evet. Bence her takımda olması gereken biri ama takımı üzerine kurmak konusunda tereddüt ettirir. Bjelica ile birlikte de görmek lazım…

Samet Geyik : Beklenen katkıyı veremedi. Sertlik koyamıyor, şutu normalde fena sayılmaz ama bu konuda da kendini gösteremedi. Yerine Sadık Kabaca gibi potansiyel oyunculara yer verilebilir.

Devin Booker : Sene sonuna kadar sabır sabır. Total yaptığı yararı göremiyorum bile, savunmadaki hatalarından dolayı. Özellikle de rakip karşısında kaldığı anlarda rakip kaldırıp attığında eli havada kalıp topu izlemesi yok mu! Ben çok takılıyorum bu pozisyonlara. Her oyuncunun zayıf yanları olur, takım savunmasında bunları saklarsın ya da kabullenirsin. Bazen hatır için çiğ tavuk yenir ama bu yenmez!

Kostas Antetokounmpo : Bırakın Motleyi, ancak Jekirinin yedeği olur.

Tonye Jekiri : Yerine Milutinov ya da Papagiannis gelmeli.

Genel görüşüm; sene başında ne hedefimiz vardıysa eğrisi doğrusunu buldu ve biz top-8 hedefimize doğru ilerliyoruz.

PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis